Jag vååågar mamma!!

Idag har vi varit på leos Leksand med Julius och Maria! Melba är nu riktigt modig och en riktig klätterapa..


Teckning

 
Hos morfar kommer alltid det stora ritblocket fram, den här gången blev det en gubbe med röd slips.

Det där med ansvar och att ta hand om..

Det är mycket hundar med i leken nu, där man märker att hon "tar ansvar" hon plockar upp bajset efter hundarna, säger till dem att stanna, pratar med "de hon möter" hur man skall gå fram till en hund osv. Hon bäddar och boar in hundarna i sin låda, de får mat och vatten! Ibland är hon själv hund och jag är matte, då har hon badrocksskärpet som ett sele under armarna och sen knyter vi på hennes badrocksskärp så att hon har ett längre snöre så hon kan "leka mer fritt".
 
Sen är det mycket tal om sköldpaddor, Daniel och Melba har bestämt att vi ska köpa en vattensköldpadda till husdjur. Det har ju startat ett ofantligt stort intresse för dessa djur vilket under semestern ledde till en tur till biblioteket för att spana på böcker om dem. Det lästes även böcker om dinosaurier som för närvarande också är väldigt spännande...
 



 

Grillning med fina vänner!

I början på juli var Camilla och Ville här uppe i Eskilstuna en vecka (P-A kom han med i slutet av veckan)! Vi passade på att ses såklart och här är en kväll då vi var hemma hos Kirsti, Johan och Elmer på grill och lek! Jag hade avancerat och bakat en sockerfri kladdkaka med 70 % choklad...den var mumsig!
 
Skottkärran är grym, vilka härliga barnskratt våra små finingar har!








Groda

I början på sommaren när vi var i Vagnhärad så hade vi lite minizoo jag och Melba! Vi hittade en kopparorm som tyvärr blivit lite skadad av min gräsklippning, två grodor och en massa sniglar som vi placerade ut i olika "lådor"! Spännande men samtidigt lite läskigt var det, roligast var grodorna eftersom det är farmors favoritdjur :)


Dagens pyssel


På G hemåt


Huvudlöst

Melba har tröttnat på sina föräldrar som sagt att de ska laga dockan en tid nu.. Funkat fint att leka med den i alla fall!


Nu åker vi..

..på lite minisemester! Det blev en kryssning till Melbas glädje :)


Lördagens loppis

Det blev en riktigt bra loppisdag! Solen sken hela dagen och Melba var världens bästa försäljare :) vi fick i hop sammanlagt 900 varav 120 var från Melbas 2 :- kakor, många var så generösa och betalade några kronor extra och lämnade dricks!


Kubb och middag hos Moster och Ronnie

Kusin Mattias är hemma från Kenya efter att ha pluggat där!


Loppis

I morgon är vi med morfar och förhoppningsvis säljer av lite mer av alla sparade barnkläder och skor mm! Det blir även lite konst och annat inne på gården på köpmangatan 19! Sen är det ju loppis i resterande av gamla stan, så kom!! Vi har bakat kaka som Melba ska sälja oxå :)


Att tiden kan gå så fort..


Hjälpreda

Dottern vår är i perioder mycket för att hjälpa till, här ska det staplas toarullar :)

Fin present

Iförrigår när vi pärlade gjorde Melba ett fint armband till min kusin Madelene som skulle komma och hälsa på dagen efter! Madelene har under sommaren varit uppe i nordnorge och jobbat som undersköterska! Nu mellanlandade hon i Eskilstuna och tittade in en snabbis hos oss, med sig hade hon en fin mugg till Melba :) den kommer användas flitigt på helgfrukostarna med obo'y i!


Vardag för mamman och lek för resten av familjen

Igår var det en ny vecka med jobb för min del.. Daniel och Melba passade på att njuta av den lediga dagen tillsammans med Eddie, Ebba och Kim, det blev lek i Stadsparken!

