Melba och björnarna!

I går på dagen var vi en snabb sväng till Tuna Park, jag skulle uppdatera mitt abonnemang till mobilen, när det var gjort var hela familjen hungriga. Jag och Daniel lyxade ned pizza och det var tänkt att Melba skulle äta lite melon och mandarin, men intresset var lågt. I stället var " att klättra ur stolen" det mest spännande, så det blev inte mycket till lugn stund. Det är på ett litet tjillevipp som hon får till det och ställer sig upp i stolen med världens största leende. Så för vår del blir det ju att hålla i henne hela tiden. Hon blev lite lugnare en sväng när hon fick smaka lite pizzakant, men sen var hon i gång igen. Så vi släppte ner henne på golvet så hon fick krypa runt i smutsen en stund, mindre mysigt men hon var nöjd och vi fick i oss lite mat i alla fall.

När vi kom hem var det dags för Melba att sova lite, så hon låg ute i vagnen och slumrade en sväng. Sen var det in och leka, men det var inget som var riktigt bra inte. Snoret rinner som bara den och hostan är tillbaka, så nu är vi inne i en sån där jobbig sovperiod igen. Det har vart jobbigt några nätter men man hoppas ju att det bara är tänderna som strular igen. Tyvärr så var det astman som bråkar. Det är så jobbigt att se att hon inte får någon ro att sova för hon hostar och snorar så mycket plus att hon blir ju ledsen för att hon hostar så mycket så hon tappar andan, usch säger jag bara skulle göra vad som helst om jag kunde byta plats med henne. På kvällen vid 17 kom Catrine och hämtade oss, vi bestämde att vi måste göra nånting så Melba får lite miljöombyte, tiden går så långsamt nrä hon inte är nöjd. Vi åkte till Sandra och Kim, och nöjd blev Melba som bara den, det är som att hon kom på att hon inte ens var sjuk längre. Hon fick ju en massa uppmärksamhet, det kom en massa vänner till dem, killarna gick upp på övervåningen och kollade trav och alla tjejer satte sig på golvet med Melba, det kunde ju inte bli så mycket bättre än så.


Sen tog Sandra fram sina stora mjukisdjur, en Nalle Puh och en brun björn, lyckan var total. Melba blev helt till sig, först lite skeptisk och sen vevade hon med både armar och ben och skulle pussa på de båda.





Vid sjutiden åkte vi hem, Catrine och jag hyrde en film och köpte dip och grönsaker. Jag nattade Melba vilket inte var lätt, men hon somnade tillslut helt utmattad av all gråt, snor och hostningar. Sen sov hon från och till fram till tolv ungefär och sen var det i stort sett bara host och gråt hela natten. Vid två tiden, läste vi lite bok för henne och sen vid halv tre ungefär tog vi upp vagnen så hon fick sitta och försöka sova. Hon sov korta stunder i alla fall, vilket knappt jag och Daniel gjorde så vi var rätt möra i dag. Vi hörde av oss till jourläkare också, så vi fick en tid och träffade läkare i morse. Vi ska åka till barnklininken på sjukhuset och så får de göra en ordentlig astmautredning och förmodligen sätta in kortison som hon får ta till kvällen så hon får sova. Med oss hem fick vi recept på en annan astmamedicin som vi ska prova! Ska ringa direkt på måndag morgon. Hoppas verkligen natten blir lugnare för henne i natt, så hon får lite sömn. I dag på dagen var hon först hängig, ledsen och trött men efter lunch (som hon inte åt i ju för sig utan vi fick ge henne välling) så piggnade hon till. Mormor var här och lekte med henne och jag och Daniel tog varsin power nap. Så skönt var det, tack mormor! Nu sitter jag nere i hallen vid datorn och Melba står utanför och sover, snart 2 timmar har hon sovit och det hör inte till vanligheten på em, så att hon inte är riktigt kry märks! 

/Karolina Hansson

Kommentarer
Postat av: kirsti

Hoppas att Melba mår lite bättre idag! Lilla vännen, ge henne en kram från moster Kirsti!

2008-11-17 @ 17:00:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0