Lördagsbrunch

Förra lördagen hade vi finfina brunchgäster, Harry med familj var här på fm vi åt en massa gott och Melba och Harry lekte med varandra! Men sen blev Melba lite rädd om sina saker och stoppade undan det ena och det andra..här har hon motvilligt tagit fram sin Hello Kitty dator och visar lite medan Harry är på lagom avstånd!


Klubbhus

Igår byggdes det mer koja, här är det ett "klubbhus" i vilket hon låg och och kollade på "Hurra för Kalle"!


Pepparkaksbak

Själv har jag trots krasslig kropp och knacklig röst varit på utbildning i Mjölby tis-ons! Daniel och Melba sysselsatte sig med pepparkaksbak och föräldrarmöte på förskolan. Då fick i ju för sig Melba vara hos mormor en snabb sväng :)


Kojbygge

Både igår och idag har Melba och Daniel byggt koja och byggt banor i hela lägenheten! Inge fel på fantasin här hemma i alla fall :)


Tacosöndag utan röst

Helgen har gått i festens tecken med både afterskitema och "crazy hat or hairdo tema" trots en krasslig hals så blev helgen superkul!!

Melba har varit hos mormor från lördag-söndag :)


Fixardag

Igår hade vi en riktig fixardag och grejade med lite allt möjligt! Stannade på snabbfika hos Iza och Micke :) här ger Melba Elton en riktig bamsekram innan vi åkte vidare!


Barnvakt

I lördags förra veckan hade vi Elmer och Melker här medan Kirsti och Johan hade lite egen tid och gick på choklad-vin-ostprovning! Det lektes doktor och annat skoj, sen handlade vi lite lördagsgodis som Elmer och Melba faktiskt satt lugnt en stund och mumsade på, innan det blev full fart igen :)

(Visst har ja en fin gnuggis på armen, Melba och jag har haft angrybirdstatuering)


Muffinsbeställning

Ikväll har jag bakat muffins på beställning av pappa/morfar! Han har lite mer firande i morgon så dessa blir komplement till chokladtårtan. Melba lockades mer av fredagsmys med chips och film så det rördes bara om lite och sen slickades smeten såklart :) däremot när de var klara fick hon dekorera en till sig själv som hon nu mumsar på!


Pappa/morfar 60 år!

Idag har vi firat pappa/morfars 60 års dag :) det bjöds på soppa, nybakat bröd och en mäktig chokladtårta med miniskulpturer på! Hela familjen/släkten Koivula var med och Melba lekte järnet med Evander och William :) Melba hade gjort en fin ta la till morfar som vi ramade in!


När man inte kan sova..

..så kan man ha lite vänner i sängen så man inte är själv..


Krasslig snorpa = pysseldag med pappa

Nu har det varit snorigt och hostigt ett par dagar men vi hoppas på vändning snart! Melba och Daniel har varit hemma och pysslat, de har gjort studsbollar, målat stenar och ritat och klistrat i mängder!


Strumpdocketeater

Det är Melba som håller i föreställningen medan jag lagar mat, perfekt underhållning :)


Barnfritt och ridning

På morgonen hade Melba och jag lite rensning och sortering för oss.. tror vi kastade 40 tuschpennor som nu gjort sitt...lite legolek hann vi också med efter traditionsenlig brunch!

Idag har Sandra och jag haft en barnfri dag/em, den spenderade vi i Västerås med shopping och långlunch och lite Ikea! Riktigt skön dag :)

Daniel och Kim var med barnen till Ekeby och red! Idag red Melba på Fabian, hon travade, red slalom och är superduktig på att hålla tyglarna på rätt sätt :)

När jag kom hem stod middagen på bordet och kvällen avslutades med Pippi på sju haven i soffan, luktandes på de nya doftljusen ;)


Kvällstokigheter med instagram


Tacofredag...

...med Kirsti,Johan, Elmer och lille Melker! Kvällen avslutades med filmmys, kurragömma och under hökens vingar kom..


Familjeafro och Tant Prick

Idag slutade jag lite tidigare och mötte upp Sandra, Eddie och Melba direkt efter jobbet på Forever! De hade nämligen öppet hus och familjetema så vi gick på familjeafro och sedan var det överraskning för alla barnen då Tant Prick och en annan lustig Prick kom och sjöng och trollade!

Melba gillade verkligen afrodansen och hon var så duktig att förstå koreografin och hänga med...mycket stolt var jag!


