Efterträff MVC!

Idag var hela familjen på efterträff på MVC! Nu har alla från vår grupp fått bebisar, den sista anlände till världen den 21 feb och den första som kom var Melbis! Här är lite foton på alla bebisar, tyvärr så kom inte kameran fram förrän det var dags för hemgång så jag får visa bättre foton nästa gång, vi ska träffas redan på ons igen, ska bli kul!

 Filip  Samuel  Moa  Emma

Fredagen kommer spenderas hemma med kycklingwok och lets dance!!

//Karolina

Catrine, Kiri, Melba och jag!

I tisdags träffade jag och Melba,  Kiri och Catrine på thai classic för lite lunch! Det var gott, har inte varit där sedan jag var gravid! Vi satt ganska länge och bara njöt!

  

På torsdagen träffades vi igen, Kiri har ju påsklov så hon ville umgås massor och Catrine hade jobbat natt så hon ville spendera dagen med oss igen! Det blev en fika på Waynes och sen lite shopping, för Catrines del blev det en massa shopping hon hittade en massa fint! För min del var det rätt lugnt, jag behöver lite nya kläder men det finns inte utrymme i kassan att utöka garderoben, men en skjortklänning på rea unnade jag mig och en röd och vitrandig lunvklänning till Melbis! Konstigt nog så räcker alltid pengarna till Melbis! När vi satt och fikade kom Linda förbi med Isabel en sväng, de var oxå på Waynes för fika. Hon sade att Isabel var ett litet monster som var övertrött men absolut inte kom till ro så hon var högt och lågt. När Isabel kom till Kiris knä var hon tyst som ett ljus och hur lugn som helst... Men efter lugnet  kommer stormen, nej skämt åsido men så fort jag och Melbis satte oss bredvid blev det fart på henne, hon gillar Melbis skarpt, det märks för som vanligt blir hon aldeles tokig när hon ser henne.

   Kiri och Melba
    Isabel och Melba


//Karolina


Fortsättning på påsken!

Påsken fortsatte med att vi träffade en massa nära och kära!

  En välpåpälsad Melbis innan promenad med mormor.

 Melbis chillar lite på kudden

 Madelene , gammelmoster och Melbis efter påskmiddag hemma hos oss.
Vi hade en supertrevlig kväll, farmor, mormor och janne, morbror Jon, gammelmoster och gammelmorbror och gammelkusin var här på påskmiddag på söndagen. Vi åt god mat, spelade spel, gosade med Melbis och skrattade i massor! Tyvärr var farfar sjuk så han kunde inte komma, han ville inte riskera att smitta snorpan. Så vi saknade farfar! Hoppas vi ses snart!

      I måndags var farmor kvar, hon sov över för att sedan bege sig tillbaka till Vagnhärad. Hakka kom förbi en stund på morgonen runt 10, hade vi inte haft Melbis hade vi inte släppt in han så tidigt då hade vi legat och sovit sött en ledig dag, men Melbis är det lite drag i, hon vill ju vara uppe och fånga dagen så det blev fika och lite småprat och mys!

På eftermiddagen åkte vi till Tuna Park för att träffa Cilla, Henrik, Nicke, Linda och prinsessan Isabel! Det var en pigga Isabel som vi träffade som absoulut inte var trött, Linda och Nicke var däremot rikitigt trötta. Efter fikan begav vi oss til morbror Jon och kissen! Där fick Melbis en påskpresent av Jon och Jasmina en Nallemössa och piratvantar! Tack!

//Karolina


Påskafton!

Ja, jag vet att det var riktitg längesen jag skrev om våra äventyr... får be lite om ursäkt för bloggtorkan, men det är pga olika saker, det har inte gått att komma in på sidan där jag skriver inläggen, kameran hade vi tappat bort, när jag väl hittade kameran gick det inte att ladda upp bilderna och sen har det varit full rulle som vanligt...
På lördagen hade vi stor främmande, från GBG, Skövde och STHLM! Kajsa var hemma över påsken och kom förbi en sväng, hon hade späckat schema men ville såå gärna se Melbis, hon har väntat såå länge sade hon! Hon tyckte Melbis var en underbart söt liten tjej och ville inte riktigt släppa taget! Hon hade med sig en liten morgonrock med en groda på och en grodskallra!
   Kajsa och Melbis
  

Strax efter att Kajsa kommit började det spraka rejält i Melbas byxa, det visade sig ett det blev tvunget till ett klädbyte...Jenny Egersand var oxå hemma över helgen och ville ju så klart träffa vår lilla tjej! Hon tyckte att hon hade blivit riktigt stor och stadig! Jenny fick Melbis att somna i hennes famn och hon var mäkta stolt kan jag lova!!

