Jul med mormor!

På kvällen var vi hos mormor, där var även morbror Jon och Jasmina och hennes mamma Ros-Marie. Farmor och faster Emma. Vi åt en massa god mat, Melba åt köttbulle och janssons frestelse utan ansjovis. Hon var mer än nöjd =) eftersom hon fick äta det som låg på våra tallrikar. Efter maten kom tomten! Melba var inte ett dugg rädd eller ledsen utan gav sig på tomtens näsa och skägg! Sen fick hon en klapp som hon grejade med och slet lite i! Hon fick en bok som hette "Bebben och Mormor" Mormor sa att den boken var både till Melba och till mormor från tomten!


Här är Melba och mormor i början av kvällen! Melbas klänning som hon även har på julhälsningen är en klänning som mamma sytt till mig när jag var liten. Jag hade den när jag var ca 1 1/2 och firade jul! Vi tyckte den var så söt så den var ju given att bäras av Melba på hennes första jul!

Morbror Jon och Jasmina Faster Emma och Farmor

Daniel spelade in en film när Melba fick paket av tomten så den lägger vi inte upp här på bloggen men här är ett kort när hon sitter i tomtens knä, lite skeptisk var hon men inte ledsen, hon ser lite crazy ut med sina röda ögon...




Daniel och Melba provar en av alla fina leksaker hon fick i julklapp. Här är det en Puh-bil som tutar, blinkar sjunger och har sig. Annars fick hon en massa fina leksaker, böcker, kläder och pengar! Tack alla rara!

Melba höll sig vaken ända till kvart i nio hon hade fullt upp med att leka med alla leksaker och prassla med papper, kartonger och snören, sen började hon segna till, fick välling och somnade i stort sett i min famn.

En toppen första jul för Melba och vår lilla familj blev det!

/Karolina





Julfirande med morfar!

Julaftonen började med att Melba bestämde sig för att det var dags att gå upp redan kl 03.00 vilket inte var så populärt från Daniel och min sida. Framförallt inte eftersom vi varit uppe till kl.01.30 och grejat med julskinka, gröt och julklappar. Tillslut så fick jag hennea att somna om i alla fall vid kl 04.30 sen var hon pigg som en lärka vid kl 06.15 och då blev det Daniels tur att gå upp så fick jag ligga till kl.08.30 och sen knoppa Daniel in en sväng. Förmodligen så kände hon väl av att allt inte var som vanligt och att Daniel och jag var lite småstressade. Julafton blev i alla fall toppen! Vi var på dagen hos morfar och åt jullunch och fick besök av tomten! Melba var inte ett dugg rädd, hon kröp fram till tomten och klappade honom. Hon tog emot julklapp och prasslade och grejade. Däremot så var hon lite smått skeptisk när hon skulle sitta i knät. Men inga tårar eller så utan bara lite missnöje!


Morfars egenbyggda julgran

Melba är framme och hälsar på tomten när han kom med julklappssäcken
Morfar gjorde även
en gran som pryder
hans trappuppgång

Morbror öppnar paket
Melba och jag hos tomten

En tröttis Melba o jag
Melba ute på en lite stapplig promenad hos morfar

Fortsättning på julafton skedde hos mormor... bilder kommer snart!
/Karolina


 

God Jul!




Tack såååå mycket för alla fina julkort och julhälsningar vi har fått!
God Jul och Gott Nytt År på er från oss!

Kramar
Melba, Daniel och Karolina

Snoriga är vi allihopa, allihopa...

Snor snor mera snor...

Natten blev minst sagt jobbig. Melba var så snuvig och snorig att hon blev såååå ledsen att hon blev ännu snorigare. Så det blev många vaggningar i famnen. Puh. Trött var man i morse, men jag och Daniel turades om lite så vi båda fick sova en extra sväng.

Camilla och P-A är i stan så Melbis och jag mötte upp Camilla och Kirsti på Syliva och lunchade, eller snarare vi lunchade och  Melba låg i vagnen ute och sov. Sen tog vi en sväng på stan och spanade lite julklappar och sen en fika på nya Espressohouse! Melba var mindre nöjd att sitta i stolen och vara civiliserad. Hon ville krypa runt på golvet och utforska ytorna. Tur att det är ett lugnt fik och inte var så mcyket folk!


Camilla, P-A, Kirsti och Melbisen med yoggi runt munnen och lekandes med Duplo

/Karolina





Uppsala!

