Semester

Nu har hela familjen semester! Vi började med att i helgen hälsa på farmor, farfar och farbror Micke. En massa fina bilder har vi tagit som ni får se sen! I morgon bitti åker vi till Västervik över dagen, sedan vidare till farbror Ronnie med familj utan för Kalmar. VIdare går turen till Göteborg där vi bor hos Camilla och P-A och hälsar på Kajsa och Ena. Sist avslutar vi turen i Skövde hos lilla Ellen med familj! Nu tar vi lite ledigt från bloggen syns igen om ca en vecka!


Kram på er från oss!

1 1/2 års kontroll

I dag har Melba, jag och Daniel varit på BVC för 1 1/2 års kontroll. Det blev vägning, mätning av längd och omfång på huvudet. Som vanligt gillar inte Melba när man tar av henne kläderna och sätter henne på den där vågen, men nu fanns det ett gosdjur i form av en fågel som pep. Så hon underhöll sig själv med "pippin" och var nog för första gången verkligen glad över att sitta där och bli vägd. Mätningen är inte lika rolig, men den var snabbt över. Sedan fick blöjan åka på och så fick hon leka en sväng i väntrummet innan det var dags att gå in till doktorn. Melba protesterade rätt rejält först och blev spagettigubbe och ville inte bli upplyft eller någonting. Men sen tillslut satt hon i pappas knä, doktorn skulle bröja med att lyssna på Melbas hjärta med stetoskopet. Han lyssnade på Melbas knä, hand sin hand Nalle Puhs ben och hjärta och sen fick han lyssna på Melbas hjärta och då skratta hon t.o.m så han flirta in sig ordentligt. Sen gjorde han allt Nalle Puh först innan han gjorde det på melba så då var hon lugn. Vi trodde att hon skulle få bygga klossar eller visa kroppsdelar men han frågade bara om hon kunde det och sen prickade han av i journalen! Sen sa han att hon var en exemplarisk 1 1/2 åring, för hon låg perfekt på sina kurvor och utvecklingsmässigt! De små prickarna hon har runt ögonen sade han berodde på torrhet, så vi ska smörja lite extra där. Till lunch så lämnade vi Melba hos mormor och jag åkte tillbaka till jobbet. Daniel tog en tur till Västerås och grejade med lite bilgrejer! Efter jobbet åkte jag och Daniel till Strängnäs, åt lite mat och virrade sedan bort oss totalt på vägen till Karlssons som vi tänkte att vi skulle spana in. En liten besvikelse var det.

Melba och mormor har nästan bott ute i sandlådan idag, sen har de träffat Morbror Jon och Jasmina och deras kissekatter, träffat morfar en snabbis, fikat med Desiree, Melba har ätit en mastodont portion till middag (mormor trodde att det inte fanns en chans att hon skulle vilja ha vällingen till kvällen men den gick ner utan problem). När vi kom och hämtade Melba strax innan halv åtta var hon i sitt esse och var helt extas och sprang omkring, snurrade runt och busade. Hon stupade i säng när vi kom hem efter vällingen.


Melba med mormors grannkatt


Melba gungunggungar med hästen

Födelsedagsfirande

Igår den 22 juli blev jag 29 år gammal, oj oj oj vad tiden går fort ;)
Vi bjöd på lite fika här hemma och en massa nära och kära var här och gratulerade! Jag fick så fina presenter bl.a nya kaffekoppar så vi faktiskt kunde servera kaffe till alla, vi äger 4 koppar som varit på sista svängen ett bra tag nu! Jag hade bakat bullar, kokostoppar och tårta och mormor hade med sig ambrosiakaka och hallonmuffins så det blev en rejäl fikabuffé! Melba var riktigt mormorig ett tag och ville bara vara med henne. Men sen var hon runt och lekte med de andra också. När det plingade på dörren tog hon första bästa hand som fanns i närheten och gick mot dörren! Melba fick också presenter av Fia, en bok och ett pussel så snällt!


Här mumsar Melba på bulle

Mormor och Melba läser den fina boken hon fick av Fia

Tack alla för grattishälsningar per sms, mail, telefon och presenter!