  Jenny och Melba
Johan var här och hälsade på Sara och då ville de komma och se lilla Melba eftersom Johan inte varit här än! Han satt med Melbis i famnen och myste ett bra tag, hon verkade trivas riktigt bra i hans famn!! Han lovade att komma tillbaka snart!

    Sara, Johan och Melba

Eftermiddagen gick åt till att handla påskmat tillsammans med gammelkusin Madelene som nyligen kommit tillbaka från Asien! Och sen hade jag och Daniel riktig kvalitetstid, vi låg och myste i sängen och hade det toppen, sen badade vi Melba och sade natti natt!

     

     Nybadad, trött och nöjd!
Kvällen spenderades i lugn och ro hemma i väntan på mer äventyr de kommande dagarna!

//Karolina

Theo och Oliver!

I fredags var jag, Melbis, mormor och Jon ute i Skogstorp (Daniel kom lite senare efter jobbet) hos Mommesan och Åke! Andreas min morbror och hans Jenny samt Theo ca 2 1/2 och Oliver snart 6 mån var där och hälsade på från Uppsala! Ett besök jag sett fram emot länge, Oliver var 3 mån sist vi sågs och jag hade hört att han växt och blivit en riktig liten knubbis! När vi kom dit blev det fika, citronpaj, bullar och kaka, mums! Oliver sov när vi kom, men sen vaknade han till och åhhh vilken sötis, han är rund och god och man vill bara äta upp honom! Han satt vid fikabordet och skrattade och spanade in alla som satt som stora leenden och bara log åt honom!! Theo var lika söt han, han är en riktig liten fikagris, han älskar verkligen att fika, han lassade på och åt och åt, sen fick han massor av energi, han sprang omkring och tjoade och tjimmade, ett riktigt energiknippe!! Melbis var vaken en stunde i diverse famnar men sen var det dags att äta och efter maten var hon vaken en stund och sen var det dags för henne att knoppa in i sömnen igen! Melbis fick en jättesöt grön pyjamas med fiskar på av Oliver och Theo!! Alla påpekade likheten mellan far och dotter!! Melbis är verkligen Daniel upp i dan sa de!

 Oliver   Theo 

 Jenny och Melba   Andreas och Melba    

Det ska bli så kul när Melba blir lite större så kan hon få leka lite med Oliver! Än så länge skiljer det lite väl mycket för att det ska ha nåt utbyte av varandra, men tiden går snabbt! När jag höll i Oliver så undrar man om Melbis nånsin kommer bli så stor, men vips så har tiden flygit förbi och man står där med en 6 mån bebis. VI har svårt att fatta att hon redan är 2 mån, tiden går sååås fort!!

Det var riktigt roligt att träffa familjen Stenberg, kändes bra att prata lite bebissnack med Jenny oxå!! Sen var det ju toppen att se Theo och Oliver så klart längtar tills nästa gång vi ses!!

När vi åkte från Skogstorp åkte vi hem med en säng, Mommesan gav oss en utdragbar junior säng som Melbis ska få ha när hon blir lite större, jättefin var den!! Tack!

//Karolina

Dagens händelser!

Idag var jag och Melbis uppe tidigt för vi hade tid på BVC redan halv tio, så vi gick dit redan kvart i nio och sen gav jag henne mat där! Det var jättefint väder så det var riktigt mysigt att gå dit! På vägen tillbaka tog vi en sväng in på svea plan och handlade lite, Melbis låg helt avsvimmad i vagnen.  När vi kom hem sov Melbis fortfarande så jag lät henne ligga utanför dörren i vagnen och lade babymonitorn i vagnen och satte på min del som jag hade inne, jag öppnade fönstret oxå för säkerhetsskull så jag skulle höra om hon vaknade. De är perfekta de där monitorna, man hör på en gång minsta lilla ljud, precis som hon skulle ligga bredvid mig. Hon sov i ca 40 min sen var hon hungrig!Innan hon vaknade passade jag på att äta lite, jag var grymt sugen på äggmacka med kaviar, men äggen jag hade i kylen var flera veckor gamla, vilken besvikelse, det fick duga med kaviarmacka. Efter att vi båda fått i oss lite mat och myst och snackat lite gick vi ner på stan, hämtade ut mina glasögon som varit inne och blivit lite fixade, handlade hårfärg åt min mor och träffade Peter på en snabb fika!

