Brunch, IKEA och middag= heldag med familjen Sjöberg/Feldt

I fm kom Stella, Elton, Iza och Micke på brunch! Tyvärr kom de med lite ledsna miner då räven varit i deras hönsgård och haft ihjäl flera av dem, en är borta och tuppen är skärrad.. Men trots förlusten hade vi en trevlig brunch med mycket godsaker, sen blev det en kort tur i lekparken och en längre tur till IKEA!! En söndag på en löningshelg kanske inte är bästa dagen att inta IKEA på men jag som inte störs av kaoset tyckte det gick smärtfritt..dessutom var det lite jippo för barnen som fick måla på tyg och klippa och klistra, så det var lagom med barnstopp längs med vägen mot kassorna!!

Kvällen avslutades med godaste grytan på länge som stått och småputtrat på spisen hemma hos Iza och Micke under tiden vi var i V-ås :) plus att ett par grannar varit och lämnat en höna som de trott smitit från hönsgården men hönan visade sig inte ens vara deras, så fler som blivit berövade på höns under natten tydligen!


Kalasbilder

Jenny hade gjort en såå fin tårta en prins-ormtårta :) Oliver fick en bok med ark där man kunde vika 100 flygplan, tror lätt att det blev 15 flygplan vikta medan vi var där! Theo fick ett litet miniyatzy av oss som vi spelade också. Här är lille Albin också :)


5-års kalas i Uppsala!

På väg till kalaset var det Melba som var fotograf!


Kryssningen

I början på september åktevi ju stor båt, på kryssning för första gången med Melba! Det var spännande..Mysigast var nog tiden i hytten när vi spelade kort och hade mys och bus! Melba gillade att de hade angry birdsdricka och ett lekrum!

Fina bilder

Var inne på Ellen, Minna, Clara och Fredriks blogg och norpade dessa bilder från i somras då de var och hälsade på! Från Parken Zoo och Borsöknabadet!
 

Älska sovstilen


Fiiiin uti finger och tåspetsarna..


Tacomiddag med mormor

Ikväll har mormor varit här och ätit Tacos med oss! Mitt i middagen kom Melbas kompis Mallen och hans mamma och plingade på och ville att Melba skulle ut och äta, vilken glädje hos Melba! Mycket och fort åt hon för sen var det bråttom ut...kvällen avslutades med lite fika som Mormor bjöd på för Melba och mormor och sen en smörgås på det till Melba, Växtfas på G kanske?!


Syftningsfel

Kläderna som handlades igår var ju såklart till Melba, här provar och sorterar hon!


Familjelördag

Vi började med brunch, bacon, äggröra och amerikanska pannkakor med mandelmjöl! Sen rensade vi bort sommarkläder och skor plus det som börjar blir urväxt! Vilket resulterade i en tur till Lager 157 och tuna park för lite shopping! Vi kom hem med tre par byxor/leggins, 7 par trosor, 2 tröjor, 2 tunikor och en färgbomb till mig..

På vägen hem ändrade vi våra middagsplaner då vi helt enkelt inte orkade ställa oss och laga mat efter en hel dag med shopping så det blev kinamat på Min palace!

Förresten när vi var på tuna park var vi inne hos Åsa på Apoteket och Melba fick en stor rosa ballong som vi lekt med mellan 18-19.30, hela familjen har skrattat så vi kiknat.. <3


Längtan..

Efter Sixtens besök igår längtar man tillbaka till den här sötkorven- Melba 5 1/2 månad ❤


Fredagsmys

Ikväll har vi fredagsmysgäster, Hakka, Linda, Sixten och Bilbo! Det blev hemlagade ham(sallads)burgare :) nu sover våra små liv och nu blir det vuxenprat i soffan!


Prinsesstron

Igår hade Melba och jag ett riktigt duplomaraton innan läggning, det blev en princesstron, hästhus och garage till en bil!


Farbror Micke

I söndags innan vi åkte hem träffade vi farbror Micke också! Vi lekte en kort sväng i lekparken och sen åt vi god mat hos farmor


Tröttisar

Daniel skulle in till Melba och väcka henne i morse...det gick sådär


September

Månadens kalenderbild


Eftermiddagshäng hos Eddie och Ebba

Vår bil behöver meckas med, så Kim har ställt upp och hjälpt Daniel med den! Så igår hängde jag och Snorpan med Sandra, Eddie och Ebba medan papporna fixade i garaget. Såå skönt att det finns de (Daniel och Kim) som tycker det är kul och vet vad de sysslar med så en annan inte behöver "bry sig" när det kommer till bilar!!

Här är vi ute på en promenad! Innan vi åkte hem fick Melba plocka rosa och vita blommor i rabatten..


Hundvakt och middag

På lördagskvällen var vi hundvakt, farmor jobbadenså vi tog med oss Bamse till farfar på middag, kortspel "finns i sjön" och en massa lördagsgodis. För såklart hade både farmor och farfar köpt varsin godispåse till snorpan, det är tur att det finns ett stopp hos henne så mycket sparades till nästa lördag!

På kvällen tog vi en tur till lekparken, busade och hade roligt, bytte jackor också först för att jag frös men sen mest för att jag tyckte Daniel blev så "läcker" i min korta jeansjacka ;)


Plommonplockning och lingonsylt...

...hanns också med i helgen! Här kokas lingonsylt i pyjamas..


Skogsjakt på svamp

I förrigår blev det en tur i skogen med svampplockning och fika! Lite blåbär hittade vi också..Melba var alldeles till sig!! kanske betyder att vi gör det alldeles för sällan... Idag blir det en lingonsylttillverkning och laddning med ved!