Mälarbaden

På lördagsförmiddagen tog vi bilen ut till Mälarbaden, vi mötte upp Kirsti och badade och tog det lugnt. Det var varmt och soligt men inte stekande vilket var rätt skönt! Melba tycker det är sådär med vattnet, det är kul om jag tar upp henne och flyger eller drar henne i vattnet men hon ville inte plaska särskilt mycket. Det var mycket roligare att smutsa ner sig och kladda och bygga med sanden!

Pappa och Melba bygger sandkakor



Det fanns en lekpark intill stranden där Melba och Daniel åkte rutchkana och gungade. Hon ropade mamma, mamma hela tiden och jag skulle vinka till henne i stort sett varje sekund ett tag. Sen kom det en massa andra barn då var ju så klart de mycket mer intressanta än jag.


När vi kom hem tog vi alla en tupplur innan vi förberedde oss för kalas till kvällen!

Födelsedagsfirande för gammelkusinen Mattias

I lördags kväll träffades vi hos gammelmoster Helena och Ronnie. Vi började med att få varsin fördrink med hallon i, självklart ville även Melba ha en så hon fick ett eget glas!



Efter drinken gick vi bort till fotbollsplanen och spelade kubb!!



Ulrika och gammelkusin Micke har nyligen blivit med hund, en sååå söt Alfons han är ca 4 månader! Han är aldeles vit och gosig. Melba tyckte så klart om honom och ärjättenyfiken på honom men håller isg på avstånd när han blev lite exalterad, men så fort han blir lite lugn då ska hon på han, mata med stenar och klappa och ge pinnar!! De kom bra överens förutom när han hoppade och skuttade på gammelkusin Madelene när hon satt i gräset. Melba trodde att hunden gjorde illa henne och Melba blev så ledsen.

Vi åt god mat och dryck och spelade sedan "Vilda gester" en form av charadspel som är hysteriskt kul, även de som inte gillar charader gillar det här. Gammelkusin Micke var lite skeptisk men han släppte loss ordentligt precis som alla andra som bjöd på sig själva, kul var det som bara den! Vi var kvar till runt halv ett tror jag sen tog vi bilen hem och Daniel sade att jag hann bara lägga huvudet på kudden och sen somnade jag, sååå trött var jag!

Grillat hos Hakka, Linda och Bilbo

Bilbo nosar på Melba
Bilbo sitter fint

Det blev en massa god mat och dryck! Melba somnade i resesängen som vi hade med oss och vi satt ute hela kvällen tills vi packade ihop och gick hem vid midnatt ungefär. Melba sov jättebra och vaknade varken när vi flyttade från sängen till vagnen eller vagnen till sängen hemma.

Morbror Jon och Jasmina

På fredagsmorgon var morbror Jon här redan vid 07.20. Melba undrade återigen vem det var som plingade på dörren så tidigt. Hon blev glad i alla fall och var inte ett dugg blyg utan tog morbror i handen och drog han till balkongen, det var dags för såpbubblor igen!! Jag och Daniel åkte till jobbet till 08 och de var kvar och lekte här hemma. Sen var det fruksot dags, morbror Jon tyckte att Melba mest kladdade med youghurten, vilket ju stämmer men lite brukar hon få in i magen, hon brukar sitta en tio mintuer och känna lite på maten innan hon kommer igång. Morbror hade i alla fall fått mata henne så hon fick i sig tillräckligt för att morbror skulle tycka att hon klarade sig ett tag. Sedan åkte de hem till Jasmina och katterna. Melba fick sig en liten törn av Kissen då hon slängde ut en höger så hon blev lite riven på handen och lite tårar kom men sen var det över och på Kissen igen. De var ute och lekte på vår gamla gård! Lunch åkte de hem till oss och åt då morbror Jon glömde Melbas köttfärssås och spaghetti hemma hos oss. Efter lunch hälsade de på mormor och Janne och åt  melon och chokladruta!! Sen sov hon en sväng och Morfar kom till undsättning då mormor och morbror Jon skulle åka till Nyköping och titta på en bil. Morfar och Melba gick från gamla stan hem till oss och det tog drygt en och en halv timme, för de hittade så många spännande saker på vägen.  De matade bla. fåglarna på Strömsholmen!

