Dansning i hoppgungan!

   
Melba har inte riktigt fattat att hon kan hoppa i hoppgungan utan hon dansar snarare, sött är det i alla fall!

//Karolina

Sitta själv!

  

 going down...

//Karolina

Bilder från namngivningen!

Både jag och Daniel var lite nervösa så kameran glömdes bort, när jag väl tog fram kameran och skulle fota, så tryckte jag vid fyra tillfällen på on/off knappen istället för att ta kortet, så jag var rätt snurrig! Så de här är de ända korten som vi har, så vi skulle uppskatta om ni som har tagit kort mailar några till oss på [email protected] !

Här är Melba och:

  Mommesan  Morfar  Pappa och kransen som var alldeles för liten

 "Moster" Jasmina  Gammelfaster Ingela

Inte ett leende fick jag till på nåt av korten, men ni som var på namngivningen vet ju att korten inte riktigt stämmer överens med verkligheten, eller hur? Hoppas att nån av er har lite fler kort!

 Andreasoch Jenny som sjöng sååå fint, tack igen! en liten skymt av Theo oxå!

//Karolina





Namngivning!

Morgonen började prima, Melba sov riktigt bra på natten, hon vaknade bara en snabbis vid kvart i fyra, men det räckte att ge nappen och att hon fick pillra lite på min hand sen somnade hon om igen och jag kunde gå tillbaka till min säng och en sovandes Daniel! Hon åt vid kvart i åtta så det var rikitigt skönt, annars brukar hon ju vilja ha mat runt halv sex. Hon kände kanske på sig att jag och Daniel behövde ha lite sovmorgon. Hon badade och lekte och blev sen som vanlgit trött runt halv tio så Daniel lade henne i vagnen och gick en sväng. Morfar kom hit vid 10 eftersom han skulle vara med Melba så vi kunde förbereda i lokalen. Väl i lokalen upptäckte vi att stolsförrådet var låst så det fattades 20 stolar, lite lätt panik fick vi men det ordnade sig tillslut, storfamiljen Karlsson hade 16 extra stolar i förrådet som vi fick låna, tack tack!!



Melba sover ju för det mesta 40 min åt gången så vi sa till morfar innan vi åkte att hon kommer säkert vakna runt halv elva och blir nog hungrig strax därefter. Det visade sig att hon sov ända till 12!!! Det var nog så att hon kände på sig att hon behövde en sovmorgon och inte vi. Vi kom tillbaka från lokalen vid 13 och då var hon jätteglad! Det stressades, fixades och donades och tillslut efter lite mindre missöden som att Daniels systers tåg blev försenat, (vi skulle hämta henne) Melba bestämde sig för att sova 10 min innan vi skulle åka iväg, missförstånd mellan mamma och mig om att hon skulle med till lokalen tidigare och att vi glomde nyckeln till lokalen hemma!! Ojoj säger vi bara, det var mycket i huvet på oss!!

Men vilken dag det blev sen, vi är fortfarande helt lyriska över hur bra allt blev, Melbis strålande toppenhumör, hur fina alla var som kom, fina och rörande tal/dikter, helt galet mycket fina presenter Melba fick och hur lyckat det hela kändes!! Vi var aldeles tagna på kvällen vi känner att vi är extremt lyckligt lottade som har så fin familj, släkt och vänner med så mycket omtanke som ville vara med och dela dagen med oss! Ett stort tack till er alla!!

//Karolina och Daniel


Förberedelser!

Nu har vi fixat och donat i flera dagar inför namngivningen som är idag. Nu väntar vi på att morfar ska hämta Melbaluringen och vi ska få komma till lokalen och fixa det sista. Melba verkar inte ana vad som är på G, det kanske är tur det eftersom det kommer bli rätt mycket uppmärksamhet riktat mot henne i dag så är det nog bra att allt är som vanligt för henne innan allt sätter igång!

//Karolina

BVC-rapport 27/6-2008

Melba 5 månader och 8 dagar

Vikt: 6730 g
Längd: 64 cm
Huvudomfång: 41,2 cm

Sinnestämmning: Det var vikarierande sköterska på bvc, det verkade gillas av Melba för hon var lite mindre oberörd i dag, hon gav tom sköterskan ett litet leende.

//Karolina

Skojigt värre!

 

  

// Karolina

Bilder från föräldragruppsträffen!

Här hemma har vi fullt upp med att planera Melbas namngivning så bloggen har kommit lite i skymmundan men här kommer en liten uppdatering i bilder:

På föräldragruppsträff hos Anna och Moa i onsdags:

 Philip och Melba sovandes sött på soffan, mitt i allt kackel

 En eftertänksam Melba  Anna gosandes med sin Moa  Philip

 Melba och Moa busar lite  Pernilla fick lite fullt upp ett tag

//Karolina

Gåstol!

