Nybadad!



/Karolina

Catrine och Melbis!

I måndags ryckte Catrine in och tog hand om Melbis ett par timmar, så snällt så!!
Här är lite bilder från deras dag:
 

/Karolina



Grissini!

Medan Daniel diskade och jag lagade mat i söndags satt Melba och musade för fullt på lite rester som var kvar på festen i lördags, bl. a fick hon smaka smördegspizzabulle och grissini. Nöjd om bara den var hon, och kladdigt som bara den var det!



/Karolina

Tjejfest!

I lördags var Daniel och Melba bortskickade, nej så var det inte men det var tänkt att de skulle åka och hälsa på faster i Örebro och farmor och farfar i Vagnhärad men det blev ändrade planer i sista minuten så de var hos morfar på kvällen!
Anledningen var att jag bjudit hem en massa tjejer på lite fest, det var tänkt att vi i föräldragruppen och de andra mammorna som jag känner skulle träffas men jag slog till och bjöd en massa tjejer på lite smått och gott, drink, charader och sen avslutade vi kvällen med utgång på Statt! Riktigt lyckat blev det, roligt att blanda en massa olika vänner som inte känner varandra och sen kul när det funkar så bra!
Här är lite bilder:
Carro och Kirsti Kristina Systrarna Linda och Lola
Kristina, Ellen och Victoria Karin, Camilla och en kompis till Camilla

Linda, jag, Lola och Sandra

Tack alla för fina presenter som ni kom med och för en toppen kväll, mäste göras om snart igen!

//Karolina





Fullt upp!

Dagarna säger bara swisch! Det känns som att jag inte gör annat än att lägger mig på kvällarna och vaknar upp och det är en ny dag. Helt otroligt vad dagarna går snabbt. Nu har jag ju jobbat ca 75 % i en månads tid ungefär men på måndag är det dags att gå upp på heltid! Blev faktiskt kallad i går till ytterligare en intervju, på samma enhet, en fast tjänst och ett 6 månaders vikariat ska de tillsätta och frågade om jag var intresserad, OM jag är intresserad, det är klart jag är! Så i dag vid halv tolv fick jag träffa cheferna och bli grillad i 20 min. Fick faktiskt positiv feedback av både min personlighet och mitt arbete så här långt, vilket kändes helt enormt kul!! Sen fikc jag en massa frågor om varför jag vill ha tjänsten och vad jag känner att jag vill utveckla osv. Man är ju rätt eftertänksam innan man öppnar munnen så man inte säger nåt tokigt! Får se i slutet av veckan vad det resulterar i, det var 8 st som skulle på intervju och i alla fall 4 av dem är såna som har gått på vikariat längre än jag! Men jag är nöjd så länge jag får stanna, det är ju faktiskt mitt första riktiga jobb efter utbildning så det behöver ju inte bli en fullträff på en gång, men hoppas lite gör man ju!

När jag kommer hem på em så blir man ju överlycklig att träffa lilla snorpan så det första jag gör är att slänga mig på henne och pussas och kramas! Lite konstigt känns det ju att det är så här det kommer vara nu framöver. Att jag kommer hem runt 17 och inte träffar Melba nånting på dagarna. Det är ju Daniel som kommer vara hemmapappa nu fr.o.m måndag till 15 februari, då har vi ju sökt förskoleplats på Nålmakaren!

I morgon ska vi träffa föräldragruppen, sista gången som vi kan vara med, eftersom jag inte kommer vara ledig på onsdagar! Ska bli riktigt roligt!

//Karolina


Morgonmys!




Leker tittut! Nalle Puh är med såklart!

Lördagmorgons morgonmys!

//Karolina

1:a steget och 10 månader!

I dag hände det!!  Jag pratade med Daniel vid 16 och han sa att Melba var hängig och hade 38,5 i feber. Kort därefter får jag ett mms av Daniel med en bild där hon ligger och sover i hans famn. Så när jag kom hem väntade jag mig en riktigt hängig Melbis. Hon var lite hängig men kom ganska snart upp i tempo igen. Efter att vi ätit mat så satt Daniel och jag på golvet med henne. Hon stod vid stolen och höll i och sen släppte hon taget och gick två steg mot Daniel! Helt otroligt var det, duns sa det ner på rumpan och sen värsta smilet. Sen satte vi oss mittemot varandra med varsin leksak i munnen och "tränade" med henne och hon stapplade sig lite smått fram och tillbaka. WOW!!

