Mormor hela dagen lång!

I dag har jag jobbat hela dagen och Melba har fått varit med mormor, mormor var såklart överlycklig. Det var tänkt att hon skulle ha Melba några timmar bara så Daniel kunde ut och springa och dammsuga lite hemma men det slutade med att  Melba var med mormor från 10.30-16.00, hon ville inte riktigt lämna ifrån sig henne, hon säger jämt att hon är sååå snäll er lilla Melbis, det är såååå roligt att ta hand om henne! De hade varit ute på promenad, ätit lunch, och Melba hade velat stå upp i stort sett hela tiden. Sen sade hon att hon blir lite kaxig när hon står upp och sträcker sig efter leksaker med en hand. Men då tappar hon balansen och faller ner, men sen snabbt upp igen. Vi undrar hur det kommer bli med den där krypningen, hon är så sugen på att stå hela tiden. Och när hon ligger på mage sätter hon sig upp och sen ställer hon sig på knä med ena benet och hasar det andra lite på sidan, vi får se om det är ett förstadium till krypning eller om hon kommer köra den stilen i stället.

På kvällen var några av tjejerna (Melbas alla mostrar) här, Melba var vaken och var med en sväng innan det var dags för nattning. Här är hon i fullrulle med att stå och klättra lite:

 
Kiri, Sara och Melba

Melba har varit nysig som bara den i dag, nu efter nattningen har hon vaknat flera gånger och varit snorig som bara den, så nu är det väl en sån där jobbig förkylning på gång igen. Vilket betyder att det blir betydligt minde med sömn det närmsta nätterna...

//Karolina






Melbas place!

Melba har haft det riktigt lyxigt och haft morfar här tre kvällar i rad! Morfar har byggt en grind till trappen så Melba ska hålla sig på övervåningen =). Melba har förföljt morfar i sin gåstol. Det som var absolut roligast var att titta på när han skruvade med den batteridrivna skruvdragaren och att leka med tumstocken som morfar hade i sin ficka, hon åkte fram och "snärtade" med den var än morfar var någonstans. Nu är i alla fall grinden äntligen klar ( fast vi tror att morfar kommer "pimpa" till den med jämna mellanrum) och det är riktigt morfar stuk på den!



Tack morfar för grinden!
//Karolina, Daniel och Melbisen



Bebbeträff hos Philip och Pernilla!

I går var det dags igen att träffas i föräldragruppen! Den här gången föll turen på Pernilla och Philip! Vi fick kräftsoppa och vitlöksbröd och bebbarna sina mumsiga puréer och vällingar som vanligt! Melba var på bättre humör än sist vi träffade alla, så den här gången skulle hon allt visa att hon kunde vara på bra humör också! Hon klättrade, bökade, grejade och donade, fotbollen var kul och Philips gåstol som lät som ett flygplan! Kul som vanligt att ses och se de utvecklas i en rasande fart, nåt nytt som händer för varje vecka som går!

Melba med sikte på fotbollen, men det tar lite tid att komma fram till den.

En glad Philip och Samuel

På kvällen hjälpte vi min bror Jon, alltså Melbas morbror att flytta i hop med sin tjej, moster Jasmina! De hade gjort det mesta men Daniel och Jon körde dit lite grejer från Jons vind och jag organiserade och plockade undan lite i nya längeheten! Melba satt nöjt på vardagsrumsgolvet och lekte med ett kartongrör. Sen kom mormor förbi och då vill Melba såklart bara stå upp, eller bli buren som mormor verkligen älskar: Men att sitta i knät är inte poppis alls, där händer det ju inget så upp och stå eller klänga snarare det är det bästa nu! I alla fall efter att hon tröttnat på att förflytta sig sittande och bakåt.

Här är morbror Jon i värsta coola mössan, en av vår farmors gamla stickade baskrar som mamma sytt på plastgubbar på som Jon hade på en hattmaskerad på dagis, läckert eller hur? =) Det kommer fram lite allt möjligt när man flyttar!


Melba och mormor



Här är Melba i deras sovrum, de har en "flygande docka" som hänger på en krok i taket som Melba var mycket skeptiskt mot, hon frustade och stönade lite när man satte den i gungning, hon blev reserverad och nog lite rädd för den! Men hon fick spana på den en stund och leka lite med deras fjärrkontroll så blev hon nöjd.

