Strandbilder!

Här är lite bilder från Mälarbaden i fredags:

Melba fick prova melon, det verkade hon tycka var supergott, hon var helt galen när hon gluffsade i sig, hon sög på den och så bet hon av bitar som hon vägrade ge ifrån sig, som hon hade kvar i munnen som jag fick pilla ut! Nästa gång får jag mosa lite melon och ge henne i stället! Men det var kul att sen henne äta det för första gången, hon hade melon i hela ansiktet!

  

  

//Karolina

Familjen Leo på grillning!

Anna, Magnus och Ebba kom hit i torsdags på ite grillning och sällskapsspel! Melba var inte alls på humör trots att vi hade besök av hennes kompis Ebba! Så det blev grillning men inte så mycket matro! Det är skönt att de oxå har bebis och vet hur det är, att det inte alltid blir som man tänkt sig. Kort därefter så nattade vi Melba och hon ade riktigt svårt att komma till ro och somna! Men somnade tillslut och även Ebba nattades i vagnen och vi tog fram spel och spelade Absolut överens och satt ute till halv tolv på uteplatsen varm och skönt var det, en härlig sommarkväll!

 Melba  En törstig Ebba och Anna och Magnus


//Karolina


Stranden!

I torsdags och fredags var Melba och jag i Mälarbaden, jag solade och Melba lekte i skuggan och så fick hon bada i fotbadet! Hon badade ju i det när hon var nyfödd, men nu funkar det som en liten sittbalja!

 Tyckte hon var så söt bakifrån =)

    Badbilder

  Mormor och Melba

//Karolina

Melba och Filippa!

I onsdags träffade vi Sandra och FIlippa! Filippa är ca 10 dagar yngre än Melbis så det var riktigt roligt att träffas och prata lite när de är så lika i åldern! Det var jättefint väder så vi tog en promenad och åt sen lunch på papas tapas! Tjejerna fick lunch först och sen fick vi mammor hungrigt glupska i oss! Det blev en tur i lite butiker, kolla barnkläder förstås, det är svårt att låta bli det finns ju så mycket fint att köpa till de små!! Sen blev det en fika på espresso house och så avslutade vi med en långpromenad runt söder! En heldag blev det, riktigt kul, hoppas vi ses snart igen!

 Filippa  Melba

  
Melba var väldigt nyfiken på Filippas ansikte och Filippa satt snällt och lät Melba peta på henne

På eftermiddagen när vi kom hem så gav Daniel och jag Melba mat sen gick vi en tur till Djurgårdsparken och myste lite!

   

//Karolina

Rumpnisse!

I går fyllde jag år och vi hade lite besök från familj och några vänner. Riktigt trevligt var det! Melba sov ett tag, men sen fick hon mat och blev lite piggare! Hon fick leka med paketen, papper och en massa roliga saker som annars är lite ajabaja! Farbror Micke och hans tjej Isabella var bla här och de myste med Melba och så sade det att hon såg ut som en liten rumpnisse, och hon såg på riktigt ut som en sån och ännu mer när Micke satte på Melba hans keps och den åkte ner så man inte ens såg halsen, såå gulligt!

    

//Karolina

Sara och Johan på besök!

I söndags fick vi besök av Sara och Johan, de hade med sig en paj och vi gjorde sallad som vi mumsade på, samtidigt fick Melba mumsa på lite majskrokar! Sara och Johan underhöll Melba för fullt, det var bokläsning, hoppgunga, gåstol och så fick hon rida på Saras axlar!

   

//Karolina

Gunga!

I lördags när jag jobbade åkte Daniel och Melba ut till Åsa och Chrille i Borsökna! Melbis fick prova att gunga, enligt Daniel var det med blandad förtjusning, men det var väl lite läskigt första gången! Efter det kom de ut till mig i Tuna Park, det är hlet underbart när man inte har sett Melbis på hela dagen och sen träffar henne och man få världens största leende!! Ojoj vad det värmer i hjärtat!! Sen åkte vi hem och myste en sväng med Melba åt tacos och "firade" att Melba blev 6 månader! Helt otroligt vad snabbt tiden har gått, hon är liksom redan ett halvår det känns som det var igår vi kom hem från sjukhuset med vårt lilla knyte och vips nu är hon så stor så att hon sitter själv, har fått två tänder, kryper baklänges (sakta men säkert) ja hon är liksom stor nu ju! Härligt som bara den!



  

//Karolina

Pappamys!

   Pappamys efter jobbet





//Karolina

Pyjamasbilder!

 

Pyjamasbilder med kamerafodralet i högsta hugg!