Melba några dagar gammal

/stolt mamma och pappa

Utflykt med pappa

Igår pratade vi både med VC och med barnkliniken, vi kom överens om att prova den nya medicinen några dagar/nätter och se om det hjälper annars ska vi åka direkt upp till barnkliniken. Vi har även fått en tid nästa tors på VC där vis ka träffa en läkare och sen få en remiss till barnkliniken frö en astma/allergiutredning. Så förhoppningsvis inom kort tid så får vi ordning på Melbisen. I går åt hon faktiskt lite mat, inte mycket men lite i alla fall. Så det är en klar bättring, plus att hon sovit bra på natten, trots att hon hostar omvartannat men honhar i alla fall inte vaknat så många gånger, de här två senaste nätterna, skönt! I går var morfar förbi en sväng, han har hållt sig borta ett bra tag nu, han har legat sjuk haft luftrörskatarr och en massa feber. Men nu var han på bättringsvägen och har ätit penicillin så han mådde bättre.

I dag har jag jobbat hela dagen opch Daniel och Melba har varit på utflykt till Uppsala, det var dags för en vända till verkstan. De åkte upp vid lunch lagom tills det var dags för Melba att sova. Det var tydligen värsta vädret, slask och snö i Uppsala. Dagen hade gått utmärkt förutom när Daniel var tvungen att byta blöja på Melba i vagnen när de kom fram till verkstan, det var tydligen mindre roligt. Men sen hade allt flytit på bra! Promenad, buss och sen tåg tillbaka. Melba hade fått sitta bredvid Daniel, det hade varit uppskattat!! Däremot sade Daniel att det var bra mycket bökigare att ha med en liten Snorpis när man ska iväg. I all hast fram och tillbaka så har han förlagt både sin mössa och sina vantar =)men så kan det gå när man ska hålla koll på en liten Snorpa! Kameran glömndes hemma så inga kort från deras äventyr.

Vi har nyligen kommit hem, jag har precis nattat Snorpan, gick ganska bra faktiskt bättre än i går så det går åt rätt håll! VI har varit hos morfar och ätit korvsoppa!! Nu ligger Daniel utslagen på vardagsrumsgolvet och sover, tydligen så tog dagen på hans krafter!

//Karolina

Melba och björnarna!

I går på dagen var vi en snabb sväng till Tuna Park, jag skulle uppdatera mitt abonnemang till mobilen, när det var gjort var hela familjen hungriga. Jag och Daniel lyxade ned pizza och det var tänkt att Melba skulle äta lite melon och mandarin, men intresset var lågt. I stället var " att klättra ur stolen" det mest spännande, så det blev inte mycket till lugn stund. Det är på ett litet tjillevipp som hon får till det och ställer sig upp i stolen med världens största leende. Så för vår del blir det ju att hålla i henne hela tiden. Hon blev lite lugnare en sväng när hon fick smaka lite pizzakant, men sen var hon i gång igen. Så vi släppte ner henne på golvet så hon fick krypa runt i smutsen en stund, mindre mysigt men hon var nöjd och vi fick i oss lite mat i alla fall.

När vi kom hem var det dags för Melba att sova lite, så hon låg ute i vagnen och slumrade en sväng. Sen var det in och leka, men det var inget som var riktigt bra inte. Snoret rinner som bara den och hostan är tillbaka, så nu är vi inne i en sån där jobbig sovperiod igen. Det har vart jobbigt några nätter men man hoppas ju att det bara är tänderna som strular igen. Tyvärr så var det astman som bråkar. Det är så jobbigt att se att hon inte får någon ro att sova för hon hostar och snorar så mycket plus att hon blir ju ledsen för att hon hostar så mycket så hon tappar andan, usch säger jag bara skulle göra vad som helst om jag kunde byta plats med henne. På kvällen vid 17 kom Catrine och hämtade oss, vi bestämde att vi måste göra nånting så Melba får lite miljöombyte, tiden går så långsamt nrä hon inte är nöjd. Vi åkte till Sandra och Kim, och nöjd blev Melba som bara den, det är som att hon kom på att hon inte ens var sjuk längre. Hon fick ju en massa uppmärksamhet, det kom en massa vänner till dem, killarna gick upp på övervåningen och kollade trav och alla tjejer satte sig på golvet med Melba, det kunde ju inte bli så mycket bättre än så.


Sen tog Sandra fram sina stora mjukisdjur, en Nalle Puh och en brun björn, lyckan var total. Melba blev helt till sig, först lite skeptisk och sen vevade hon med både armar och ben och skulle pussa på de båda.





