Vårsol i Sundbyholm

Söndagen började tidigt vi tog en promenad på fm och satt sedan i solen och njöt. Gick och handlade lite sallad och grönsaker och begav oss hemåt och lagade i ordning kycklingsallad som vi packade ner i kylväskan tillsammans med lite annat gott! Vi åkte till Sundbyholm och mötte upp Kirsti och Johan som satt i solen på en filt och njöt!


En skeptisk lillsnorpa och Kirsti och Johan


Kiwi, banan och vindruvor jaa lite allt möjligt gott runt munnen!!

Dagen slutade ävenden här dagen med en glass i solen efter att vi tagit en tur och tittat på båtar och hundar i hamnen!

/Karolina

Grillning hos mormor och Janne

I lördags efter att vi kommit hem från vår heldag på vift. Skjutsade Daniel mig och Melbisen till mormor. Han skulle iväg till Niklas och umgås och greja med bilen. Så vi kom till mormor och satte oss vid dukat bord och nygrillat kött, mums!
Efter maten gick vi till lekparken och "gunggunggunga" som Melba säger. Sen lekte vi lite i sandlådan men roligast av allt är nog att kasta saker i soporna eller som nu i papperskorgen. Allt hon hittar på backen ska slängas där!!

Sedan gick vi in och lekte lite innan det var dags att sova!
Melba och mormor busar

Melba älskar att titta på sig själv, här ligger hon på mattan och pussar och grejar med fotot på sig själv! Bebbe eller bebba säger hon vi vet inte riktigt om det betyder Melba eller om det fortfarande är bebis hon menar. Hon har ju sagt bebbe till alla bebisar och bilder på bebisar men nu låter det mer som hon säger bebba som vi tror är hon själv.

/Karolina

Heldag med Kirsti och Johan

I lördags tillbringade vi en heldag med Kirsti och Johan,  vi startade 9.15 och åkte till Ikea, sen till Sala och åt lunch vid Sala Utevärdsdhus, och tog sedan en tur in till centrum och shoppade lite. Melba var på strålande humör fram till att vi tyckte att det var dags att sova i vagnen vid kl 15.00, eftersom hon bara sovit 20 min på hela dagen var hon ju suuuper trött men vägrade att ligga ner i vagen, vi kämpade jag och Daniel tills vi var helt slut. Tillslut somnade hon nog i ren utmattning efter all protest!! Vi avlsutade dagen med en glass i solen och sen en bilfärd hem.


Här är Melba rätt så nöjd bland alla gosedjur, hundarna är helt klart favoriterna, Baa baa säger hon vilket på hennes språk betyder hund!

/Karolina

Yoggi och havrepuffar




Mumsigt och kladdigt värre...

/Karolina

Rita själv

I söndags var ju mormor, gammelmormor och gammelmorfar Lasse (Melba har lite lyx hon har ju faktiskt två gammelmorfrar).

Här sitter hon och ritar för fullt!




/Karolina

Låång promenad!

I lördags var jag och Melba lite rastlösa, så vi startade tidigigt ca 9.30 och gav oss ut på promenad! GIck en sväng och tog sedan vägen genom stan! Hamnade en snabbis hos mormor där Melba och jag tog lite mellis och sen gick vi mot Sandra och Kim i Närjeholme (vid Växtriket). Så ca kl 12.00 var vi framme och melba sov hela vägen, och jag poppade med radion i hörlurarna! Solen sken men det var rätt kallt pga. blåsten!

När vi var framme så förberedde vi lite lunch, köttfärssås och spaghetti! Melba höll till vid oss, hon fick leka med Sandras jättestora gosedjur; en nalle puh en björn och ett lejon alla var större än hon men hon grejade och donade! Lite skeptisk mot Kim var hon men annars hur nöjd som helst! Efter lunch gick vi ut, Melba grejade med hink och spade och vi satte i hop en dynlåda! Sen hittade Melba deras gamla toalett och ett spegelskåp som stod på altanen (de renoverar badrummet) så de var rolig att leka med! Men roligast var nog när hon fick vara med oss och greja med dynlådan! När klockan började närma sig 15 begav vi oss hemåt i blåsten. Sen kom mormor, gammelmormor och gammelmorfar Lasse förbi på lite eftermiddagsmellis! De hade med sig Melbas älskade leverpastej!