Melba var så trött när vi åkte därifrån, hon orkade precis hålla ögonen uppe fram tills vi körde in på Köpmang, då föll de. Men hon hann inte ha dem stängda länge, Sara kom förbi en snabbis efter tåget så hon fick assistera medan Daniel åkte och parkerade och jag fixade med välling, rullgardiner och snuttisfiltar och sånt. Sen blev det sängdags! Hon sov hela natten utan att vakna där vid 06 som hon brukar göra, kl 07.10 tyckte hon det var dags att gå upp, det tyckte vi var toppen. Jag hann pussa på henne en sväng och sen iväg till jobbet!

//Karolina





Lite bilder!

Här är också lite bilder från mobilen, Melba ca 5 månader och framåt:


Melba på Ikea med Ebba och mammorna

 
En het sommardag och Melba på mormors gräsmatta

Melba på midsommarafton

En morgonmys-Melbis

En nyvaken Melbaluring

Melba i fin sommarklänning

En frustrerad Melba som bara kom bakåt men inte framåt


Nakenfis i Mälarbaden


Melbis på promenad med mamma och pappa


En nöjd Melba som kan stå, utan mamma

//Karolina

Trötter...

Har precis tömt mobilen på en massa foton från när Melba var ca 5 månader och framåt, tänkte att jag skulle dela med mig lite! Här är lite bilder på trötta Melbisar:

Mina älsklingar!!

Så här somnar  Melba och Daniel på morgonkvisten efter att de lekt en
sväng medan jag får lite sovmorgon, de är såå fina mina älsklingar!

Här var Melba såå förkyld och täppt i näsan så hon låg och pustade fram små söta sovandetag med munnen, snuttisfilten tätt intill såklart!
  Det här var en kväll för ett par veckor sen, en av de kvällar när de regnade som bara den, kl var runt 18 och jag fick bara sån lust att gå ut och gå. Jag märkte att Melba var lite trött men jag tänkte jag går en halvtimme eller nåt bara så är jag ju tillbaka innan hon ska sova. Jag pälsade på Melba och mig kläder, och vagnen och mig själv regnställ! Melba var lite förundrad över hur jag såg ut, nästan så hon verkade lite rädd, men ändå nyfiken. Så vi gick en sväng, sen helt plötsligt efter att jag gått ca 15 min så ser jag att hon sitter upp och sover. Hon var såå gullig, precis som att hon somnat  mitt i en mening eller nåt, jag pratade lite med henne och hon öppnade ögonen men de föll lika snabbt så det var bara att skynda sig hem tänkte jag. Av med kläder och på med pyjamasen och hon vaknade inte ens, emn sen så undrade hon nog vad som försegick, för då tittade hon upp och piggnade till! Hon fick välling, borstade tänderna, läste bok och sen somnade hon i sin säng, i ju för sig lite senare än vanligt eftersom hon fick sig en powernap lite tidigare.

//Karolina




Veckohandling!

I förmiddags åkte lilla familjen på veckohandling!  Melba sov på vägen till affären och fortsatte att sova en sväng till faktiskt nrä vi lyft ur henne ur vagnen, annars kan det vara lite svårt att få henne att fortsätta sova, hon är ju så fruktansvärt nyfiken i en strut!


 
Att åka sån här vagn gillade Melba, hon kom ju bra mycket högre upp än i vanliga vagnen!

//Karolina

Helt slut...

I lördags var jag helt slut, jag var sååå trött att jag blev pigg. Det blev ganska mycket på jobbet, fick jobba på min natt som jag skulle ha sovit på så när jag kom hem i lördags fm var jag inte riktigt mig själv. Och inte Melba heller, hon hade väckt Daniel vid 04 och ville absolut inte sova mer, så det slutade med att Daniel gick upp och lekte med henne en sväng, men som tur var somnade hon om lite senare och sov en sväng till!! Daniel tog en springtur och jag tog mig i kragen och gjorde i ordning mig och sen gick Melba, Kiri, Ellen och Kajsa som var på besök ner på Waynes och åt lite lunch. Melba tog en tupplur som faktiskt var 40 minuter den här gången runt halv två! Sen hade vi föreberett oss med att morfar skulle komma förbi och ta Melba en sväng så vi kunde få ta en tupplur och orka med resten av dagen. Så morfar tog Melba över mellanmålet och fick henne sen att sova en halvtimme, riktigt skönt att man har barnvakter inom nära räckhåll.
Kajsa och Melbisen, riktigt fokuserad på Pippi Långstrump

Kvällen spenderades hos familjen Orregård, Mattias min kusin har fyllt 25 år så det skulle firas lite i efterhand, han fyller egentligen samma dag som mig faktiskt men då var han ute på vift i världen!










