Längtan...

Nu ska vi snart kliva upp och äta frukost/brunch och sen styra kosan mot Vagnhärad för att hämta vår älskade snorpa hos farmor! Pratade nyss med henne i telefonen, finns få tillfällen där samtalen blir så mysiga!!! Längtar...

Lortgrisar och bad

Nu när sommaren börjar komma, passar vi på att spendera så mycket tid vi kan hos alla våra kära vänner som har de vi inte har, en trädgård och hus! Så härligt att sitta på altanen och barnen springer omkring och har det bra! Den här bilden är från Iza och Micke. Stella och Melba lekte i sandlådan, med vatten och såpbubblor vilket resulterade i ett bad!!

Kojbygge och möss

För nån vecka sedan tog jag fram min "maskeradlåda" vilket slutade med att Melba och jag lekter möss och byggde koja!

Midsommarfika på förskolan

Flätan satt faktiskt kvar från morgon till kväll till morgonen efter!

Parken Zoo med pappa

Förra fredagen var Daniel och Melba på Parken Zoo för frösta gången den här säsongen.. lär ju inte bli den sista då vi köpte säsongskort! Daniel sa vi går dit ett par timmar bara, men det slutade med att de var borta mellan 11-1630, finns mycket att sysselsätta sig med!

Philip och Melba

För ett par veckor sedan då vi var på väg till Rix-FM festivalen så stötte vi på Philip och hans pappa Jocke som skulle på andra upptåg. Barnen klättra lite och lekte lite, det roliga var att de lekte tillsammans i säkert 15 min, skrattade men sa inte ett ord till varandra... så kan det vara ibland när man inte setts på länge!

(testar att blogga från nya blogg.se via datorn)

Kvällssol i Sundbyholm

Appen som jag normalt nästan varje dag bloggar ifrån är ur funktion...därav ingen uppdatering! Hoppas den snart kommer igång :) 
 
Ikväll tom. Lördag är Melba hos farmor så vi passar på att ta en kvällspromenad ute i Sundbyholm! 

Midsommarblomster

På fm har vi traditionsenligt varit med morfar och plockat blommor till midsommarstången!

Midsommar firas i år med en massa fina vänner med barn i Närjeholme. Nu bär det av dit med fullpackad bil med badkläder, finkläder och god mat!


Midsommarförberedelserna har redan börjat, Melba har beställt soool!


Midsommarfirande på förskolan!

Dans kring midsommarstången, picknick i gräset och sånguppvisning! Såå mysig start på midsommarhelgen och stolta som tuppar var vi när Melba sjöng Idas sommarvisa och månadsvisan med sina drakkompisar <3


Pilkastning och lek

Förra söndagen var vi en sväng till Fia, Henke och Wilma! Tjejerna lekte ute innan regnet kom, här kastar de dart med barnpilar! Lite senare under em kom Kajsa som var på snabbvisit och hälsade på, hon blev riktigt poppis hos tjejerna..


Studentfirande

Förra lördagen var det studentfirande i hela Eskilstuna! Kirsti, Elmer och Kohan och vi möttes upp och tog oss ner och spanade och åt lunch på Grappa! Stan kryllade av roliga och (mindre roliga) flak det är tur att barnen inte kan läsa...en tur runt Stadsparken och lek i lilla lekparken hann vi också med, en riktigt mysig heldag blev det :)


Bongo

Ville hade en bongo som är hans favvisgosedjur! När vi kom hem från Alingsås plockade Melba fram sin Bongo som fått sova med henne i snart två veckor.. Men nu är den på väg tillbaka till gosdjurskorgen och farfars rosa kanin fått tagit plats i sängen igen..


Kvällslek

En kväll förra veckan grillade vi korv och lekte hemma hos Ebba och Eddie! Här leker Melba med sin favorittjej :)


Mallen 4 år

Den 3/6 var vi på Mallens 4 års kalas!


Tågmys

Här sitter vi i bistrovagnen på väg hem från Alingsås! Fortfarande lite förvånad över hur bra båda resorna gick, trodde att Melba skulle bli "mer uttråkad", men tiden bara flög iväg :)


Gömmer sig bakom pappa när vi tittar på de...

img_8401 (MMS)

Gömmer sig bakom pappa när vi tittar på det läskiga partiet när Abbe är spöke i Madickenfilmen!


Alingsås- mycket hann vi med..

..här är vi lite närmare centrum i en park och lekpark. Barnen protesterade lite på oss mammor och satte sig bakom ett träd och knaprade på sina mariekex! Älskade barn så söta ni är <3


Alingsås- vid ångloket fanns det jättefin slottsomgivning med lekpark och strand där vi passade på att ta lite picninc innan regnet kom!


Alingsås-

På lördagen åkte vi ånglok och tåg, kommer inte ihåg vad stället hette men påminner om Mariefreds ånglok! Barnen tyckte det var fascinerande :)


Bästa morbror sprang  Å-varvet! 43.20 i ti...

img_3771 (MMS)

Bästa morbror sprang  Å-varvet! 43.20 i tid och 92 plats!!! Stolta är vi hela familjen :)


Gubben i lådan...

...Var en lek som lektes många många gånger


Alingsås

På vår semesterresa kon vi till slut till sista anhalten, Alingsås och Camilla, Per-Anders och Ville! Vi började med lek i minilekparken precis utanför deras fönster och ritning med asfaltskritor sen badade lortgrisarna i baljan!


Melbas köp!

