Eddie

I söndags eftermiddag kom lilla Eddie med familj och hälsade på. Vi åt plommopaj med glass och myste med Eddie. Jag fick byta blöja två gånger på honom, ojojoj vilka små ben och vilken liten rumpa, sååå söt! Det låter så klyschigt att säga att man inte minns att Melba varit så liten, men det är sant, helt otroligt vad snabbt man glömmer och vad stor hon blir fort!






"ksyckla" till förskolan!

0-5a68d01d0d935511ab15ec379b6adc6a.png

Kolla varifrån!

"ksyckla" till förskolan!


"Mera bada"

Söndagens förmiddag spenderade hela familjen i Vattenpalatset. Mera bada, sa Melba! Så hon var riktigt nöjd! Det enda hon var lite sur på var att hon inte fick åka Watersliden. Hon fick nöja sig med rutchekanan i barnpoolen. Vågorna var roliga också!! Vi satt/låg som strandade valar i strandbrynet allihopa :)


Plask, plask och mera plask

Man måste ju chilla lite också, det tar ju på krafterna att studsa runt i vattnet

... och så lite mellis, pannkakor blev det!

Vi cyklade förbi Spicy hot och åt lite lunch där och sedan hemåt för lite välbehövd vila!

Melba och mamma

22a1f3de07c6053d0a19982896e5b4e1.png

Kolla varifrån!

Melba och mamma


2 års kalas

I lördags var mormor, Melba och jag i Uppsala på min minikusins 2 års kalas. Det firades ute i det fina men blåsiga vädret i en skogsdunge nära där de bor. Det grillades korv med bröd och "scoutbananer" dvs, bananer fyllda med Marabouchoklad, inlindade i folie och sedan lagda direkt på glöden, mumsigt värre var det! 


Mormor, Melba och min morbror Andreas grillar korv på pinne
Theo, Oliver och Jenny

Gott med korv

Oj, oj, oj

Efter grillningen blev det en sakletartävling och sen lek i lekparken som låg intill. Melba sov en liten lur och sedan var det paketöppning och tårta!

Oliver fick bla. ett paraply av oss i present



Oliver och Theos lilla kusin på Jennys sida var också med på kalaset
Lilla Ester snart 6 månader







"Titta bebben..."

... säger Melba dagligen och så vill hon sitta vid datorn och titta runt på bloggarna med alla hennes kompisar!. Hon är jätteduktig och scrollar själv ner och upp!


Längesen...

Nu har kameran varit slut på batterier ett tag så det var ett tatg sen som kameran var i gång! Men nu är den fulladdad och den ska med till Uppsala på barnkalas! Min minikusin Oliver fyller 2 år! Så det blir korvgrillning och lek och bus i det gröna! Mysigt ska det bli!


Melba i Faster Emmas famn


Melba och Sara

Hittade de här bilderna från Melbas namngivning! Här var hon bara dryga 5 månader! Oj vilken underbar dag det var! Får en massa pirr i magen när jag tänker på hur mysigt det var att dela den dagen med alla som vi tycker om!!

Vindruvor hos Fia och Henrik

I söndags var vi nere en sväng på stan med mormor, vi fikade och busade lite. Sen åkte vi tillbaka till mormor och träffade gammelmormor och gammelmorfar Lasse för lite mer fika. Innan det var dags för middag tog vi en cykeltur till Fia, Henrik och bebben i magen. Vi strosade om kring och spanade på bebbesn tilltänkta rum, Melba åkte rutchekana i deras trädgård och sen till hennes förtjusning fick hon vindruvor (tror att det var tredje gången i dag, då både mormor och gammelmormor redan gett henne en massa). Sen cyklade vi faktiskt förbi pizzeria Eleonora och köpte med en pizza som Melbisen och jag delade på, vi lämnade en liten bit till Daniel också tills han kom hem från jobbet! Sen blev det en rätt tidig natt för både mig och Melbisen.



