Trötter!


/Karolina

Mormorbus!

Tittut magen!

På och av med strumporna på dockan!

/Karolina

Lite fel...

Melba hjälper till i tvättstugan och sen skulle morfar hjälpa till att ta på Melba skorna men det blev lite fel... Morfar märkte inget och inte Melba heller, tur att jag är uppmärksam i alla fall :)


/Karolina

Kan sälv...



Med morfar och mig och handlar, men vill inte sitta i vagnen!
/Karolina

Lilla familjen i badhuset!

Glömde ju att berätta att vi var i badhuset i lördags! Vår lilla familj begav oss iväg i slaskvädret till badhuset. Var en sväng i minipoolen först och värmde upp oss och lät Melba bli lite van med vattnet. Hon är absolut inte rädd för vattnet men har nog lite respekt för det och nog inte helt koll på sig själv när hon spatserar omkring i vattnet för hon ramlar ju titt som tätt och då får hon ju huvudet under vattnet. Hon var inte ledsen enenda gång men däremot tittade hon lite förbryllat på oss när hon fick sig en liten kallsup. Sen gick vi till äventyrsbadet och hon fick sitta i en skumbåt som vi körde längs med strandkanten i vattnet. Brrrrm brrrm lät hon! Sen blev det dags för lite mellis, så vi gick upp och åt lite smått. Synd bara för jag hade gjort goda mackor till oss alla tre men de glömde vi hemma i kylen så det blev lite köpemat, en pizzaslice som inte var någon direkt höjdare för mig eller Daniel men Melba var nöjd med att få knapra lite på kanterna och att äta lite frukt! Lite senare så badade vi lite till och pratade med Emelie som jobbar extra där. Melba kände igen Emelie, det märktes. Och så fort hon gick eller kom så var Melbas arm i vädret och vinkade, pussar fick Emelie oxå!

Här är några bilder som inte är någe bra fokus på i ju för sig:




Efter att vi duschat och klätt på oss kom "droppen" badhusets maskot!


 /Karolina

Tjejsöndag!

I söndags gick jag med en sovandes Melba till Kaka och mötte upp tjejerna för lite lunch. Melba vaknade lagom tills vi skulle gå in, perfekt! Melba passade på att flirta med både den ena och den andre som gick förbi plus att tjejerna fick en massa smile och tittutleenden! Pussar var hon lite sparsam med men Hon bjöd på ett par stycken i alla fall! Fia fick sin första puss, så hon var rätt nöjd! Catrine hade med sig två presenter till Melba. Ett foto på Melba i en jättefin ram från när Catrine var barnvakt för någon månad sen och en skiva med "När Melba klappar takten..." med en massa sjungvänliga barnvisor, på omslaget var det en bild på Melba:



Här är Melba och jag:



                                  Melba och Fia

Melba var ute och
spatserade bland
de andra fikagästerna

Tjejerna; Anne, Fia, Catrine, Kirsti och Jenny

/Karolina

Kvällsmys/bus med pappa!





/Karolina

Morgonmys på födelsedagen!

Nu kommer det här inlägget i lite fel ordning, men det får gå bra i alla fall! Här ärbilder från morgonen när vi gratulerade Melba i sängen med paket! Hon blev nog lite fundersam när vi slängde upp en massa paket i sängen och hon fick riva bäst hon ville.


 Så här kul är det att fylla år och öppna paket!

Koncentrerad på uppgiften!


Allt ska lyftas, det är nästan mer roligt att flytta på leksakerna än att faktiskt leka med dem.

Pappa, Melba och Rory racerbil

/Karolina


 



Tredje kalaset del 2

På kvällen på Melbas födelse dag kom först gammelmorfar David. Av honom fick Melba en mjukis giraff som hon pussade direkt hon öppnade paketet!! Lite senare kom mormor, Janne, gammelmormor och Lasse och gammelmmoster Helena. Melba fick en massa fina kläder bla, två koftor som är så tuffa de ser så "vuxna" ut. Melba fick också en docka av mormor med avtagbara kläder, den var poppis!


