Mjau

När jag kom hem från jobbet så fortsatte Melba och jag med utklädningstema! Melba ville vara katt som skulle heta Lowelia och hon tyckte jag skulle måla mig "läskigt" som en häxa.. Vet inte riktigt vad jag föreställer men maskerad är jag i alla fall! Efter ansiktsmålningen så gick vi till mormor som nog på riktigt blev rädd...hihi sen tog vi en sväng förbi gammelmormor, gammelmorfar Lasse och morbror för att visa upp oss!

Det tog inte lång tid förrän hon somnade ikväll...helst ville hon sova som en katt men vi kom överens att vi tvättade bort katten Lowelia och hon fick somna som Melba med Farfars Nalle Puh tätt intill!


Happy halloween

Dagens förskolekläder...


Slapparsöndag

I söndags tog vi det riktigt lugnt, gick omkring i pyjamas nästan hela dagen. Melba och jag städade i ordning i lilla badrummet, vi stod där inne och gick lös på medel, borstar och duschen i bara underkläder, roligt hade vi! Melba sa -jag kan inte förstå att det kan vara så roligt att städa mamma! Sen fick vi lunchbesök av Daniels tränarkompis Henke som stannade på lunch och därefter kom morbror och mormor på en snabbfika och kulspel!


Lagad fuktskada

Äntligen är vårt lilla badrum ordnat igen! Här är lite före och efter bilder :)


Förra helgens bakning

..resulterade i kanelbullar, lchf-bullar och Melbas älskade chokladbollar! Mitt i bakning blev det klädbyte och lekpaus :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_508eea79e087c32343668014.jpg" class="image">


Fin present

Melba fick en så söt liten neccessär av faster Emma i lördags! I den låg en massa ringar som hon lekt massor med sen dess, hon har även stolt visat dem för både morbror och mormor :)


Kärlek


Grattis faster Emma och Farfar!

Igår var vi i Örebro för tacolunch och fika för att fira faster Emma och Farfar!


Morgonpromenad

Igår kom farmor så i morse när Melba vaknade lät vi farmor och pappa ligga kvar en stund och vi tog en morgonpromenad! Det var riktigt kallt men vi gick runt Stadsparken och sprang oss varma i korta sträckor, sen blev det "herrskapsfrukost" som farmor brukar säga!


Bästa mamma

Igår morse var det ledsna miner på Melba då jag skulle till jobbet! Daniel hade frågat Melba hur det kom sig att hon blev så ledsen just i dag, Melba sa "äh sakna mamma bara hon är min bästa mamma" men glatt..

När jag sen kom hem från jobbet hade hon med sig den här fina Heja mammaflaggan som hon gjort på förskolan <3


"inte vilja vara med på kortet miner"

..enligt Melba och Molly som idag har lekt medan vi mammor sysselsatt oss med att prata som vanligt! Det blev köttfärssoppa och vitlöksbröd och sen te och "lchf-kanelbulle" innan klockan blev läggdags!


Lik sin mamma..

Igår var det förskolefotografering, Melba lade fram sina kläder, halsband, hårsnodd och hårspännen samtidigt som ja la fram mina kläder kvällen innan. Hon gillar verkligen den där randiga klänningen skulle hon få välja så skulle hon ha den på varje kalas och man ser att hon känner sig sååå fin i den <3


Söndagsridning och bakluckepicnick!

Den här gången var det hästen Dante som Melba fick rida på, det tyckte Melba var kul att hästen hette samma som kusin Dante!! Det som mer var kul var att mitt i ridningen fick alla stanna för att Dante tog en kisspaus :) efter ridningen hade det börjat regna så picknicken fick vi ta i bakluckan!


Wilma 3 år

Förra söndagen firade vi Wilmas tre årsdag! Det blev traditionsenlig fika, tårta och glass till både barn och vuxna. Barnen stojade och stimmade och lekte medan vi vuxna faktiskt fick tid att prata lite, innan hemgång blev det skattjakt :)


Fönsterputsarna!