Först så var Melba mindre glad att få sitta hos Mattias
....sen gick det bättre
Melba mitt i paketpapper och snören, såå roligt

Melba och Ulrika, man måste ju känna på alla nya
som man träffar och se så de inte är läskiga
Ulrika och gammelkusin Micke
Gammelmoster och gammelmorbror till Melba

Daniel, Morbror Jon, Mormor och sambo var med oxå men de fastnade inte på bild!

//Karolina












Pannkakslunch!

I torsdags var det äntligen dax för pannkakslunch igen, den här gången fick vi i gamla pannkaksgänget sällskap av Sandra och Filippa oxå! Vi åt och pratade en massa som vanligt! Isabel sov när vi kom och Filippa var lugn och snäll och åt sin mat men Melba var ledsen och tyckte tydligen att det tog alldeles för lång tid innan maten blev lagom varm för sur var hon som ett litet bi. Men sen när maten kommit ner i magen var allt bra igen! Hon hoppade från famn till famn och verkade rätt nöjd, tills tröttheten kom och då tog hon en 15 min powernap!! Och sen var allting bra igen och hon hade återfått lite energi så hon orkade ett par timmar till.


                                                                      Filippa och Sandra
 
Här ger Isabel Filippa en kram                 Isabel och Linda

Melba spanar in och känner lite på Cilla


Här ser Melbisen ut som en riktig liten knubbis =)

Vi tog en snabbfika på retro och sen hämtade Daniel och morfar oss och vi åkte och köpte virke till grinden som morfar håller på och bygger till vår trapp! Melba hann med en till power nap innan läggningen iaf. Men hon har ju varit lite upp och ner i humör sovtider och så så det är säkert en sån där fas,det sägs ju att de sover sämre då.

//Karolina

Längtar hem...

Nu sitter jag på jobbet på min rast och längtar hem till mina älsklingar! Jag fick ett sms idag av Daniel tidigare i dag:
"- Åhhh jag smälter.... Hon sätter sig upp hela tiden!!!!! Spelat in lite filmer så du får se i morgon! Puss älskling"
Då vill man bra gärna vara hemma och inte vara på jobbet det kan jag lova. Har jobbat fre 1300- lör 1100 och sen nu sönd 1030- må 800 så det känns som att jag är borta 2 hela dygn vilket jag nästan är ju... Känns som jag går miste om massor!!! Men jag är ju ledig måndag-onsdag sen jobbar jag bara torsdag och fredag så jag ska väl inte klaga. Då ska jag ta igen tiden! Det är första gången sen jag började jobba efter Melbisen som jag känner en saknad som är lite jobbig, längtar tills jag kommer hem i morgon bitti och få se min lilla snorpan...


//Karolina

Snabba svängar!

Vilka vändningar snorpan gör ojojoj jag skulle ge va som helst för att få reda på vad som händer i hennes lilla kropp och själ. I förrigår började hon vara lite förkyld och lite hängig vilket gjorde att det blev en i stort sett sömnlös natt, natten till tisdag, natten till onsdag blev ännu värre, man märkte att hon verkligen hade det jobbet med sin förkylning. I går på dagen hade allt varit frid och fröjd det är som att när honnslår uoo ögonen så försvinner förkylningen eller typ attt hon glömmer bort att hon är lite småsjuk. Sen på mammaträffen så pendlade hon mellan att leka och vara glad till att gråta stora krokodiltårar och vara gnällig som en liten gris, en söt liten gris dock. Sen sov hon en av sina korta powernaps och vips så var hon på G igen. Hon var i farten som bara den på kvällen. Hon ställde sig på alla fyra, gjorde riktiga krypförsök och satte sig upp från liggandes på mage! Sen var det dags för nattning och den gick bra sen började hon snörvla och greja, tyvärr är det ingen idé för oss att höja sängen för att hon ligger oftast på tvären eller tvärtom, vilket då ger motsatt effekt ju. Så hon sov utan napp och fick sen komma tidigt på morgonkvisten och hålla oss vakna! Nu sover hon en av sina dagliga powernaps och hämtar väl energi så hon ska orka med dagen med Isabel och Filippa! Det är dags för pannkakslunch, det var evigheter sen sist! Ska bli kul att träffa Cilla också det var längesen!