Dockan som hon fick av mormor, tårtan som vi bjöd på och mormor,
gammelmormor och Melba som betraktar alla fina kläder hon fick i present


Här är hon med sin nya skor som hon fick av oss i födelsedagspresent!


Mormor hjälpte Melba att blåsa ut ljuset!

Det blev en toppen 1:a födelsedag!

/Karolina

Tredje kalaset del 1!

På dagen var morfar förbi och gratulerade våran Melbis. Hon fick en stor rulle med ritpapper som man tejpar upp på golvet och sen ritar på. Melba såg lite fundersam ut till en början när han började tejpa dit den men var sen i full gång med att greja. Det blev mer lek med kritorna än att rita med dem, men nöjd var hon! Hon gick omkring på pappret med 2 kritor i nävarna, hon ritade nog mer på sig själv än på själva pappret!


Målad i ansiktet!

Efter lunch fick Melba några tinade hallon som var men än populära.


 Så här kan det se ut då!

Fortsättning följer...
/Karolina

Andra kalaset del 2!

Vid fyra som kom några vänner till oss och sysslingarna William och Evander, Filippa med familj och Ebba med familj! De var hur nöjda som helst de lekte runt och underhöll sig själva mestadels. Melba fick igen fina presenter !! Tack!

Melba, Ebba och Evander.

Daniel suckade och sade att det var tur att Melba än så länge är 1 år. För han menade att det "drag" som det var på William och Evander det är vi inte riktigt rustade för än. Han sa att ett kalas med 6-8 stycken 4-7 åringar måste ju vara kaos. Vi får börja förebereda oss ;). Melba var igen förtjust i William och Evander, Melba och de andra barnen tittade storsint när de hoppade omkring och lekte med ballonger.

Melba i full färd med att öppna sina presenter, med Puh i högsta hugg utifall det skulle bli läskigt!

Ebba, Filippa och hela kompisligan.

När de hade gått hem var det lite svårt att få ner Melba i varv så läggningnen forg ut lite på tiden men strax efter åtta så somnade hon!

/Karolina



 

Andra kalaset del 1!

I lördags kom en massa av av våra vänner som vill gratulera Melba på sin födelsedag! Det var fullt hus här hela dagen, de flesta kom vid lunch tid och resten kom vid fyratiden. Vi valde att dela upp det lite så att det inte blev för mycket folk på en gång. Sen tog vi ett kalas innan middagsluren och ett kalas efter. På dagen var hon lite smått skeptisk till alla till en början men sen mjuknade hon till. Sandra gav Melba mat och Kirsti gav henne lite tårta! Melba fick sååå många fina presenter! Som både hon och vi blev glada över, Melba var nog mest nöjd över all uppmärksamhet hon fick. I slutet när folk var på väg hemåt då var hon i famnen på Sara och delade ut pussar till höger och vänster. Till killarna var hon lite sparsam med pussarna men tjejerna fick sig nog varsin i alla fall!


Tårta (det var tänkt att tårtorna skulle föreställa larver), 
hembakade bullar och kokostoppar bjöd vi på!


Först gav Kirsti Melba tårta men sen ville hon såklart äta själv!

Melba och paketöppning!

När de flest vännerna gått hemåt kom Melba på att hon var dödstrött. Hon var ledsen som bara den en sväng och jag hann inte mer än att komma ut på gården innan hon hade somnat i vagnen. Hon sov i drygt två timmar och sen var dags för del två av kalaset.

/Karolina






Kalas!

I lördags hade vi kalas med alla barn från föräldragruppen! Tyvärr så glömde vi kameran så jag ska få några bilder av de andra som jag kommer lägga upp, jag snor några från Anna och Moas blogg så länge!

Riktigt trevligt var det i alla fall! Alla barnen lekte "solo i grupp" som Kent sa, och det stämmer nog riktigt bra! Barnen åt lunc och vi föräldrar fikade och sen fick barnen smaka lite barntårta som Pernilla gjort. De verkade gilla tårta! Melba var lite skeptisk mot chokladgrädden som var på men resten slank ner fint! Vi hade presentbyte och Melba fick badleksaker av Samuel, toppen! eftersom hon för tillfället mest leker med min kam och en duploplatta!








