Hälsar på kissen, plutten och morbror såklart

Vi busar med katterna, Melba dricker sockerdricka och äter melon! Sen ville hon leka kurragömma, men ångrade sig och sa att hon vill hjälpa morbror istället, med vad undrade vi?! -ähh jag vill ju bara gå efter honom och vara med honom <3 Sen var Melba angelägen att veta nästa gång morbror ska va ledig för då vill hon sova hos honom!

När vi kom hem läste vi en bok om katter såklart, och i boken bytte vi ut kattens namn till Kissen och husses namn till morbror!


Kreativ

Igår var Melba och Daniel lediga, de spenderade hela dagen inne och hade en riktig pysslardag! De meckade bla. med gamla datorn och sen har Melba gjort konstverk på löpande band!


Rothoffsparken

Igår mötte vi upp Kirsti, Johan och Elmer vid halv elva i rothoffsparken! Med oss hade ju gammalt bröd som vi (läs Johan och jag) matade fåglarna med, Melba var inte riktigt lika fascinerade av de närgågna fåglarna som vi!

En härlig förmiddag blev det, vi cyklade dit och hem vilket gjorde oss sådär rosiga om kinderna att det var sååå mysigt att krypa ner i soffan och mysa!


Linssoppa och alfabetsjakt

På eftermiddagen har en kaxig 4 -årig megatrotsare huserat här hemma! Till middag gjorde jag linssoppa och tänkte att protesterna skulle fortsätta...men inte alls hon vände och blev en tålmodig ängel som älskade soppan, åt två portioner och lovordade maten med ett stort leende genom hela måltiden (?) och matade bebisen med "veddetarisk mat"...

Efter middagen blev det alfabetsjakt och när man "vann" skulle man hoppa omkring ropa bingo, mjau och chilikorv, vilket såklart hela familjen gjorde samtidigt som vi dansade i ring... Skön kväll med mina hjärtan <3


Barnkalas x 2

Igår hade vi fullt upp med två kalas som överlappade varandra, först var det kalas nr 1 hos Elma som fyllde 4 år, där Melba på en timme och en kvart hann med korv med bröd, lek, snacks, tårta och mera lek och bus!! Sen bar det vidare till kalas nr 2 hos Philip som också fyllde 4 år som hade pirattema!


Här hemma har vi en bebis som ligger på golvet och leker med en bitring...


Puss och kram mormor


Sova hos mormor

Natten till lördagen sov Melba hos mormor, hon var inte helt kry men det hade gått bra i alla fall, lite hosta på natten men annars sovit bra! Mormor tyckte att vakna 6.30 på en lördag är lite väl tidigt, vi kan inte annat än att hålla med ;)


I onsdags...

..blev det ett besök på vc! Vilket resulterade i antibiotika, Melba var så duktig och tog stick i fingret, två klistermärken fick hon för hon varit så duktig! Här poserar hon i t-shirten hon fick av Elma i födelsedagspresent.


Frisk luft och sen mys i sängen..

...nu är det babblarnas sång och pyssel!


Två glada tjejer

Igår ritade Melba den här fina teckningen.

-det är två glada tjejer mamma! Det är du och jag!


Fortsatt sjuka

Här hemma är det riktig sjukstuga, både Snorpans och min influensa verkar inte vilja ge med sig utan har snarare blivit värre! Melba hade sån hög feber i natt att hon yrslade som jag aldrig sett, pratade om att hon hade eld och en pinne under täcket och att hon vaktade vårt tak?! Hon blir så liten när hon är sjuk...vår älskade dotter! Bilden är från igår då hon kändes piggare, efter att vi köpt glass och pysselbok!


Trolleri

För ett par veckor sen då vi var hos Fia och Wilma med Sandra, Eddie och Enba så överraskade Fia med att trolla bort glas för barnen! Oj oj vad de blev förvånade över trolleriet, Melba var verkligen chockad att glaset verkligen försvann :)


Julkappen från mormor används flitigt

Nu har Melba gått loss med låtsassminket på både sig själv och sminkdockan!


Påfyllande av medicinskåpet och 10 kronors korv sen hem igen till filmsoffan


Stor tjej

Som hjälper till när jag också är krasslig! Skalat morötter och vispat grädde galant :)


Utan röst...

...sitter jag och sorterar pärlor medan Melba pärlar! Hon hostar som en gnu, vi som trodde att "förkylningsastman" började försvinna men nu märker vi att den inte har det!