I lördags var det dags igen att lämna in bilen. Ibland undrar jag vad vi har bil till??!!? För det är nästan jämt nåt fel på den. Nu var det i ju för sig nåt som bilmekanikern missade så vi åker upp och han fixar det gratis. Så vi bestämde att jag och Melba skulle få hänga med som en liten dagstur. Tyvärr dock så snuvade hela familjen till sig och Melba var snorig som bara den och inte särskilt pigg. På vägen till Uppsala så stannade vi hos familjen Stenberg. Där blev vi bjudna på lunch, god moussaka fick vi! Det var tänkt att Melba och Oliver skulle leka lite med varandra, men Oliver var lite blyg och Melba var snorig och ledsen så det blev inte så mycket gemensam lek. Men trevligt var det!


 Theo och Oliver

Melba på väg upp för deras trapp

Melba leker med smörpapper och coola Oliver med solglasögon

Vi gick en sväng på stan och tog sen tåget hem. Tågresan var mindre rolig tyvärr, försenat och trångt och en supertrött Melba som inte fick någon ro. Från stationen och på väg hem så somnade hon på tva röda! Sen hade vi fullt sjå med att få henne att somna om när vi kom hem förkylningen ställde till med en massa problem.

/Karolina


Mammagrupp med pappa!

Glömde bort att skriva att Melba och Daniel var och träffade mammagruppen hemma hos Camilla och Samuel, där var också Pernilla och Philip.


Samuel, Philip och Melba på väg ur bild!


Samuel, Melba, Pernilla och Philip

/Karolina

Fredagsäventyr!

I fredags var Melba och Daniel och ät lunch med Hakka! Hakka sa att det var lite mer drag i Melba sen sist han såg henne, det stämmer rätt bra. För varjer dag som går blir det lite mer tempo på Snorpisen :)

Efter lunchen med Hakka kom Melba och Daniel upp till mig på jobbet och hälsade på! En liten snabbis bara men kul!

På em kom Ebba och Magnus förbi, Anna kom hon oxå lite senare. Så Melba och Ebba lekte och grejade.  Roligast var tydligen att köra varandra i gåvagnen.



/Karolina

Lego



Konsigt nog är det som roligast att sitta mitt i legolådan! Hon har fullt upp med att klättra in i lådan, själva legot är inte det mest intressant än, men det kommer nog!

/Karolina

Kan sälv...




Jaaa kan sälv känns som ett ganska bra uttryck! Daniel försöker för fullt att lära henne att äta själv med sked! Och nog får hon i sig mat allt, hon kladdar, grejar, fixar, slickar på händer, tallrik och armar och försöker lotsa in mat i munnen! Kladdigt värre är det men helt bedårande!

/Karolina

Ställa sig upp utan stöd!

I dag ställde sig Melba upp utan stöd!!! Tidigare har hon tagit hjälp av en kudde, våra ben, en stol eller lite vad som har funnits tillgängligt för att "hjälpa till att ställa sig upp! men idag fixade hon det helt själv! Jippie!! Nu händer det grejer!!

/Karolina

Pappig!

I onsdags var vi hos min kusin Jonas med familj han fyllde år så vi var där och uppvaktade honom. Melba blev helt galen i Evander, hon kröp efter honom och ville pussa och leka och greja, men han var måttligt intresserad. Han sa att tjejer har baciller och de ville han inte ha =). Melba fick låna en massa roliga leksaker när vi var där men trots det var Evander roligast! När vi andra fikade fick Melba smaska på kiwi som hon slukade. Vid två tillfällen under kvällen blev Melba extremt pappig, och skrek och kröp med en ilande fart till Daniel och ville inte alls vara hos mig (hjärtesnörp)! Jag dög helt enkelt inte =(

När vi åkte ifrån dem hade vi med oss ett helt gäng med leksaker, bla en massa DUPLO- lego, en barnspis och kastruller och grejer! Perfekt med lite nya leksaker! Tack fam Koivula!

Melba  Evander

Vi blev kvar till halv åtta och sen bar det av hemåt och stoppade Snorpan direkt i säng efter lite välling.


/Karolina

Tomtenissa!

Mössa är ju inge vidare att ha, så varför ha tomteluva på sig...?


/Karolina

Gunga med mamma och pappa!

Här är hela familjen ute och gungar!  VI var helt ensamma i lekparken, det regnade lite men det brydde vi oss inte om, vi har ju legat sjuka och var så nöjda att får komma ut i friska luften!!

Melba ville bara gunga och gunga hon proteserade rejält när vi lyfte ur henne ur gungan, däremot blev hon nöjd igen när vi gick till den stora gungan och hon fick gunga med oss!


Sittandes på mammas mage

Gungandes i pappas knä

Vi hann knappt komma ifrån lekparken förrän hon somnade, det tog på hennes krafter att gunga och kakakkaa en massa!