/Karolina

Melba Emma Elise Jansson 1 år 19/1-09

Grattis på födelsedagen snorpan!




Tänk vad tiden går fort!
Här är andra fotot som är taget på Melba den 19/1- 09 ca. kl. 22.00


Vi älskar dig!

Pussar
och
kramar

mamma och pappa



Allergiutredning!

Nu har vi äntligen varit på utredning för Melba uppe på barnkliniken! VI kom dit och Melba ville direkt leka i lekrummet, hon lekte och lekte och skulle pussa på alla andra barn som lekte där, de var väl inte riktigt lika sugna på det men hon gav sig inte. Vi blev inkallade till läkare och Melba grejade omkring medan läkaren pratade med oss om mina och Daniels tidigare allergier och sen var det dags att undersöka Melba. Det var en ganska barsk och rak dam som vi hade och göra med. Hon lyssnade på lungor, tittade i öron och hals, kände på körtlar och mage och lyssnade på hennes andning och skrik. Hon sade att vi inte skulle ge henne napp eller tröst utan hon ville höra hur hon lät i andningen när hon var ansträngd. Det blev  en sväng med napp och Puh i famnen, men kort därefter såå ville hon ner på golvet och undersöka rummet och var nöjd igen.

Vi fick väldigt utförlig information om Melbas sjukdomstillstånd. Hon har astma som främst blir till problem vid förkylning, hon sade att det var samma sak som luftrörskatarr. Melba har i stort sett haft det sen hon var 2 månader eftersom hon ständigt har varit rosslig och hostig, hon sade att det syntes för hennes luftvägar var alldeles röda. Den medicin som hon tidigare fått har bara varit vidgande och inte behandlande. Hon har inflammation i luftvägarna och den lindras bara med behandling av kortison. Målet är att det rossliga och pipiga först ska försvinna och sen hostan. Så vi har nu fått utskrivet en nebulisator som är den här inhalatorn för små barn som jag skrev om sist som man kopplar till hennes medicin, vi har fått aeromir och pulmicort (vidgande och kortison) som vi ska ta 2 doser varje morgon och kväll. Vi har även fått instruktioner för hur vi ska använda den och hur hon kan reagera på medicinen. Aeriomiren kan hon bli skakig och få hjärtklappning av så den ska man ju vara försiktig med, men vi kan även ge den på dagtid om hon blir mer pipig och rosslig. Nu känns det som att vi verkligen är på väg mot rätt håll, på väg mot en friskare Melba som förhoppningsvis kommer sova bra om nätterna och som kommer vara gladare och inte få panik när hon hostar. 

Tack alla söta och rara, familj och vänner som hört av sig med uppmuntrande ord!

/Karolina och Daniel

Underbart!

Daniel och Melba är ju hemma på dagarna och hittar på lite allt möjligt. Det är gungning, öppna förskolan, lunch dejter, träffa morfar, lek och annat skoj! Det är så mysigt att komma hem och höra allt de har gjort och se vad hon har lärt sig under dagen. Det mysigaste är när man kommer in och ropar hallå, och det första man hör är mam-ma, mam-ma! Man blir aldeles varm i hela kroppen, sen kommer man upp en bit i trappen då kommer hon gåendes mot mig ser lite fundersam ut först och sen bjuder hon på värsta smilet så man bara smälter! Och vill kramas och upp i famnen! Uuuunderbart!!


Melba tar sig en liten funderare!

/Karolina


Tuffing!

Våran tuffing!

/Karolina

Lördagsmys!