Melba och Kirsti

På torsdagen åkte kameran upp redan vid frukost, Kirsti var nämligen här redan halv åtta på morgonkvisten! Melba gick direkt fram och gav henne en kram och tog hennes hand och ville ut på balkongen och blåsa såpbubblor!!

Efter frukost gick de en lång promenad och Melba sov en timme! Sen blev det mata fåglarna i Rothofsparken, som är en klar favoritaktivitet, pippi pippi säger hon och smackar på läpparna!


 

Jag tyckte Kirsti sa att en tuplur var välbehövligt efter dessa två intensiva dagar med Smorpisen. Men hon verkar inte vara skrämd för att ha henne fler gånger så det känns skönt! Det lär garanterat bli fler gånger.

Maximilian

I onsdags kväll hade vi finbesök från Stockholm, Mange, Elinor och deras 5 månaders gamla Maximilian var här! Det var en så söt liten, knubbig Maximilian med så gosiga lår att man bara ville äta upp dem! Det var jättekul att ses, vi åt blåbärspaj och pratade och lät Melba underhålla oss! Maximilian han tog en tupplur mitt i fikat och melba var lite bestört över att bebben bara somnade. Men hon var så söt med honom hon klappade fint och kramade honom fast han sov!
Lilla familjen
  En trötter

Daniel och Maximilian

Sara glömde sin hemmanyckel på jobbet i Stockholm så hon kom också och fikade lite! När det var dags att sova bliev Melba lite ängslig och ropade bebben upifrån sitt rum, vi fick gå upp och säga att bebben sover. När hon vaknade på morgon var det första hon sa bebben och sen så hon lite smått besvärad ut, när hon kom ner till soffan pekade och klappade hon på den och sa bebben och mamma och såg så frågande ut.

Kirsti och Melba






Kirsti och Melba umgicks hela onsdag och torsdag!
En massa skoj hade de för sig. Här sitter Melba på parkbänken
i Rothofsparken och mumsar jordgubbar!

 Tack vännen för att du ställer upp med vår lilla snorpa!


Farmor i dagarna två

I måndags vid lunch kom farmor, det var tänkt att hon och Daniel skulle umgås tillsammans med Melba under måndagen eftersom farmor bor en bit bort och det var drygt en månad sen vi sågs! Hon kom vid halv ett och Daniels telefon ringde  strax efter ett, då visade det sig att han missat sin tid hos tatueraren så det vara bara att slänga sig i bilen och åka dit. Varken Melba eller farmor protesterade utan de gick till lekparken och lekte! När Melba somnade passade farmor på att gå till apoteket och köpte "kakaplåster", Farmor tänkte att hon skulle vara smart och ha något som hon vet at hon gillar så hon inte blir ledsen och undrar var mamma och pappa är. Så hon satte ett plåster på handen och det första Melba gjorde när hon vaknade var att le och säga "kaka", smart drag farmor! På kvällen bjöd farmor på middag på Grappa! Samtliga inklusive Melba åt kräftpizzan, mums!!

Dagen efter var det dags för Daniel och mig att åka och jobba, jag började vid 08.00 och Daniel 09.45 så han var hemma en sväng längre. Farmor och Melba hade under dagen varit i Rothofsparken vid två tillfällen, de var hemma och åt lunch däremellan. De hade lekt i sandlådan, åkt en massa rutchkana och matat fåglarna.  De hade strosat lite på stan och i leksaksbutiken hade Melba gått fram til en mjukis vit tiger och knatat direkt till kassan och vände sig till farmor och ville ha pengar!!! Haha, hon vet vad hon vill!!! Hemma så lekte de med såpbubblor som farmor hade med sig!! Daniel och jag kom hem vid 17 efter att vi stannat och köpt mer såpbubblor på order av både farmor och Melba. Vi passade även på att köpa en shoppingkorg till Melba med en massa frukt och grönsakseleksaker i. De hade haft en underbar dag, Melba var helt i extas när vi kom hem, hon stojade, skrattade och busade!! Vi satt sedan i hettan på balkongen och åt mat!