Vid sjutiden åkte vi hem, Catrine och jag hyrde en film och köpte dip och grönsaker. Jag nattade Melba vilket inte var lätt, men hon somnade tillslut helt utmattad av all gråt, snor och hostningar. Sen sov hon från och till fram till tolv ungefär och sen var det i stort sett bara host och gråt hela natten. Vid två tiden, läste vi lite bok för henne och sen vid halv tre ungefär tog vi upp vagnen så hon fick sitta och försöka sova. Hon sov korta stunder i alla fall, vilket knappt jag och Daniel gjorde så vi var rätt möra i dag. Vi hörde av oss till jourläkare också, så vi fick en tid och träffade läkare i morse. Vi ska åka till barnklininken på sjukhuset och så får de göra en ordentlig astmautredning och förmodligen sätta in kortison som hon får ta till kvällen så hon får sova. Med oss hem fick vi recept på en annan astmamedicin som vi ska prova! Ska ringa direkt på måndag morgon. Hoppas verkligen natten blir lugnare för henne i natt, så hon får lite sömn. I dag på dagen var hon först hängig, ledsen och trött men efter lunch (som hon inte åt i ju för sig utan vi fick ge henne välling) så piggnade hon till. Mormor var här och lekte med henne och jag och Daniel tog varsin power nap. Så skönt var det, tack mormor! Nu sitter jag nere i hallen vid datorn och Melba står utanför och sover, snart 2 timmar har hon sovit och det hör inte till vanligheten på em, så att hon inte är riktigt kry märks! 

/Karolina Hansson

Söt och liten

Fick en så söt bild av Fia från namngivningen...



//Karolina

Broccolli

I kväll när jag och Daniel lagade mat, ramlade det ur en fryst broccolli ur skålen som skulle in i micron och kokas. Melba fick tag på den och blev helt galen i den. Hon sög, slickade och gnagde på den tills den var alldeles sladdrig! Bra grej att suga på (under uppsikt såklart) när hon har lite ont i munnen eftersom den svalkar nog rätt skönt.





//Karolina

Hemma hos Sofia och Henrik



I måndags var Melba hemma hos Sofia och Henrik en sväng på em/kvällen eftersom både jag och Daniel var tvungna att jobba. Det hade gått utmärkt hon hade haft fullt upp med att leka med alla deras saker, flugsmällaren och pastasleven var två av favoriterna.



Men att leka med polisradion var nog roligast och mest spännande



Med sig hem fick Melba en gammal fjärrkontroll av Henrik, den är väl upskattad, Tack!

//Karolina




Mac Donalds

Jag är inte någe förtjust i Mac Donalds, skulle lika bra kunna vara utan det. Men då var det en smidig och enkel lösning, till att mätta magen. Första besöket för Melba, hon fick i ju för sig inte Mac Donalds mat utan pasta med broccolli. Hon fick smaka en bit hamburgerbröd av mig, och det var hon bra nöjde över. Mmmm mmmm sa hon när hon gluffsade i sig brödet.




/Karolina



Tjejdag på stan!

I lördags kulle Daniel sätta på vinterdäck på bilen så Melba och jag bestämde att vi skulle träffa gammelkusin Madelene som var i stan över helgen. Våra mammor vill oxå träffas så vi träffades allihoppa på stan. Vi gick och strosade lite, köpte bla ny mössa och vantar till Melba, det behövs ju nu när det börjar bli kallt!


                                                                    Här busar mormor med Melbisen





När vi var i 21:an så gick det omkring en filur, tror det skulle föreställa en ekorre, som Melba tyckte var riktigt spännande

Vid 14-tiden blev Melbis trött så hon somnade i vagnen och vi tänkte gå till KAKA och äta lite sen lunch men det var proppat med folk så vi knallade bort till Sylvia i stället. Melba stod utanför, precis vid vårt bord och sov en stund men vaknade sen och fick mellis och sen leka lite med både gammelmoster, mormor och Madelene.



På kvällen var vi bara hemma och myste, tittade på film och åt ost och kex! Mumsigt som bara den var det!

/Karolina



Middag!

I söndags var vi (Melba, Daniel, jag och morfar) bjudna på lite inflyttningsmiddag hos Morbror Jon och Jasmina. VI fick fläskfile i ugn och potatisgratäng och sen en paj med mandelbotten, choklad och stekta äpplen!
 
Jon och Jasmina förebereder mat och Kissen håller sig undan Melba



Det blev en trevlig kväll med god mat, och Melba var så duktig och vaknade inget efter att vi nattat henne! Medan hon var vaken var hon helt galen i kissen däremot, hon förföljde kissen var hon än gick. Det så mysigt att se att Melba tycker så mycket om djur, hon är inte ett dugg rädd utan bara megafaschinerad!

//Karolina



Pappas dag!



Eftersom det var farsdag fick Daniel sova ut på morgonen. Sen gjorde Melba och jag god frukost och väckte honom med den här söta bodyn som vi köpt till honom och till Melba!

/Karolina

Kvällsmys!


Pappagos

Nakenfis

Pyjamasfin

//Karolina

Melbis på promenad



Full fart


Pausade lite vid grinden

//Karolina

Mamma och Melbis!

