Minimalt med sömn och trafikskada

Melba var krasslig som bara den natten till torsdagen. Febrig och snorig. Hon somnade utan större problem men vaknade vid 21.30 och ville inte alls somna om. Förmodligen för att hon var så snorig och dan. Vi kämpade ett tag, men gav faktiskt upp, så hon fick sitta uppe med oss en halvtimme. Sen kämpade vi med att få henne att sova i sin säng, vi gav henne tom. lite mer välling för att hon skulle bli lite såsig och mätt, men icke! Det slutade med att hon låg mellan oss och som vanligt pillade på våra läppar tills hon somnade. Sen är ju Melbisen en sån liten tjej som inte alls ligger still när hon sover, hon är högt och lågt hela tiden! Helt plötsligt så ligger hon med halva kroppen på min mage och nästa har jag en fot i ansiktet, puh det blev minimalt med sömn för vår del. Hon mådde bra på morgonen och hade ingen feber, hon var pigg och glad så hon fick vara på förskolan.




 

På torsdagen var jag rätt mörbultad då jag råkade ut för en olycka efter att vi lämnat Melba på förskolan. Jag cyklade till jobbet och blev påkörd vid stålforsrondellen, på övergångstället. En man stod helt stilla i sin bil vid övergångstället och släppte förbi fotgängaren som var ca 1,5 meter framför mig, vilket ledde till att även jag cyklar. Mannen lägger i gasen när jag är mitt framför honom vilket gör att han kör på mig så jag åker av cykeln och får cykeln över mig. Riktigt obehagligt och rädd var jag som bara den! Chocken var nog värst, jag flög upp och undrade vad sjutton han sysslade med, han svarade att han inte såg mig vilket är hur konstigt som helst då fotgängaren framför inte ens hunnit komma till mittencentrifugen. I vilket fall som helst så råkade ett par kollegor komma förbi på väg itll jobbet och hjälpte mig med bla. skjuts till jobbet och ta min cykel till jobbet som klarade sig utan skador. Jag klarade mig också riktigt bra, inga brutna ben eller så. En kolleg från jobbet körde upp mig till akuten efter att chocken lagt sig. Det visade sig att jag endast fått muskelskador dvs. en lårkaka och blåmärken och ömma revben, helt otroligt! Chocken car värst och helt klart tanken på att Melba hade kunnat vara bakpå i cykelstolen då jag bara lämnat henne  10 min tidigare, PUH vilken tur!! Jag mår i alla fall bra under omständigheterna. Jag känner mig helt klart "påkörd" då kroppen är öm och värker lite, men det hade kunnat vara mycket värre så jag ska vara tacksam.



Smyckeslådan





Tog fram min smyckeslåda med smycken jag inte använder så ofta i veckan!
Jag skulle nämligen städa i klädkammaren, vilken lycka för Melbisen!
Hon satt 40 minuter och var supernöjd! Det var mycket "va e dä" och "mammas" från Melbisen!

"hehdååå"

Ringde precic hem till mina små älsklingar som är hemma, Daniel är ledig på dagen och Melba är lite småkrasslig med feber, snor och hosta. Så underbart att prata lite i telefonen med lillsnorpan och hon sa "hehdååå" alltså hejdå för första gången, härligt med nya ord!! Pippi La går hon ju omkring och sjunger hela tiden också, det är Pippi Långstrump som hon trallar på!!

"Pbilen"

Här sitter Melba och kör "pappas pbilen". Hon vill inte att jag ska vara där utan hålla mig borta och helst stänga dörren så hon och mormor får vara i fred i "pbilen". Gammelmormor skymtas i bakgrunden också!


Odensbacken

Här är en bild från när vi var och hälsade på Emma, PG och kissemisarna. Här har vi precis lyxat med lite pizza till lunch! Melba, PG och Emma har precis tagit en liten tur längs med ån och spanat efter lite pippi! Tyvärr hade vi glömt kameran hemma så bara detta foto med mobilen so blev taget. Hoppas vi kommer ihåg kameran nästa gång så vi kan ta lite bilder på deras små sötnosar!