Här är några av bilderna från dagen:
kom farmor!! "pfff pfff" (blås blås) säger Melba






Här stampar hon på såpbubblorna och är suupernöjd =)

Här tömmer hon över sina "varor" i sin väska (som jag hade när jag var liten)


Lägger upp lite fler bilder senare!

V. 29

Den här veckan har både jag och Daniel jobbat men Melba varit ledig från Nålis,
så vi har tagit hjälp av vår älskade familj och vänner. De har underhållt Melba på
dagarna tills vi kommit hem från jobbet!



Lite fler bilder från helgen och vår torpvistelse

Frukost bland lite solglimtar

Tandborstning ute i naturen



På promenad till sjön,Melba sittandes på pappas axlar, hon har ju inte gillat det så mycket tidigare utan jämt velat ner och gå själv men nu gick det riktigt bra!



Här är vi på Lager 157 vi har precis suttit på en bänk och ätit en glass och hon får syn på den stora väggen och säger "jita, jita" 




Torpet

I lördags åkte vi ut till Jenny och Anders torp utanför Hälleforsnäs! Det var hyffsat väder när vi kom dit på dagen men sakta men säkert började det bli sämre och regnet kom, det kom men inte så mycket som tur var så vi trotsade det och höll oss ute nästan hela kvällen i alla fall. Vi åt blåbärspaj, spelade kubb, lekte ute i regnet, grillade och hade det trevligt med alla våra vänner som var med! Melba fick en masssssa uppmärksamhet, så hon klagade inte direkt, sen var det ju två hundar som var såååå spännande såklart, men som vanligt kunde hon itne riktigt bestämma sig över om hon var rädd eller inte för dem. Hon blev ledsen när de höll sig för långt från henne men lite rädd när de kom för nära! men så fort hon fick chansen var hon framme och klappade och skulle mata dem med gräs! Hobbe den stora hunden var nog favoriten!




Regnet var också roligt plus alla blommor som gick att vattna!! Regnkläderna var på och sen fick hon plaska och greja bäst hon ville. Kirsti och Ellen lekte med henne ganska mycket (tack vänner!!) så jag och Daniel kunde greja lite med lite annat, så gulligt! 



Sofia och Anders ansvarade för grillning som blev kanongod, vi hade med oss cocacola marinerad fläksfilé som vi fått recept av farbror Ronnie. Anders och Jenny bjöd på grillad vildsvinskulting och ren så för Daniel som älskar kött var det en riktig köttorgie =)!! Sedan bjöds det på hemmagjord potatissallad, feta och melonsallad och en massa annat gott!! Melba, jag och Daniel blev inackorderade på loftet i stora stugan! Melba hade lite svårt att få ro att somna in, men sen sov hon fram tills på småtimmarna då knorrade hon lite vid ett par tillfällen men det räckte med en klapp på pannan, men vid halv sex ville hon upp, Daniel och jag var väl inte riktigt lika sugna så som tur var så somnade hon om efter lite välling och var pigg som en liten grod kl 07.30 då gick Daniel upp och jag fick ligga kvar i sängen en timme till medan de var ute och lekte i gräset! Sen blev det frukost i solen! På vägen därifrån stannade vi på Lager 157 och småhandlade lite, melba var helt galen och sprang omkring och jagade Daniel och busade massor!

Snart gifta paret Ellen och Denniz  Johan fick sällskap i sängen



Kirsti och Hobbe Fina gravida Fia En glad Anders

Henrik och Jenny var också med men de fastnade inte riktigt på fotona!!


 


Korv och makaroner

I torsdags så träffade vi Philip och Samuel med sina mammor.
Pernilla bjöd på korv och makaroner och Melba var sååå matglad!!


Mums med korv och makaroner!

Det blev en jättetrevlig dag som tillbringades inomhus då det ösregnade hela dagen! En av höjdpunkterna var deras katt som barnen fick mata med kattgodis.

Här står alla vid fönstret och ska klappa katten Sascha:


Vi försökte att få till en bild på alla sittandes i soffan, men det var ju lättare sagt än gjort.
De gick ju ur bild hela tiden :(



Nästa gång vi ses hoppas jag att Emma och Sussi är med då det var sååå längesen vi sågs!