Melba = massssor av energi

Sen i måndags har Melbas energinivå hållt sig rätt hög! Faster Emma kom ju i måndags och på em har det, busats, pysslats och spelats spel! Läggningarna har, trots en timmes förskjutning, inte gått helt smärtfritt utan tålamodet har prövats rejält både mån och tis! Så ikväll blev det en ännu senare kväll för att vänta in den "riktiga" tröttheten som hon inte kan stå emot!

Så ikväll blev det chokladbollstillverkning i dubbel sats tänkte kollegorna på mitt jobb skulle få lite gott torsdagsfika :)


Pärlpyssel

Melba gjorde en hund och blomma och Emma hjärta och delfin och en massa fina halsband!


Trollhasselnötter och fika hos morfar

I söndags var vi först och red i Ekeby, den här gången var en kollega fr jobbet och hans dotter med! Sen gick vi till morfar för lite farsdagsfika! Det blidde lite blandad kompott trollhasselnötter, papaya och hembakade bullar! Melba var helt tokig i nötterna så morfar knäckte på löpande band..Vi avslutade med lite kulspel :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_50a1e895ddf2b34f8a0011b9.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_50a1e8a7ddf2b34f83001137.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_50a1e8ae9606ee76fc632625.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_50a1e8b5e087c311cb89200b.jpg" class="image">


Leos Lekland

I dag kom faster Emma på besök, hon ska stanna ända till torsdag :) och eftersom Daniel och Melba idag hade en ledig dag åkte de till Leos Lekland!


Novembermånads kalenderbild


Kalas

I lördags var vi ute i slagsta och firade Madde som fyllt år, hon var hemma från GBG! Linus med familj var också där och det dröjde inte länge innan det var full rulle, morbror Jon var riktigt populär hos dem båda :) här gömmer de sig bakom trappen!


Farsdagsmys


Fredagsmys


Förståndig och alldeles underbar

Det ritas mycket just nu! Här är det ett slott och fina blommor. Man märker hur hon anstränger sig mer och fixar och trixar med färgläggning och sånt!

Ikväll har vi haft en viktig kväll där vi pratat om viktiga saker... Melba har varit sådär känslosam, underläppen har skakat och stora krokodiltårar har runnit längs kinden.. och hon har berättat att hon inte förstår vissa saker! Många undringar och frågor var det...Det resulterade i att Daniel och jag satt länge på sängkanten och pratade och pratade med vår älskade, fina, förståndiga och alldeles underbara dotter <3...sen tillslut somnade hon!


Elefantmask

..den här fina elefantmasken gjorde jag och Melba i söndags!


Söndagsmiddag

I går bjöd vi hit morbror Jon och morfar på lite söndagsmiddag, egentligen var det tänkt som farsdagsmiddag då Jon jobbar nästa helg! Det blev god fläskfilegryta med vitlöksfrästa champinjoner och harricots verts! Efter middagen åkte vi ut till kyrkogården i Torshälla och satte ljus på min farmor och farfars grav. Väl hemma igen bjöd Melba på kladdkake-cup-cakes som hon garnerat själv! Själv gjorde jag en specialgjord kladdkakemuffins till mig med 75% choklad, ägg, smör och grädde i! Riktigt mumsigt blev det, kul att prova dessertrecept utan socker och mjöl som är riktigt goda :)


Pärlor och finns i sjön!

Ikväll har vi gjort pärlarmband och spelat honungsjakten plus att vi avslutade kvällen med finns i sjön, jag, Melba och hunden :)


Bowling

Idag tog vi med oss mormor på stan, började med bowling och sen inhandlade vi två par vinterskor till Melba! Ett par till förskolan och ett par lite finare för endast 299:-, plus att mormor betalade hälften, det gillas att handla på rea!!

Efter det följde Melba med mormor hem och jag och Daniel fick lite gemensam tid och gick och fikade, mysigt att rå om varandra om än bara för nån timme så är det guld värt ibland <3


Morfar och Melba

I onsdag hämtade morfar Melba, de gick från förskolan över "lilla berget" och hem, lite på upptäcktsfärd det gillar morfar..och Melba såklart! Sen blev det hem till morfar för mellis och sen glass :)

När Daniel skulle hämta Melba så hade hon fullt upp med att gosa med morfars huvud och hår, det är -sååå mysigt säger hon!


Halloween

Ikväll var morbror och hans kompis Pero här, jag hjälpte morbror med sminkning! Melba tyckte det var lite sisådär..morbror blev nog lite läskig på riktigt, hon förklarade bestämt att det inte blev varken kram el puss!


Overallväder

I helgen blev det dags att ta fram overallen! På söndagskvällen fick vi med morbror en sväng till affären också...Den här gången var det faktiskt Melba som bad MIG ta kort...


RSS 2.0