//Karolina

Mammaträff hos Camilla och Samuel!

I dag var vi nästan full grupp, det var bara Sussi och Emma som saknades men annars var resterande mammor och bebisar där! Philip var evigheter sen vi Melbis och jag träffade, han har blivit hur lång som helst han är redan 71 cm men nästan en månad yngre än Melba. Samuel gav sig på Melba innan hon vaknat till ordentligt så hon blev riktigt ledsen, men sen fick hon tugga lite på sina skor och då blev det bättre. Moa träffade vi ju förra veckan och då var hon ju så ledsen när Melba gastade på, men idag funkade det bättre! Här är lite bilder:


Melba spanar in Philip lite! Här är Melba ruskigt lik Daniel!!

Philip ätandes majskrok helt utan händerna, den hängde där och han sög lite på den medan han lekte vidare, vet inte om han gillade det egentligen, eller om han bara lät den vara kvar.

En lite suddig Samuel mitt bland alla hans leksaker som alla bebisar röjde omkring med och mamma Camilla i bakgrunden


En intensivt koncentrerad Moa

Melba som talar om för Moa att tut tut här kommer jag :)

Moa är inte helt okej med att det är Melba som sitter i bilen, hon var bra sugen hon också på att åka lite

På onsdag blir det att träffas hemma hos Pernilla och Philip!

//Karolina

BVC-rapport 19/8-2008!

Melba 7 månader!

Vikt: 8325 g
Längd: 66,5 cm
Huvudomfång: 43 cm

Sinnestämmning: Den här gången sade sköterskan (med glimten i ögat) att hon inte riktigt vet vad hon mer ska göra för att få Melba att reagera, hon sade att hon har försökt med allt för att flörta lite med Melba men helt utan reaktion. Och det stämmer verkligen, hon försöker med allt kittlas, tittut, skrattar, pratar med henne, pruttar på magen men nej inget funkar Melba tittar på henne och sen på mig helt frågande. Haha det är helt otroligt!

//Karolina

Korvsoppa!

I fredags kväll var vi hos Morfar och åt finsk korvsoppa och pannkakor med blåbärssylt! Innan maten så underhåll snorpan oss hon låt mitt på bordet och ålade och hade sig, nöjd var hon i alla fall, så länge hon fick vara på bordet! Kort därefter var det dags att natta henne, det gick hur bra som helst! Vi körde samma rutiner som hemma, med pyjamas, välling vid sju, tandborstning och godnattsaga! Sen lade vi henne på morfars säng, väl skyddspaketerad så det blev som en säng till henne! Hon somnade på en gång och verkade inte störas av Å-festligheterna, bilalarm eller vårt kackel! Hon vaknade lite senare på kvällen, men det fixade sig med nappen och lite klapp i pannan. Sen flyttade vi henne till vagnen och från vagnen till sängen utan problem och hon sov fram till halv sju dagen efter!

Naffsar lite på morfar
Tröttheten började visa sina tecken

// Karolina


Snabbvisit!

I fredags eftermiddag var Anna och Angelica på genomfart, de hade varit på en liten roadtrip, bla hälsat på Clara, Fredrik och magen i Kinnekulle! Så de kom förbi en sväng innan de morgonen efter skulle upp till Anna i Sundsvall. Melba skulle sova en sväng runt halv tre tyckte jag, för hon hade bara sovit en 40 minuters lur vid 13 och tänkte att det verkligen var dags igen innan det blir för nära inpå nattningen. Men hon var omöjlig, så fort jag gav henne nappen och lade henne i liggläge så blev hon helt superfrustrerad hon skulle prompt vara med. Så hon fick sitta på bordet medan vi fikade, mitt i centrum och med alla blickar på sig, hon njöt rätt bra!

