Morsdag!

Det blev en riktigt mysig början på morsdag! Jag fick sova lite längre på morgonkvisten då Melba inte var så kry i natt så jag var upp ett antal gånger, skönt var det att ligga till 8.15 i alla fall! Jag blev mer eller mindre väckt av en lillsnorpa som satt på min mage med ett lite paket i högsta hugg som hon gav mig! I paketet var det ett par jättefina örhängen, samma som det halsband som jag köpte för presentkortet jag fick i examenspresent. Örhängen är små silver hängen med svarta fyrkantiga stenar i precis som halsbandet! Oj vad glad jag blev!!! En liten tår fick jag nog i ögat...

Framåt lunch begav vi oss till Sylvia för lunch. När vi parkerar bilen får jag ytterligare ett litet paket av Daniel. Han sade att örhängen var från honom och detta lilla paket från honom. Det var en jättfin ring med tre olika stora svarta stenar i! Såååå gullig var han, TACK älskling du är bäst som uppvaktade mig så fint på morsdag!

Här sitter Melba och har bestämt sig för att hon åtit klart och ger tallriken till Daniel. Hon fick amerikanska pannkakor med grädde och sylt, vilket tydligen inte var så poppis...


På eftermiddagen gick vi till mormor och firade henne med en blomma. Vi fick tårta och en massa god frukt! Vi passade på att ta fram vattenspridaren och lät Melba känna på vattnet lite grann. Hon var ängslig och rädd och det tog en bra stund inanna hon vågade sig fram och känna på vattnet, då var hon lite skräckförtjust! Men inte så konstigt att det var lite läskigt, det var ju första gången plus att det var första gången som hon gick i bara fötter i gräset! Men det blir fler gånger, Melba fick ju en krokodil som man stoppar på slangen som sprutar en massa vatten, men tyvärr var den trasig :( så vi får försöka höra med farmor om vi kan byta den!

Till middagen cyklade vi till gammelmormor och gammelmorfar Lasse och åt smörgåstårta på balkongen! Såå skönt att kunna sitta ute, Melba var rätt trött så vi begav oss hemåt lagom till hennes sovning. Det är ju inte konstigt att hon är trött i värmen, en annan är ju helt färdig efter ett par timmar i solen.



Här är Melba fokuserad på smörgåstårtan, sen fick mormor helt plötsligt en puss och sen åter till smörgåstårtan!

Nu sover hon som en stock helt utslagen i sängen sedan 19.15 och jag tvättar för fullt! Längtar tills i morgon då hela familen är ledig på dagen, Melbas förskola har stängt så jag har tagit ledigt och Daniel börjar inte jobba förrän kl 16.15 vi får se vad vi hittar på, funderar på att åka till Västerås!
/Karolina

Sommardag med Kirsti

I lördags spenderade vi hela dagen med Kirsti! Vi var på stan, åt lunch på café KAKA och strövade omkring i Smörparken! Melba somnade efter många om och men runt halv tre och då gick vi och småshoppade lite! Vi gick hemåt och Melba följde med Kirsti hem och jag cyklade och handlade. På kvällen kom Kirsti, Ellen, Sofia och Therese hit och vi åt middag i hopp och satt och myste ute på balkongen ända till kl 23.00!

Här sitter Melba i skuggan och har nyligen slevat i sig yoghurt som hon tagit från Kirstis tallrik, mums!


/Karolina

Bilder!

Hittade lite söta bilder på Melba och Ebba på Ebbas blogg:
 Kram på dig Ebba!



/Karolina

Nyfikna!

Vi är lite smått nyfikna vilka ni är som läser våran lilla blogg om Melba och våra äventyr, vi har tydligen ca 40 st unika läsare som nästan är inne varje dag! Skriv gärna en liten kommentar om ni vill, det vore spännande att se vilka som är inne och spanar på oss!

Ha det så bra!

/Karolina och Daniel

...Parken Zoo





Här är vi på Lilla Zoo, Melba har nyligen fått klappa på ett marsvin. Det var spännande men hon var mest busig och lekte med halmet som fanns runt omkring. Här har hon närkontakt med geten, det gillade hon verkligen! Geten var väl måttligt imponerad på att hon hela tiden ville känna på getens "horn" så efter en stund tröttnade geten och Melba blev stångad så hon ramlade bakåt, det var ingen fara med henne men arg blev hon. Melba skulle tillbaka till geten och fortsätta klappa honom trots att han sade i från, så till slut fick vi lyfta henne därifrån! Vi gick vidare till resturangen och mumsade i oss lite glass!

Mums med mjukglass
Lite surt när glassen var slut



Vi gick därefter till noshörningen som Melba så klart kallade för Baaa Baaa,
för henne ser det ju säkert ut som en hund....