Nerbäddad

Här har Melba själv bäddat ner sig i soffan med täcke och kudde, så söt när hon buffar runt i soffan, fluffar till kudden och hasar sig rent och buffar tills hon kommit tillrätta

Blåbär

På söndags em mötte vi upp Kirsti och Sara i Rothoffsparken. Melba lekte och matade pippifåglarna. Melba fick en present av Sara också "Såpbubblorsvärd", så man kunde göra jättestora såpbubblor, efter en liten stund hade vi en hel barnaskara efter oss som sprang efter bubblorna! Tack Sara! PÅ kvällen tog vi en cykeltur till morfar och åt lite blåbär, mango och björnbär. Sä här läcker ser man ut då:

Musse pigg



I söndags tog vi en sväng till Tuna Park, köpte lite nytt till Melbisen, här åker hon Musse Pigg karusellen

Dockvagn

I lördags var vi hemma hos mormor och Janne med gammelmormor, gammemorfar Lasse gammelmoster Helena och gammelkusinen Madelene. Madelene skall ge sig ut på äventyr igen, den här gången bär det av till Bali och Australien så vi passade på att umgås lite innan hon åker på tisdag! Vi åt middag, efterrätt och spelade poker!! Melba var också med såklart, Daniel han jobbade kväll. Det blev ganska sent så Melbisen och jag sov kvar. Det gick prima, lite konstigt att sova hos mamma men skönt att slippa krångla hem.  På morgonen var Melba som vanligt pigg som en lärka kl 05.20, suck! Melba drack välling och myste lite i sängen med mig, när kl. var 06.20 var hon bra uttråkad på mig som inte alls var sugen på att gå upp. Som en skänk från ovan kom mormor in och bytte blöja och gick ner och lekte med Melbisen. jag fick somna om, sååå skönt! Jag gick upp vid halv nio, då hade Melba precis somnat i mormors knä, helt slut var hon, så hon låg i vagnen och sov. Sen blev det dags för frukost och efter det tog vi en tur upp på deras vind för att plocka ner lite av mina gamla leksaker! Bla. min minisoffa och min 27 år gamla BRIO dockvagn. Den ser knappt använd ut, den gillade Melba!


Bus med Sara

I torsdags var Sara här och hälsade på. Hon busade och lekte med Melbisen medan jag och Daniel lagade mat. Här flyger de flygplan och busar





Det hade varit en lång dag med förskola hela dagen och bus med pappa innan Sara kom så Melba blev trött rätt tidigt.
Vi andra åt mat och lite senare gick Daniel ut och sprang, tredje dagen den veckan, riktigt duktig är han. Han är nöjd nu när han inte får ont i axeln när han springer, hoppas att han snart kan börja med wing shun igen, han längtar!
Sara och jag satt och myste och pratade i soffan tills det blev läggdags för mig med!

Pappa och Melba bygger sandslott

I Borsökna på semestern, Daniel och Melba bygger sandslott


Du är så söt när du sover...


Utslagen av bus och värme


Här har Melba precis sovit 45 minuter i vagnen, hon vaknade men hon somnade om på en gång utan napp och hon sov i 45 minuter till i min famn medan jag pratade i telefon, det var riktigt mysigt!



Sovandes i bilen med Kakka

Mormor och Janne


Här har Melba bossat med både mormor och Janne och sagt "där" "där"
så att det sätter sig på plats bredvid henne. En bestämd liten tjej vi har, hoppas det avtar till tonåren......

Ikea

Vi var en sväng till Ikea i helgen, trots min förskräckligt onda rygg (har haft låsningar i ländryggen och bäckenet, ajajaj)! Mormor, Janne, gammelmormor och gammelmorfar Lasse var med så Melba var välomhändertagen. Hon sprang omkring som en liten galning, det fanns ju sååå mycket spännande saker man kunnde klämma och greja med. Hon var rätt mormorig också så hon var rätt mycket i hennes famn och njöt av att bli buren också!


Tokpappan Daniel


Momor tycker nog inte om att jag lägge rupp den här bilden, men jag är tvungen, åhh vad vi skrattade. Melba körde med mormor och sade hela tiden "där" " där" och då skulle ju hon sätta sig på alla stolar, pallar och gungor i barnhörnan. Tillslut så kom mormor knappt upp, hihihi det såg så roligt ut!!

Vi åt lite lunch i restaurangen och alla barn får ju glass till efterätt!

Brev på posten

Onsdagen den 5/8 fick Melba ett brev på posten. Ett riktigt brev, inget vykort eller brev från BVC eller liknande utan ett brev från farmor och farfar. Det var så roligt, vi satt i soffan och läste upp det och hon pekade på sin älskade "kakka" som var på brevpappret!


Tack farmor och farfar för det fina brevet!