Picknick


Snölek

Man undrar ju vem som haft roligast Melba eller jag och Daniel ;) daniel gjorde en snögubbe och jag en snögumma! Men precis när daniel la sista finnishen på den så rasade den så han byggde en ny, en piff och puff ekorre istället! Sen blev det en fin lykta, som tyvärr bara orkade lysa en kort sväng!


Igår spenderade vi dagen i vagnhärad med farmor, farfar och farbror Micke! här på väg i bilen!


Melba

Medan jag lagade mat låg snorpan på golvet och ritade, det är mycket bokstäver och nu efter alla hjärtans dag är det hjärtan med också! När jag sa att hon gjort ett så fint hjärta och skrivit sitt namn så sa hon

- nää mamma det är inget hjärta utan en pannkaka med hjärta!


Ansiktsbehandling

En kväll förra veckan var vi hos Sandra, Eddie och Ebba! På besök var Sandras syster Karin och gav både mig och Sandra förstklassig ansiktsbehandling, kändes riktigt lyxigt! Hon var glad över att hon fick öva på oss och vi var mer än nöjda :)

Melba och Eddie röjde runt som vanligt, den här dagen var det "tunneln" som fick alla uppmärksamhet i leken!


Tada!!


Målning

Idag har jag varit hemma från jobbet en förskräcklig halsont, brännande ögon, ont i öron och öm i hela kroppen :( nu på kvällningen mår jag faktiskt redan lite bättre!

Melba kom hem från förskolan och berättade att hon ville leka sjuksköterska och ta hand om mig, så det började vi med men hennes fokus vände snabbt till att måla gipsfigurer ;)


Kärlek

Bilden är från i somras när Daniel fyllde 30, Catrine som tagit den!


Existentiella frågor

Det är mycket som försiggår inom Melba... Tankar om livet, döden, vad man får och inte får säga, bestämda åsikter och tankar och testar olika uttryck med mera... Dessutom märker man att hon inte riktigt kan styra över sina känslor som kommer från allt och ingenstans lite då och då och mest hela tiden... Igår hade jag köpt alla <3 present t både Daniel och Melba...hon hann inte mer än slänga en blick på paketen förrän hon kastade sig på golvet i stor dramatisk gråt! Det var ju fel paket, hon ville inte ha ett "klädpaket" utan leksaker, hon hatade kläder och hon vägrade att öppna det! I paketet låg ett par röda mysbyxor med hjärtan och pärla på...tillslut efter kanske en halvtimmes gråt och frustration, utan tröst ifrån oss då hon vägrade, gled hon i mysbyxorna med ett stort leende och kom lite generat och visade upp dem och sen var allt var som vanligt <3


4 års kontroll

Det var en avståndstagande tjej som tyckte det var läskigt att vara på BVC, som motvilligt gjorde alla moment, men gjorde dem med bravur!

17,5 kg, 101 cm lång, prima hörsel och syn och skrev sitt namn på ett papper till hennes pärm! Balansgång ville hon inte visa för sköterskan men så fort vi kom ut t lekrummet visade hon minsann att hon klarade det galant...

Efter BVC åkte vi till café NORR och fikade jag och min stora, trotsiga helt underbara dotter!


Leopard

Idag när ja hämtade Melba var hon och Molly utklädda till leopard och tiger, Julius var också med men enligt Melba var han en vanlig människa, en pappa i supermanmorgonrock!


Med kärlek från mormor


Alla <3 dag

Handteckningen har de gjort på förskolan och hjärtesmörgåsarna hade vi till våra chèvre/fetaost toastar som vi åt till förrätt ikväll!


Hjärtetankar från nära och kära


Februari


Vårt fina <3


Spanar på filmsnuttar från när hon var liten!


Melba+Molly+Julius=bästa kompisar


Så söta

När alla stod upp och sjöng för Molly på kalaset så höll bästisarna Julius och Melba handen på Molly, våra finingar...

Sen blev det skattjaktsletning av godispåse och en massa bus och lek!

På sig har Melba sina paljettights och tunikan hon fick av Kajsa och Ayse!


Tillbakablickar

I eftermiddag har vi suttit och tittat på en massa bilder från när Melba föddes och framåt plus filmsnuttar och pratat och berättar en massa minnen! Melba har haft full fokus och verkligen älskat varje sekund, men helt plötsligt då jag läste dikten som mormor skrivit till Melba så blev hon sååå känslosam och ledsen...hon ville titta mer på bilder/filmer då hon var liten bebis och "var i mammas famn" ❤

Efter ett riktigt kram och goskalas så ville hon vara bebis och det har vi idrott sett lekt enda fram till läggdags, med en liten paus då vi åt lasagne! Älskade unge <3


Molly 5 år


Underbaraste morgonen

Vakna när det är ljust, höra snorpan gå och fixa och greja, få en puss och kram och viskat i örat - godmorgon mamma, jag har ställt fram frukost! - har du sovit gott (öppnar upp gardinerna i vårt sovrum) jag har bäddat min säng, tänt lamporna och öppnat upp gardinerna i mitt rum! Allt detta med världens leende på sina små läppar och viskar i örat -jag älskar dig mamma! Jaaa du älskade dotter, älskar dig med <3


Sötnöten...