Melba och en dvärgsilkesapa tror jag, den var väldigt nyfiken på henne till Melbas förtjusning

Det blev en riktigt härlig familjedag, som vi verkligen kommer att göra om! Vi köpte årskort på en gång så nu kan vi gå dit hela sommaren, när vi vill!

/Karolina


Parken zoo

I söndags fm vid 10 trotsade vi vädret och begav oss till Parken Zoo, ordenligt lastade med paraplyer, regnläder, matsäck och en massa annat! När vi gick ut till bile så kom de några stänk men vi åkte till Parken Zoo i alla fall. Vi hann inte mer än kliva ur bilen och betala inträde förrän det började spöregna! Vi begav oss direkt till Asienpaviljongen och höll oss under tak ett tag tills det värsta var över. Det regnade väl fram till kvart i elva, sen var det uppehåll, värme och strålande solsken resten av dagen! Underbart var det!


Vår lilla klump med två ben, spanandes på aporna


Melba och jag äter matsäck



Melba lägger fjärilspussel

Fortsättning följer...
/Karolina



Farmor och Co på besök

I lördags kom farmor, faster Emma och PG och gammelmorfar KG och hälsade på! Melba sov när de kom men vaknade lagom till fika. Melba fick lite vindruvor och glass, hon verkade mest besvärad över att vindruvorna var alldeles glassiga. Hon satt i alla fall och flirtade som bara den hon fick ju TOTAL uppmärksamhet av samtliga! Här sitter hon och flirtar med farmor och faster!



Melba fick lite sena födelsedagspresenter också, En Kakka-väska (nallepuh-väska) och en vatten krokodil som man stoppar i vattenslangen så blir det som en spridare! Kakka-väskan var riktigt poppis det var en massa roliga fack och dragkedjor!

Framåt kvällningen åt vi mat i hop och Melba stod för underhållningen så klart! Hon njöt som bara den av alla skratt och leenden som hon fick! Sen åkte faster Emma och PG vidare och farmor och gammelmorfar KG blev kvar och busade med Melba!






Knapparna på gammelmorfarsskjorta var riktigt roliga och likaså när farmor lekte tittut med kudden.

/Karolina



Storhandling

I torsdags åkte vi till Ica-ekängen. Där träffade vi på Fia och Henrik så vi fyllde på energiförrådet lite innan vi gick och handlade! Efter handlingen åkte vi förbi deras radhus de nyss köpt, jätte charmigt var det bakom Ica - Ekängen!



Här leker Melba och Fia i bollhavet på Ekängen!


På kvällen var morfar här, vi fick en lampa till sovrummet av honom! Melba är så söt hon kallar ju morfar för MA och eftersom han höll på och  grejade med lampan så pekar hon nu på lampan och verktygslådan och säger MA :)
/Karolina


Mormors födelsedag!

I söndags var Melba och jag hemma på förmiddagen och sov. Hon var ju lite smått krasslig så rätt trött var hon. Hon sov i en och en halv timme på fm innan lunch!! Jag passade för en gång skull också på att ivla lite medan hon sov och jag fick ju en rejäl överraskning nrä jag kollade på klockan och såg hur länge vi sovit, skönt! Efter lunch kom morfar hit och vi busade och skojade och gick sedan till lekparken vid stadsparken. På em gick vi till mormor och firade hennes födelsedag. Det blev först fika och på kvällen grillade vi och satt ute och åt, riktigt mysigt var det! Melba var på strålande humör och lekte massor. Det var även en av granntjejerna, ca 5 år som plingade på dörren ett antal gånger och ville leka med Melba, så hon lekte med Melba och Melba irrade mest omkring men var nöjd så klart att det var någon som gav henne total uppmärksamhet!

Här är Melba i sin finklänning som hon fått av Ellen
Melba och mormor
Gammelmorfar och Tarja

/Karolina



Sötnosen!


/Karolina

Gunggunggungaaa!



Gunga i stadsparken efter att vi varit på stan med Kirsti, Johan och Ellen. Morbror Jon kom oxå förbi en sväng! VI åt lunch på papas tapas och Melba fick glass till efterrätt, riktigt lyxigt. Jag lämnade Melba med de andra en sväng medan jag och broder gick och köpte födelsedagspresent till mormor, det hade gått riktigt bra Johan matade Melba med glassen och sen röjde hon runt lite runt bordet som vi satt vid! Det hade inte varit så väldigt mycket mamamamama som det annars är när man lämnar henne. Melba fick en massa söta kläder av Ellen bla. en jättesöt jeansklänning och ett par "minifoppatofflor"! Tack!