Idag har jag som vanligt jobbat och Melba och Daniel haft sin hemmadag, idag har de varit riktigt effektiva och tvättat fönster! Mysigt att Melba tycker det är så roligt att hjälpa till <3


Middag hos mormor..

..avslutas nästan alltid med glass!


Lekhäng

Idag på fm åkte vi med Sandra, Eddie och Ebba hem till Anders, Jenny och Arvids nya hus ute i Tiggeby! Såå fint och mysigt var det :) Melba visade på mod och trots att hon först var jätterädd för Hobbe och Atlas så satt vi sen en lång stund och klappade Hobbe, Atlas är lite för stissig och irrig för att Melba skulle känna sig trygg, men hon var riktigt nöjd över att hon vågade vara så mycket med Hobbe :)

Ebba mumsar nöjt på vaniljsås!!


Bowling och Mc donalds

I fredags hängde Daniel och Melba med Fia och Wilma, det blev bowling och Mc Donalds!


Trött, tröttare, tröttast

Nattningarna just nu går verkligen sisådär.. Trots att man ser att hon är tröttare än tröttast är det som att hon bestämmer sig för att hon inte kan sova, ger det liksom inte ens 30 sekunder för att försöka..trots att vi har samma rutiner som alltid, saga, gos, klapp och kli på ryggen! Vet att det brukar vara fas och att det snart går...


Tittut

Idag vid maten satt vi och pratade om dagen och Melba berättade sådär "hjärtligt" om sin dag så man blir alldeles varm i kroppen! Såå mysigt är det, hon berättade att de haft innedag och lekt en lek där man skulle lägga sig med magen, ryggen eller örat på kvadrat, triangel eller cirkel och så har vi pratat mycket om dinosaurierna i dinosaurieråget vid matbordet :)



- mamma nu vill jag att du tar kort!

..dessa ord hör inte till vanligheten!


Sniglar

Ikväll har det ritats fina sniglar av Melba! På em har Melba varit med morfar de gick från förskolan till Stadsparken, mumsade yoghurt, matade fåglar och sen hem till morfar och spelade spel! Morfar sa att de hade haft kalaskul och Melba var i fin form :) Daniel var under tiden och utökade sin "kroppskonst"!

Till middag blev det fisksoppa med saffran som går hem ordentligt hos Melba, tacksamt att hon tycker det är så gott!

Vi tog en tur till affären och Apoteket oxå och med en dålig planering så tog jag med ett av våra bankkort där jag i kassan (med lång kö bakom) får medges ej på köpet!! Usch vad skämmigt, det kändes rätt jobbigt med en snorpa bredvid som undrar varför kortet inte funkar..och ställer hundra frågor samtidigt som man ska hålla färgen! Men helt plötsligt kom Madde en räddare i nöden och löste ut oss precis som vi var på väg hemåt och hämta pengar! Så nu har man utsatt sig för den pinsamma situationen och överlevt och lärt sig att man med mer jämna mellanrum uppdaterar sig på saldot eller tar med fler kort ;)


75-års firande

I lördags efter Stellas kalas åkte vi direkt till ett till kalas! Då var det dags att fira gammelmormor och gammelmorfars 75-års dag och alla vi kusiner var på plats plus lilla Linus såklart! Det blev god mat många skratt, några tårar och en massa bus för barnen :)


Lämning på förskolan

I torsdags flexade jag på morgon så Daniel fick sova lite samt krya på sig och så jag fick lämna Melba på förskolan! Har inte lämnat sen i maj eftersom hon går från 9.00 och jag börjar ju 8.00. Det var så mysigt och Melba ville visa fina teckningar som hon gjort <3


Trippekalas i dag

Vi började med att fira Stella 3 år!