En riktigt snorig och hostig Melbis är det tyvärr som vi har hemma nu. De sade på sjukhuset att hon förmodligen skulle ha lite känsliga lungor och lättare åka på lite förkylningar och så, men inte trodde vi att hon skulle vara sjuk så här mycket =(. Det känns lite tråkigt att hon aldrig hinner vara frisk mer än ett par dagar eller max nån vecka innan hon åker på en förkylning igen.



  Melbis efter frukosten

Melbis och jag var hemma hela ons förmiddag innan jag gick till jobbet till 13. Då kom morfar och tog hand om Melbisen, han var även hemma med henne hela tisdagen. Det hade gått prima förutom att hon vid fyratiden båda dagarna började bli trött och inte alls sugen på nåt. Men annars var det en riktigt nöjd morfar som varit med Melbisen.




Melbis visar gaddarna

//Karolina

Uppdatering!

Nu har det nästan gått en vecka sen jag uppdaterade bloggen! Och mycket har hänt! Jag var i torsdags på intervju på det jobbet som jag skrev om tidigare, jag blev rätt grillad kändes det som men tydligen så klarade jag mig ganska bra eftersom jag fick jobbet! Jag började i går, det har varit en massa nytt, kul, spännande och intressant! har varit iväg på en massa möten och redan träffat en massa klienter vilket känns bra så att jag kommer in i jobbet snabbt! Så än så länge är det bestämt att jag ska jobba fram till årsskiftet, men det verkar som att det i alla fall blir till mars, men jag tar inte ut nån seger i förskott men hoppas kan man ju göra!

I fredags var Kirsti barnvakt till Melba, jag jobbade på Brothers så hon kom hit till lunch (fullt munderad med regnkläder och mössa och vantar) och var sen med Melba fram tills att Daniel slutade jobba vid 17 tiden. Det hade gått bra och verkat som de haft en rolig dag, Melba hade bara varit lite ledsen när hon vaknade upp efter att hon sovit och upptäckte att det bara var Kirsti där. Det känns skönt att det funkar så bra att vara barnvakt åt Melba, det är ju lite värre om man vet att hon blir ledsen så fort man går men än så länge har hon inte blivit det.

På lördagen var både jag och Daniel trötta som små djur, melba fick för sig att vara vaken och pigg mitt i natten, från att ha sovit mellan 19.30-22.30 så började hon vakna och vara ledsen. Hon somande om igen efter en massa bök hela tiden men höll på att vakna från och till i ca en timme. Sen var hon bara störtpigg, så vi lade oss på vår säng med henne och lät henne greja och dona och kakkaka med sin Puh i högsta hugg. Hon höll på fram till  halv två ungefär, och hon hade säkert hållt på ett bra tag till om inte jag bestämde mig för att det var dags att sova. Försökte att få henne att sova i sin säng men helt utan framgång, så till slut när kl var strax efter två gick jag ner och lade henne i vagnen, som för det mesta brukar funka, men inte den här gången. Hon somande till efter ca en halvtimme och vaknade sen ungefär var femte minut fram till tre. Då rann tårarna av trötthet =(.

Daniel skulle ju upp och jobba så han hade stoppat i öronproppar redan vid halv ett och sovit ett bra tag, men han gick upp och försökte sig på att få henne att sova han med och faktiskt så fick han henne att sova. Så på lördagsmorgonen var vi som sagt rätt trötta båda två, men det fanns ingen tid att ta igen sömnen inte. När Daniel gick i väg och jobbade så packade jag färdigt och gick sen ner på stan, när de öppnade med Melba. Och handlade lite saker som jag skulle ha  med mig på kryssningen. Morfar kom vid halv ett och jag fixade det sista och gick sen till bussen och mötte upp alla tjejer, 11 stycken blev vi tillslut. Det blev ett toppen dygn med mycket mat och dryck, det kändes som vi inte gjorde nåt annat än åt! Det blev buffé på kvällen och frukostbuffé på morgonen och en rejäl hamburgertallrik till lunch! Lite shopping blev det oxå på taxfree! Det var så roligt att träffas och bara umgås, det blir så sällan nuförtiden som vi kan träffas samtidigt! Men hoppas att det blir snart igen! Tack tjejer för helgen!




 
Hela tjejligan Sara, Sandra, Ellen, Malin, Catrine, Emelie, Carro, Kiri, jag, Sofia och Therese

I söndags var Melba med mormor, de var bla på kalas ute i Skogstorp och firade Theo som fyllde 3 år. Lillebror Oliver var ju också med såklart, mormor berättade att melba och han hade lekt och grejat, Melba hade försökt att ställa sig upp mot Oliver, vilket inte riktigt fungerade och sen hade de pussats med öppna munnar, charmigt! På kvällen när jag kom hem från kryssningen, så slängde jag istort sett av mig kläderna och sprang upp för trappen och pussade och kramade henne!!! Härligt som bara den! Daniel fick också en och en annan puss såklart =)

//Karolina

RSS 2.0