...provar mina prov-låneglasögon! Dags för förnyelse :)


Lunch på stan med Ebba, Sandra, Carro och Ellen


Helgfrukost medan pappa sover ut


- Visst är vi tuffa nu, Molly


Discodans och mellis hemma hos Kirsti och Elmer


De tre musketörerna

I dag hämtade jag alla tre Molly,Julius och Melba på förskolan! Det var riktigt kul :) de har lekt hela dagen och de lekte sen från 15-19 hemma hos oss, otroligt att de orkar! De har gått väldigt bra men man märker att de börjar bli äldre och mer och mer "nyfikna på varandra", men underbart att se att de leker så bra i hop alla tre, fina kompisar!


Stenkompis

Hittade de här bilderna på förskolan från deras "stenkompistema"

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_188472189.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_188472245.jpg" class="image">


Efter trots kommer solsken...

I dag efter Daniel hämtat Melba och kommit hem var det inte mycket som blev rätt...Daniel såg helt slut ut när jag kom hem, puh vet verkligen hur det känns! Men tur är väl att det lika snabbt kan vända, om än bara för några minuter så får man tillbaka lite energi som förälder... Här renbäddar vi sängen, fast först lite bus!


Änglahår

Igår kväll efter Melba badat gjorde jag flätor så hon skulle få änglahår när hon vaknade! Melba vaknade sen i morse och stod länge framför spegeln och betraktade sitt fina vågiga hår <3


Snabbvisit hos Wilma med familj

I går kväll åkte vi med Kajsa och Ayse till Wilma, Fia och Henke. Wilma och Melba röjde järnet så hon var alldeles svettig när vi åkte hem, på bilden satt de ner några sekunder så då passade jag på att ta kort! De sitter och fikar med virkade tårtor och bakelser som Wilmas mormors jobbarkompis virkat.


Söndagssoft

På förmiddagen har vi inte gjort många knop...men nu har vi börjat med lite pyssel! Nu är det gipsfigurer och målning av gipshästen som Melba fick av Filippa i födelsedagspresent!


Karamellbil

Här hemma är det mycket pyssel, rit och skriv som sysselsätter vår snorpa! Hon älskar att sitta vid bordet och få hjälp att stava till allt möjligt, idag var det sitt namn (som hon inte behövt hjälp på länge att stava, utan blir nästan sur när man försöker hjälpa till) och våra namn plus att hon ritat en karamellbil!


Älskade dotter


Lördagsmys med mormor

Här spanar de på "Belle och odjuret" lite läskig är det där odjuret så tur att mormor ligger bredvid!


Prinssessan lär sig bokstäverna


Flytthjälp

Idag hjälper vi Catrine och Daniel att flytta! Wilmis och Melbis är oxå med ing bidrar på sitt sätt!


Fruktstund

I torsdags när Melba var krasslig hade vi fruktstund i soffan och frukten låg i det fina hjärtfatet vi fått av mormor :)


Finbesök från Göteborg

I kväll har vi haft Kajsa och Ayse här på fredagsmys! Middag, lek, film och popcorn :) med sig hade de jättefina presenter till Melba, en klänning, en tunika och en kavaj!


Lysande sängkläder!

I födelsedagspresent av Eddie och Ebba fick Melba sängkläder med Barbie som lyser i mörkret, vilket var väldigt spännande!


Bästa som finns...

...så underbart att ha henne sovandes i min famn!


Målarverkstad

Det är en lite småkrasslig snorpa jag har hemma idag, fm spenderades framför tvn med två filmer Barbie och Lilliefee! Efter lunch togs målarfärgerna fram och vi målade av gardinen!


Feber

I natt vaknade en het snorpa och ville krypa ner mellan oss... Efter lite yrslande och skruvande så somnade hon till slut, idag blir det vabb!


Melba och Elma

Elmas mamma har skickat mig några bilder på Melba och Elma bl.a. De här sommarbilderna och en bild från när förskolan firat tjejernas födelsedagar!


Söta snorpor


Hämtat två snorpor

I måndags hämtade jag Melba och Molly på Nålis och åkte hem till Hanna och blev bjuden på middag!


RSS 2.0