/Karolina


10 steg!

I dag var mamma med Melba en sväng innan jag kom hem från jobbet. När jag kom hem vid halv sju var hon trött som bara den men helt plötsligt så släpper hon min hand när hon har isbjörnen i den andra handen och går 10 steg!! Jippie!!!

/Karolina

Tillbaka till verkligheten!

Vad skönt att vara tillbaka till verkligheten, friska och krya är vi! Jag har jobbat både i går och idag och Daniel och Melba har varit ute på vift! Fast först fick Melba för sig att ta en ordentlig tupplur, precis innan lunch. Daniel tänkte att hon sover väl en 40 min men hon sov från strax innan tolv till kvart över två!!! Sen var hon hungrig såklart! På em träffade Daniel och Melba Magnus och Ebba en sväng på stan. Nästa gång kanske det blir lite leka av för de båda oxå, det var ju jättelängesen de sågs. Ebba har ju lärt sig att gå på riktigt nu oxå!!

I söndags gick jag och Kirsti till Kaka och åt lite sen lunch, Melba var oxå med i ju för sig men hon stod utanför fönstret i vagnen och sov. Sen gick Kirsti i väg till sporthallen och skulle se Luciafirandet. melba vaknade till och vi tänkte vi skulle gå en sväng på stan men det ville inte Melba, hon var så ledsen och arg, så vi fick gå hemåt istället! Vet inte riktigt vad det berodde på, om hon inte fick sova färdigt, hon var hungrig eller om det var tänderna. Men det gick över när vi kom hem i alla fall, jag gav henne lite mellis och myste sedan lite.

På em firade vi lite andra advent hos mormor! Det var fullt hus, Janne, gammelmormor, Lasse, gammelmoster och Ronnie och så vi så klart. Det blev glögg, pepparkakor med ädelost och annat julgott! Melba åt sin middag där, , men hon hade inte så stor lust att sitta i sin stol och äta inte. Hon vill ju vara med kring soffbordet och smaska på sånt som vi andra fick. Hon fick lite mandarin och en liten knäckebröds bit, men var inte riktigt nöjd med det i alla fall. Hon klättrade och grejade så vi blev svettiga allihopa. Sen fick hon syn på mormors trappa och ilade iväg som en avlöning och sneglade bort mot oss för att se att vi ser henne, när vi sedan säger att hon inte får gå upp så skakar hon på huvudet, ler och börjar klättra! Hon är så väl medveten att hon inte får men ska ju såklart ge sig på det i alla fall! Busunge!

/Karolina


Friskare familj

Nu mår vi alla faktiskt lite bättre, skööönt! Daniel höll på bli galen av att vara hemma och inte göra någonting så han åkte till Uppsala och hämtade vår bil som varit där på lagning. Jag och Melbis har varit hemma och tagit det lugnt, lekt lite och sen tog hon en sån där lång eftermiddags tupplur idag, nästan två timmar sov hon ute i vagnen. Då passade jag på att greja lite här hemma, för det har inte varit nån action här hemma de senaste dagarna kan jag lova. Jag piggnade faktiskt till ordentligt efter att jag kört lite med vagnen ute när Melba skulle sova, det behövdes lite frisk luft. Så jag öppnade fönstrena här hemma och vädrade och orkade faktiskt att dammsuga. Så nu känns det inte lika sjukt här hemma längre!

/Karolina

Lite ledsen...



/Karolina

Blötdjur!

Trots att Melbisen är sjukling så måste hon ju faktiskt bada:






/Karolina

Vinterkräksjuka= blääää

Usch och blä för att vara sjuka, och hela familjen dessutom!! Melba började ju som sagt i söndags, men det stannade av lite men tog fart igen i onsdags med dålig mage som sjutton. I dag har vi bytt lakan i hennes säng, och bytt kläder tre gånger =(. Daniel illamående och kräkningar började i tisdags kväll och jag i går kväll. Daniel mår hyffsat i dag, han har kunnat äta rikitg mat, jag däremot har varit helt klubbad hela dagen. Har nyss duschat och vaknat till, tänkte att jag skulle sitta lite vid datorn och uppdatera mig om omvärlden lite innan jag knoppar i säng!

Natti natt
/Karolina

Fika gånger två

Just ja vi var ju och fikade på jobbet i fredags också. Två st kollegor skulle sluta så det bjöds på frukost. Melba fick ju följa med, jag hade min sista föräldradag innan jag börjar jobba heltid. Det var roligt att ha henne med, hon funkar så bra bland nya människor, inte särskilt rädd utan hon gör sitt. Däremot blir hon lite ledsen om hon märker att jag är för långt bort men det går över snabbt.