Konversation med mormor

Här är en bild på när mormor kom förbi dagen innan hon och Janne skulle åka upp till Norrland för bröllop. Här sitter Melba på stolen och konverserar med mormor!


Isabel 2 år!



STORA GRATTISKRAMAR OCH PUSSAR TILL DIG ISABEL
PÅ DIN 2 ÅRS DAG!

 
bilden tagen från Isabels blogg

Karolina, Melba och Daniel

Bakluckan på pappas bil


Vattna blommor

Vattna blommor har blivit Melbas stora sysselsättning så fort vi är bland vatten!!
Här hjälper morfar henne med den tunga vattenkannan som hon envisades med att bära.



Smultron

Melba och jag träffade Morfar och hälsade på Uffe och IngMarie som bor i ett stort hus med en jättefin trädgård som vi strosade omkring i. På somrarna brukar morfar ta hand om deras trädgård när de är i deras sommarstuga. Han brukar då få ta av det som erbjuds i trädgården, hallon, svarta vinbär, rabarber, biggaråer, jordgubbar, oregano, jaa det finns en massa gott. Nu när vi var där var det mest jordgubbar och smultron som vi nallade lite av. Melba var mer en nöjd, var vi än gick så fick hon smaka på något rött!

Här sitter hon på trappen och äter smultron trädda på strå som hon fått av morfar






Parken zoo

I onsdags tog  Melba och jag en promenad till Parken Zoo med Isabel och Filippa och deras mammor! Vi prickade in i stort sett den enda dagen med uppehåll och faktiskt sol =)

Vi spanade på getter, kaniner, surikater, miniflodhästar och en massa andra djur. Vi stannade i skuggan och åt lite lunch!

Lånade den här bilden av Isabel

Framåt eftermiddagen blev tjejerna lite smått otålig så då bjöd Isabel på varsin klubba. Det var första gången Melba åt någon som helst godis, jag var lite tveksam först men sen blev jag lat och kände att det faktiskt skulle vara ganska skönt om hon satt lite still en stund i vagnen... Så en klubba fick det bli. OjOj vilken lycka, Melba s´var som hypnotiserad av den där klubban.




Spanandes på flamingos med klubban i högsta hugg


Filippa sugandes på
sin klubba i skön pose


Isabel som blir hela 2 år på onsdag!!

Vi avslutade dagen med att leka en sväng i lekparken och sedan äta lite mellis, Melba fick förmodligen värsta sockerchocken av klubban för hon hade inte alls ro att sitta still. De andra tjejerna satt i sina mammors knän och åt sin youghurt medan Melba yrde runt som en virrpanna! Bade jag och melba blev helt slut så lagom tills Daniel slutade jobbet så hämtade han oss med bilen så åkte vi hem, Melba somnade i vagnen på balkongen och Daniel och jag i sängen vi sov två timmar, såååå välbehövligt!

/Karolina

Bilbo

Linda och hakka har blivit föräldrar till en 9 1/2 veckor gammal valp, den har fått namnet Bilbo! Vi var och hälsade på den i går, ojojoj vilken liten charmis suuuper söt var den!

Melba var i extas, kunde som vanligt inte riktigt bestämma sig så hon var lite skräckförtjust och sprang efter och mot Bilbo men när han vände och kom till henne, skratta hon och var lite rädd omvartannat! Men de blir nog bra kompisar tror jag efter att de träffats några fler gånger. Efter ett tag kom Ante och Jonna med deras Wille också då var det full rulle, två hundar som sprang omkring och Melba däremellan!



Puss puss Bilbo

Bowling och akropolis

Det var tänkt att vi skulle till Parken Zoo i tisdags men pga av det dåliga vädret vi lägga om vår planering. VI kom fram till att vi skulle spela bowling, Emma var ju och hälsade på så det blev en bra aktivitet en dag när det är dåligt väder. Vi avslutade sedan dagen med att äta en sen lunch på Akropolis!


både jag och Melbisen ser rätt koncentrerade ut på glassen

tokfaster Emma

Lillkissen + kissen

I tisdags förmiddag hälsade vi på morbror Jon och Jasminas nya kattunge! Den tidigare heter ju kissen så nu undrar vi vad den nya kommer heta, Lillkissen kanske??