Kastanjesköldpaddor och andra djur

Igår hämtade morfar Melba på förskolan! Det blev en tur till Stadsparken för lite "kreativ naturpyssel" sånt där som morfar är bra på..det blev en hel drös med kastanjedjur och andra figurer! En stolt Melba har sovit, med dem på nattduksbordet..


Vår lilla polis

Igår och i förrigår har Melba och jag pysslat med en "specialgrej" vi har ordnat en alldeles egen poliströja till Melba, vi har sytt, målat och trixat :) (inte helt färdiga än, saknas handklovar och batong)

Melba var så stolt över t-shirten att hon ville sova med den! Här ligger hon nybadad med vattenkammat hår...sötnöten hon ser ut som en liten poliskille!


Rinmansparken

Efter tidningen i söndags så blev det en sväng till Rinmansparken och tror faktiskt att vi vuxna hade lika roligt som barnen! Då vi klättrade och lekte med vattnet :)


Lycklig tjej

I söndags var vi till Ekeby ridskola och red med familjen Kirsti, Johan, Elmer och Melker! Melba var verkligen helt överlycklig..så underbart att gå bredvid när hon rider och helt plötsligt säger att -mamma det är jätteroligt att rida! Sån härlig, skön och äkta känsla hon förmedlade!! Både jag och Daniel var riktigt stolta föräldrar då Melba även travade på hästen "tomboy".. Det blir att besöka Ekeby ett par till söndagar framöver..


Snabbvisit av farmor..

..som var på väg till Örebro! Vi var ute en sväng i lekparken och Melba visade att hon lärt sig cykla..sen är hon sååå fin med Bamse, här gosar hon och plockar bort lite skräp i pälsen!


Before and after


Middag och bio

Fredagskvällen spenderade vi med Sandra och Kim, middag på BARA kök och bar och sen vidare på Bio- hypnotisören såg vi! Melba hade fredagsmys med mormor hemma hos oss :)


Härliga lördag..

..började redan 07.17 då Melba ropade -mamma!!! Idag fick jag ligga kvar till kvart i nio och Daniel gick upp med Melba och de placerade sig i soffan och myste! Sen blev det långfrukost med bästa Hello Kittymuggen som Melba fått av kusin Madelene :) den ska hon ha ända tills hon blir vuxen säger hon. Nu har vi lekt med My little ponys och ikväll blir det middag hemma hos Pernilla, Jocke och Philip!!


Soffmys

En bild från förra veckan då Daniel och Melba äter Mellis och spanar på pysselskogen! Hon ser så STOR ut vår (snart) femåriga tjej <3


Tuff tjej på äventyr med pappa


Pärlpyssel

Ikväll fick Melba komma med förslag på pyssel så det blev ett pärlplattshalsband i hjärtform som vi strykte "ihop" och satte snöre plus pärlor som vi limmade på papper!

På em har Daniel och Melba firat kanelbullens dag med en av Melbas nya grannkompisar T och hennes lillasyster M som var över med sin mamma på lek!


Kvällslek

Igår efter maten gick vi till Kissen och Plutten då morbror är på utbildning, det blev matning, renaning av kattlådan och lite gos! Sen ut en sväng i lekparken, gungade och cyklade lite! Konstigt hur snabbt det blir mörkt kändes som att det var mitt i natten nästan.. Mysigt hade vi i alla fall tills att Melba gungade in i mig så hon fick min armbåge på läppen..så en liten fläskläpp blev tyvärr resultatet, skönt att det inte blev värre i alla fall med tanke på farten hon gillar att gunga i..


Tjejkväll

Ikväll tog jag med mig snorpan till Catrine på lite tjejkväll! Melba berättade i efterhand att det var tråkigt och tjejer bara pratade och pratade och skrattade alldeles för högt så hon fick ont i öronen..i mina öron låter det som vi hade en bra kväll men kan samtidigt förstå att Melba tyckte det var tråkigt, men nöjd över gott fika var hon i alla fall :) vara med på kort passade inte idag..


RSS 2.0