Mormor och Janne

Natten till söndag var Melba hos mormor och Janne. Melba fick fläskfilégryta som mormor sa att hon gjort speciellt för att Melba skulle komma! De var som vanligt en massa bus och skoj med mormor och Janne och sen hade hon turen att "mobor" och Jasmina kom förbi en sväng innan hon skulle sova. Det blev en lite turbulent natt då Melba vägrade dricka välling och var inte ett dugg sugen på att sova trots att hon var dödstrött! Så tillslut somnade hon bredvid mormor vid 22 efter att hon druckit sin välling tillslut sen lade mormor över henne i sin säng men hon vaknade kort därefter och hostade och var ledsen och ville absolut inte sova i sin säng, så mormor och Melba delade på dubbelsängen och Janne sov i Simons rum! Hon tar för sig den där Melba... Hon sov till 6 och sen var det full rulle, mormor blev nog lite snopen när hon inte fick något morgonmys, för nuförtiden när hon vaknar har hon inte tid med något gos och mys utan efter vällingen så kravlar hon baklänges ner för sängen och sen direkt in i sitt rum och så vill hon att man ska komma och "jita". Mormor var i alla fall nöjd som vanligt att ha lilla Melbisen hos sig, hon är SÅÅ MYSIG säger hon! När jag kom vid lunch och skulle hämta henne var det dags att sova men hon sade bara "nej" när mormor sade att hon skulle sätta sig i vagnen. Så vi lekte en sväng på gården. Hon visade mig bl.a  att de tidigare på morgonen när de varit i stadsparken träffat en hund som bitit och lekt med hennes kratta!




Mys

När farfar och Emma åkte hemåt knallade Melba och jag hemåt för lite eftermiddagslur, Melba somnade redan i vagnen på vägen hem så jag bar upp henne till sin säng så sov hon en 45 minuter till, sen vaknade hon och somnade om igen på min arm, sååå mysigt!


Farfar

Vid 9-taget kom farfar från Vagnhärad, så vi åt god frukost tillsammans! Sen tog jag faktiskt en snabb tur till stan för lite shopping. När jag kom tillbaka blev det litelunch för Melba och så lite vindruvor som efterrätt, här busar farfar, faster Emma och Melbisen med druvorna!!

 

Daniel åkte och jobbade vid 12 och vi andra begav oss med picknik till rothoffsparken för lek, mata pippi och fika!







Sedan avslutade vi eftermiddagen med att hälsa på Ma som hade vernissage på Form och Färg





Faster Emma och Melba

Som sagt så kom faster Emma från Odensbacken i fredags för att hälsa på. Vi tog en tur till affären och handlade lite god mat och annat smaskens till kvällen. Emma valde att vi skulle laga, fläskkotletter, potatisgratäng, bearnaise och en sallad så det fick det bli! Vi åt sen middag och sen blev det bara en kort lekstund innan det blev saga och välling som hon däremot inte var särskilt sugen på, förmodligen för att det gör ont i munnen. Hon somnade i alla fall på en gång och sov i stort sett hela natten, första sen natten till tisdagen! På lördagsmorgonen vaknade hon som vanligt vid 06.05 och jag tänkte att nu är det bara att pallra sig upp, men faktsikt så somnade hon efter att hon fått vällingen, hon sov mellan oss i sängen hon sov oroligt men hon sov så det var riktigt skönt. Hon vaknade 08.10, Jippie vilket sovmorgon vi fick!



Höstblåsor

Melba har varit lite småkrasslig och hängig i ca en vecka, men så vanligt så tänker man att det är lite förkylning eller att tänderna spökar så vi har inte lagt så mycket vikt vid det framför allt eftersom hon varit pigg och glad på förskolan. Men sen i tisdags har hon sovit som en liten kratta :( vilket så klart innebär att vi sover ännu sämre! Hon har haft som prickar på rumpan, insidan av låren och sen dreglat som sjutton. Prickarna trodde jag var blöjeksem eller värmeutslag så de reagerade jag inte på. Sen efter lite efterforskning bland tjejerna på tjejmiddagen som jag var på i torsdags (bilderna är från Grappa)