Nu har vi köpt en gåstol, Pernilla hjälpte mig att få tag på en begagnad, så 200 kr fick vi betala det kändes överkomligt!

Melba var lite fundersam först över att sitta i stolen men sen när hon upptäckte att man kunde ta sig fram med den då blev det genast mycket roligare. Hon kan än så länge inte ta sig framåt men bakåt och sidleds funkar bra! På "bordet" på gåstolen är det en massa knappar som föreställer olika djur, när man trycker på djuren spelas det upp djurets läte och sen kommer en trudelutt som jag känner att vi kommer höra ett antal gånger....



// Karolina

Lilla familjen!




Midsommar i Herrfallet!

Vi har haft en toppen midsommar i Herrfallet utanför Arboga! Vi har varit ett helt gäng med vänner som firat i dagarna 3! Melba var ju självklart med och var hela gängets lilla sommarbarn! Som vanligt på midsommar så var ju vädret inte i topp, det var rätt växlande, det blåste hela tiden i stort sett men ibland regnoch ibland sol. På midsommarafton satt vi inne vid dukat långbord i en av stugorna och hade det mysigt!

Här är lite bilder:

   Melba fick bada i diskhon, hon var riktigt nöjd, trots att hon var som ett cirkusdjur, dvs en hel hög med folk som stod och tittade och fotade när hon badade!

 Här har Melba precis dansat till "shake that ass" med Kiri och Johan, synd att fotona inte är med ljud, för hon var så söt hon snackade och skrattade för fulla muggar, syns inte riktigt på bilden för när kameran kommer fram så slutar hon oftast, typiskt
 Melba och jag på Midsommarafton!

  Melba dansar kring midsommarstången!

 Här har Melba fått syn på Saras armband
  Melba i Henriks knä

  Morgonmys med pappa på midsommardagen

    Danne spelade munspel för Melba, hon var riktigt fascinerad så sen fick hon prova själv

  På söndag morgon var det sol, så då blev det frukost utomhus, typsikt att det fina vädret kom när vi skulle åka hem!


Tack alla vänner för en toppen helg! Och tack för all hjälp med Melbis!

//Karolina


Nybadad!

Här är lite bilder på en nöjd nybadad Melbis:

  

//Karolina

Söndagsfika!

  

I söndags fm var jag och Melba hos morfar och åt, jag fick köttfärsbiffar och blåbärspaj och och Melba fick, morotspuré och päronpuré!

På em åkte vi till Mommesann och Åke, Mommesann fyller pension så vi firade henne lite! VI träffade även Maria och Karl- Johan (Mommesanns bror och fru) Melba fick jättesöta rosa tovade tofflor som Marita gjort! Lite stora nu men perfekt till hösten att värma Melbas fossingar i!

  Melba och Marita  Mommesann och Melba

På kvällen var vi bara hemma och myste alla tre, känns som att helgen blir sååå lång när Daniel jobbar så man vill verkligen ta vara på kvällarna!

//Karolina

Hoppgunga!

  
Här är Melba i hoppgungan som vi köpte i lördags på leksaksloppan! Hon fattade inte riktigt grejen med hur den funkar, men rätt nöjd var hon i alla fall att bara hänga där!

//Karolina


Bvc-rapport 13/6-2008!

Melba 4 månader och 3 veckor

Vikt: 6495 g
Längd: 63,5 cm
Huvudomfång: 41 cm

Sinnestämmning: Ledsen i kanske 15  sekunder, sen som vanligt igen, dvs lite reserverad och försiktig mot sköterskan men hon fick ett litet leende tillslut.

//Karolina

Fredagsskoj!

Här är fredagens äventyr:

"Bebisträff" hos Kattis, Stefan och deras Leo! Anna och hennes Ebba var oxå där! VI lade bebisarna på en filt på balkongen och vi satt bredvid och fikade!
  

Efter bebisträffen så knallade vi ner på stan och mötte tjejerna, Kiri, Ellen, Catrine, Anne och Brus som var på besök från Stockholm! Det blev lunch på centro!

 


På em kom Hakka förbi, han tog hand om Melba medan jag och Daniel fixade och donade lite:
    



// Karolina

Fika med Peter!