//Karolina

Pappas golf!

För exakt en vecka sen gjorde Daniel sig av med sin älskade Golf GTI, det var inga glada miner. Den har länge bara stått och inget gjort eller hänt med den så han tog beslutet att den hlet enkelt inte hinns med. Det var ju tänkt att den skulle bli hans sommarprojekt, den skulle fixas, grejas och donas med, men tyvärr så var det lite optimistiskt med vad man hinner med när man jobbar heltid, har en flickvän, en snorpan, ett hem och sen försöka hinna träna, det fanns liksom inte tillräckligt med tid över. Lite ledset är det men han säger att det kommer bli en annan sån när Snorpan är lite äldre och vi bor i feta huset med feta garaget!

Här är lite bilder från när jag och en snorig Melbis satt vid gräset och tittade på när de fixade upp golfen på ett flak!

  

//Karolina


Ojoj längesen...

Det var verkligen längesen vi rapporterade om Melbas och våra äventyr! Det beror delvis på att vi varit lite mer upptagna än vanligt på kvällarna med Snorpan, hon har varit sjuk sen i måndags, förkyld, febrig och snorig som bara den! Så det har krävt lite extra tid vid matningar och nattningar eftersom hon får ner en massa snor och slem i halsen när hon ska äta. När hon ska sova så har hon inte kunnat haft nappen (som hon gärna vill ha vid insomning annars) pga av det blir svårt för henne att andas! Det har blivit riktiga "när Melba var liten nattningar" dvs vagga Melba i famnen till sömn, mysigt på ett sätt men man ser att Melbis tycker det varit jobbigt för hon är ju rätt ledsen innan hon får ro och somnar in. Nu har vi kunnat natta henne som vanligt två nätter i rad så hon är verkligen på bättringsvägen plus att hon kräks inte när hon äter längre som hon gjorde några dagar för att det blev tjockt i halsen!! Jag får rapportera mer nästa gång, förhoppningsvis i morgon! Nu ska vi hoppa i säng!

Godnatt!

BVC-rapport 16/7-2008!

6 månaders kontroll- Melba, 6 månader minus tre dagar!

Vikt: 7300 g
Längd: 66 cm
Huvudomfång:42 cm

Sinnestämmning: När vi träffade sköterskan var Melbis lika reserverad som vanligt, stirrade ut henne som bara sjutton, läppen skakade till och med den här gången men det gick över snabbt. När vi träffade läkaren var Melbis på ett helt annat humör, hon var glad, snackade och flirtade lite med honom! Hon klarade sig igenom testet galant vilket innebär att man bla kna flytta föremål mellan händerna, följer blicken på rörande föremål och tittar efter föremålet om det tappas i golvet. Sen gjorde han en fysisk undersökning och hon blev klart godkänd där oxå!

//Karolina

Farmors trädgård!

   Farmor, faster, Melbis och jag vid farmors fina hus i Vagnhärad! Familjen tog en tur dit i söndags, det var superfint väder och vi varvarde trädgårdsarbete med Melbamys! Farbror Micke var med en sväng oxå men fastnade inte på bild tyvärr men han sade nåt så fint; att Melbis var vackrast i hela universum!

Här är några naturbilder från farmors trädgård som Daniel gick och klickade;

 Farmors älskade grodor
 
 Gårdsuppfarten/framsidan vid huset

 Daniels "döda-snigel-mix"


   Fina blommor

 Lilla grönsakslandetl
 
På vägen hem stannade vi även hos Gammelfolket!
 Gammelmorfar och Melba  Melba på deras köksbord, lekandes med gammelmormors tidning!

//Karolina

Göteborg!

Nu har vi varit iväg på vår andra lilla semester med vår lilla familj och precis som sist hade vi även den här gången med oss Kiri och Johan i bilen! Det blev riktigt lyckat och färden bar till Göteborg för att hälsa på Camilla och P-A och hitta på lite smått och gott i GBG! Vi bodde allihopa hos dem....finns det hjärterum så finns det stjärterum! Det blev resturangbesök, lite shopping i Haga, sällskapspel, frisbeegolf, Liseberg och en tur till skärgården, Brännön och såklart att umgås med Camilla och P-A! Vädret var sisådär, det regnade från och till alla dagar utom torsdagen då begav vi ju oss ut i skärgården, det var sol och fint så vi låg på stranden och solade och Melbis och Daniel låg och myste i skuggan! Melbis var lite mer ledsen än vanligt ett tag vilket förmodligen berodde på bissingarna som är på uppgång! Men på torsdagen så hände nåt, när vi åkte med båten ut i skärgården, blev hon så glad som vi aldrig sett henne förr och hon log hela båtresan och snackade och skrattade, jättehärligt var det!