/Karolina

Härlig kvällssol!





/Karolina

Hink och spade



I påskhelgen när det var så fint väder satt vi ute och solade oss lite medan Melba lekte i gruset!

/Karolina

Hink och spade



I påskhelgen när det var så fint väder satt vi ute och solade oss lite medan Melba lekte i gruset!

/Karolina

Gammelkusinen på besök

I tisdags kom Madelene hem till oss för att umgås lite. Hon är hemma från Oslo ett par veckor för intenisvkurs av körkort. Hon hade dagen till ära precis klarat av teorin så det var en rätt nöjd Madelene som var här, Grattis!

Melba var riktigt förtjust i Madelene, det var hon som gällde! Tyvärr var Melba lite ivrig och lite okontrollerad och ramlade och slog sig flera gånger, hon smilar och flirtar lite och sen går hon bakåt ganska ofta och sen helt plötsligt när hon tror att hon är framme så sätter hon sig bara, vilket ofta resulterar i att hon ramlar bakåt :( Men hon var ledsen en sväng och sen glad igen, det pendlar snabbt!


Här hjälper Madelene Melba med pyjamasen innan läggning!

/Karolina

Lekparken med Kirsti och Jenny E

I måndags kom Jenny E och hälsade på Melba och mig, Daniel jobbade. Vi blev inte så långvariga här hemma utan mötte upp Kirsti och gick till lekparken så Melba fick gunga och åka rutchekana!




Efter att vi varit i lekparken så gick vi till café Kaka och mötte upp Ellen. Vi satt ute i solen och åt lunch!



När klockan började närma sig 14 var Melba ganska trött, vi tog en sväng förbi mormor, hon fick lite yoggi och sen sov hon i vagnen medan jag och mormor satt och pratade i solen, mysigt!

/Karolina

Farfar på besök!



På påskaftonseftermiddagen kom farfar förbi han hade varit och tittat på en modellflygtävling i närheten! MElba och farfar lekte i gruset och skojade sen tog hon farfar i handen och började trava mot dörren! Jag trodde att han skulle få hjälpa henne upp för trappen vilket han fick en bit, sen skulle hon prompt klättra upp själv.



Hon gillar inte att krypa upp lika mycket längre utan nu ska hon ju göra som vi andra!



Sen gick vi upp och ut på balkongen och fikade i solen! Melba ville inte ha sin mössa på sig, det kan man ju förstå så varmt som det var, men solen var ju så starkt så vi propsade på att mössan skulle vara på men men hon är rätt bestämd vår lilla snorpa!
Melbisen äter melon!
/Karolina

Påskdagsfirande

På dagen var vi hos mormor och Janne och ät påsklunch med familjen Stenberg; Jenny, Andreas, Theo och Oliver och Mommesan och Åke! Theo och Oliver hade med sig en liten påskpresent till Melba, en bok som heter "knacka på", Tack!

Här är lite bilder:

Alla barnen leker i Melbas resesäng, de hoppade och skojade med varandra!

Theo hänger upp och ner


Melba fick ett påskägg till av mormor med en massa vindruvor i lyckan var total!
Hon fick även ett påskägg i går med vindruvor i och en påskpresent jättesöta
röda shorts, röda leggins och en röd randig singoallatop, gulligt!


Efter lunch och lite lek i lekparken var det dags för fika,
här sitter Oliver och äter lite melnglass i solen!

/Karolina



Påskafton och full rulle

På lördagsmorgonen var det tänkt att jag och melba skulle låta Daniel sova ut, dvs slippa gå upp vid 06. Melba vaknade som vanligt vid ca 06.10, jag tog henne till sängen och hon myste och donade mellan mig och Daniel  vid kvart i sju tror jag det var så gick jag ner och gjorde välling och helt otroligt men hon somnade faktiskt om och sov ända till 09.00. Så vi fick alltså sovmorgon hela familjen, hur skönt som helst!  Sen var det dags för besök från Vagnhärad och Örebro! Faster Emma och hennes kille PG och gammelmorfar K-G kom hit, vi fikade lite och så fick de se hur vi bodde!