I lördags träffade Melba och jag delar av tjejgänget, det blev tidig lunch på Waynes. Ellen berättade om sin och Denniz förlovning och deras framtisplaner, grattis till er vänner! Det ska bli så roligt att få gå på bröllop! Lunchen var lugn och mysig, Melba var i inte så intresserad av att umgås med tjejerna mer sugen att leka med Isabel och Stella som satt lite längre bort. De konverserade över hela cafét med sina små läten. Så fort de lät så kakakakade melba och pekade påd em för fulla muggar, sen iväg i ilfart till dem med lita blandad kryp och gång. Fia såg till att hon höll sig bortom alla andra cafégäster. Sen blev det en tur på stan och spanade lite. Melba och jag gick därefter hemåt, hon somnade och vi lämnade henne hos mormor, jag gick hem till Daniel och vi passade på att åka och storhandla och ta en liten vila. På kvällen fick vi sällskap av Linda och Hakka. Vi åt god mat och satt och pratade ända fram till natten, mycket trevligt var det och vi hann diskutera många intressanta saker =).


Melba är också med på ett hörn, hon ville ju också ha sugrör som oss andra

Här börjar Melba bli lite trött och gosar lite med Hakka som var mer än nöjd.


... här är Melba ombytt till pyjamas och redo för nattning, lite mys med Linda innan bara

/Karolina

Sjuk igen...

Dagen efter startade Melbas dag redan halv sju, vi kämpade och lekte och fixade men det var inte mycket som var bra. Mormor kom och hämtade henne vid lunch och jag och Daniel passade på att sova óch hämta lite kraft. vid 15 gick vi till mormor och skulle hämta Melba men då hörde vi att andningen och rosslet hade blivit värre och man såg att hon inte mådde bra. Så vi ringde jourläkare och fick komma på en gång. Vi fick konstaterat att det återigen var astman som krånglade och att vi med all rätt skulle vara oroliga och definitivt uppsöka läkare när hon var i sånt skick. Melba fick inhalera ventoline med nebulisator (som en syrgasmask) och fick även kortison mot inflammationen i lungorna. Inhaleringen var ett rent helvet om man får säga så, vi fick kämpa och verkligen hålla i Melba för att hon verkligen skulle andas i masken. Det var ju inte populärt och hon skrek för fulla muggar så klart, men vi intalade oss själva att vi var tvungna eftersom det var det enda som skulle ge resultat. Faktiskt så blev andningen bättre, vilket var en enorm lättnad! Melba sov lika dåligt den här natten men man hörde skillnad på att andningen inte var lika ansträngd.

Melba började må bättre redan några dagar efter och har både i torsdags och fredags varit riktigt pigg och glad. Vi har tid på barnkliniken för en allergiutredning på ons och ska till en början få tillgång till en nebulisator som vi kan ha hemma när hon blir förkyld och andningen krånglar.

/Karolina

Middag och en sjukling!

På lördagskvällen hade vi bjudit hem släkten; familjen Orregård, Karlsson och mormor och Janne. Vi blev fullt hus, morbror Jon och Jasmina saknade vi dock!

Vi bjöd på pasta med varmrökt lax, chili och spenat! Det blev en hit och alla verkade tycka om det, t.o.m. de som inte gillar spenat! Vi åt fruktsallad med vaniljyoghurt till efterrätt och sen spelade vi vårat nya spel, vilda gester hela kvällen, toppenkul!


Här är hon med sin 1 års present som hon fick av gammelkusin Madelene




Här är våran snoris uppe efter läggningsdax och leker med Madelene och
är skapligt nöjd att få vara med oss vuxna

Melba var riktigt grinig, hon var ledsen och missnöjd och lät förskräcklig i halsen och i lungorna. Hon ville inte sova men kunde inte riktigt bestämma sig för om hon orkade vara vaken heller. Vi misstänkte att hon hade feber och tog tempen vid 21 men den visade normal temp. Vi kämpade som galningar att få henne att komma till ro men utan lycka, hon vaknade hela kvällen efter ca var 20e minut. Så efter ett tag så fick hon vara uppe med oss en sväng, då helt plötsligt var hon nöjd som sjutton. Men så fort hon visade trötthetstecken och vi gick in i sovrummet var hon sååå ledsen. Hon somande tillslut vid 23.30 och sov till 01.45 når hon vaknade var hon kokhet och hae 39.5 i feber, inte konstigt att hon var lite konstigt. En annan är ju helt väck när man har feber och är sjuk ju. Vi gav henne alvedon och försökte återigen få henne att somna, hon somnade hos oss framåt 05 men både hon och vi sov oroligt det lilla vi sov, så det blev inte många timmars sömn den natten.