Häromkvällen lekte vi affär och Melba tyckte det var tråkigt att hon inte hade en sån där butikstjejtröja... Så vi bestämde oss för att göra en egen, Melba har skrivit helt själv när jag bokstaverat, Melbas köp- hemköp heter butiken, här är resultatet:


Middag med mormor

Ikväll bjöd Melba och jag hit mormor för lite helgmiddag mitt i veckan då Daniel hade träning! Mormor hade med sig tre rosor och ett kort med tre fina ord <3

Melba var mest upptagen med sin konsert, hon är Loreen mest hela tiden nuförtiden!!! Lite mys fick mormor i alla fal .)


Funderare

Det är mysigt när Melba går in i sina tankar och egna resonemang, jag kan sitta och titta på henne riktrigt länge innan hon märker att jag ser henne! Den här gången tog jag fram kameran, sen blev det "åh mamma måste du alltid ta kort" förstår att hon tycker så men jaa ibland måste jag och många gånger struntar jag i att "fånga ögonblicket" och istället bara njuta i stunden...

Bilderna är från Gbg när vi var i Majorna hos Kajsa och Ayse!


Sjuksköterska nummer 1

Melba är ju riktigt imponerad av Ayse (och Catrine) att hon jobbar på sjukhus så hon pratar ju mycket om det och sist vi träffades lärde Ayse Melba att vira ett bandage på bästa sätt! Nu när vi kom hade hon skramlat i hop lite riktiga sjukhusgrejor; doseringssprutor, plåster, kräkskål, bandage mm! Melba var ju sina sagt i himmelriket och efter att hon fått den sprang hon in till mig så just då va inne i badrummet, hon stod och hoppade av glädje! Sen förstår ni vad vi gjorde resten av kvällen... Mysigt att se att hon är så intresserad och engagerad ❤


Gbg- Kajsa och Ayse

På vår semester var anhalt två Kajsa och Ayse, vi mötte upp dem på Kajsas jobb på Friskis och Svettis vid domkyrkan där vi lekte en sväng i lekrummet sen åkte vi spårvagn till Majorna till en lekpark med mycket klättergrejer som gillas stort av Melba just nu!


Lekparken med Mallen

Igår kväll lånade Melba och jag med oss Mallen och gick till Syrenens lekpark! Lyxigt att bo så central och ha nära till olika lekparker och kompisar till Melba :)


Gbg- lite shopping, lunch och kurragömma

På torsdagen då Madde skulle plugga och jobba så bestämde jag och Melba att vi skulle ner på stan och bl.a habdla present till pappa och äta lunch! Men innan vi gick ner såg vi till att Melba hade mitt telefonnummer skrivet på armen! Så jag förklarade precis som när man är på Liseberg eller parken, att om man springer bort ska man visa armen till första vuxen så att de kan hjälpa till att ringa till mig! Förståndig som hon är så var hon helt med på noterna... På väg in till stan lekte vi "kurragömma" bakom några pelare och när jag inte gömde mig på det mest förutsägbara stället och hon inte hittade mig efter några sekunder, började hon kavla upp ärmen och skulle visa den för en förbipasserande...lilla hjärtat vad söt hon var <3, såklart så hoppade jag ju fram direkt!!!

Bilderna är från lunchen på smakverket uppe på Åhléns (där vi satt och spanade ner på Bamse som tyvärr hade "blivit sjuk" och gått hem då han inte fanns kvar när vi kom ner) sen från em när vi skulle ta spårvagnen till Kajsa och Ayse!


Fredag

Jag spenderar min fredag på jobb, inte mycket till sol på mig förutom på rasten då jag söp in så mycket sommar jag kunde..

Daniel och Melba är hemma hos Stella och Elton med familj!


Födelsedagsfika

I måndags hade vi lite födelsedagskalas för Daniel! Vi började med att gå tipspromenad och åt grillad korv då k-fast hade lite jippo på gården sen efter det blev det fika och dansuppvisning med Melba! Farmor, farbror Micke och gammelmorfar K-G och farmors hund Bamse kom oxå till Melbas glädje :)


Fotovägran

För några helger sen spenderade vi en hel dag på mormors altan i solen! Så då hängde Melba och Mallen med varandra, det var cykling vattenlek och gott fika hos mormor! Men det där och vara med på kort är mindre kul...


Bröllop, dop och skola, allt leker vi samtidigt i dag!


Rosa sockervadd..

...som faktiskt var smak av vanilj och inte jordgubbe som det alltid annars brukar vara på allt som är rosa! Melba var helnöjd med Liseberg och på vägen från Liseberg och hem till Madde så berättade hon om allt hon gjort för farmor i telefonen, vår stora tjej!!


Ansiktsmålning som en glitterprinsessa


Vårt första stopp på vår Tjejresa var ju Göteborg...

...och hem till Madelene! Vi lämnade packning och gick till Liseberg där vi alla tre köpte åkband och åkte en massa barnkaruseller plus pariserhjulet och stockarna el flumride som den egentligen heter! Kul var det som bara den, sen blev det sockervadd, ansiktsmålning och lite lotter och faktiskt så vann Melba och jag för första gången någonsin på ett chokladhjul!!!


4/6 Grattis på födelsedagen pappa <3

img_5254 (MMS)

4/6 Grattis på födelsedagen pappa <3


Alingsås

Igår åkte vi vidare till Alingsås till Ville med familj!


Onsdag 10.09 Göteborg nu kommer vi!!

Melba bad mig skriva ett meddelande till pappa!


Godmorgon Gbg!!

img_2134 (MMS)

Godmorgon Gbg!!


RSS 2.0