Nu är vi i Gbg, Melba och jag!

img_7485 (MMS)

Nu är vi i Gbg, Melba och jag!


Du behöver inte vara rädd...

De senaste veckorna har Melba varit orolig som bara den inför nattning, inte direkt ledsen utan mer "viljagöraalltannatänattsova" så då kommer det -jag är törstig! - jag är svettig! Lite jag ska bara över det hela... Och sen när inget har riktigt funkat så kommer det...- jag är rädd mamma! Så då bestämde hon att jag skulle skriva en skylt på dörren "du behöver inte vara rädd" och på skylten gjorde jag en massa hjärtan och alla hjärtan är farmor, mormor, morbror osv! Så att hon vet att hon inte är själv...

Några dagar senare skulle en till skylt upp med "mamma och pappa finns där, det är alltid någon hemma" och så en massa hjärtan såklart! Hmm undrar hur det ska sluta...


Fina dotter


Mors dag!

Började med mysig frukost som jag inte lagade själv utan blev serverad <3 därefter hämtade vi älskade dottern som sovit hos mormor! Hon hade haft en mysig gårdagskväll med mycket mys, så mycket mys att Melba sagt till mormor "du är mitt egna gosedjur mormor"! Eurovision orkade hon inte kolla på utan de gick in på youtube i går kväll och lyssnade och tittade på Euphoria! I morse hade hon även konsert för mormor då reprisen var på tv! En sommarklänning och bamsesåpbubblor rikare var hon när hon kom hem ;)

På eftermiddagen blev det en tur på stan, streetperformance och sen lek i lilla Stadsparken! Kvällen spenderades med att uppvakta gammelmormor och sen hemmagjorda salladsburgare på balkongen!


Härom kvällen kom morbror förbi lekparken till Melbas förtjusning


Glasstjejer i solen

I förrigår hämtade Daniel Melba och Molly på förskolan, det blev glass, lek i stadsparken hemma och sen stoppades lortgrisarna ner i ett bad!


Kvällslek

Idag efter kvällsmaten tog Melba och jag en cykeltur till lekparken vid Syrénens förskola, spännande med nya lekparker!


Euphoria

Melba är Loreen!!


Igelkottar

Två igelkottar börjar bona in sig i rabatten utanför oss, vi stod ett bra tag och spanade på dem i kväll innan vi gick in och förberedde för nattning!


Ledig dag..

...betydde i dag en tur till Rinmansparken och sen hem till Micke, Stella, Elton, Pripps och deras nya familjemedlem kaninen Ponny! Daniel berättade att Melba varit så modig och duktig hon hade hälsat på Pripps som man ska och låtit honom nosa på hennes hand och sen klappat och lekt med honom! Och kaninen ja den fick tom. sitta i knät :)


Mattpiskning, vattenlek och spela kula med Mallen och Loppan! Skön förmiddag på gården :)


Solig eftermiddag

Och den spenderade vi hemma hos Kirsti och Elmer! Det klipptes gräsmatta, fikades, skrattades och racade med skottkärran såklart :)


Två fina flätors fick jag till innan mormors kalas!


Innan mormors kalas skulle vi såklart...

Göra oss fina.. Här är det målning av naglarna


Hipp hurra för mormor som firar sin 55-års dag


Äntligen...

Fick vi träffa söta lille Sixten! Det blev mycket gos med Sixten och bebisprat med stolta föräldrarna Hakka och Linda! Lite bus med Bilbo hanns oxå med :)


Minisocialsekreterare

Igår em var Melba med en sväng till mitt jobb! Hon fick sitta vid mitt skrivbord och "jobba" lite, man ser på henne att det är riktigt spännande! Innan vi åkte hem blev det en tur till lekparken utanför jobbet och såklart spana på fina fontänen!


5 års kalas på Leos lekland


Finaste på-väg-på-kalas-pinglan


Mera 1 maj

Ser nu att jag hittade lite fler bilder från när vi på väg till och på Kirstis födelsedags kalas! Här kör Johan alla tre filurer Judith, Elmer och Melba i skottkärran!