/Karolina Hansson

Tjejdag!

I lördags morse fick Melba åka i sin pulka för första gången, eftersom det äntligen blev lite kallt och det kom en massa snö. Hon tyckte om det som bara den, hummmade och log medan vi drog henne upp och ner för lilla backen vid teaterladan. På förmiddagen kom Kirsti och tog hand om Melba medan Daniel och jag grejade lite inför middagen som vi skulle bjuda på till kvällen.

Kirsti skötte mellismatningen och lekte och skojade!



Lite senare gick vi ner på stan och mötte upp en massa av tjejerna, vi gick till Thai Classic och åt lunch. Melba var inte alls hungrig, hon fick några risschips som hon däremot knaprade på men annars var det inte mycket hon var sugen på, så lite småsur var hon och nöjde sig inte med att leka själv. En av servitriserna på Thai kom och hämtade Melba och gick till kassan där det stod en porslinskatt som vinkade som hon underhöll Melba med medan vi fick äta vår mat, det kallar jag service! Hon var nöjd att få leka lite med Melba, vi var nöjda för att vi alla fick äta lite gemensamt men Melba var nog nöjdast av oss alla 100 % uppmärksamhet plus att hon fick två klubbor som nog var meningen att hon skulle äta, men det satte jag stopp för, (en aning för tidigt med godis tycker vi) men leka lite med dem fick hon.

/Karolina Hansson

Nyårshandling!

Hittade den här bilden i min mobil från dagen innan nyår när vi var och handlade till nyårsfesten!


Melba styrde shoppingvagnen :)

/Karolina Hansson

Nyårsfirande!

Här är lite bilder från vårt nyårsfirande:

En lite småtrött Melba i finklänning
"Hatttillverkningsverkstad"

Några resultat av tillverkningen:

Johan (som vann hattävlingen, jag kom på delad andraplats=)) och Daniel
 
Kirsti, Malin och Kristina

Vid tolvslaget gick alla andra ut och skålade och tittade på fyrverkerierna vid Forsbron, vi stod med babymonitorn på balkongen och skålade!



God fortsättning alla bloggläsare och vänner!

/Karolina, Daniel och Melba


Hakka!

Hakka kom förbi en sväng i veckan. Alltid lika kul med besök!

Här leker han med Melba medan vi äter lite mat:
Intensiv konversation



/Karolina

Farmor och farbror Micke

Vi gick från farfar och Melba sov i vagnen och sen fick hon stå utanför farmor och sova en sväng. När hon vaknade var det full rulle. Farbror Micke och Isabella var ju också där så vi var en massa som underhöll Melba. Hon var lite småskeptisk till en början men sen mjuknade hon till. Farbror Micke spelade gitarr och sjöng en låt om Melba och sen fick Melba spela orgel med farbror. Hon fick en supersöt Nalle också av dom. Tack!


Farbror och Melba spelar orgel
Söta paret Farbror Micke och Isabella 
Gammelmorfar K-G kom förbi en sväng också
                    
På kvällen var Melba ganska så övertrött hon pendlade mellan att vara ledsen och gapskratta åt farmor! Kul var det som bara den!


Farmor och Melba leker tittut, hysteriskt roligt!

Vi gav Melba välling och sen begav vi oss hemåt! Melba sov hela vägen hem men slog upp ögonen lagom tills vi kom in på Köpmangatan, vi trodde att vi skulle få lov att kämpa med att lägga henne men vi tog av kläderna lade ner henne med Puh och sen sov hon vidare så det var skönt!

/Karolina

Jul hos farfar!