Jag hjälpte Emma att sy upp några av hennes jeans som var alldeles för långa,
här leker hon med Melba och snuttarna som blev över. PG skymtas i bakgrunden
Melba var lite smått blyg och skeptisk till en början men sen var hon så nöjd så!

VI begav oss sen till Tuna Park och åt pizza! Sen strosade vi runt lite, mest jag och Emma för de andra var inte så sugna på att strosa i butiker så de underhöll snorpan! När kl var 14 så var Melbis bra trött, på vägen hem från Tuna Park var hon så ledsen och trött att hon nog inte själv visste vad hon pysslade med riktigt. Förmodligen var hon nog varm och tröstig också, det är ju inte så konstigt när vädret istort sett växlar från att hon haft overall och tjocka vantar till det här varma vädret vi har haft hela helgen! Så när vi kom hem drack hon massor och sen somnade hon i vagnen på balkongen! Vagnhärads folket åkte tillbaka och vi föreberedde oss för en påskafton hos gammelmoster Helena och Ronnie. Vid 16 så kom jag på att jag glömt min mobil på H&M på Tuna Park så den skulle hämtas plus att vi glömt köpa räkor till kvällen som var en av sakerna vi skulle ha med till knytis. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss tidsmässigt så vi blev lite sena, men det är ju sånt som händer när man har barn, de är ju en aning oberäknerliga. ( vi ska väl inte bara skylla på Melba, lite oplanerat var det faktiskt i från vår sida också) T.ex så precis när vi ska åka iväg så går Melba in och sätter sig i duschen så det var ju bara att byta kläder då hon var genomblöt.

Här är lite bilder från kvällen. Melba var en riktig liten pärla, hon åt mat och älskade verkligen Gammelkusin Mikael och ulrikas inkokta rosépepparlax, hon lekte och grejade, pussade på alla av gammelmosters glasrutor till verandan, hon lämnade lite spår lite överallt!


Tittut

Här leker Melba med Ulrika

Hon somnade snabbt runt halv nio, för vi tänkte att det är ju bättre att lägga henne när hon verkligen är trött än att hålla på och tvinga henne till att vilja sova innan hon är riktigt trött. Hon somande i alla fall men vaknade strax efter 22 och var ledsen. Tillslut så fick hon vara med oss andra som satt uppe och skrattade och hade det kul! Hon visade inte sig särskilt trött alls, även fast jag såg att hon var hur trött som helst så var hon glad och allert och ville inte alls sova! Vi var kvar ett tag till och åkte sen hem, melba var vaken i bilen men somande sen som en stock och sov ända till kl 16.20 och låg sen mellan oss och somnade om igen och förärade oss med en till sovmorgon till kl 09.00, jippe! Vi håller nästan på att bli bortskämda! Men det beror ju på att hon varit uppe så sent, i kväll har hon somnat i rätt tid så jag hoppas inte på något i morgon inte! Daniel jobbar i morgon men jag och Melba är lediga och ska träffa Jenny E som är på hembesök i staden!

/Karolina

Lediga dagar

På skärtorsdagen slutade jag tidigt och hätade Melba redan vid 15. Vi gick hem, myste, lekte och åkte sedan och handlade. Därefter begav vi oss till Hakka och Linda där vi åt god mat och hade det trevligt. Melba verkade också nöjd för det mesta, förutom att det var mycket mamammamama och sen nästa sekund var hon hur flirtig som helst med Linda som blev favvon för kvällen, hon lånade ut sina fina halsband som Melba gick omkring med. Vi försökte att få henne och somna där runt åtta då vi trodde att honv ar helt slut eftersom hon normalt sett går och lägger sig senast halv åtta. Men hon ville inte sova utan vara uppe och sitta och leka och busa med oss. Det slutade med att vi  kom hem runt halv elva och Melba var fortfarande vaken, fattar inte hur hon orkade. Sen snubblade hon på mattan när vi kom hem så hon gjorde illa sig på nappen, förmodligen så klämde väl den överläppen så hon blödde, det var lite läskigt. Men lite kallt vatten, nappen, Puh och lite vaggning till sömns var det okej.