På kvällen var jag i väg med tjejerna och kollade eurovision song contest medan Melba och Daniel var hemma. Det blev inte så sent för min del, jag somnade i soffan flera gånger, helt slut var jag! Så jag cyklade hem och lade mig i stället. Det är så att vara småbarnsmamma har jag märkt ;)

/Karolina

Glass!


I fredags var Melba fortfarande lite krasslig, så vi bestämde oss
för att vara hemma. Hon sov i stort sett hela förmiddagen, och var
nog helt slut. Men framåt lunch piggnade hon till och vi mötte upp Linda
på Sylvia för lite lunch!     
   

Äkta Italiensk glass med Linda på Sylvia. Isabel var på förskolan så henne
fick vi inte träffa idag men hoppas att vi ses snart en annan gång!

/Karolina

BA= hund

Förra helgen var Sara och hennes föräldrars hund Undis här på besök!  Melba kallar ju alla hundar för BA så det var mycket ba ba baaaa ba baaa kan jag lova!! Vi var ute och lekte i gräset, Melba var som vanlig skräckförtjust, så fort Undis gick emot henne blev hon lite skraj men när den var någonannanstans så sprang hon emot henne. De hade kul i hop i alla fall med en pinne som Melba kastade till henne!

Här står hon tätt intill Daniel och trycker

Puss på dig Undis

/Karolina

Fina skor!

För ett par veckor sedan hade vi besök av Fia och hennes Fredrik, de hade med sig en bok och ett par supersöta rosarutiga skor! Melba älskar dem hon är inne i en riktig skoperiod där hon vill sätta på sig och ta av sig skorna hela tiden!



/Karolina

Usch...

Har nyligen varit och lämnat Melbisen på förskolan. Hon är bra rolig ibland, i morse precis innan jag ska ta på henne jackan går hon in i badrummet och håller upp och ner på "toalettborstsburken" och sen sätter sig och plasker i den lilla pölen som blev. Visserligen har vi bara haft bortsten ett par veckor men usch usch säger jag bara... Det var bara att börja om, byta kläder blöja och sanera hela henne! Nu är hon i alla fall på fördkolan vår lilla snoris. Hon har ju faktiskt inte varit sjuk från förskolan mer än en dag men nu tror jag att det blir att jag måste VABBA lite snart för hon var bra snorig, hoppas hon inte får någon feber! Ikväll ska Daniel och jag på utvecklingssamtal på förskolan, det ska bli spännande!

/Karolina Hansson


Kungsör!

I dag har vi varit i Kunsör och hälsat på familjen Leo som flyttat dit till ett radhus! Riktigt mysigt var det! Melba och Ebba röjde järnet.  Ena stunden så lekte det massor var för sig och nästa stund körde de varandra på bilarna, sen pussades de och sen knuffades. Man hänger inte riktigt med i svängarna! Men kul verkade de ha i alla fall! God mat fick vi oxå, grillat och tzatziki och rabarberpaj till efterrrätt, lyxigt att bli bortbjudna på söndags lunch!

Läsa bok

Bus och mera bus med Anna
Med tungan rätt i mun!

När vi kom hem vilade hela familjen, vi hoppades att vi skulle få en timmes lung och ro i alla fall, men efter 30 min var Melba pigg och alert!! På kvällen tog vi en cykeltur till mormor, gammelmorfar var oxå där, vi fick lite mackor och te och Melba åt leverpastej som en liten tok, riktigt mumsigt är det! När vi kom hem nattade vi Melba och Daniel satte sedan ihop balkongmöblerna, så nu är det lite mysigare på balkongen, fattas bara lite blommor!

/Karolina

Sanering!

I fredags kväll var Camilla på snabbvisit hos oss, Kirsti var också här och vi åt lite god mat och umgicks. Melba var också med men inte lika nöjd hela tiden eftersom hon inte riktigt var i centrum hela tiden! Hon fick lite fruktsallad som hon åt eftersom hon redan ätit middag, men när vi åt ville hon så klart ha de vi åt också! Efter maten så var det dags att sanera Melbisen, så det uppdraget lämnade jag över till både Kirsti och Camilla!


/Karolina

Pappas skor!


Så här glad är Melba när hon får på sig pappas skor!


 Så här sur är hon när hon inte får på sig pappas skor!

/Karolina

Brum brum!!

Här stormar Melba genom lägenhet med sin "Puhmobil"
hon kastar sig fram med den och blir riktigt sur om hon svänger fel!
Mössan på huvudet är tydligen ett måste när man kör bil!