I tisdags em mötte Melba och jag upp Peter på Sylvia för en liten fika. Daniel var i väg på lite ärenden och förberedde middag tills vi kom hem! Peter var lite skeptisk till Melba först, för Melba har varit på riktigt skrikhumör i stort sett alla andra gånger som han träffat henne men nu var hon på prima humör! Hon satt och snackade uuuu, äää, aoiiij osv samtidigt som hon hade Peters finger i munnen som hon vägrade släppa! Tror Peter var rätt nöjd för Melba var riktigt förtjust i honom!

  
//Karolina

Mammaträff!

Kom på att jag glömt att berätta att jag varit och träffat mammorna i vår föräldragrupp helt utan Melba! Vi bestämde för nån vecka sen att vi skulle träffas och umgås och låta bebbarna vara hos papporna! Så vi träffades hos Sussi åt och drack gott, solade, snackade en massa goja och badade i deras pool! Det var kuloch skönt som bara den, att veta att man inte behövde "passa" på Melba utan att hon var i säkert förvar hemma! Men kändes lite konstigt för från och till så kom jag på att just ja Melba, och så blev man aldeles varm i kroppen av att tänka på henne! Kul var det att lära känna mammorna, Sussi, Pernilla och Camilla lite mer oxå, synd att inte Anna F kunde komma men det blir garanterat fler gånger!

Melba var hos mormor en sväng medan Daniel var ute och sprang sen var de hemma och myste och lekte! De hade gått jättebra! Daniel tränar lite att vara helt själv med Melba eftersom jag ska jobba hela augusti! När jag kom hem kändes det som att jag varit ifrån Melba flera dagar.

//Karolina

Cutest in the world!

... det sa morfar till Melba idag, och sen fick han en blöt puss!



// Karolina

Ebba och Melba

Idag var Melba och jag på promenad med Anna och Ebba, vi gick Vilstarundan och gick sen hem till Anna och Ebba där jag blev bjuden på lite lunch! Melba var ganska otålig till en början och ville inte alls ligga under deras babygym utan var väldigt "mammig" och det dög bara att sitta på mitt knä och leka! Ebba låg nöjd och glad och lekte och Melba var arg och ledsen och protesterade vilt! Efter ett tag nä rhon lugnat ner sig så blev hon istället jätteglad och busig och vi skojade massor! Hon gillar när hon får hänga mot mig när jag sitter och smacka på min kind, samtidigt som hon hummar och sen drar i mitt hår, riktigt kul tycker hon, mindre roligt att bli dragen ihåret tycker jag!


Så här ledsen var Melba ett tag:  
Sen blev det nappen en stund och lite tröst av Ebba som höll i hennes hand:

Här är Melba glad eller snarare inte ledsen iaf:   

  Här verkade det som att Melba böjde sig ner över Ebba och luktade på hennes huvud, hon gjorde det flera gånger och sen som vanligt in med fingrarna i munnen!


// Karolina


Potatispuré

I går provade vi för första gången att ge potatispuré! Det var inte alls poppis kan jag lova. Hon frustade och hulkade och tryckte ut tungan och satte typ i halsen. Vi kämpade ett tag men utan lycka. Efter ett tag blev hon aldeles röd i hela ansiktet och vi undrade vad som stod på, det visade sig att hon satt och bajsade och förmodligen så störde vi väl henne när vi skulle ge henne potatisen. För när hon var "färdig" så åt hon upp resten av smakportionen, lite skeptisk men hon åt den i alla fall. Efter det så tog Melba, jag och morfar en promenad till Årbyskogen, där vi mötte upp Daniel som hade varit ute och sprungit, därifrån tog vi bilen och åkte till Sundbyholm/Ostra och köpte blommor till rabatten. När vi kom hem var hela familjen trött så vi lade oss och vilade, när Melba vaknade var hon inte på bra humör, hon skrek och var ledsen och det var inget som gjorde henne glad utom när Daniel ställde sig och hoppade och skakade på huvudet med tungan ute, då blev hon så glad så hon skrattade om och om igen! Ibland är hon bra konstig vår Melbis! 

Till middagen gjorde vi ett nytt försök med potatisen  i samband med gröten och då gick det mycket bättre! Då åt hon upp hela smakportionen och de sista skedarna så sträckte hon sig precis som hon gör mot gröten!

  


//Karolina

Sötnos!

