På royal indian

45858f737c658207696cae10f3054f21.png

Kolla varifrån!

På royal indian


Grattis faster Emma!



Idag fyller faster Emma 21 år, hipp hipp hurra!!!



Fotot är taget i bilen på väg til Vagnhärad i söndags, vi berättade att vi skulle åka till farmor, farfar och farbror Micke. Det första Melba frågade var " var e hjemma?", vi förklarade att hon var hemma med sin pojkvän P-G och deras två små kissekatter!! Då sade hon "tå tissar, hjemma hemmah", nu börjar det blir avancerat med flera ord!! Kul är det som bara den! Hon har också lärt sig att säga hjälpa, hon säger "hejpa" så nu är det mycket "mamma hejpa den", man märker att det nu börjar det gå snabbt!

"kakka-brev"

I söndags fick Melba med sig ett "kakka-brev" från farmor
men den här gången var det inte från farmor utan från faster Emma och P-G



Vi saknar er med!!

Ses snart!

"Lik pappa men söt ändå"


Daniel


Lever rövare hos farmor

I söndags hälsade vi på Farmor och farbror Micke, farfar var också där!! Det blev en hel del bus och skoj och supergod mat, Indonesisk gryta!! Melba körde med farbror Micke som bara den, han skulle konstant spela"Pippi lång" på gitarren, det blev en och en annan "björnen sover" också, "mera mera" ropade hon! Medan farbror Micke spelade dansade Melba för fullt!!


Farbror Micke in action, spelandes "Pippi Lång"
spana in http://www.myspace.com/storyoftwoband
där spelar han och hans band Story of two grymt bra musik!!

Mellan dansföreställningarna så var det "rita" för hela slanten, det blev ritat både på magen ,huvud och kind, och så lite på pappret så klart!


Puss "dedden"


Melba fick en present av Eddie i lördags, en jättefin plåtburk med lock med Pippi Långstrump på. Ojoj vad glad hon blev, ännu gladare blev hon när Sandra stoppade ner Eddie i burken, hon gav honom en puss, notera hennes fasta grepp om hans huvud!!!

På stan


I lördags mötte vi upp först Sandra och Eddie i lekparken vid 11-tiden, sen gick vi ner till stan och mötte mormor och Carro. Kort därefter kom öven Daniel ner, vi inkvarterade oss på Hurtigs Café där vi åt lunch och myste med Eddie!


Här kör Melba Eddies vagn, "dedden" ropar hon hela tiden!!


Carro med Eddie och mamma Sandra med en leendes Eddie

"ila" med "kakka"

Melba kämpade och kämpade för att lägga ut handduken på golvet, sen tillslut när den låg på plats, slängde hon sig på golvet och sa "ila" "kakka" som på vanlig svenska betyder "vila med Nalle puh"


Bakar plommonpaj hos "maa"

Förra söndagen jobbade Daniel och jag och melbisen passade på att äta hos "maa"!!  Här bakar Melba plommonpaj medan "maa" lagar fisksoppa till Melba, mig, "mobor" och "mina" som Melba nu säger till Jasmina! Melba var lite halvlurig under kvällen, ena stundenvar hon superglad och i nästa stund föll det krokodiltårar och sen var hon glad i gen och busade med "mobor"!

Fokuserad på...

...att rita

Bus med "mobor"


Pippifåglar i stadsparken

-9c41e598f0afa63cc0223e7d0d889c4.png

Kolla varifrån!

Pippifåglar i stadsparken


Lilla Wilma

I måndags träffade jag och Melba äntligen lilla Wilma!! Hon bara sov och sov!! Sötnos!




Här kramar Melba Wilma!

Lånar mammas läppcerat

0-665d5eb7eabc81d5239f535a2ac088f0.png

Kolla varifrån!

Lånar mammas läppcerat


Gulliga Kirsti


Rutchekana med pappa

Missade den här bilden på mina älsklingar:


Korvgrillning

I lördags startade dagen väldigt tidigt, Melba var pigg redan vid 05.45, man är inte så sugen på att gå upp då kan jag lova! Men men så ligger det till och det är bara att bita ihop!! DAniel och jag delade som vanligt upp morgonen när hon vaknar tidigt i ottan. Sen framåt lunch hoppade vi på cyklarna och for mot Årbyskogen! På vägen dit börjar Daniel skratta åt Melba och när jag vänder mig om så har hon somnat bak i cykelstolen, så söööt! När vi kom fram till Årbystugan så var det en massa andra barn där så hon piggnade till i alla fall! Vi mumsade på grillad korv och åkte rutchekana sen begav vi oss hem efter drygt en och en halv timme, det blev en precis lagom utflykt!  Väl hemma så somnade Melba i stort sett i min famn när jag skulle läsa lite, sen sov hon i drygt 2 timmar i sin säng!! Välbehövt som bara den, då hon förra veckan i stort sett bara sov ca 40 minuter om dagen på förskolan, förutom den dagen hon tog vaccination mot svininfluensan då blev det 1 timme och 45 minuter!!!! Ni som undrar kring vaccinationen så mår hon bra, inga biverkningar förutom att hon var lite varm och febrig på morgonen efter, men inget som höll i sig, tyckte att hon var ljusare i munhålan också, vet inte om det var immunförsvaret som drog på lite extra kanske! Utöver det så mår hon prima!

Melba blåser mer fart i glöden






Skön stil

Att klättra på saker är ju hur kul som helst och att absolut inte sitta still
mer än ca tre sekunser är ännu roligare! Så här brukar det se ut när Melba ska rita:
först...

sen...

Hemlagad pizza

Här kommer lite bilder från förra helgen då vi lagade hemlagad pizza tillsammans,
Melba tycker det är såååå kul att få hjälpa till!!