Anna och Melba
Angelica och Melba



Anna, Angelica och en lite skeptisk Melbis

Så roligt att ni kom en sväng och hälsade på, ska bli kul att ses snart igen!

När vi satt och fikade kom Lukas med familj förbi så Melba passade på hälsa lite, men Lukas blev rädd och ledsen. Hon är inte särskilt ödmjuk inte, hon slänger sig på han och gastar som en liten galning inte konstigt att han blir ledsen. Vi får nog öva lite på att hälsa snällt så hon lär ha några kompisar kvar.

Lukas och Melba


//Karolina

Getinginvasion!

I fredags träffade jag och Melba Filippa och Sandra. Vi gick till Sushi och skulle äta (jag åt så klart inte sushi, de har varm mat oxå) Sandra sa på en gång att det är mycket getingar där och jag sa nejdå det är ingen fara. Men tji fick jag, de var helt galna, de var överallt, vi fångade en i en napplflaskekork, dödade två och ändå var de överallt.Usch och både jag och Sandra är liksom inte diskreta med att vi inte gillar dem, vi studsade upp och ner och fäktades och blåste. De slutade med att vi fick flytta in och sätta oss! Vi åt mat och tog sen en tur runt stadsparken så bebbarna fick sova lite. Sen tog vi en liten snabbfika inomhus för att slippa getingodjuren och gav Filippa och Melba lite mellis!

Filippa och Melba 



Filippa och Sandra

Mamma och Melbisen

//Karolina

Tandborstning!

Eftersom Melbisen har fått två tänder så har vi ju såklart börjat borsta dem! De ploppade ju upp under vår semester så då var vi inte så förberedda med tanborste så direkt när vi kom hem tog vi fram de två tandborstar som Sara fixat! Melbisen håller i en av dem som hon blåser, skruvar, tuggar och grejar med. När hon är färdig borstar vi med den andre medan hon fortfarande håller i den andre tandborsten! Här är det precis morgongröten färdigäten , pyjamas är av, kläderna på och tandborsten i högsta hugg!





Melba gillar verkligen att borsta tänderna hon hummar, mmmar och tsssar massor
Men hon kom på för några dagar sen att man kan kasta i väg tandborsten hon håller i, och det är tydligen jätteroligt att titta på när mamma eller pappa plockar upp den.

//Karolina

Moa och Melbis!

Här är två bilder som jag norpat från Moas blogg:






De sitter och leker med Melbas skor, trots att det fanns massor av andra leksaker var de roligast. Tim deras lilla hund är med på ett hörn oxå, Melba blev lite rädd först när Tim närmade sig, hon gav ifrån sig ett sånt där ljud som låter som att hon sätter hjärtat i halsgropen, tar sats till gråt men sen kommer inge mer ljud. I ju för sig om Tim kommit närme så hade hon nog brustit ut i stört gråt men han höll sig inom lagom avstånd. Efter en stund blev hon lite kaxig och började strecka sig, och skriksnacka efter både Moa och Tim. Nu var det Moa som inte riktigt uppskatta Melbas ihärdiga försök till kontakt utan blev jätteledsen, men det bättrade sig efter ett tag och de kunde klappa lite sådär okontrollerat på varandra, så gulligt så! Kul var det att träffas som bara den, Moa har ju varit borta på semester hela sommaren! Ser fram emot nästa träff på ons förhoppningsvis!

Melbis sko är grym
Här är Moa och mamma Anna båda i matchande rött :)

Spanandes på hunden som höll sig lagom långt borta för att Melba skulle vara nöjd

Här var Melbis lite småledsen och trött så det kom små tårar ur ögonen samtidigt som hon gnuggade ögonen och gnällde lite plus att hon skulle äta sitt rån oxå, mycket på en gång. Så det blev en promenad hemåt med en Melbis som totalslocknade när jag lade ner henne i vagnen.

//Karolina

Thai Classic!