I måndags var Melba och jag med Anna och hennes Ebba till Ikea. Vi inhandlade en stol till Melba. Hittils har vi haft en begagnad stol som mormor köpt på loppis, den har funkat bra men den har ju inget lekbord och ingen insats så man måste bulla upp med kuddar och sånt! Jag tog inte med vagnen till Melba utan hoppades på att hon skulle sova på vägen till Ikea, det gick väl sådär både hon och Ebba var lite halvmissnöjda från och till men de somnade en kvart innan vi var framme. Men så fort hon kom upp i bärselen var hon hur nöjd om helst. Vi stannade på resturangen och matade våra små och oss själva och sen ut till bilen, och bestämde då att vi skulle ta oss bort till Hälla köpcentret. Då upptäcker vi att Melba sover i bärselen, hon  var väl helt slut av alal intryck. Så jag vänder på henne så att hon får sova mot mitt bröst, det var så mysigt det har hon inte gjort sen hon var "liten". Sen bar det av hemåt och då var de båda glada och nöjda och satt i sina bilstolar och lekte och snackade, sen helt plötsligt blev det tyst och då somnade båda två!









// Karolina


BVC-rapport 30/5-2008

Melba ca 4 mån och 11 dagar 
Vikt: 6305 g
Längd: 63.5
Huvudomfång:40,5

Sinnesstämmning: Lugn och oberörd, sköterskan försökte liva upp Melba men hon brydde sig inte alls hon var i sin egna lilla värld!

//Karolina


Sundbyholm!

Ännu en dag med härligt sommarväder och Daniel som är ledig! Så vi åkte ut till Sundbyholm, svängde förbi ÖB först och köpte ett solparasoll som Melba kunde ligga under i skuggan! Det var riktigt skönt, vi turades om att sola och ta hand om Melbis, hon var nöjd att få ligga i skuggan och leka men blev ännu mer nöjd när hon fick ligga nakenfis!

   Melba in action

   Parasollstången var roligast att leka med

Nu sover Melba sen kl 20 ungefär och jag och Daniel ligger utslagna i soffan, helt slut är vi, det blir nog sängen strax!
Godnatt på er!

//Karolina

Grillning med vänner!

I torsdags kväll kom Kirsti, Johan och Camilla och P-A som var här från Göteborg och grillade hos oss! Det var jätteroligt att se Camilla och P-A igen, nu har de varit här så ofta att det nästan inte känns så värst jobbigt att de bor i Göteborg! De kommer snart igen oxå! Plus att vi ska åka och hälsa på dem vecka 28! Kul! Melba fick först vara med uppe i köket, hon satt på Camillas arm och bubblade som bara den, sen byttes det så det blev Kiri som fick snacka lite med Melba och tilllslut hamnade hon nöjt hos P-A! Melba satt med ute medan vi åt, hon fick vara uppe lite längre än vanligt, typ till åtta istället! Hon var så söt när vi satt och åt, hon var riktigt förtjust i P-A hon satt och höll handen på hans arm medan han åt, nappen i munnen och stora ögon av förtjusning!

  P-A, Camilla och Melbis

  Melba håller i P-A, så at than inte lämnar henne

  P-As tumme var god också  En glad Melba som skrattar åt Daniels munpruttar

//Karolina

Lååång promenad!

I torsdags var det strålande väder och jag och Anna hade bestämt att vi skulle gå till Slagsta glass med våra småtjejer. Hennes man Magnus var ledig så han följde också med. Det blev en rejäl promenad, jag skulle tagit med stegräknaren men glömde den hemma, men Magnus var laddad med en sån så när vi var färdiga hade vi gått ca 16000 steg! Det är rätt bra, i alla fall för att vara jag! Vi gick till Slagsta glass, satt i skuggan med Melba och Ebba och åt varsin galss! Vi gick sen vidare mot Tuna Park, satt ute i skuggan och åt mat och gick en sväng i butikerna! Sen till apoteket där köpte jag en talksalva som vi ska smörja i Melbas hudveck, det blir aldeles varmt och det kan bli svamp där så den salvan ska tydligen vara bra för att förebygga det! Tillslut bar det av hemåt! Vi gick hemifrån vid 11 och var hemma vid 16.30! Det blev en riktig utedag, det syntes på mina armar att jag varit ute i solen, det såg nästan ut som att jag fortfarande hade klänningen på mig! Kul med lite färg men synd att man inte kan gå naken så man slipper alla ränder på kroppen!
 

 Melba och Ebba koncentrerade till tusen på sina leksaker  Melba    Ebba, Anna och Magnus

//Karolina

Fika med Linda och Isabel!

I tisdags tog Linda, Isabel, jag och Melba en promenad vi gick och tittade på familjen Hellqvist nyköpta hus! Sen gick vi till Sylvia och fikade. Jag fick mig en liten mysstund med Isabel efter att hon sovit och ätit. Hon har blivit såååå stor, titta titta säger hon hela tiden, mamma sa hon oxå! Åhh vad mysigt när Melba säger mamma till mig! Sofie och hennes 6 veckors Emilia kom oxå och fikade, hon var inte stor inte, man har ju nästan glömt att Melba varit så liten.
 