    

På eftermiddagen var jag och Melbis hos min kära mor och hjälpte henne att lägga i lite mörka slingor och åt bullar, mums! 3 stycken fick jag i mig, det behövs mycket energi när man ammar....

På kvällen badade vi Melbis, som var helnöjd hon låg och log i badbaljan! Vi tog fram fotbadet som hon badade i förrut, vi skrattade rätt rejält, för vad litet det är, hon får ju knappt plats!!

 


Nu är det dags för sängen, Glad Påsk på er alla!!

//Karolina


BVC-rapport 20/3-2008

BVC-rapport!

Melba 2 månader gammal
Vikt: 4645g

Längd: 58,5 cm

Huvudomfång: 38,5 cm


Sinnestämmning på BVC: Sprallig och pratglad!


Vendela & Jag!

Idag träffade jag min kompis Vendela, hon är två veckor yngre än mig men större än mig, hon väger lite mer men är typ lika lång i ju för sig! Hon har sovit alla andra gånger jag träffat henne men idag var hon vaken ett bra tag, då passade jag på att sova så jag såg henne inte så jättemycket men mamma fick gosa lite i alla fall!
Men jag och Vendela hade det jättemysigt i alla fall vi låg skavfötters, medan våra mammor och Cissi åt lunch på Ming Palace!

 Cissi och jag precis efter jag fått mat!

    Cissi, Bea och Vendela

Mamma har börjat sätta på mig nån konstig sjal runt halsen på mig, hon säger att det är för att jag dreglar så mycket! Det blir ju så när jag pratar inte mycket att göra åt!

På kvällen var vi hos Sandra och Kim, mamma och pappa åt lasagne, jag fick mat precis innan vi kom till dem så jag satt bara och tittade på, först satte mamma mig i bilstolen bredvid bordet på golvet. Det gillade jag inte, jag ville ju vara med och snacka, inte sitta på golvet där såg jag ju inget! Sen fick jag sitta lite hos Sandra och mysa lite, sen var det dags att byta blöja på mig och det fixade Sandra utan problem därefter blev ajg lite småtrött så jag somnade i Sandras famn!

Innan vi åkte hem därifrån vaknade jag, fick overallen på och sen kramades jag lite med Sandra!



Natti natt
// Melbis

8 veckors språnget!

Enligt BVC, som jag ringde till i måndags när jag var lite orolig för Melibs, så går hon nu igenom 8 veckors språnget, en av tillväxtfaserna! I söndags kväll och natt och på måndag morgon var hon kinkig och det kändes som att hon inte åt ordentligt, inte direkt så att hon inte verkade mätt utan bara aldrig nöjd. Hon var ofokuserad vid bröstet, ledsen, ville inte riktigt sova och var knappt nöjd när jag gick omkring på henne! Så då blir man ju lite orolig att hon liksom inte får i sig tillräckligt! Jag kände mig lite lugnare i alla fall efter jag pratat med BVC, men Melbis blev ju inte lugnare för det utan, var riktigt besvärlig, det blev en sån där dag när jag inte fick nåt gjort, det blev en dålig hårdag, kläddag och humördag.... Sen kom min kära bror och hämtade mig, skjutsade ut mig till Sussi och Kent i Hällby för vi skulle träffas och gå promenad! Jag kom dit och fick våfflor och glass.  Melbis fick mat och så gick vi en ca 1 timmes promenad i snöslaskyran! Äntligen somnade Melbis in och fick lite ro, så hon fick ligga kvar i vagnen och sova medan vi gick in och fikade!

På kvällen kom mormor förbi en snabbis och lämnade en påse nybakade varma bullar, mums! Jag tror jag åt 4 st!!! Det tyckte jag att jag var värd, lite belöning får man ge sig själv när man haft en lite besvärlig dag med lilla Melbis!!

// Karolina

Bad och middag hos morfar!

Söndagen började finfint, Melba fick bada i sin nya badbalja! Hon verkade rätt nöjd att få kunna sparka runt lite och inte ligga ihopknögglad i mitt lilla fotbad!

  

Lite senare gick vi hela familjen nybadade och fräscha till morfar och åt färsbiffar och potatis i ugn, morfars specialitet! Morbror Jon var oxå där!

 Morfar och Melba  Pappa Daniel slappar hos morfar!