Eftermiddagen och kvällen var det min tur att få lite egen tid att mysa och leka med Melba vi åt enligt Melba en "helt otroligt god plätt" (ugnsomellett med bacon och rödlök) pärlade, lekte med dockor och sen nattning och mys! Men igår var en sån där kväll när allt var läskigt, hon var rädd, pigg, trött, törstig, ont i tån jaaa allt man kan tänka sig...Då är det ibland inte lätt att vara mamma när de gått nästan två timmar och sömnen inte vill infinna sig...då önskar jag tålamod kunde växa på träd och man bara kunde plocka!! Tillslut somnade finingen med vid öppen dörr lampan tänd och jag sittandes bredvid <3

Här är en bild från Stadsparken:


Badhuset

Igår blev det badhuset med mormor! Melba är stoltast i hela världen då hon förra veckan lärde sig att "dyka" som hon kallar det, alltså att stoppa huvudet under vattnet när hon håller för näsan :) sötnöt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_5031c3dae087c30807007186.jpg" class="image">


Pappan är hemma igen

Nu fikar vi på Waynes och Melba och Daniel gör "angry faces"..


Lussebullar

Fåglarna i Torshälla fick lussebullar till lunch :)


Mamma och dotterdag!

Igår satsade vi på en utflyktsdag, målet blev Torshälla! Här är lite bilder från dagen, bl.a. var vi uppe på Holmberget, i hamnen och på Stens choklad och köpte lördagsgodis!


Morgonmys och bus

..utan Daniel som är på väg ner till Kalmar för farbror Ronnies 40 års kalas!


För ett par helger sen fick bi finbesök på fm

Sixten och Bilbo med familj :)


Harry 1 år

I lördags var det 1 årskalas ute i Bondeka för lille Harry! Det var såklart en massa barn där Wilma, Eddie, Ebba,
Arvid, Elmer och lille Melker. Det fanns ballonger och en rolig studsmatta som användes flitigt. Ellen hade ordnat så barnen fick gå på skattjakt också, det var uppskattat :)

Det bjöds på grillad korv med bröd och så tårta bland alla mygg och getingar som tyvärr verkligen var på hugget.. Men bortsett från dem var det såå mysigt att träffas alla vi med våra fina familjer! Här är bilder på alla barnen, en sovande Melker i min famn och Harry trummandes på en av sina presenter :)


Stadsparken

I söndags spenderade vi fm dels i syrens förskolas lekpark och sen i Stadsparken, en riktigt skön fm där vi liksom bara strosade runt lite :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_502e92319606ee27a3001074.jpg" class="image">


Kojbygge och snäcksortering

Har vi eller snarare Melba och Daniel sysselsatt sig med, själv har jag vilat och återhämtat mig från en gastroskopi..fy och blä vad obehagligt men nu är det gjort och vi hoppas på lite förklaring och bättring!


Gammelmormor/mormor 75 år

I söndags var det födelsedagsfika för min mormor! Det bjöds på tårta och hembakt fika plus massor med fruktsallad :) efter fikat var alla utom jag och Daniel helt låsta vid handbollen på tv:n..lite meddragna i hejandet blev vi i ju för sig i slutet!


Tidig morgon..

..betyder mindre stress och idag blev det en variant av inbakad fläta på Melba!


Mer Rademacher


Turister i Eskilstuna

En dag på semestern var jag och Melba "turister" i Eskilstuna och gick in på Eskilstunas hemsida för att se vad vi lockade barnfamiljer med! Det slutade med att vi började fm med fönstershopping och inhandlande av en ny baddräkt till Melba vi fortsatte med lite torg och fontänhäng sen spanade vi på dansuppvisning från Lets move utanför biblioteket, köpte salladsbuffe på café 21:an, lunchade vid Strömsholmen och gick sen till Rademachersmedjorna där vi gick till "barnsmedjan" där fanns det en massa
barnvänligt och kul! Bl.a. Fick
Melba göra en vindsnurra av gammal tapet och tofta ett armband i ull! Sen blev det glass på torget i solen, en perfekt dag som inte kostade nåt förutom lunchen och glassen :) Melba var helnöjd och benen orkade hela dagen fram till 16 när vi sen begav oss hemåt..

 


-Nu ska du få se nåt puttinutt gulligt sa Daniel..

..och skickade mig den här fina bilden!


Stora lilltjejen


Vattenpalatset

Själv är jag på jobbet..medan Daniel och Melba röjer runt på Vattenpalatset!!