Isabel och jag på Sylvias uteservering

 
 
Här är en bild på när Melba är ungefär sex veckor, nu är hon ca 4 1/2 månad helt otroligt!

//Karolina


Daniel 27 år!

Dagen började med att Snorpan och jag hade det mysigt hemma i lugn och ro! Vid halv tolv mötte vi upp föräldragruppen i Rothoffsparken för lite picnic, så det blev ett par timmar i skuggan med våra bäsisar!

Melba &    Philip var den ända som blev med på bild i dag


Vid 15 kom morfar förbi på lite fika för att fira Daniel! Vid 18.30 kom mormor, Janne, morbror Jon. När klockan var 19.15 var Melba trött, vi kämpade för att hålla Melbis vaken ett tag och kort därefter så kom farmor, farfar och farbror Micke. Så de fick mysa en liten stund innan det var dags för mat och nattning!

 Melbis och mormor skojar!  Farmor, farfar och Melbis
 
Så här trött och mätt var Melba när det blev dags för sängen:


//Karolina


Strandskoj och lite annat!

I söndags gick Kiri, jag o Melba till Vilsta! Det tog ett tag att gå dit för Melba var inte alls nöjd att ligga i vagnen hon ville absolut sitta upp fast hon var hur trött som helst. Det blev ganska många stanna, stoppa in napp, rätta till Melba ge henne leksaker osv. Sen fick hon sitta upp en sväng och var nöjd och jollrade som bara den, sen föll hon in i sömn lagom tills vi kom fram till Vilsta. Då passade vi på att ligga i solen och pressa lite, skönt som bara den var det! Vi hade med oss matsäck så det blev en heldag! Melba låg eller snarare satt och stod mest upp när hon var vaken, jag hade med mig ett stort paraply som vi hade som skugga, det funkade jättebra! Melba var riktigt förtjust i paraplyt, hon lekte med paraplyskaftet och försökte dra sig upp mot det. När det inte funkade protesterade hon rätt rejält. Sen låg hon nakenfis och hade det bra, då var hon riktigt nöjd så fort blöjan åkte av!

 En nyvaken Melba  Melba innan blöjan åkte av

När vi gick från Vilsta var kl 16.30, då hade Melba sovit sen kl 16, sen sov hon ända till 18! Värmen verkar ha tagit ut sin rätt på Melba, för trött var hon som bara den. Vi gick till Mormor en sväng, Gammelmorfar var där och hälsade på, Melba fick gröt och var pigg och glad ca en timme sen kom tröttheten tillbaka. Jag ammade henne lite sen gick vi hemåt, pyjamasen åkte på och hon fick lite tillägg och somnade på stört när jag lade ner henne. Hon sov ända till kl 05.40 i ju för sig vaknade hon lite vid 02 så jag gick upp och drog i gång speldosan och försökte ge henne nappen som hon inte ville ha. Vid 04 mojsade hon och då trodde jag att hon skulle ha mat men tänkte att jag väntar tills hon vaknar till lite mer och sen vaknade hon och jag gick och hämtade henne och började amma, kollade på klockan och upptäckte att den var 05.40 så både hon och jag måste ha somnat om, riktigt skönt var det.

I dag har jag varit och jobbat mellan 07.45-12 på Fridegård! Det gick riktigt bra och kul var det, känns bra att komma in och gästspela lite korta pass. När jag bestämmer själv vilka tider jag tar! Melba var hemma med Daniel, de hade varit ute på promenad och varit på Daniels jobb en sväng. Sen kom de och hämtade mig, sååå mysigt när man varit ifrån Melba och sen träffa henne igen. På em hade vi lite familjemys i sängen, sjöng lite sånger och lekte för fullt, Daniel var trött så han tog en tupplur medan Melba och jag begav oss ner till stan för att leta present till Daniel som fyller på ons och en bikini till mig. När vi kom hem blev det gröt och baddags. Efter badet var Melba så där trött fast hon förstår det inte själv, hon ville inte sova alls. Så hon satt med oss vid bordet medan vi åt mat och var jättenöjd. Innan hon skulle sova sjöng vi lite och sen åt hon först bröstmjölk och sen lite ersättning. När Daniel gav ersättningen så somnade hon, hon vaknade inte ens när jag tog up henne och hon rapade, hon var helt slut så u sover hon sen snart 3 timmar. Hon vaknade till för en stund sen, förmodligen för att det är så varmt hon var aldeles svettig i nacken! Vi har börjat sova med fönstret öppet, det funkar inte annars man grillas i sovummet!

Nu dags för mig att sova!

//Karolina

RSS 2.0