Avundsjuka

Vi tog en sväng förbi Fia och Henriks nyinköpta radhus förra helgen! Riktigt avundsjuka blev vi, så skönt med något eget, liten trädgård, altan och egen ingång som jag verkligen saknar! Det blir väl vår tur snart också, vi ska väl ge oss ut på marknaden i alla fall!

Vi åt grillad kyckling, rostbiff och potatissallad i solen på deras altan, gott! Melba fick en glass till efterrätt!



Melba kastar stenar i brunnen (Janne som lärt henne, vi hade lite svårt
att få med henne hem, hon hade nog gärna suttit där fortfarande om hon fått bestämma)

Sundbyholm

Förra helgen begav vi oss till Sundbyholm med, mormor, gammelmormor och gammelmorfar Lasse. Det blev en toppendag med lagom varmt väder, god picnic och en massa bad och bus!


Melba och mormor leker i vattnet

Melba och mormor äter sallad

"Muormor"

Jag har ju glömt att berätta att Melba lärt sig säga mormor också ju! Vi kom ju hem på måndagkvällen från semestern och tog det bara lugnt hemma men på tisdags em efter att mormor slutat jobba så åkte vi dit en sväng! Vi tyckte att Melba sa mormor utanför dörren när vi närmade oss mormor men vi tänkte att vi kanske så gärna ville att hon skulle säga det att hon kanske sade något annat. I vilket fall som helst när vi sedan kom in och mormor och Melba kramades och busade och hon sedan gick in köket för att sätta på kaffe så ropade Melba "muormor", så härligt när det kommer nya ord. Mormor speciellt tyckte ju att det var underbart!!!

Passar på att lägga upp några bilder från när vi firade gammelmorfars födelsedag:

Här hjälper Melba morbror Jon att bära ut lite läsk till altanen


Melba gillar inte att man hjälper till att mata henne, men den här dagen
gick det tydligen jättebra att Gammelmorfar gav henne glass med skeden

Mys med "muormor"

Puss på rutan

Melba och jag tog en cykeltur till Sandra och Kim på en av våra sista semesterdagar. Det var strålande solsken och varmt som bara den! Vi hoppade direkt ner i poolen och svalkade oss. Melba var lite sisådär sugen på att bada, hon var helt enkelt inte på humör för det! Efter ett tag somnade hon och sov riktigt länge. Daniel hade kommit ut också så vi låg alla fyra i poolen i över en timme och bara slappade, riktigt skönt!




Vår tokmelbis pussar rutan, ellern snarare slickar på rutan

Lite fler bilder från våra äventyr i sommar


En suddig bild på Melba som helt plötsligt upptäckte att hon var barfota på gruset, hon sprang omkring på gräset efter Dante som en liten svans då hon skulle göra allt som han gjorde, men Melba är ju inte lika van som Dante att springa barfota så lite lätt frustrerad blev hon och stelnade till och ville såklart att Daniel skulle komma flygandes och hämta bort henne från hemska gruset


Melba är ute och går med Rocky (med lite hjälp av Kajsa)


Melba matar fågelholken med stenar, Philip hejar på


En tidig morgon i början på sommaren med blöja på huvudet


Rutchekanedax

 
Fullt munderad och laddad för regnet, från                                                         
när vi sov på torp hos Jenny och Anders

Kl.7.00 ut och leka i vattnet

Farmor och Melba i lekparken medan pappa tatuerar "bolibompadraken på armen"


Handlar med farmor, mamma och pappa, grymt envis och vill dra korgen
helt själv trots att den välter

Äter glass med morfar

Sara, Melba och Bilbo



Hakka och Melba äter krusbär


I mälarbaden- solkrämad ända ut i hårtopparna


Melba letar stenar som hon sedan matar Alfons med

Besök från Luxemburg




Vi fick besök av Markus, Jessika och William ca 2 månader för ett par veckor sedan. Ellen och Denniz var också här, vi åt god mat och efterrätt och pratade rätt mycket gamla minnen och kulturella skillnader, riktigt spännande var det och roligt att ses då det blir rätt sällan mellan gångerna!

Jag och William som ler för fullt



Kvällens middag och William i famnen på Ellen

Mobilbilder från en del av sommarens äventyr

Daniel har precis laddat upp bilder från sin telefon så jag samlar dem här:


Vår cooling, med pilotisar hon fått av Isabel


Ellen och Denniz var barnvakt en kväll för ett par veckor sedan när vi var och handlade
Det vattnade deras blommor och bläste såpbubblor för fulla muggar!