På kvällningen träffade vi Fia, hon var nyligen hemkommen från Ullared! Hon hade köpt en hel kasse med våtservetter och torrservetter, kostade oss bara ett par hundralappar, riktigt billigt! Sen hade hon och Henrik köpt en massa presenter till Melbis! Ett par svarta byxor, en jeanskjol, en röd randig mössa, en rödrandig sparkdräkt och en body! Hon säger att de praktiskt taget var gratis så vi tackar och tar emot! TACK!

//Karolina


Lunch med Isabel och Linda!

På fredagen var jag och Melba på Akropolis och åt lunch med Isabel och Linda! Melba sov till en början och Isabel satt med stora ögon och tittade på Melba! När hon sedan vaknade var Isabel snabb att peta på Melbis. Hon var sååå nyfiken! Kolla in bildserien:


   

  Spana in Isabels hand!

Efter lunchen tog vi en sväng på stan och sen en promenad, där båda våra töser sov ordentlig törnerosa sömn!



//Karolina

Farmor på besök.

I torsdags så var min kära moder på besök mestadels pga att min morfar låg inne på Mälardalens sjukhus för en operation, en sotning som det så fint kallas. Man gör rent blodkärlen helt enkelt. Är väl så att gubben börjar bli till åren och det börjar visa sig på ett eller annat sätt, men ack så är ju livet!
Under tiden morfar var på sjukhuset så var Melbas farmor hemma hos oss för det är ju ingen höjdare att sitta och vänta på ett sjukhus direkt. Speciellt inte när man har ett sött litet barnbarn i närheten!

   

Karolina och farmor Annika var på 2 månaders kontrollen med Melba på förmiddagen samt njöt av en alldeles utmärkt lunch hemma hos oss. Själv så slutade jag jobba runt klockan halv två.
Lite senare på kvällen kom Jon förbi och så fick Melba följa med på sin alldeles första vernissage med honom och Karolina! Morfar Klaus har fått ett av sina konstverk fottade och då uppvisade på denna vernissage. Tydligen så var Melba helnöjd under hela den vistelsen, stora ögon och ett frenetiskt sugande på sina fingrar!

  

Jag och min mamma åt middag, riktigt lyxig middag dessutom - köttbullar och spiralmackisar!
Anledningen varför vi inte följde med på vernissagen var för att kunna nås från sjukhuset ifall det skulle ha hänt något eller liknande.
Lyckligtvis så gick operationen bra och morfar fick t om komma hem samma dag, vilket var skönt för både mig, Melbas farmor och min ensamma mormor hemma i vagnhärad!

Sen hade jag den rackarns turen att få behöva åka tillbaka till jobbet för att stänga pga strul med planeringen av schemat. Inte så himla kul direkt, men ack så är livet!
I samma veva åkte mamma iväg för att hämta upp morfar för att sen bege sig hemmåt. När Karolina och Melba kom hem kom Karolinas morfar och mamma förbi på lite fika och gjorde henne sällskap eftersom jag skulle jobba! 



En liten hälsning - Krya på dig morfar, tänker på dig!

/Daniel

BVC-kontroll 13/3-08

2 månaders kontroll - Melba 7 veckor & 6 dagar.

vikt: 4530 g
längd: 57 cm
huvudomfång: 38,1 cm

sinnesstämning: Hos sköterskan glad och nöjd, hos läkaren lite hungrig och förbannad.

/Daniel

Hakka och jag!

   Igår var pappas bästa kompis Hakka här, han satt bara och titta och titta på mig tillslut fick jag säga till han att han måste ju prata och underhålla mig om jag ska vara i hans famn! Så då skärpte han sig! Sen försökte han att söva mig men jag var inte riktigt på G att sova, jag ville ju vara med och snacka med honom och pappa! Hoppas jag får träffa Hakka snart igen!

//Melba

Aktiv liten tjej!

Oj oj vilka aktiva dagar snorpan har haft! Vår kamera har gått i ett, det har fotats och filmats och filmats och fotats igen! Man blir helt till sig och önskar att man typ var i Big Brotherhuset och fick med allt, ja minsta lilla som händer på film, men så funkar ju inte verkligheten. Och såklart precis när snorpan gör nåt som man vill ha dokumenterat så springer man iväg och hämtar kameran och så sitter man där och försöker pressa fram ett leende eller lite prat ur henne och man ger sig inte förrän man får till det. Men igår på förmiddagen när jag och Melba hade vår morgonkvalitetstid, när bara hon och jag myser, pratar och grejar, då smällde hon av leende efter leende så äntligen fick jag det på bild!! Jag fick även med en massa underbart jollrande på film, ska försöka ladda upp nån så ni får se men det får Daniel fixa sen.