Här kommer lite semesterbilder:

  Melba var helt överlycklig av att se Camilla (och Nalle Puh)

   Vi var sådär nöjda över regnet på Liseberg Melba däremot verkade inte alls bry sig. Melba sov mestadels av tiden inne på Liseberg, hon sov säkert dubbelt så mycket som hon brukar, bra Melbis!! Regnet försvann efter ett tag och vi gav oss på karussellerna, jippie!

     Melba i gasen!

 Kiri och Johan vann högsta vinsten på tobleronehjulet!

     Puss!

     Det är pappas öra jag vill åt!!

  Brännön
  Badbilder på Melbis

På vägen hem från GBG stannade vi på lunch i Kinnekulle hos Clara och Fredrik, tyvärr var inte kameran framme då så inga blider! Men det var riktigt kul att äntligen se deras fina hus och att se Clara och magen såklart nu har hon ca 2,5 månader kvar tills bebben är beräknad!

//Karolina


Morbror som barnvakt!

Här är lite bilder från innan "semestern"


  Bilder från i söndags, jag jobbade och Daniel och Melba myste hemma!

I måndags var morbror Jon barnvakt till Melbis, vi var i väg och handlade och fixade lite. Jon var nog lite orolig till en början för Melba var inte alls på nåt bra humör, hon var ledsen och mammig, hon var inte på humör för nåt och verkligen inte att sitta hos Jon. Men vi var kvar hemma en stund, Melbis blev trött, somnade och när hon vaknade sen var vi inte hemma så då gick det jättebra, hon hade varit ledsen en lite sväng men sen var hon kompis med morbror igen!

    

På eftermiddagen i måndags så var Melba och jag en snabbis hos Anna och Ebba!

 Melba  Ebba

//Karolina


Tandlös varelse...inte längre!


 
Vi märkte på vägen till Götebörg att det var rätt vasst i underkäken! Så nu har hon två tänder på uppgång!!

//Karolina och Daniel

Glad!

  Nu när Melba sitter själv så är hon så glad, hon sysselsätter sig själv, hon kan nå leksakerna och så kommer hon upp och ser lite mer! Att ligga ner är inte alls lika poppis längre! När hon ligger på mage så kommer hon ju bara bakåt hela tiden när hon försöker ta sig framåt, så lite lätt frustrerad blir hon då. 
 Här busar morfar med Melba!

//Karolina

Melba in action!

 
 
Melba in action i sin gåstol! Nu har hon avancerat hon kommer bakåt, sidan och lite framåt!! Nöjd som bara den är hon att hon kan förflytta sig, så nu får man börja passa sig för saker som ligger på bordet och sånt. Det är dags för en grind oxå till trappen! Det blir nästa inhandling till Melba efter vår lilla semester! På tisdag åker familjen med Kirsti och Johan till Camilla och P-A i Göteborg! VI stannar till fredag, sen tar vi en sväng förbi Kinnekulle på vägen hem och hälsar på Clara! Kul ska det bli!


//Karolina

Theo och Oliver på besök i Eskilstuna!

Min morbror Andreas med familj var på besök hos Mommesann och Åke!  Vi fikade och hade det trevligt, mycket bebsiprat blev det eftersom det bara skiljer  ca 3 månader mellan Melba och Oliver!

Här är söta brorsorna Theo och Oliver:
 Theo    Oliver
 Här har Theo lagt armen om sin brorsa

 Andreas  Jenny & Melba

   De var lite skeptiska till en början när vi satte dem på filten men sen lekte de för fullt med sina leksaker!


//Karolina 




Leksaker!

Av nån konstig anledning så är alla saker som inte är leksaker roliga att leka med, här har Melba fått tag på en galge!

 
Andra saker som är roliga att leka med är, barnmatsburkslock, en tom snusdosa, fjärrkontrollerna, mobil och flaskor! Det är rätt konstigt att det finns så få leksaker till små barn som ser ut som riktiga saker, en leksaksmobil är ju tex alltid gul, rosa eller nån annan klatchig färg, de borde göra dem svarta med gråa detaljer!! Jag vet att OBH-nordica och black&decker gör deras köks och verktygsserier till barn men har inte sett mobiler eller fjärrkontroller. Fast det kanske finns, jag är ju än så länge rätt ny som mamma på marknaden, men jag ska kika runt lite! Så vi slipper ha blöta fjärrkontroller!

//Karolina

RSS 2.0