Äventyrsgolf

Igår efter lite snabb kvällsmat cyklade vi till äventyrsgolfen borta vid Ekängen! Först tyckte hon det var lite jobbigt då vi förklarade hur man skulle göra och att man tex. Inte får lägga bollen helt var man vill, då kom känslorna fram och en liten "jag gjorde fel tår" kom....men sen wow vilken hit det blev!! Melba tyckte verkligen det var jättekul :) mest spännande var det på kyrkbanan och på alla banor där det fanns vatten såklart!


Uppvisning

Ett örhänge, ett hårspänne och ett ben


Dagens middagsdialog:

Mamma: Melba jag är nyfiken på vad du gjort på förskolan idag?
Melba: Jag vill inte prata om det nu, vi kan ta det sen!!
Mamma: Okej, vill du berätta om nåt annat istället?
Melba: Nej jag vill bara sitta och "lugna ner mig" nu.


Minikocken..

..lagar chili con carne och skär sallad!! Bästa hjälpen <3


Teater med Alfons Åberg

...hann vi också med då vi var på Kalmar slott!


Finaste kusinerna


Kalmar

Efter vår semester till Vimmerby och Oskarshamn fortsatte vi vidare till Kalmar och kusin Dante med familj! Vi blev bjudna på tiptop-grillat kött på kvällen och mys i soffan! Melba och Dante skulle bada och skoja i deras stora badkar som de gjorde för två år sen..men olyckligt så ramlade Melba från badkarskanten och slog i huvet, ryggen och axeln! Så det var en ledsen och rädd snorpa plus lite oroliga föräldrar, men vi höll henne under övervakning och hon sov gott hela natten! Däremot var hon illamående och ont/dålig i magen och trött dagen efter så tror kanske att det var några sviter av fallet...men efter lite vila och gos i min famn så mådde hon bättre! Kalmars slott besökte vi då med Riddartema för alla barnen med pysselverkstad, skattjakt och prinsessguidning! En toppendag blev det med bästaste kusin Dante och Helen :)


Åvarvet

I Juni sprang morbror Jon Å-varvet och Melba var såklart en hängiven supporter och hejare!


Vild blandning

Nu blandas inläggen hejvilt..lite rörigt men så får det bli! Melba var ju länge fast vid sin "kakka" (nallepuh) men senaste året är det inte längre en favorit utan det byts med jämna mellanrum i kväll är det "isbjörnen" som får ligga tätt intill och gosa! gosedjur är "Nya kakka", "Farfars nalle puh", "Findus" och "rosa kaninen". För ett par veckor sen var det "änglanallen" som Melba fick när hon föddes av Sofia Janson! Det är mysigt att alla gosedjur är henne lika "kära" fast i olika omgångar..


Långmaren och Nynässlott

Förra vändan då vi var i Vagnhärad var vi på Långmaren -marknad och jordbruk som det var "förr" i tiden, plus att de hade lite aktiviteter för barnen! På bilderna gör Melba Hajkbomb med korv, potatis, morötter och timjan! Sen fick vi åka häst och vagn :) Därefter åkte vi vidare till Nynässlott, det var först tänkt att vi skulle bada men det var hiskeligt kallt och blåsigt så det blev en picknick i slottsparken istället!

 


Melba <3 faster Emma


Hemma igen..

Efter en tur till Vagnhärad och en till Örebro! Vi hann med lite allt möjligt och fint väder hade vi hela tiden :) Här är en bild på mig och Bamse i Trosa hamn, farmors goda ugnstekta lax och bilder från sörsjön kallvattenskälla i Vagnhärad/Trosa!


Slagstaglass

Vi avslutade tisdagseftermiddagen med att hänga på Camilla, Mallen och Loppan till Slagstaglass och lek på den intilliggande förskolan!


Chillar i bilen

På väg mot Vagnhärad!


Bedårade bebis


Molly Sandén

Den 22 juli på min födelsedag så åkte Daniel och Melba iväg till Parken Zoo för att lyssna på Molly Sandén som hade konsert där! Melba tyckte det var spännande att gå på konsert precis som vi vuxna gör ibland!


RSS 2.0