  Här ligger Melbis och pratar  med mormor. Hon pratar med hela kroppen, ben och armar fladdrar omkring och hon blinkar och rynkar på näsan, munnen går varm så hon dreglar som bara den. Sen kommer det ljud som är helt fantastiska när hon väl får fram dem, man blir aldeles varm ända ner i tårna!

   Melbis har blivit riktigt stadig i nacken oxå, här ligger hon på Daniels mage och spanar in läget!

 Här ligger hon och pratar med fjärilen!

       

Här är hon bara helt underbar!!

//Karolina

Leende!

Vi vill bara dela med oss av vår underbara lilla dotter när hon ler!

image243

//Daniel och Karolina


Lukas, Vendela och jag!

I går var mamma och jag ute på promenad med Lukas och Vendela och deras mammor! Sen följde de med hem till oss och fikade lite! Lukas sov som vanligt, han vaknade till en liten sväng när hans mamma flyttade honom från vagnen till babysittern men sen kom det inte många knyst ifrån honom förrän det var dags för honom att äta, sen åt han och däckade igen! Vendela var vaken till en början, men det var nog bara för att hon var hungrig, för hon åt och sen somnade hon på en gång, inga roliga kompisar som bara sover ju! Jag satt i babysittern och lekte iden, jag slog och slog på kulorna som hängde där, det är så kul för det låter sådant om dem! Men sen blev jag oxå hungrig, eller snarare det verkade inte finnas nåt annat att göra eftersom mina kompisar bara sov, så då passade jag oxå på att äta!

  Carolina och Lukas  Bea och Vendela

På eftermiddagen träffade mamma Susanna på en fika nere på stan, men jag såg henne aldrig tyvärr för jag var riktigt trött och sov faktiskt genom hela fikat, det brukar jag inte göra utan brukar alltid vilja vara med men den här gången orkade jag inte!

  Mamma och Susanna  Jag när jag var sådär riktigt trött

På kvällen kom morfar förbi och hälsade på mig, morbor tittade oxå in en sväng! Morfar tog hand om mig medan mamma hjälpte morbror en sväng! Det är så roligt för nu har jag träffat både morbror och morfar jättemycket!

    Puss morfar!


//Melba

Badning!

Daniel jobbade kväll så jag fick lite sällskap av morbror Jon och Mormor på söndagskvällen! Det var dags för Melba att bada så mamma assisterade och Jon fotade!

 Hon vill gärna ha huvudet vänt mot kaklet när hon badar oavsett om man vrider på baljan!

 Här ser hon bra nöjd ut att få vara i badet!

 Våran lilla nakenfis!  Trötter efter mat och bad!

/Karolina


Nya babysittern och Melbis!

 

Här är Melbis i matchande pyjamas och sin nya babysitter som är enormt poppis!

/Karolina

Lunch med Sandra!

Idag har mamma och jag varit på stan med Sandra! Det var bara vi tre, såå mysigt för jag och Sandra myste massor. Sandra sa att hon ska träffa mig och mamma själv fler gånger för hon får mycket mer tid med mig då! Inte en massa andra mostrar och tanter som hon måste dela mig med!

 Jag och Sandra, nybliven brunett på Waynes Coffe

 Usch här var jag inte glad, det tog aldeles för lång tid innan mamma blev färdig med mjölkfabriken! 

 Äntligen färdig! mamma blev nästan lite svettig tror jag, jag stressar upp henne lite när jag blir sådär hungrig!

/Melba

Besök av mormor och morbror!

Efter BVC i fredags gick Melba och jag en lång promenad, eftersom hon sover så bra i vagnen är det lika bra att vara ute och knata så hon får sova. Hon är inte sådär jättesugen på att sova på dagarna utan hon vill vara vaken och se vad som händer, men när hon ligger i vagnen så sövs hon! Efter promenade gick vi till Daniel på jobbet och hälsade på, och vips så var hon klarvaken och ville inte alls ligga kvar i vagnen. Sen gick vi hemåt och Melbis somnade igen! På vägen hem gick vi in på barnens hus och köpte en ny baby sitter med en lekbåge på! Den blev riktigt poppis! Mormor och morbror kom förbi, morbror tog hand om Melbis medan mamma hjälpte mig att sätta ihop babysittern, det såg ut om ett enkelt projekt men det var lättare sagt än gjort, men vi fick iordning på den tillslut! Sen satt Melbis i den och lekte och såg riktigt nöjd ut! Innan mormor gick hem vaggade hon Melbis till sömns så hon sov en liten stund innan det var dags för mat igen!