På långfredagen trodde vi att hon skulle sova lite längre eftersom hon varit vaken så länge på kvällen. Men icke sa nicke 06.10 var hon pigg som en lärka, hon fick ro ca 20 min mellan oss i vår säng men sen var det full rulle. Vi gick ut i vårsolen innan lunch och det var tänkt att vi skulle gå till lekparken i stadsparken och gunga. Men då kom Melbas trötthet, hon somnade sittandes med huvudet hängandes fram, utan napp och puh! Helt slut var hon väl. Så vi gick och satte oss i solen i stadsparken och myste medan hon sov.

På em åkte Daniel och jobbade och jag och Melba gick till morfar och tog oss sedan till Syliva där Camilla och Flisan, morfars vänner hade vernissage. Därefter blev vi bjudna på kalasgod mat av morfar som avslutades med marängsviss a la Melba, med hallon och persikohalvor. Efter den middagen var Melba mätt och bra kladdig så hon fick hoppa ner i morfars badkar. Framåt nattningstid för Melba begav vi oss hemåt med en riktigt trött Melba som somnade utan problem!


 En nybadad Melbis leker med morfars skogrejer

/Karolina

Lunchtime

Här äts det lasagne med hela kroppen, hon har haft en hakklapp på sig men den åkte av när hon tyckte att den blev för kladdig!

Hon är så rolig för hon hänger med så mycket när man pratar nu, hon både hör och förtstår vad man säger. Daniel satt och sa " nu blev hon lite kladdig  på huvudet" och vips så var båda hennes händer på huvudet och klappade, hon verkade supernöjd att hon gjort som vi sa, vilket vi ju inte menade, alltså att hon skulle klappa sig själv på huvudet. Men nu får man börja tänka sig för vad man säger ;)



/Karolina

Frukosttime

Här äts det fil och havrepuffar för fulla muggar!!



/Karolina

Måla

Melba fick ju tuschpennor av faster och de är riktigt roliga att måla med, både på papper och på sig själv, än så länge har tapeter och väggar klarat sig!!

Här sitter Melba med morfar och är kreativ:



/Karolina

"löja"...

Melba har lärt sig ytterligare ett ord, det går snabbt nu!! Nu säger hon "löja" till blöja :)

Här leker hon med löjorna för fullt, både hon och pappa var lite smått galna så fort de fick dem på huvudet



Här är förresten vår fina fondtapet i sovrummet också som vi satte upp för ett par helger sen, vi känner oss ganksa nöjda med den!

/Karolina


Ellen med familj på besök

I februari var jag och jobbade i Skövde och passade då på att träffa Clara och Ellen för lite lunch. Det var första gången jag såg lillknytet som inte var så liten längre i ju för sig.

För två helger sen fick vi besök av Ellen med familj, Ellens faster har börjat plugga här i stan så vi hoppas att vi lär träffas lite oftare nu, för er som inte vet så pluggade jag med Clara och så skrev vi C-uppsatsen ihop. Vi träffades hemma hos oss först och sedan åkte vi ut till Tuna park och åt lunch, mötte upp Angelica och Malin ( som jag också pluggat med) och gick sedan och shoppade lite.

Ellen äter lite lunch hemma hos oss.

Melba ska pussa Ellen men hon är mer intresserad av leksaken

Jag och en alldeles nyvaken Melba och Ellen


Melba hälsar på en stor åsna, den var jätterolig hon till och med gick fram till den och drog den i svansen


Glada Ellen på Tuna park
 
Melba mitt i rampljuset lekandes med salt och peppar påsar som marackas

Melba var en aning mammig när vi träffades, hon var inte så förtjust i att leka med Clara eller Fredrik. Ellen eller "bebbe" som Melba säger var ganska intressant i alla fall. Melba fick jättefina 1 års presenter av Ellen med familj en spargrisgroda och en massa sandlådeleksaker, tack!!

/Karolina


Tuffing i simglasögon



En gammal bild från i februari som jag hittade, rätt tuff är hon!

/Karolina

Cykeltur



Gung gung gunga säger hon när hon sitter i cykelstolen, förmodligen påminner det väl lite om att gunga...