Melba och jag bakar tårta till min födelsedag, mumsigt värre att slicka av visparna


Melba äter glass och tittar på fåglarna i Trosa hamn, att tillägga är att hon först
ätit en piggelin innan hon gav sig på min Dajmstrut... är det semester så är det


Pausfika med smörgås och saft på väg ner till Kalmar, lite bus och mys hann vi med också
En hel del "gunga, gunga" sade Melba, då det var gungor överallt runt vår lilla rastplats
men alla gungor var på folks tomter, så vi fick lämna området utan att gunga till Melbas förtvivlan :(

Theo och Oliver

En dag för ett par veckor sedan när jag jobbade och Daniel och Melba var lediga passade de på att träffa mina kusiner Theo och Oliver då de var i stan och hälsade på farmor och farfar (mommesan och Åke för oss). Daniel glömde kameran så han tog bilder med mobilen så tyvärr var detta det bästa ex.


Det blev mycket legolek och så åt de mumsig melon, Melbas favvis!

På besök hos Kirsti med Erika och Amelie

Vi var och hälsade på Kirsti somhade besök av Erika och Amelie 3 månader. Melba var som vanligt imponerad av bebisen och hon blev nog rätt sotis när Kirsti satt och myste med henne, så hon hoppade sedan upp i Kirstis knä och paxade den platsen en stund! Sen tog hon Kirstis hand, då skulle hon leka med henne! Vi fick fruktsallad och glass!

Kirsti och Amelie


Melba och Erika konverserar


Melba myser och äter frukt i Kirstis knä

Föräldragruppen

Förra tisdagen var det dags att träffa föräldragruppen. Faktiskt så funkade det för alla att ses, förutom Moa och Anna förstås men förhoppningsvis kan de vara med lite längre fram så vi blir urprungsgruppen! Vi var hemma hos Camilla och Samuel som flyttat till radhus i Lundby. Vi fick kyckling och ris och hade som vanligt det kul och trevligt! Vi var även i lekparken en stund och sedan passade Philip och Melba på att sova i värmen och vi andra tog lite em fika! Melba vaknade efter 45 min, förmodligen av värmen!

Hela ligan, uppraddade

Melba och Philip sovandes


Samuel, Camilla, Melba och Emma


Familjen Ögren/Jonsson

Sista semesterrapporten från vår Sverigeturné.
Vi åkte från Göteborg med en riktigt pigg och glad Snorpa som absolut inte ville sova något trots att kl var 14.30. Så vi stannade i Vara på en vägkrog tog en paus, köpte lite korv och dricka. Melba var inte sugen alls på något, lite russin åt hon i alla fall. Sen tänkte vi att nu måste ju hon i alla fall somna. Kl blev 15.30 och fast jag satt bredvid henne och klappade och gosade så ville hon inte. Man märkte på henne att allt inte riktigt började stå rätt till och hon blev helt jätteledsen och tog sig för munnen och fäktade med armarna. Tillslut efter att hon fått "pilla" i min mun och jag klappat henne på pannan så somnade hon kanske 15.50. Vi kom fram till Kinnekulle och gick ur bilen, vevade ner rutorna och mötte upp familjen Ögren/Jonsson. Jag kollade flera gånger så att hon verkligen inte vaknat för hon blir ju så ledsen om vi inte är där, vi har ju spegel också så hon ser ju att Daniel inte sitter där framme och inte jag bredvid. I alla fall så vaknade hon efter att hon sovit kanske 10 min efter att vi kommit dit, hon var ledsen och när jag kom ut till bilen så kräktes hon :(. Hon var aldeles varm och febrig. Så ytterligare lite effekter av vaccinationen. Så inte undra på att hon inte kunde sova, hon mådde väl illa och fick ingen ro i kroppen. Hon fick alvedon och vatten och myste en liten sväng. Sen mådde hon bättre och ville såklart leka med lilla Ellen eller Bebben som Melba kallade henne hela kvällen (på morgonen när hon vaknade då hette hon helt pltösligt "lellen", det går snabbt). Melba och Ellen gungade i deras gunga, de lekte med stenar och Melba matade Ellen med vinbär.