/Karolina


Föräldramöte

I kväll har vi varit på vårat första föräldramöte! Det var riktigt spännande faktiskt men lite läskigt också att Melba har blivit så stor att vi ska åka på föräldramöte! Det gick i alla fall hur bra som helst, vi avslutade med lite smågruppsdiskussion där vi pratade om maten som serveras på förskolan då det vid en tidigare enkät uppkommit lite missnöje hos vissa föräldrar. Sedan gick vi runt och tittade på det som alla barnen har pysslat och grejat med. Melba hade grejat med silkespapper, penna och lim och gjort en fin tavla! Vi är så stolta över hennes mästerverk!



Medan vi var på föräldramöte var morfar hemma med Melba, här sitter hon och äter köttfärssås och spaghetti helt själv medan morfar diskade åt oss (skönt med en "barnvakt" som erbjuder hushållstjänster) både morfar och mormor är så gulliga när de kommer och hjälper oss! Självklart inget vi ber om, men vill de hjälpa till så protesterar vi ju inte så jättemycket...



/Karolina

Ny kompis!

För en och en halv vecka sedan kom en ny kompis till världen han var 4885 g och 52 cm lång och heter Abbe, de stolta föräldrarna är  Åsa och Kristian! I lördags efter lunch var vi på en snabbvisit och hälsade på lilla familjen! Såå sööt var han, massa mörkt långt hår på huvudet! Melba var så nyfiken och klappade Abbe flera gånger, men så fort han var ledsen var Melba ängslig och rynkade på pannan! Lite avundsjuk var hon nog också, för när Daniel bar omkring på honom klängde Melba sig fast i hans ben och krävde uppmärksamhet!


/Karolina

Trötter!

I lördagsförmiddags var Melba trött som bara den, dock är hon ju inte längre så sugen på att sova i vagnen som alltid tidigare funkat! Så vi försökte lägga henne i sin egen säng men det var tokprotester! Så det slutade med att vi låg på varsin sida om henne och hon pillade i munnen på oss båda och somnade tillslut in efter mycket om och men. Vi bullade upp med lite täcken och kuddar och sen gick vi ner och åt frukost! Söt och liten var hon när hon låg där aldeles själv i vår säng, precis som hon gjorde när hon var liten bebis, för nu är hon ju faktiskt en lite större bebis.


/Karolina

Daniel och Karolina = 6 år

Den första maj har jag och Daniel som datum för den dag som vi fick chans på varandra ;) och i år firar vi 6 år tillsammans!! Vi passade på att njuta lite av varandra utan Melba, så melba var hos Mormor och Janne och blev väl omhändertagen! Vi var ute och åt middag på Nybron, mycket gott var det, vi var mer än nöjda med både mat och service!! Dagen efter passade vi på att sova ut lite och greja hemma i lugn och ro. Sedan gick vi till Kaka och åt lunch i solen, Catrine och Daniel var också där så det blev en riktigt trevlig lunch! VI gick även en sväng på stan och handlade bla. 3 par skor till Melbisen, det var verkligen behövligt, det börjar bli både trångt och varmt i de hon haft till nu!

Vid 14 tiden kom vi till mormor och Janne, då visar det sig att Melba har lärt sig hur mormor låter när hon sover. När Janne frågar Melba " hur låter mormor när hon sover?" så svara Melba med harklingljud, dvs snarkningar!! Hihi, kul hon lär sig något nytt varje dag!


 Melba fick en gräsklippare av mormor, tack! Mormor berättade att när morbror Jon var liten kallade han gräsklippar för "kasse pippa" undrar vad Melba kommer kalla den?

/Karolina

Förskolan!

I torsdags hämtade både jag och Daniel Melba på förskolan,
det hör inte till vanligheten att vi har möjlighet att göra det.


När vi kom dit så var melba i full färd med att soppa, personalen säger
att hon är väldigt försigkommen och ordningsam! Så både jag och Daniel
sträckte på oss och kände oss så stolta så!!

/Karolina

Första gången!

I tisdags var det dags för storhandling så vi stannade först på Max och köpte lite snabbmat! Första gången som Melba får äta hamburgare på resturang, de få gånger som vi tidigare varit på Mac D eller liknande så har vi haft med mat till Melba, men i dag tyckte vi att det var dax att hon skulle få smaka! Hon såg lite lätt skeptisk ut när vi åt allt i ett, Melba plockade i stället isär sin hamburgare och åt det var för sig. Efter en stund började hon lappa i hop den till en hel igen, men det gick inte så bra att få in hela i munnen! Sugrör har hon nyligen lärt sig drick med också, här försöker hon surpla!

 /Karolina

Cooling!


Pyjamas, solglasögon och cykelhjälm :)

/Karolina

RSS 2.0