     

På kvällen kom Anne förbi och hon och jag satt och tittade på Lets dance medan Daniel nattade Melbis, som för tillfället tar en stund, det blir många fram och tillbaka, nappen, klappa på huvudet, sätta på speldosan osv. Hon somnade efter att hon fick lite bröst och närhet av mig sen tog det typ 7 minuter av lite gnäll i sängen sen somnade hon! Vi lägger henne i sängen utan napp för annars blir hon så ledsen när hon tappar nappen efter en stund och det verkar funka bra! Jag gillar inte riktigt när hon är ledsen och vi låter henne ligga där, men det är i ju för sig bara en jättekort stund men det känns sååå långt. Vi hör ju att hon inte är ledsen på riktigt utan bara otålig och vill att vi ska lyfta upp henne så så länge det är såna ljud hon ger ifrån sig så funkar det, och hon somnar ju faktiskt av sig själv då och i fre sov hon från 00-04.20!

 

/Karolina


BVC-rapport 7/3- 2008!

BVC-rapport!

Melba 6 veckor och 6 dagar

Vikt: 4395 g

Längd: 56, 5cm

Huvudomfång: 37,9 cm


Sinnestämmning på BVC: Enormt nöjd och fokuserad på barnmorskan!

/Karolina


Bebistippningen!

Vi har redan utannonserat vinnaren i bebistippningen i ett tidigare inlägg (Äntligen hemma 2/2) Men på Sofia Js initiativ publicerar vi nu vinnaren i vår bebistippning på riktigt!

Vinnaren är:

 Henrik "Hakka" Bergfors

Han tippade på flicka, 19 januari, 3430 g och 49 cm lång så han var närmast!
Melba föddes 19 januari, vägde 3660 g och var 50 cm lång!

/Karolina och Daniel


Emma och jag!

Idag gick mamma och jag till Tuna Park för att jag skulle få träffa min kompis Emma och Sussi! När vi kom fram var jag vaken och sugen på att snacka lite med Emma men hon bara sov! Sen blev jag hungrig och fick mat såklart, men Emma bara fortsatte att sova! Sen började jag bli lite trött, mamma märkte det och lade hela tiden ner mig i vagnen och tyckte att jag skulle sova, men jag ville ju vara vaken tills Emma vaknade, men tillslut orkade jag inte inte längre så jag somnade på mammas arm. Nästa gång jag vaknade då var jag hemma, så jag missade Emma helt ! Men mamma fick träffa henne när hon var vaken, för tydligen vaknade hon precis när jag somnat! Hoppas vi tajmar varandra lite mer nästa gång!

 Jag och Sussi!

 Emma   Mamma och Emma!

/Melba

Änglanalle!

Titta vilken söt änglanalle jag fick av Sofia J (supersofia.blogg.se) den sitter och vakar över mig när jag ligger på skötbordet! Hon var och hälsade på mig förra lördagen men bara en snabbis, men hon kommer hem i påsk så hoppas jag får träffa henne då igen!

 Änglanallen

 Jag, på morgonkvisten efter att jag fått mat, då är jag bra nöjd!

/Melba

Vilstarundan!

I går mötte jag upp Carolina och Lukas samt Sara och Axel en mamma som Carolina lärt känna på deras föräldragrupp! Vi gick Vilstarundan i det fina vädret! Sen gick vi hem till Carolina och åt mackor och fikade! Melba var lite småkinkig och ville inte alls vara glad och prata som hon annars brukar vilja mitt på dagarna! Så hon fick hänga på min arm och såklart så är hon nöjd då!

 Sara och Axel snart 3 månader!

 En som vanligt sovande Lukas!


/Karolina


Foto i tidningen!

Det var många som missade fotot som var i tidningen (tis 26/2) på vår lilla familj så vi visar bilden här oxå!

image207

Karolina Hansson och Daniel Jansson, Eskilstuna,
fick 19 januari en dotter som heter Melba.
Hon vägde 3660 gram och var 50 cm lång.

Ligga på mage!

Nu har jag kommit på att det är riktigt kul att ligga på mage!

 

/Melba

Tjejkväll hos Fia!

Igår kväll var jag och Melba hos Fia och träffade alla tjejer. Fia bjöd på en massa hembakat; ananspaj, chokladbollar och morotskaka, mumsigt!