Melba hämtar mer vinbär

Vi åt jättegod grillad kyckling, ugnsrostade potatis och rotfrukter, grillsallad och tzatziki och bearnaise. Melba var som vanligt väldigt förtjust i bearnaisen och kycklingen. Melba somnade utan problem efter välling och vi hade läst Maxboken.
Medan bebbarna sov satt vi uppe ett bra tag och spelade Taboo. Riktigt kul, första gången jag spelade det! Vi skrattade som bara den!! När vi skulle gå och lägga oss låg Melba i denna sköna pose:



På morgonen märkte vi ytterligare lite bieffekter efter vaccinationen, hon hade nu ingen feber längre men var prickig på kroppen, det såg precis ut som röda hund, prickarna hade hon fram tills i torsdag. Vi har inte oroat oss särskilt mycket eftersom de sägs det plus att vi kollade upp att det är vanligt med dessa symptom. I dag (tisdag 11/8) mår hon bra ialla fall och har gjort sen i tisdags förra veckan förutom att prickarna syntes fortfarande.

Min sminkväska tillhör något av det mest spännande att riva i


Chillar lite i fotöljerna, Melbis aldeles prickig


Busfröt Ellen aka "Miss Decibel"



Måndagen spenderades på Kinnekullens värdshus med lunch och en promeand på kullen samt lek och bus hemma hos Clara och Fredrik. En liten förmiddags lur fick bebbarna in också innan det blev dags för lunch. Vi åkte hem så att vi var hemma till kl 17. Melba mådde bättre och sov bra i bilen hem. Hon överraskade med att vi var tungna och tvärstanna och byta blöja dock, bajsbomb :( Vi stannade på Ica- Maxi hemma och köpte hem så vi kunde laga tacos. Packade upp en del och började tvätta, sen däckade vi i soffan båda två. Det tar på kroppen att ha semester och vara ledig!


Sista dagen i Göteborg



Melba mådde lite bättre när hon vaknade fortfarande lite febrig men annars pigg och glad,  så vi hoppades att det var på väg åt rätt håll så vi åt lite lunch och mumsig melon innan vi begav oss vidare mot Kinnekulle!

Kajsa och Ena

På fredagskvällen 31/7 hälsade vi på Kajsa, Ena och Rocky de bor en bit bort från Camilla och Per- Anders så vi sov över där en natt. De bodde jättefint i en "lägenhet" på övervåningen av en stor villa vid vattnet. Vi fick jättegod mat och spelade spel och umgicks! Melba var lite småtrött, trodde vi men förstod i efterhand att det var bieffekter av vaccinationssprutan. Hon hade feber och var lite ur form från och till.

Kajsa och Ena får hjälp av Melba att öppna en liten "försenad" inflyttningspresent.

Melba, Ena och Rocky

Melba städar köksbänken, sin och Kajsas mun

Melba tvättar fönstrena

På lördagen åt vi en lyxig frukost och tog sedan en promenad ner till vattnet. Sedan åkte vi in till stan tillsammans med Kajsa och Ena, mötte upp Camilla och gick till en mysig indisk restaurang och åt lunch och strosade sedan i solen som faktiskt tittat fram riktigt ordentligt. Melba var fortfarande lite gnällig och ur fas på em, hon var febrig och somnade nästan i soffan när vi kom hem på em. Hon somnade rätt tidigt och sov faktiskt hela natten.

På promenad på avenyn med pappa

Fina Camilla och bebben i magen


Kul i Göteborg

Melba vaknade upp som en liten solstråle och vill på en gång gå till bebben och stod och hängde utanför Camillas sovrumsdörr och ropade bebben, vid kvart över sju. Camilla låg kvar en stund men när hon sedan gick upp var det bara Camilla och bebben som gällde. På dagen skulle Camilla jobba så vi begav oss ner på stan och shoppade lite, åt en mysig lunch med en jättegosig Melba och sedan tog vi spårvagnen mot Mölndahl och Bushuset.

Camilla och Melba busar med varandra


Mys och lunch på samma gång

Klätterapa

Här har Melba varit och hämtade en liten stol som stod en bra bit bort, stånkade och stönade gjorde hon och vi visste inte riktigt vad hon skulle göra, "jita jita" sade hon och ställde stolen vid väggen och sträckte sig sedan så att hon nådde burken med kritor på väggen. VI hade inte visat henne utan hon såg väl vad de andra barnen gjorde, det går snabbt nu, allt hon lär sig hela tiden!