Fin svamp, synd den inte är plockvänlig..


Idag begav vi oss mot landet


Morgonmys i soffan


Fredagströtta

Puh vilken dag! Jag och Daniel var sååååå fredagströtta!!
Så i dag var familjen helt enstämmiga i att vi var värda mat från chop chop, så vi packade in oss i bilen, beställde, åt, gick från bordet och hem till mysbyxor och popcorn!


Eddie 3 år

För två helger sen var det 3 års kalas för Eddie! Det blev grillad korv, skattkakt och studsmattmaraton :) plus en massa glada och energiska barn som mumsade godsaker precis som barnkalas brukar se ut!


Fina familjen <3


Mindre portioner

Den senaste tiden lämnas det väldigt mycket mat på tallriken vilket resulterar i två tjatiga föräldrar! Så nu lägger Melba på miniportioner istället och tar flera sådana vilket då leder till en stolt Melba då hon ätit upp, och föräldrar som istället ger beröm..."omvänd psykologi" funkar fint! I dag blev det en minimini portion chili con carne x 3 plus smörgås...


Lördagsmys med mormor

I helgen var ju Daniel och jag iväg på kräftskiva så Melba sov hos mormor. Hon började lördagsmorgonen vid 8 med att packa väskan för överbattning..Som vanligt så lyxades det rejält med lek, pyssel och gottis! Bakade hallonmuffins gjorde de också :)

Mormor brukar säga att snorpan "omöjligt" kan lägga sig och skrika på golvet av förtvivlan men jodå, den här gången fick mormor sig ett litet smakprov då ärmarna på Melbas tröja jag lagt med "kändes för trånga"....

Sen tio minuter innan vi kom och hämtade Melba på söndagen fick snorpan akut längtan efter mamma/mig så hon var nästan otröstlig! Men gick över rätt snabbt...sen hade vi en mysig em/kväll i soffan med tacos och film!


"livsbok"

Till Melbas namngivning gjorde jag och Daniel en fotobook som Melba och jag spanade på i söndags! Såå mysigt att se Melba titta på bilderna och undra en massa saker..att hon varit så liten..

Såklart ville hon leka bebis resten av kvällen..


Mina favoriter

Härligt avbrott i jobbet när man får en sån här pussig bild av mina absoluta favoriter!


Bokstavsjakt

Ikväll har Melba och jag spelat bokstavsjakten, spelet står nu och väntar tills i morgon då vi får fortsätta..tiden räcker liksom inte riktigt till! Idag åkte jag och tränade direkt efter jobbet så då var jag inte hemma förrän 18, sen mat och sen lite spela spel sen var det ju dags för nattning! Längtar redan till helgen då det blir en riktigt mysig helg i Vagnhärad hos farmor och farfar :)


Nytt till "Melbas kök"

Vi har satt upp en liten hylla och en krok plus att hon fick ett nytt "bak-set" när vi var på kryssningen! Det gillas av Snorpan, ja för hon är en liten bagare/kock och använder "sitt kök" ofta faktiskt!


Går vid 9 månader..

..hon är tokig Ebba...lite tidigt tycker hennes föräldrar som har fullt upp men helt underbart att se, söt som socker är hon!!!

I tisdags kväll var vi hos dem och hjälpte till att sätta upp partytältet inför dagens kräftskiva.


Fredagsmiddag på MAX


Kultävling


Middag hos morfar

Avnjutit god middag hos morfar, Melba lekt bondgård, morfar plockar undan och jag, morbror och Daniel "blippade" på telefonerna...sen bjöds det på blåbär och valnötsglass!


Post

I förrigår kom det post till Melba! Morbror har varit i Bosnien och Kroatien och skickat hälsning per post, vykortet skulle såklart ner i hennes egen brevlåda :)


Roliga smörgåsar

Härom kvällen busade vi till det lite med smörgåsarna :)


Systuga

I eftermiddag har jag lagat leggings och Melba sytt i papper, på fm tog vi en tur till rothoffsparken!


Minnen

Då vi var i Torshälla förra helgen åkte Melba och jag till kyrkogården. Vi plockade några blommor som vi satte i en vas...
 
När vi var där i vintras tände vi ljus plus att vi hade med en toftad domherre som vi ställde in till graven tillsammans med två teckningar som Melba gjort. Melba var den här gången orolig att domherren inte fanns kvar men den fanns kvar och nån hade satt upp den i busken, fint! Teckningarna fanns inte kvar dock...som alltid när vi är här kommer det en massa funderingar om livet och döden. Det hon mest är fundersam för är om farmor kommer dö, då farmor ibland säger "farmor är ju gammal så hon behöver ta en paus".


Vi förklarar ofta då frågor kommer att man inte lever längre då man blir riktigt gammal eller sjuk...vilket blir ju tokigt...det är svårt det där att samtidigt förklara men inte veckla in och göra för stort av det då hon bara är 4 1/2...
 
 

😁👍

http://instagr.am/p/O_ijRvlpkd/


Mysigt hos mormor

Melba sa i dag när vi tittade på kortet att "vad mysigt det är hos mormor, jag vill sova där nu mamma" om två helger blir det mys igen hos mormor, då siktar Daniel och jag in oss på en barnfrikväll med kräftskiva i Närjeholme.


Thai classic

Efter Leos lekland blev det långlunch på Thai classic! De är bra söta våra små liv, när vi skulle skiljas åt sprang Julius fram till Melba, kramade och gav henne puss på kinden <3


Hemligheter

Mer semesterbilder..
Strandhäng och hemligheter

Mot Eddies 3 års kalas

Melba har valt sina paljettights!


RSS 2.0