Resultatet blev:


Mums!!

Lek och lunch med "chajsha"

I söndags träffade jag och Melba upp Kajsa i Eskilsparken där vi lekte en sväng och gick sedan mot stan och åt lunch på Waynes. Vi kom dit prick tolv då de öppnar så det var rätt lugnt en halvtimme, vi var i stort sett själva på hela cafét!
Sedan var det dags för Melba att sova så henne bäddade vi ner i vagnen och sedan promenerade vi ut till Eddie med familj! Där fikade vi och myste med Eddie!




Kakka-handduk

Melba har fått en "kakka"-handduk av mormor! ni vet en sån som är packad som ett litet paket som man sen lägger i vattnet och sen sväller upp! Spännande var det!




Lagar potatisgratäng gör vi också!

0-2c2b202069f7a3b12c0f2ccdef60d896.png

Kolla varifrån!

Lagar potatisgratäng gör vi också!


Hos mormor o äter mandarin

0-1689f9f7db0e1eaa376c871fb98f66c6.png

Kolla varifrån!

Hos mormor o äter mandarin


När man inte får som man vill...


Tack älskling!


Med Kirsti i Rothoffsparken


"ksyckla" på förskolan!

41779757150d62e42727ed8573592ed7.png

Kolla varifrån!

"ksyckla" på förskolan!


Vindruvor hos Isabel

Förra måndagen var vi på lite spontanbesök hos familjen Hellqvist! Isabel och Melba busade och skojade som bara den! Sen bjöd Isabel på egna vindruvor som hon och pappa Nicke plockade längs deras hus!! Linda hade slängt ihop en äppelpaj också som vi njöt av!

Här är en suddig bild på töserna:

 


Välkommna till världen Ville och Wilma

Den 9/10 föddes lille Ville!



Välkommen och stort grattis till Camilla och P- A!

Den 11/10 föddes lilla Wilma

Välkommen och stort grattis till Fia och Henke!

Vi längtar sååå tills vi får  klämma, känna och gosa en massa på era små godingar!

Stövelbyxor

Melba är i en riktig kläd- och skofas, allt skall provas och kläs på både trosor, byxor, mössor, strumpor och en hejdundrans massa skor! Här har hon på sig mina stövlar!!


Kepstajm

Lite då och då får Melba för sig att gå runt lite och visa upp sig i sin keps.


Melba gillar helt enkelt sin keps (eller snarare pappas keps)!

På café med "ma"

I lördags var Melba och jag en sväng i lekparken på fm, vi gick sedan längs med ån och stannade i smörparken där vi satt på en filt och åt lite vindruvor!! Vid elva mötte vi upp "ma" som kom till smörparken, vi köpte lite krikon och tog sen en sväng på stan och hamnade därefter på det nya cafét "1st class coffeehouse" vid torget.


Bilbo på besök

I fredags var Linda, Hakka och Bilbo här på mat och Idol och lite bus! Melba var nyfiken samtidigt som hon var lite rädd, Bilbo var lika nyfiken på Melba som hon var på Bilbo. Bilbo ville ju pussas så Melba sträkte fram handen och Bilbo slickade på hennes hand, oj oj oj vad kul det var! Hon har tjatat varje dag flera gånger om dagen om Bilbo, hon sträcker fram sin hand, slickar på den, skrattar och skriker "ba", sen pekar hon på golvet där Bilbo låg osv.




åka helikopter!

0-4e46f78916c8074e302135f3ea13e5e9.png

Kolla varifrån!

åka helikopter!


Provar skor!

0-6118c86f048964cb76a09077febc452e.png

Kolla varifrån!

Provar skor!


Kanelbullens dag

I söndags var det ju kanelbullens dag och vi tjejer+ lilla Eddie blev bjudna till Kirsti på bullar och saft! Huvudattraktionen var helt klart lilla Eddie för både oss tjejer och Melba.


Melba brer en knäckebrödssmörgås, smör är gott!!

Munnen full med kanelbulle och sen mumsar hon på plommon i Kirstis famn


Melba gungar Eddie och Fia med Eddie i famnen

Söta Eddie


60-års kalas

I lördags firade vi min farbror som fyllt 60 år. Det belv en massa god mat och en massa bus och skoj för Melbisen. William och Evander, Melbas sysslingar var där och lekte järnet med Melba. Pianot var också en höjdare och sen "mobor" och Jasmina såklart.




Här är delar av släkten uppstaplade för foto:
Farbror- Kalevi, kusin- Mattias, Jasmina och "mobor", Åsa, Ingela, syster och mamma,
syssling William och kusin- Jonas


William och Evander busar "tittut med Melba



Pianotjejen

Apa

Här sitter Melba och mormor och tittar/lyssnar på
"tänk om jag hade en liten liten APA" och
"pippi långstrump" bland annat!


Regnlek

I dag var vi i Rothofsparken, vi cyklade hemifrån när det duggade lite men precis när vi hoppade av cykeln så började det spöregna. Det hindrade inte Melba från att leka så vi var kvar en stund innan vi blöta och kalla cyklade hem igen. Då kom mormor och vi lagade lite god lunch och sen tog Melba sin eftermiddagsvila och mormor och jag åt kanelbulle och drack te!


Pussss

Mamma vill pussas och Melba vill titta på Makka Pakka och Iggle Piggle


på promenad med vagnen!

-37c5f0ee07c646597d3377b0ba339ac.png

Kolla varifrån!

på promenad med vagnen!


Zzz

779c60317ffa3a4ff2f7373f50a55ba3.png

Kolla varifrån!

Zzz


RSS 2.0