Linda, Lola och Hanna
Sandra, Madde och jag

I alla fall så kom vi fram till att det var Höstblåsor, jag ringde till DAniel och han spanade på internet och sjukvärdsrådgivningen och det stämmer. Hon har även fått prickar/blåsor i händerna. Det är en virussjukdom så det går itne att behandla utan bara att vänta ut. Hon har ju mått bra på dagarna trots att hon varit sjuk, hon har ju inte haft feber så hon har varit på förskolan dock så kände iv på oss att hon inte riktigt var sig själv i fredags så vi sa att ring på en gång och mycket riktigt så ringde de till oss strax efter lunch. Då hade hon bara sovit en halvtimme och sen var hon så känslig så hon storgrät när hon tappade en leksak eller något gick emot henne. Daniel och hon gick hem och åt glass medan jag var kvar på jobbet, sen gick de ut en sväng så hon fick sova lite till, fast hon själv inte ville och protesterade så somnade hon tillslut i alla fall. Jag slutade vid 16 och åkte och hämtade upp Emma med cykeln på stationen (vi hade ställt Daniels cykel där) sedan cyklade vi hem!

Flygplan+ mormor

I söndags var vi hos mormor och Janne. Det kom dagen innan hem från Kreta, de har varit borta i 2 veckor och Melba har tjatat en del om mormor, vi har sagt att mormor och Janne flyger flygplan och solar och badar. Så så fort MElba sett ett flygplan så har det varit mormor! Vi var i alla fall där i söndags och fick mat och fika! Jannes dotter Sara och hennes kille var också där med lilla Nova till Melbas förtjusning!

Här busar Melba och pappa uppochner


Tittut mormor
Busar med Nova

"Mobor"

Nu på kvällen har Melba tjatat om Mobor så vi ringde till Mobor och Jasmina
och de kom förbi en snabbis och sade godnatt, Melba blev jätteglad och skulle visa alla sina leksaker och halsband!


Rothoffsparken med Sandra och Eddie

I söndags tog vi en promenad med Sandra och Eddie till Rothoffsparken. Eddie han sov hela tiden, han slog inte upp ögonen en gång på 1 1/2 timme. Melba röjde runt som vanligt men den här gången var det nog roligast att bygga sandslott med Sandra och springa i broarna! Vi hann med att mata pippi också!!



Parken zoo

Melba spanar in kaninerna


Pappa, Melba och Farmor kikar på getterna

Melba och jag åker båt


Stolta föräldrar



Hoppla polle

Melba var lite smått skeptisk till fantomen




Åka "pbilen" med pappa...

... sen var det inget roligt att åka längre, men putta "pbilen" gick bra!

-Pappa får jag klappa??


-Ja varsågod, stoppa gärna in fingrarna i munnen också!!



Här har jag precis ramlat baklänges på en bänk och tappat popcorn på hela backen
Melba blev lite ängslig som vanligt när någon gör illa sig och sa flera gånger " mamma rlamla"
hon är så söt och ser så omtänksam ut när hon snörper på munnen och kommer och
ska vara nära och se till att allt är bra!








Farmor och Melba i Parken Zoo


Farmor och Melba tittar på kaninerna


Klappar geten


Balanserar


Konverserar om att det är tungt att gå upp för backen "ojoj" säger Melba

Kommer fler bilder snart!

Melba och pappa tittar på Pippi Långstrump


Melba

Philip bloggar också om Melba, titta får ni se i Philips blogg!

Gästspel

Titta vad gulligt Isabel skrivit på sin blogg, Melba fick gästspela lite!!


"mobor"

I dag på kvällen har vi både lagat och intagit middag tillsammans med morbror Jon, Jasmina och morfar. Ritkigt trevlit, Melba sysselsatte sig med deras två katter Kissen och Plutten plus att vi inhandlat filmen "Drömmarnas trädgård" ni vet den där med makkapakka, igglepiggle och tombleboerna..... ;)
Vi åt tacos till middag och sen blev klockan så mycket att det var dags för oss att cykla hemåt. Under cykelfärden hemåt säger Melba "mobor" för första gången, såå gulligt!!! Vi ringde till "mobor" och berättade! Förhoppningsvis så blir det också "mobor" som hämtar Melba på förskolan i morgon!!