Då var det första gången som jag såg att Melba kunde cykla själv utan att man håller i stödpinnen... Däremot vill hon inte cykla själv så när hon märker att man blir glad för att hon kan cykla själv så vill hon stanna! Men sååå STOLT blir man som mamma <3


Lördagsmiddag hemma hos oss med Elmer, Harry och deras föräldrar


Förmiddagsfika med mormor

Nu berättar Melba om Leos lekland och mormor säger att hon kanske inte vågar åka rutchekana när hon kommer dit nästa gång! Då berättar Melba att man kan hålla handen :)


Pyssellåda

Häromkvällen hjälpte jag Melba att stava till skylten på pyssellådan


Heldag med morfar

I söndags- måndags var Daniel i Gbg "the zone fc" på sin 30-års present han fått av Hakka ( som precis blitt pappa till lille söte Sixten som vi längtar efter att träffa!!!) Detta innebar att Melba fick hänga med morfar, de spenderade nästan hela dagen 11-16 på Leos lekland, Melba var helnöjd! Morfar han tyckte att det var lite väl kommersiellt och dyrt och menade på att Melba förmodligen varit lika nöjd med att kasta PUH-pinne i ån vid Stadsparken....

 


Fredagsmys...

..efter filmmys dansar Melba nu för fullt till smurfsången!


Sjuk igen :(

Igår hade vi en jättemysig em! Daniel lämnade Melba till Molly vid 1630 ( gick utan problem, sprang bara in och lekte, likaså lämning på förskolan i går morse, hon ville vinka själv med Molly utan fröken...nu börjar hon verkligen bli stor) jag kom till Hanna vid 1730, vi fick god kycklingsallad och vi pratade sedan på medan tjejerna lekte och badade tillsammans!

När vi kom hem kom en tår då hon insåg att hon glömt teckningen hon gjort till Molly...det gick över snabbt men i natt då hon vaknade het och febrig kom en tår till då hon insåg att hon inte skulle gå till förskolan idag och inte kunde lämna teckningen! Natten blev låååång och daniel är ett gående lik idag, snorpan krasslig men orkar leka så förhoppningsvis blir det inte värre!


1 maj= kärlek

Den 1 maj firade jag och Daniel 9 år tillsammans! Hoppas på många fler år <3

Här är några bilder från dagen då hela vår lilla fina familj var i rinmansparken på picnic och lek! Tog en bild på morfars skulpturer också som stoltserar i parken!


Vår städtjej är mycket för att hjälp till nu!

Här dammsuger hon under sängen :)


Bakning och kvällsfika

I går kväll passade Melba och jag på att baka lite, det blev keso och äggmuffins och chokladmuffins! Det blev lite måndagslyx för snorpan som fick mumsa på en muffins i pyjamasen innan det blev dags för sängen..


Karolina vs vilstabacken 6-0

I dag fick jag träningspeppning av lillebror Jon , så upp och ner för Vilstabacken har vi kämpat på em!


Bästa städhjälpen

- vet du mamma, det är så roligt att städa, det är t.o.m. roligare än att leka!


-det var Mållgan mamma!

- vem var det som pruttade?


Efter koutsläpp blev det två-års kalas i Bälinge för Albin!

Här blåses ljusen ut på tågtårtan och så öppnas det paket!


Kossorna


Vid 11 i fm var vi Redo för koutsläpp på stabbygård i Uppsala!

Spännande!


Valborgsfirande med grillning fina vänner!

Det roligaste var nog när jag och Johan turades om att köra barnen i skottkärran, vilket härligt skratt som ljöd ur deras små munnar!


Tapetmålning

I söndags efter Tullgarn blev vi bjudna på tacos av Sandra och Kim, innan det blev dags för oss att åka hem så rullade kim ut lite gammal tapet som det målades på!


Härlig vårbild från Tullgarn


Maj


Vilsta

I fredags träffade Melba och Daniel Hakka och Bilbo i Vilsta! De busade med Bilbo och Melba var så stolt för hon klättrat upp och ner för den STORA vilstabacken!


Tullgarn

I söndags blev det ansiktsmålning, ponnyridning, tipspromenad, grillad korv och annat skoj vid tullgarn!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_200824177.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_200824178.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_200824194.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_200824216.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_200824237.jpg" class="image">


Picnic i soliga rinmansparken


RSS 2.0