 Catrine och Melbis (Melbis fick en söt liten limegrönrutig skjortklänning av Catrine som hon hade gömt i min väska, tack vännen!)

 Kiri, Melbis och grisen!

/Karolina


Moffar, pyjamas och melodifestival!

Lördagen började med att jag och Daniel åt frukost medan Melba oxå fick mat, jag har börjat fått in snitzen med att äta macka samtidigt som jag ammar, så länge det är inom räckhåll. Dock går det inge vidare att äta gröt eller mjölk och flingor det är lite överkurs... Mormor ringde på fm och frågade om vi ville följa med till Tuna Park, hon skulle köpa lite pyjamas till snorpan sa hon. Under tiden kom moffar fördi, han tog hand om Melbis medan jag gjorde i ordning mig, han bytte blöja, snackade med henne och sjöng sin finska visa. Hon ser så rolig ut när han sjunger, hon stirrar på honom och så ser det ut som hon verkligen diggar sången. Sen låg hon i moffars famn och somnade in! Han är riktigt bra den där moffarn och de där finska visorna!

  

När mormor kom sov Melbis fortfarande, så det var en enkel match att ta på mössa, overall och in i bilstolen! När vi kom till Tuna Park gick mormor med stolt hållning, stort leende och drog vagnen, en annan får snällt gå på sidan... Melba sov en bra stund, lagom till det var dags för mat igen. Sen var det blöjbyte så in på toaletten och upp på skötbordet, vi blev kvar därinne en bra stund för Melbis pratade som bara den och då vill man ju inte lyfta bort henne, hon gillar verkligen skötbord... Vi hittade pyjamasar till Melbis tillslut, 2 stycken för 80 kr, bra pris!


 På kvällen bar det i väg i regnet till Jenny och Anders, de bjöd på taco.

Anne, Sofia och Henrik var oxå där! Vi åt mat och kollade på melodifestivalen och så vandrade Melba från famn till famn som vanligt! Henrik verkade riktigt nöjd det var första gången han höll i Melba, dock var han lite skeptisk och skraj till en början när hon gnällde lite, men så fort han började röra sig så blev hon nöjd!

       

Tack vänner för en trevlig kväll!

/Karolina


Förkylning, förbannade CSN och fredagsmys!

Melba har snorkat, snorat och hostat i natt så när hon vaknade såg hon alldeles slut ut, det blev en lugn hemma dag. Vi myste och snackade, men mest sov hon nog! Vid två kom mormor hon hade tagit en halv semester dag, så hon tog hand om Melba medan jag fixade lite med räkningar och sånt där. Jag fick mindre trevlig post i brevlådan, fick brev från CSN om att jag är återbetalningsskyldig för 2006, dvs att jag  har tjänat för mycket pengar samtidigt som jag pluggade, riktigt otrevlig post... Det tog sin lilla tid att gå igenom alla lönespecifikationer eftersom jag var ambitiös och jobbade på Grappa, Brothers, Högskolan och Gula villan. Men fick tillslut lite ordning på det, så jag blir väl skyldig ungefär 15000, känns riktigt bläigt, men den smällen får jag ta, jag var medveten om att jag nog jobbat för mycket men pengarna kändes ju bra att ha då, men mindre bra nu att betala tillbaka i ju för sig. Det konstiga med CSN är att sommarmånaderna inte är frimånader, då pluggar man ju i alla fall inte och man får inga CSN-pengar men ändå får man inte jobba så mycket som man vill, hoppas det blir ändring snart...

På kvällningen gick mormor och jag ner på stan och skulle leta efter pyjamas till Melba, storlek 50 är för litet nu! Men vi hittade inga som passade tyvärr. När jag och Melba kom hem igen hade Daniel kommit hem från jobbet, han låg och vilade, Melba sov oxå så jag tog ur henne i vagnen och lade henne bredvid honom så sov de sött tillsammans medan jag började laga mat! Sen var det dags för Melbis att äta och Daniel tog över i köket. Lagom när vår mat var färdig var Melbis färdigäten, toppen!! Det brukar aldrig tajma så bra! Vi satt och kunde äta genom hela måltiden utan att bli avbrutna av Melba, hon låg i babysittern med sin älskade Panda och pratade för fullt, hon är bra söt när hon pratar sådant!

Det här är första dagen sen Melba föddes som vi inte har tagit några foton!!! Helt otroligt...

/Karolina

Tanterna på Tuna Park och jag!