Vi mötte upp familjen Leo för lite lunch på Thai Classic. Vi stora åt jättegod thaimat och de små fick sina purér, Melba var nog rätt nöjd hon med, jag hade lagat storkok med rödspätta, dill, morot och potatis kvällen innan så det åt hon med glädje, som vanligt faktiskt. Vi väntar på smällen när hon börjar att inte tycka om vissa saker eller kanske inte vill äta alls. Vi har ju varit rätt bortskämda att vi kan stoppa i henne vad som helst. De ända vi märkt lite skillnad på, dvs hon äter det men det ser inte ut som att hon gillar det värst mycket, det är mosad nektarin och mosad kiwi. Så vi ligger lite lågt med det ett tag så ger vi oss på det lite senare och ser om det gilllas bättre då!



Ebba försöker smita från Melba men lyckas inge vidare, hon är snabb som sjutton på golvet, ålar och krälar som en krokodil, men i stolen kom hon inte så långt innan Melba fick tag på henne

Ebba och Melbisen som små rödögda monster

//Karolina

Elsa!

Melba och jag fick överraskningsbesök förra torsdagen! Mebas första kompis Elsa, (som då bara hette Lindströmsflickan för hennes mamma och pappa kunde inte bestämma sig för vad hon skulle heta) som vi träffade på 62 c var i Eskilstuna med sin mamma! Så de ringde och frågade om vi ville träffas och fika, de var ju klart vi ville! Så vi trotsade regnet och klaffsade ner på stan och träffades! Superroligt att ses, sist vi sågs var våra bebisar ca 10 och 12 dagar gamla! Det fanns mycket att prata om och massor för tjejerna att utforska. Melba blev rätt skrämd till en början när Elsa satte i gång och sncka och peta på henne på en gång, det brukar ju vara Melba som är den som är rätt fram och slänger sina små händer på sina små kompisar. Men den här gången var hon inte snabbast, så lite småledsen var hon en stund. Men sen när de fick lite mellis så blev hon på bättre humör och var igång hon med!


Mamma Åsa och Elsa

Elsa


Melba och Åsa

//Karolina

Faster Emma på besök!

Faster Emma har varit grym hon har gått upp nästan så tidigt som oss på morgnarna och varit med och hjälpt till med Melbisen. Melba har haft sån lyx att ha haft henne här flera dagar! Sen har hon lagat värsta middagen åt Daniel och henne när jag jobbade kväll. Värsta bästa fastern! Det blev lite shopping, lite film, taco och mys när Emma var här! Men nu är hon hemma i Vagnhärad! Men snart på väg till Örebro och till eget boende! Jippie!

Här är Faster Emma och Melba in action:

Gapa stort Melba!
Mums!

//Karolina

Jobb!

Förra tisdagen började jag mitt sommarvik på Fridegård, första dagen var rätt lugn jag jobbade 7.45-16 men dagen efter jobbade jag 13- 8 morgonen efter, vilket kändes lite skumt. Konstigt att inte kunna titta till henne innan man lägger sig, att inte sova i närheten av henne och att inte vara där när hon vaknar. Men det var inga problem att sova borta när det väl var dags att sova i alla fall och det var hur härligt som helst att komma hem och se henne ligga i sängen bredvid Daniel och skina upp som en sol när hon såg mig och sen sprattla som en liten groda. Supermysigt! Daniel har tyckt det funkar hur bra som helst att vara hemma med Melba, han har även fått till det så att han vaknar när hon vaknar, det var väl det som kändes mest läskigt för hans del. Nu har det till och med varit så att en natt när Melba knorrade lite och fick sån där dröm skrik var Daniel uppe före mig, och jag var helt groggy, vet inte riktigt vad jag sysslade med. Så Daniel är helt inne i rollen som föräldraledig pappa. Egenteligen är det ju han som ska skriva det här inlägget, men tror att han skriver nåt lite senare istället. Här är lite bilder från en av dagarna de var hemma!

Melba påpälsad och redo för promenad och sova middag
Melba och kamerafodralet och svartvita strumpor med döskallar på :)

//Karolina




Melba ståendes med stöd!



//Karolina

Melbas margarin!

Gammelmorbror Christer hittade Melba margarin på Börsen i Åker. Det finns inte längre att få tag på vanliga ICA, Coop eller Hemköp så det var lite roligt!



/Karolina

Kräftskiva!

