Julafton hos farmor!

Mormor åkte med oss i bilen och Melba somnade ganska snabbt, det blev inte så lång sovstund men det fick duga, det var ju julafton så vi tänkte att hon nog kommer ha sååå mycket energi så det räcker och blir över!
När vi kom fram hjälpte vi farmor med maten och dukning medan vi smuttade på glögg och åt pepparkakor med ädelost på! Mobor och Mina kom tillsammans med Minas mamma och gammelmorfar David, de kom lagom till Kalle Anka. När det blev dags för maten var vi alla som vanligt varje år chockade över hur mycket mat man gör! Vi åt och åt men det syntes knappt att vi ätit! När vi ätit klart maten gjorde farmor och Melba i ordning en tallrik gröt till Tomten, och mycket riktigt efter ett tag hade Tomten varit där och smaskat upp allting!




Mellan mat och paketöppning blev det lite mumsande på julgodis, mormors kola tyckte Melba definitivt om hon åt säkert fyra stycken! Så av den sockerchocken fick rejält med energi kan jag lova!!



Mobor Jon, faster Emma och farbror Micke


Helt otroligt mycket med julklappar!!


"tonten" kom och hälsade på även här!!

Melba var nästan lika skeptisk den här gången och sade även nu att "tonten gå hem" tomten skulle ju till alla andra barnen förklarade han och Melba började rabbla upp några av sina kompisar "mollen, ebba o pipla osså tonten"! Men så fort tomten gått frågade hon "var e tonten?"

Det roliga med paketutdelningen var att ganska så många av paketen var ju till henne och när tex. faster Emma läste på kortet "god jul Melba från farfar" så gick melba och lämnade paketet till farfar! Hon öppnade ett par på löpande band men sen verkade hon tycka det var roligare att dela ut!! Det blev nog lite övermäktigt med berget av alla paket hon fick!! Hon fick så mycket fint!!!!! Lego, kläder, spel, pippi långstrump, nallepuh lakan, pussel, böcker, dockvagns täcke och kudde, pippiväska och mycket mycket mer!!!

I slutet av kvällen när alla paket var öppnade och vi hade julkappsbyte så fick jag en "handmassör" som då blev det som Melba lekte mest med!!

Vi åkte hem vid 21 och Melba var vaken fram tills dess men somnade i bilen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0