Här matar Melba lillkissen med smörgås



Theo

I går förmiddag tog Melba och jag en promenad till Linda B som jag jobbade med på Brothers och hennes Theodor 5 månader. Melba sov hela vägen dit och en bra bit in på besöket, så jag fick  Theo helt för mig själv och kunde gosa och snusa massor! När hon väl vaknade ville hon kramas och pussas med Theo hela tiden hon var helt i extas och sa bebbe bebbe och slängde sig på honom där han låg i babysittern.

Bilder blev rätt suddiga för Melba böjde sig fram och tillbaka hela tiden så jag hann inte riktigt med, plus att jag tagit med mobilkameran då vanliga kameran blev kvarglömd hemma.
Theo


Vid lunch mötte vi upp Sandra och Kim på Thai Classic för lunch! Melba var inte på sitt bästa humör, tålamodet var helt bortblåst. Hon blev så arg på glassen som hon fick efter maten, när hon inte fick upp den på skeden tillräckligt snabbt att det blev världskrig! Sandra kom till undsättning och lade glass från sin sked på Melbas sked, då blev det lite lugnt.


Här är hon också nöjd då hon fick äta glassen med händerna

Vi blev sedan hämtade av Daniel efter jobbet och sen fick Melbisen sova en välbehövd stund på balkongen medan jag städade!

Bushumör

I går morse vaknade Melba osm en solstråle och var på riktigt bushumör!!

SEMESTER

V. 28 har jag semester! Jippie vad kul och skönt, den är verkligen välbehövd!


Sol, korvgrillning och Wakeboard

I söndags tog vi en tur ut till Dennis, Helén, Kevin och Linnea. De har sommarstuga ute i Slätbadsviken, jättemysig med sjötomt! Man blir så sugen på att flytta igen, framför allt nu under sommaren så man har något eget! Linnéa är ca 4 månader yngre än Melba men nu märks det inte så stor skillnad på dem förutom att Melba är lite stabilare, vilket märks när Melba ska kramas eller pussas för Linnéa ramlade bakåt på rumpan fler gånger!

Melba in full action med vagnen och Nallen
Kramkalas och Melba busar med ring på huvudet
Helén och Linnéa kollar på hästarna i hagen
Skön bild! sololekandes tillsammans


Melba hittade Linnéas vattenflaska som var riktigt kul, hon kom på att hon kunde mata Linnéa med den

Det blev en toppen heldag med en massa sol och skoj! Det kom en massa fler av deras vänner som tillsammans med Daniel gav sig ut med båten och åkte wakeboard, Daniel var bra sugen men han har ju sin axel som inte är i form så han fick avstå! Jag och Melbisen stannade på torra land, hon sov i vagnen och jag låg på bryggan och solade!

Melba tittar och lyssnar på båten som brummar, lite småläskigt i början!

Dagen blev lång och hela familjen var trötta som bara den, så vi körde en fuskismiddag på mac donalds sen hem och slängde oss i soffan och kollade på Changeling med Angelina Jolie, bra filmtips!!






Sara, Johan och Melba







I söndags förmiddag kom Johan och Sara förbi och lämnade lite saker som vi glömt kvällen innan. De hade med sig jordgubbar som de bjöd Melba på! Jag tror hon åt 2 jordgubbar men hon var helt jordgubbig från topp till tå. Johan var helt förskräckt och undrade hur man som förälder klarar av allt kladd och klet! Vi sa att det är bara att torka och torka och torka lite till och byta kläder fyrtioelva gånger om dagen =)

När de skulle åka ville Johan och Sara pussa Melba hejdå, det gick bara med Sara såklart. Johan är läskig ju...


Grillmiddag

Vi åkte ju som sagt till middagen, trots vår lilla halvsjukling. Hon var rätt missnöjd innan vi skulle åka men så fort vi kom fram var hon hur nöjd som helst!! verkar som att hon är trött på mig och Daniel...



Saras föräldrars hunds leksaker låg utspridda lite här och där till Melbas förtjusning! Här är det en tiger som Melba är så förundrad över, den hade legat ute i gräset och var lite blött, mycket konstigt verkar hon tycka att det var!