I måndagskväll åkte lilla familjen till Åker till Daniels morbror på middag och en Kräftskiva framåt kvällningen! Det blev gemensam matlagning, Nintendo Wee, kräftor och en massa skratt! Här är lite bilder;

Amelia och Melba

Gammelmorbror Christer och Melbisen myser

Amelia, Amanda och Melba

Lite craziga kräftbilder:


Tack Åkerssorkarna och farmor och faster Emma för en toppen kväll!

//Karolina

Oslobesök!

Nog med tråkigheter, vi har lärt oss en liten läxa, att inte vara så godtrogna med vädret och att alltid stänga fönstrena oavsett var och hur långt vi ska.

I måndags så kom gammelkusin Madelene hem från Oslo på en liten snabbvisit. Alltid lika kul att träffas och alltdi har hon med sig en massa saker till Melba. Hon är är bara föööör gullig. Den här gången hade hon med sig ett par vita sandaler med blomma på. Vi passade på att träffas med våra mammor oxå så det blev en riktig tjejdag! Vi var på café KAKA och ät lunch och gick sen på stan och strosade lite.

Madelene och Mormor
Madelene och Melba

   
Gammelmoster och en galen Melba

Ska bli kul och ses snart igen Madelene!

//Karolina

Ledsamt...

Vi har råkat ut för en liten olycka, vi lämnade vårat hem med takfönstret öppet och kom hem efter en av de där hemska regnskurarna och upptäckte att hela golvet i vardagsrummsdelen var fyllt av vatten. Dvs, halva soffan, hela mattan, vardagsrumsbordet och tyvärr min bärbara dator :( så jag har haft sorg här hemma ett tag.... Inte alls pga av datorn utan pga av allt som fanns på datorn, jag har haft den i snart 4 år och ni kan ju tänka er hur mycket som finns på den. Jag rensade den för några månader sen och tog bort allt onödigt så det som fanns kvar var bara sånt som jag ville spara... DAniel har plockat isär datorn och grejat med den och fram tills i dag har jag haft lite hopp att den kankse skulle ha klarat sig, men icke, den är helt död, det händer inget när man sätter på den.

Det som är absolut tråkigast så klart är ju alla foton.... Foton 4 år tillbaka i tiden, vi har i stort sett inte framkallat några utan haft dem på datorn bara...Nu har jag lite tur i alla fall att Daniel fixat en internet hårddisk till fotona på Melba, eller inte alla men de foton som finns från förlossningen fram till hon är ca 4 månader. Men ändå det känns väldigt ledsamt... Det är skönt att jag har bloggen iaf för oftast så lägger jag ju upp bilder när nåt speciellt har hänt och de bilder som känns bäst och så. Men iaf, det är ju så många seriebilder och filmer som vi tagit på Snorpan som inte finns kvar.  Så från och med nu är det back up på allt som gäller!! Usch vad jag inte har tyckt om regnet den här veckan!!!!

/Karolina

Mammagruppen på Kaka!

Emma   Melba  Samuel 



Det var så roligt att träffas och se de andra kompisarna till Melba (Philips mamma Pernilla var sjuk, Anna och Moa var oxå sjuka tyvärr), alla växer så snabbt och är så olika till personligheterna! Längtar tills vi ses hela gänget snart igen!

//Karolina



Bad!

    Melba badade i tisdags kväll i sin balja på vår uteplats, men hon är omöjlig att ha still i badbaljan hon vill stå upp hela tiden, börjar bli lite läskigt för hon drar och slänger sig upp och åt sidan så man får vara beredd på att hon ålar iväg.

 Grannens barnbarn William var på besök och badade i en liten pool så Melba fick vara med en sväng, snodde hans leksaker men sen blev det för kallt och hon fick fortsätta bada i sin balja som var varmare.

  Puss pappa!

//Karolina

BVC- rapport 29/7 -2008 och lunch med Kiri!

Melba 6 månader och 10 dagar
Vikt:7325 g
Längd: 65,5 cm, en minskning sen förra gången :) förhoppningsvis en felmätning
Huvudomfång: 42,2 cm

Sinnesstämmning: Som vanligt reserverad till sköterskan, men när hon tittar på mig eller Kiri som var med in så var hon glad. Hon har något emot Inga-Lill, Melba kanske är lite långsint eftersom det är hon som har gett henne vaccinationerna

    Kiri och Melba på Sylvia

//Karolina


RSS 2.0