I söndags så tog vi bilen och begav oss till Vagnhärad för att träffa farfar och farbror Micke! Vi var först hos farfar och fick god lunch som vanligt, Melba hade lite julklappar att ge till farfar som han blev riktigt glad över! Melba höll mest till i farfars soffa, tydligen så var den kul att sitta och gunga i plus att hon stod och bankade på fönstret för det låg en kisse utanför och sov som hon försökte få kontakt med!



Här har farfar lånat Puh, men det blev inte långvarigt, Melba var snabbt där och norpade tillbaka den!

Sen blev det dags för Melbis att sova, så vi knallade bort till farmor och farbror Micke. Bilder kommer i nästa inlägg, nu är det dags att sova för min del!

/Karolina



Julhelgen!

Under julledigheterna har det varit fullt upp med besök och träffar, man vill ju hinna med att träffa så många som möjligt!

Jenny E var och hälsade på oss den 22 dec. Det var ett tag sen Melba såg henne men det var inga problem Jenny plockade bara upp Melba i famnen och sen var det lugnt. Jenny hade med sig en julkklapp till Melba som vi öppnade på en gång, hon fick en bok om bondgårdens alla djur och en liten Pixbok om guldlock. Melba var i ju för sig mest intresserad av att kraffsa med pappret och suga på sin frysta broccoli, men pekade på boken flera gånger och sa "där" till Jenny men varje gång hon tog upp den och skulle läsa så kröp hon iväg och lekte med annat, hon ville nog bara ha hennes uppmärksamhet.

Suddig bild med Melba, broccolin och Jenny

På juldagen var hela familjen hemma och lekte med Melbas alla nya leksaker och var ute och gick en sväng! På kvällen från 20 var jag och träffade tjejerna, Melba sov och Daniel passade på att ha lite egen tid!



Kristina, Therese, Ellen, Malin, Kajsa, Carro, Jag och sen Catrine som inte lyckades fastna på bild den här gången.

På annandagen var vi och gratulerade morbror Jon som fyllde 24 år! Där lyckades Melba välta julgranen över sig! Hon gjorde inte illa sig eller så, hon verkade faktiskt knappt bry sig. Hon hade fullt upp med att spana på vad kissen gjorde! Jon öppnade presenter och vi fick fika medan Melba sov på balkongen! På em kom Kajsa förbi och lekte lite med Melba, hon ville träffa henne innan hon skulle åka tillbaka till GBG.
Melba och nybrunetten Kajsa


På kvällen kom Camilla och P-A och åt tacos och softade med oss i soffan, vi var rätt trötta och sega allihopa men det blev en riktigt mysig kväll!
Goofy Camilla och P-A

På lördagen så tajmade inte alls Snorpans sovtider med våra planer. Så på fm så tog Daniel bilen till Babyproffsen och jag gick dit med en sovandes Melba i vagnen. Når vi åkte därifrån var vi 2195:- fattigare, Melba har fått en bilstol, nu har vi tagit bort "babyskyddet" och placerat Melbas stol i mitten där bak, tydligen ska det vara säkrast att ha den där. Melba sitter som på en liten kungatron, högt upp kommer hon så hon har koll på det mesta. På em/kvälen så träffade Daniel ett par kompisar och käkade på Thai Classic och var sen och spelade poker hela kvällen och natten nästan.

Jag och Melba begav oss till Jonsson och hälsade på honom i hans nya lägenhet! Melba röjde runt och var faktiskt på riktigt bra humör hela tiden (Peter har haft lite otur och i stort sett jämt träffat Melba när hon varit lite putt) förutom tills precis när vi skulle gå hem, då gick jag på toa och Melba satt i Peters knä och han skulle sätta på henne tröjan, då protesterade hon hejvilt och släppte fram stora krokodiltårar. 

Jag och Melba var hemma och myste på kvällen, först lekte vi som galningar och sen slocknade Melba i sin säng och jag placerade mig framför Tvn med en film, dip och grönsaker.


/Karolina

RSS 2.0