Melba med förtvivlad blick och min då "kaka" inte hade något ansikte kvar, ojojoj sade hon flera gånger, det är ju förståeligt det är ju hennes bästa kompis Den här Kakan tillhörde i ju för sig Undis därav det miserabla utseendet.

En toppen kväll blev det med en massa god mat, trevligt sällskap och en massa skratt! Melba somnade utan problem och somnade även om utan problem i bilen och när vi kom hem!


Sjukling

I fredagskväll var jag och Kiri på Grappa och firade att min semesterledighet börjar! MElba hade på em varit med mormor och redan då var hon hängig, men jag tänkte att det kanske bara var lite trötthet. Men vi hann inte ens få in maten förrän det var uppenbart att hon var helt slut. Så jag gick en sväng med henne och jag hann inte gå länge förrän hon sov! Jag och Kiri fick äta i lugn och ro och Melba sov ca en halv timme. Men sen vaknade hon och vi bestämde att vi fortsätter kvällen hemma på vår balkong i stället. När vi kom hem var Melba het som en bara den så hon hade feber och var alldeles ynklig. Hon somnade ganska så på en gång efter vällingen.

På lördagsmorgonen var hela fmailjen helt slut, det var ju helt galet oväder på natten så man sov ju inte särskilt djupt plus att Melba vaknade flera gånger och var genomblöt och nästa stund säkert frös, usch usch vad liten hon är när hon är sjuk! Hon sov till 5.30 fick välling och somnade om bredvid oss sov till 8. Var uppe ca 2 timmar med mig vi tog tempen och hon hade 39 i feber och var så lite nöjd som det bara går att bli. Daniel låg ju redan och sov då han fick sovmorgon eftersom han jobbat kväll så vi kröp ner bredvid honom och hela familjen sov 2 timmar till, ojoj vad trötta vi var! När Melba vaknade så var hon törstig vilket är toppen, eftersom man ska dricka en massa när man är sjuk! Sen försökte vi med allt, ligga och mysa, vagga i famnen, titta på TV, läsa bok, leka, sova mer titta på fåglarna i fönstret jag allt provade vi men inget var bra. Eftersom febern gått ner så tog vi en biltur till mormor och gungade en liten stund. Melba verkade må mycket bättre så fort hon träffade mormor, gammelmormor och gammelmorfar Lasse som också var där. Sen gick vi ner till torget och mötte upp morfar och tog en glass. Sen gick Melba och jag hem. Melba somnade och vi hann fixa lite här hemma. På kvällen var vi bjudna på middag med Sara, Johan, Kirsti, Johan och Emelie. Det tog ett tag innna vi kom fram till att vi skulle följa med, men vi valde att packa våra grejer, resesäng och sånt och åkte dit. Se en massa bilder i nästa inlägg!

"Gunggunggunga" på hästen med mormor



I måndags em var mormor barnvakt åt Melba, jag var i Stockholm på lite
jobbresa och Daniel jobbade kväll! Det var full rulle som vanligt, det lektes,
skojades och busades. Det roliga var ju att mormor även var kattvakt åt
morbror Jon och Jasminas katt! Tyvärr var det bara Melba och inte
kissen som tyckte det var roligt, Melba ville ju leka med henne men kissen
var inte alls lika road av det, så hon sade ifrån ordentligt med tassarna i
högsta hugg så fort Melba närmade sig!

Stor tjej

Vår lilla tjej kan nu klättra upp och stå på staketet så att
hon kan göra slängpussar när mamma och pappa
lämnar henne på förskolan på morgonkvisten!


Korvgrillning och bad

Igår direkt efter att jag slutat jobba så åkte vi till Pernilla, Jocke och Philip. Det blev korgrillnig, frukt, glass och en massa bus och skoj! Philip hade en egen pool som var populär!


Melba fick totalt nippe på att säga pippi igår, de hade två fågelholkar där vi sade att det bodde fåglar. Melba ville ju såklart mata pippi så hon tog upp lite stenar och smackade med läpparna som hon gör när hon skall mata någon annan, gulligt!




Farbror Frej


Bedårande



Louie 4 år och Melba 1 1/2 år
helt bedårande söta!



RSS 2.0