/Karolina

Egen väska



/Karolina

Glass= mums

För ett par veckor sen så var vår lilla familj till Ikea, vi avslutade vår shoppingtur med att äta lite glass på en bänk!  Hon var mer än nöjd, dock förstod hon inte riktigt på att hon skulle slicka på glassen, så vi fick visa några gånger för hon tryckte bara hela ansiktet mot glassen!



/Karolina


Hjälpa till...

Här är några bilder från när Melba assisterar vid flytt och upppackning:

I gamla lägenheten:
 

 I nya lägenheten:


/Karolina



Vila i frid gammelfarmor Ingegerd

I fredags var det dags för att ta farväl av Daniels mormor. Det var ett vackert och fint avsked med många känslor och tårar. Farbror Mikael sjöng en så fin låt, Daniel läste en kort dikt och faster Emma tecknade fader vår. Vi valde att ta med Melba, farmor Annika sade att de skulle göra att stämningen blev lite ljusare. Vilket det nog också blev, det blev en fin övergång mellan livets bortgång och livets början och alla glädjeämnen som ändock finns kvar.


Melba var jätteduktig och satt i mitt knä i stort sett genom hela ceremonin, hon läste psalmboken och lite andra barnböcker. Det var många som tyckte att det var mysigt att hon var med, hon var högst ovetande om anledning till att vi var där och gav i från sin små glädjetjut och lite "mammamamma" lite då och då vilket lättade upp sorgen lite.





Efter ceremonin var det dags för lite mat och fika. Sen ville Melba spela lite gitarr med farbror. Det är tur att vi har lite musikalitet inom familjen så det finns någon som kan bidra med det till Melba. Faster hade en present hon ville ge Melba. Hon fick en söt t-shirt.




Efteråt åkte vi till farmor och var ute i hennes trädgård och strosade och lekte prästenskråka. Sen satt Melba och jag i fasters rum med faster och hennes pojkvän P-G och ritade med tuschpennor, hon ritade väl mest på pappret men hennes händer och strumpyxor var rätt bra färgglada de med. Sen blev det dags för medicin och välling och avfärd hemåt till Eskilstuna.

/Karolina





Ebba och Melba

Här är tjejerna med papporna

En onsdagskväll för ett par veckor sedan fick vi besök av familjen Leo, som kom med en jättefin blomma, som jag för fullt kämpar med att hålla vid liv :( den verkar inte tycka om oss.

/Karolina

Kan sälv...


Tydligen så är det roligare att gå omkring med tandborsten i munnen som om hon dansar tango med en ros i munnen. Hon tycker inte alls det är särskilt kul att borsta, men hon blir riktigt sur om man försöker ta tandborsten ifrån henne.

/Karolina

Sista pappadagarna

Daniel och melba spenderade de sista pappadagarna innan den 16/3 hemma nyligen, Daniel tycker att det känns lite vemodigt att sluta vara hemma och börja jobba igen. Men såg ändå fram mot att få börja jobba och få lite mer daglig vuxenkontakt!

Både Puh och Nasse i högsta hugg


Tittut!

/Karolina

Besök fr GBG!

Ena, Melba och Kajsa som man skymtar i bakgrunden

Camilla busar lite med Melba


För ett par veckos sedan var jag och Daniel på Carros 30 års fest, Melba sov hos mormor och kom till oss på söndag fm, det hade gått riktigt bra att sova hos mormor förutom att hon somnade vid halv åtta men bestämde sig sen efter ett tag att hon ville vara uppe med mormor och Janne. Så hon röjde runt någon timme till innnan hon slocknade! Dagen efter kom Melba hem igen och då hade vi besök av Kajsa, Ena och Camilla från GBG. Kirsti och Johan var också här, Kirsti hade varit i Spanien och köpt två så söta klänningar till Melba, som vi var tvungna att prova, därav den lite udda blandningen av kläder.

Melba var vid det här tillfället ganska förkyld och snorig men var på bättringsvägen. Däremot åkte jag på en riktig hejdundrande förkylning med öron och bihålsinflammation som höll i sig ett bra tag, var hemma nästan en hel vecka från jobbet, helt slut var jag usch! Men nu mår jag bra!

/Karolina


RSS 2.0