Tittut

Göteborg- Liseberg

På torsdagen 30/7 åkte vi över till andra kusten- Göteborg (bort från solen och mot regnet). Resan gick riktigt bra, vi stannade i Ljungby och åt lunch på ett jättegott thaiställe. Melba somnade sedan och sov ändra fram till Kungsbacka! När vi kom fram till Camilla, Per- Anders och bebben i magen packade vi upp och grejade lite, Melba fattade rätt snart att Camilla hade bebbe i magen och pratade konstant om den och ville gå till bebbens säng och bilstol som stod i deras sovrum.  Sedan åkte vi till Liseberg med paraplyerna i högsta hugg, faktiskt så klarade vi oss från regnet hyffsat men inte från blåsten! Vi åkte kaninresan, farfarsbilar och sagofärden med Melba. Var lite orolig att hon skulle tycka det var läskigt men icke sa nicke, hon var supernöjd och ville istället inte gå ur karusellerna.

Farfars bilar

Kaninresan

Sedan köpte vi en "svävande ballong" (kommer itne på vad de heter) Melba fick välja om hon ville ha med en kanin eller med Puh, hon sa först  "nanin" (första gången hon sade det) men sen sträckte hon sig efter Puh och ropade "kakka" så Puh fick det bli.



Semesterbilder

Vi stannade i Kalmar i 2 nätter och vi hann med lite av varje. Melba var riktigt nöjde med alla stora leksaker som fanns, Dante eller snarare både farbror Ronnie, Dante och Farfar är lite smågalna i bilar, traktorer, grävskopor, flygplan och sånt så det blev mycket av det till Melbas förtjusning. Plus att deras tomt på baksidan av huset var en enda stor jordhög, farfar, Ronnie och Daniel grejade där då det skall plantera gräs där så de var traktorer, grävskopa och andra maskiner där så det var riktigt spännande.





Vi var och badade i havet medans farfar, farbror Ronnie och Daniel gjorde
en massa tungt kroppsarbete på tomten.

Tre generationer; Farfar, pappa, barnbarn



Vi badade lite i poolen också, riktigt kul hade vi!! Efter hoppade Daniel i och busade med oss också!



Dante och Melba





I tisdags morse begav vi oss neråt mot Västervik först där vi tog stannade ett par timmar, matade fåglar, tittade på båtar, Åt lunch och lekte i en stor lekpark. Sedan fortsatte färden till Kalmar till Farbror Ronnie, Helen och kusinen Dante snart 3 år! Farfar var också där på besök! Melba blev riktigt förtjust i sin kusin och hon skulle göra allt som han gjorde!


Melba och Dante vilar innan läggdags i ett stort cementrör med snuttefilt, napp och isbjörnen

Vfar-vfar

Melba lärde sig under helgen hos Farmor och Farfar att säga Vfar-Vfar, helt bedårande ser hon ut med sin lilla mun när hon uttalar det. Farfar svävar på små moln och smälte nästan bort, så nöjd var han!


Farfar och Melba med ett stadigt tag i grannkattens svans

Melba och Farfar säger godnatt, sedan fick han såklart en puss och en kram
sedan avslutade vi vår Vagnhärad tur med att Melba somnade i bilen och vi
åkte förbi Daniels familjs gamla land, där Daniel tog en tur längs "memory lane"

Pippi-pippi, där där


Melba med korgen med gammalt bröd i högsta hugg





Pippifåglarna var lite smått galna så Melba tog farmors hand

Melon, majskolv och bus


Slurp

Bus med farmor

På lördags eftermiddagen begav sig Melba, jag och Daniel in till Trosa vi gick oxh strosade bland båtar och fåglar  Melba var så duktig och höll i handen hela tiden. Vi avslutade med en glass i solen och lite lek i lekparken!

Poolbilder



Bad med farmor och pappa på lördagen

Det var fint väder även på söndagen så jag, Melba och Farmor badade lite även då!

Potatisplockning

Här förbereder farmor och Melba middagen till kvällen, de plockar av farmors egenodlade potatis


Lunch i solen hos Farmor



Efter lunchen blev det lite bärplockning (röda vinbär och krusbär) i trädgården

Geggamoja

Här leker Melba och farbror Micke för fullt i geggamojan utanför Farmors hus. Först hade hon sandaler på sig men jag var snabb ut med gummistövlarna ;) Vet inte riktigt om det var Melba eller Farbror Micke som tyckte det var roligast att leka i leran... Farbror Micke tyckte i alla fall att det var roligt att Melbisen såg ut som en lergubbe när de lekt färdigt =)



Lite fundersam ser hon ut då Farbror Micke skrattar sådant åt Melbisen för han tycker
hon är så söt när hon geggar och grejar

På väg...


 I bilen på väg till Vagnhärad med lite färdgodis i handen!

RSS 2.0