   

Glömde berätta att jag och mamma var på Tuna Park och hälsade på i tisdags! Vi skulle ta en såndär skön promenad så jag somnade i vagnen dit men det regnade massor så mamma gick ner till stan och tog bussen istället. Mamma blev så förvånade när hon inte behövde betala bussen, tydligen så åker man gratis buss med barnvagn, så länge det är en bebis i vagnen sa busschaffören, och det var det ju för där låg jag och sov så skönt!

Väl på Tuna Park blev det matdags på en gång! Sen var det dags för lite mys med tanterna! De är så mysiga de verkar tycka att jag är så söt och lik pappa för de säger det typ hela tiden!

Ser ni på bilden till höger vad duktig jag är, jag ser till att nappen håller sig på plats alldeles själv!

/Melba

Snacktajm!

Torsdagen i Vagnhärad började med att lilla snorpan fick mat, Daniel åkte till Södertälje till farfar och fixade bilen  och Emma åkte till sin praktik! Så då var det bara farmor, ja och Melba kvar i huset (Guinnness oxå såklart)! Farmor hade gjort i ordning god frukost som jag njöt av samtidigt som jag hade Melba på armen! Melba har de senaste dagarna börjat jollra lite, men den här morgonen då var det riktigt snack, jag och farmor blev alldeles tårögda så härligt var det! Melba hade så mycket att berätta att munnen gick i ett, armarna fäktades och benen sparkade. Man blir sååå nyfiken på att förstå vad det är som kommer ur munnen, det låter mest som aooou, mjaaay och euhhh! Men att hon var nöjd var det ingen tvekan om för leenden fick vi flera stycken, och nu är det inte som tidigare, då såg man att de var helt ofrivilliga, nu är det verkligen leenden och inte bara ett smilband som åker upp. Man blir så nöjd när snorpan är nöjd!

Det var underbart väder så farmor, Melba, jag och Guinness gick ut på en riktig långpromenad! Solen sken och det kändes som man hade spring i benen! Det slutade med att vi var ute i 2 timmar, när vi kom tillbaka gräddade farmor våfflor, Melba fick mat och sen fick Maudan (en bekant till farmor) mysa lite med Melba. Efter våffelätandet var det dags för Melba att sova!

 

Efter Daniel och Melbas tupplur bar det iväg till gammelmormor och gammelmorfar! De säger att Melba är nåt alldeles speciellt eftersom hon är deras första barnbarnsbarn!

 Gammelmorfar gosade med Melba och när hon blev lite ledsen var han snabb och skulle lämna ifrån sig henne, men Daniel sa att det bara är att stoppa in nappen en stund så blir hon nöjd. Det gick sådär till en början eftersom gammelmorfar stoppade in nappen upp och ner, men sen var hon nöjd!

Gammelmormor var en riktig toka hon skojade och grimaserade till Melba så leendena kom på rad! De var så fina ihop!

 

På kvällen bar det iväg till farfar där fick vi hans berömda pannkakor med drottningsylt och grädde, mums!


/Karolina


Vagnhärad here I come!

I onsdags och torsdags åkte vi till Vagnhärad för att hälsa på farmor, farfar och faster!! Vi åkte bil dit, pappa körde och mamma satt bredvid mig därbak, jag somnade så fort pappa startade bilen, det är så skönt när det guppar och brummar! Jag sov när vi kom fram till farmor så jag fick sitta i bilstolen medan de åt fläskfilégryta och ris! Lagom till de skulle äta efterrätt vaknade jag till, så då fick jag ju mat såklart! Sen ville alla vara med mig! Farfar var den som först fick gosa med mig, och man märker att han gillar att snusa på mig, han säger att det är såå rofullt när man får en bebis i sin famn, att man nästan somnar!

  

Sen fick jag lite ont i magen så både farfar och farmor bar mig sådär skönt så då blev det bättre!

   

Sen satt jag i soffan och myste och pratade med Emma, farmor och Guinness (Guinness är hunden som farmor var hundvakt åt). Guinness ville vara med hela tiden, han nosade och svansade omkring var jag än var nånstans. Tillslut fick farmor mysa en stund med honom, han blev nog avundsjuk på att jag fick all uppmärksamhet.

   

Sen blev det dags att sova och eftersom jag är lite förkyld fick jag sova i bilstolen, men jag hade lite svårt att sova så mamma och pappa satte bilstolen i sängen och bytte av varandra med vem som skulle vagga den. Sen sov jag riktigt skönt!

/Melba

RSS 2.0