Här är Melba hos Emma som jag har gått bredvid den här månaden när jag blivit upplärd, det är mitt kontor som syns i bakgrunden =)


Lite senare mötte vi upp en hel liga för fika på det nya fiket Smak:
Melba mumsandes på apelsin som hon fick av Isabel Linda och Isabel
Emilia och Sofie i bakgrunden och Filippa, Sandra var också med såklart men fastnade inte på bild i dag

/Karolina


Matglad

I lördags på dagen var Melba och jag hos gammelmormor och Lasse. Melba gjorde inget annat än åt under de 2 timmar vi var där, hon var sugen på allt. Hon åt 1 hel portion mat, persikopuré, 1/2 kiwi, 1 stor vindruvaoch en halv skorpa, plus att gammelmormor smög in med lite hemlagad hjortronsylt. Här sitter Melba i hennes ihoppackningsbara stol, vi hade glömt haklappen så Melba fick ett förkläde runt sig istället.

En lite förbryllad Melba som undrar vad det är vi har satt på henne
 
Här leker hon tittut

/Karolina

Magsjuk eller?

I lördags eftermiddag kom mormor och hämtade Melba. Jag och Daniel skulle på 25 års fest! Melba och mormor hade haft en toppen kväll, hon sov hel natten till 6 ungefär, så mormor var rätt nöjd att hon fick sova, hon hade nog förmodligen inte klagat så mycket om hon vaknat på  natten för hon hade garanterat tagit Melba till sin säng och låtit henne sova där. På morgonen när hon vaknar säger mormor att det är de mest underbara ögonblicken, när hon sätter sig i sängen och man hör hur hon viskar och gnyr lite grann , hon är bra söt då. Dagen efter hade också varit toppen,  Melba och mormor hade klättrat i trappen, med mormor bakom. Det enda som var lite konstigt var att hon inte ville ha lunch. När Daniel hämtade henne sen och skulle ge henne mellis så ville hon inte ha det heller.

På söndags em var Sandra och Kim barnvakt till Melba i glappet mellan när Daniel åkt till jobb och jag hunnit komma hem. De sa att de var jätteglada och "tacksamma" att vi tycker att de är pålitliga som barnvakter !! När det var dags för middag ville hon inte heller ha mat, men hon drack lite. Hon drack vatten i alla fall på kvällen, då verkade hon rätt törstig men hon drack bara en halv flaska välling. Hon fick en fryst broccolli också som hon sög på för hon var rätt frenetisk med att stoppa fingrarna i munnen så jag tänkte att det var nog tänder på G igen. Vid nattning så var hon rätt orolig och vid ca halv tio så hostade hon ganska mycket och blev sen jätteledsen och när jag kom in hade hon kräkits. Hon hade kräkits ner hela sig, kudden och Nalle Puh, hon var sååå ledsen hon var helt förstörd, hon verkade rätt chockad också. Daniel jobbade kväll så jag var själv hemma så jag ringde faktiskt mormor som kom och hjälpte till så vi kunde renbädda och tvätta av Melba. Hon blev lugn efter ett tag och då var det som att inget hänt, hon kakkakade och satt i mormors knä när hon läste. Sen när kl var ungefär halv elva så var allt i ordning och Melba somnade bums. Tack mamma för du kom så snabbt och hjälpte mig och Melbis, det är så skönt att ha dig så nära!

På måndagsmorgon så gav vi henne en flaska vätskeersättning, som hon faktiskt drack, vi provade med lite i taget men hon ville ha allt.  Melba var hänging, ledsen och ville inte äta annat än gröt under dagen. Daniel provade en massa olika, hon vill knappt ha banan ens. Till kvällen drack hon drygt en halv flaska välling i alla fall. Hon hade ingen feber och somnade som vanligt och sov ända fram till 6 då gav vi henne välling och hon somnade om bredvid Daniel i sängen och sov ända till halv tio, så förmodligen är var hon väl inte helt kry. I dag har hon fått i sig ordentligt med mat både till frukost, lunch och middag! Vällingen däremot blev bara halvt uppdrucken. Vi får se hur morgondagen blir! Det känns ju inte riktigt som det varit magsjuka för då tycker man ju att hon skulle ha kräkits fler gånger, däremot har ju magen varit lite annorlunda men inte en massa diareér eller så. Nu ligger hon i alla fall och sover sött! Daniel kom precis hem från julbord på Pilkrog med jobbet så jag ska se till att mysa lite innan det blir sängdags för mig.

//Karolina

RSS 2.0