Catrines födelsedags firande

I måndags var Melbis och jag på lite tjejträff hos Catrine då hon fyllde år dagen innan! Det bjöds på ost, kex, melon och kladdkaka med grädde! Melbis var nöjd med sin vattenmelon som hon älskar! Fast det var Catrine som fyllde så gick Melba därifrån med en present, hon fick nämligen ett pärlhalsband av Catrine!



Melba och Catrine myser lite


Här får Melba lite lypsyl av Sara :)

Älskade Melba


"jita"

Mamma, mamma "jita" ropar hon nästan hela tiden. I fredags så fick hon nya färgpennor av morfar också så lyckan är gjord!!



Snabbfika

I måndags kväll åkte vi en snabbis över till Linda, Robert och Theodor. Linda hade precis bakat kanelbullar så de blev vi bjudna på, mums!

Melba var lite småtrött och inte på sitt bästa humör men det var kul med Theodor i alla fall, som vanligt så vill hon ju kramas och pussas!

Melba, Theodor och Robert


Klistermärke

När vi var och provade gummistövlar på Din sko för ett par dagar sedan så ville Melba absolut inte mäta sin fot som vi tyckte var nödvändigt för att se så vi inte köper för små stövel. Hon totalvägrade och butikspersonalen försökt muta med glittriga klistermärken men det hjälpte inte. Igår upptäckte hon de där klistermärken i bokhyllan och levde rövare med dem kan jag lova. Jag fick hjälpa till att få loss dem och sedan hamnade de överallt!!


Välkommen Eddie

Natten till den 3/9 kl 00.54 föddes Eddie 4015 g och 52 cm!

 

Grattis Sandra och Kim till er underbare lilla kille!


Köttfärssås och spaghetti med ärtor...

... är en av favoriterna om Melba får välja!



Den här bilden är från i tisdags när Daniel och Melba var lediga från jobb och förskola. Daniel lägger upp de flesta  bilder han tar på facebookså jag får sno dem och lägga dem på bloggen!

Simon och Tusse i Odensbacken

För ett par veckor sedan var vi ju och hälsade på faster Emma, PG  och kattungarna Simon och Tusse i Odensbacken.  Melba var hel begeistrad det fanns ju två av dem, så hon sprang omkring efter dem, hon var lite sugen att dra dem i svansen men då fick hon ett stort NEJ till svars, då sa hon ajaj och tog sig på handen där hon tidigare blivit riven av morbror Jon och Jasminas katt. Det fungerade en kort stund sen var hon ganska snabbt på dem igen...





Mina solglasögon

Här är lite sommarbilder på vår lilla cooling i sina pilotisar som hon tycker så mycket om:


Lilla familjen var med mormor, gammelmormor och gammelmorfar Lasse i Sundbyholm



På väg till stora Borsöknabadet med spaden i högsta hugg



Morfar och Melba


Träff i lekparken

I söndags var vi i Tuna Park och tog en fika efter att vi hälsat på Sara i sin nya lägenhet! På Tuna Park mötte vi Isabel, Linda och Nicke och bestämde att vi skulle ses på tisdag och äta lite mat i hop och låta småtöserna leka medan vi andra pratar i kapp lite! På em åkte vi till lekparken innan vi var bjudna till morfar på mat. Där träffade vi på hela familjen Hellqvist igen så det blev en liten lekstund för Melba och Isabel.

Lånade dessa bilder av Isabels blogg:



Ny jacka

I lördags var jag och Sandra på Tuna Park helt själv och gick och strosade. Det blev lite shopping och lunch, faktiskt inte så ofta som jag passar på att ha lite egen tid på helgerna eftersom jag alltid jobbar i veckorna. Så annars  brukar jag ju se till att ha helgerna är till för Melibstid! Melba var hemma med pappa och lekte och busade!
Jag kom hem med bla en ny vinter jacka till Melba och två par vantar. När jag kom hem så mötte jag melba i stövlar, blöja och hjälm! När hon fick se jackan så skulle den ju så snart snabbt på!!


Tuppkam





Här har Ma och Melba lekt med vatten och fixat tuppkam! Efter detta har Melba haft lite nippe på att fixa frillan, och så fort hon har vatten till hands grejar hon med håret och springer sedan till spegeln och ska kika!!

RSS 2.0