Promenad med morfar!

I dag har vi bara varit hemma och fixat och donat på dagen! Vid två kom morfar och vi tog en promenad, mot Ekängen bar det i väg! Morfar skulle köpa krukor! Melbis sov på vägen dit, men vaknade när vi kom fram då det var dags att äta! Vi satte oss på cafét Melbis fick mat och vi fick lite fika! Jag trodde att Melbis skulle somna därefter för hon hade bara sovit  vid två tillfälen á 40 min! Men Melbis ville göra allt utom att sova, hon snackade, skrattade och stojade medan hon låg i vagnen. Försökte stoppa in nappen och lägga snuttis över ansiktet som altlid funkar när hon är trött, men icke sa nicke här var det tempo som gällde! Det var full rulle i vagnen i en och en halv timme!! Puh jag och morfar var helt slut, konstigt att inte Melba var det! Morfar sade att det lyckliga dagar nu när man är morfar! Precis utanför huset somnade Melba, så hon fick stå kvar utanför och sova, med walkietalkien i vagnen!

När hon vaknade var det lite familjemys!

    

Natti natt på er och hoppas ni får en trevlig Valborg!

//Karolina

Pyjamas och solhatt!


 
 
 

Här är jag i pyjamas och solhatt!

Puss Melba


Familjedag!

Igår hade vi en riktigt mysig familjedag, den började med att Melba fick mat vid halv åtta, jag låg kvar i sängen och sov en liten sväng till och Daniel gick upp med Melba som nästan snackade sönder honom, sen kom tröttheten hon blir ju helt slut av all ansträngning. Då gick Daniel och lade sig en stund och jag hoppade in i duschen och gjorde mig sen fin för dagen! När Melba vaknade gjorde vi henne fin och begav oss sen till Västerås! 


Melba sov hela vägen dit, när vi kom fram och parkerade i parkeringshuset så vaknade Melba och det var dags för mat! Så jag gav henne mat i bilen, det gick utmärkt! Sen var Melbis pigg och glad och låg i vagnen och snackade med sig själv, sen var det dags för oss att äta, vi gick till Thai Wook, thaibuffén som ligger i punkt tror jag det heter! Riktigt god och prisvärd mat, 100:-/ 2 pers inkl dryck, salladsbuffé, kaffe och kaka, inte illa!! Sen strosade vi runt på staden och hade det mysigt, det blev lite shopping, jag fick ett par sneakers som jag kollat på länge och ett par ballerina, Melbis fick tre badankor, en brud en brudgum och en badvakt, kul med lite annorlunda ankor!  Sen var kl helt plötsligt aldeles för mycket och det var dags att bege sig hemåt och Daniel iväg till jobbet!

                                                              Melba och kinapinnar i högsta hugg!



Mormor tittade in en snabbis på väg hem från jobbet, hon kunde inte riktigt slita sig! Därefter gick Melba och jag ut på promenad i solen, mysigt! På kvällen var det full rulle, Melba snackade, skrattade och underhöll mig ända fram till läggdags!

   Melba i snackartagen med mormor, hon hade mycket att berätta om dagen som varit!

 Melbis ombytt till pyjamasen!


Jag lade ner henne i sängen, nappen in, snuttisfilten i ansiktet och mobilen spelandes, poff sa det sen sov hon. 10 min senare var jag inne hos henne då var nappen ute och snarkningarna i full gång, så fridfullt ser det ut när hon sover!

//Karolina




Mamma och barn gympa!

Här är några bilder från mamma och barn gympan som jag och Melbis var på i torsdags!
   Leo, Melba och Ebba
 Melba!

//Karolina

Badbilder!

    Innan bad, nöjd i pappas knä!

    

    Efter bad, nöjd på pappas mage!

Melba har i dag varit helt otroligt aktiv, hon har bubblat och snackat och gurglat som aldrig förr! Det har varit en fröjd för både öga, öra och själ hon har varit såååå söt och charmig så Daniel och jag har varit aldeles till oss!!

Natti natt!
//Karolina


Camilla!!

 

                                                                      
  Melba aka Toker!

Innan vi begav oss hemifrån i lördags kom mormor förbi och underhöll Melba lite medan jag fixade lite! Mormor gick och morfar kom, så Melba och jag földe med honom ner på stan medan vi väntade på storbesök från Göteborg! 

Camilla kom vid lunchtid, P-A lämnade hon hemma! Vi möttes upp på stan, Kiri, Camilla, jag och Melbis, gick sen till Tingsgården för lunch i solen på deras bakgård! Solen värmde men vinden kylde lite så det blev av och på med jackan hela tiden! Det var superkul att se Camilla igen, det var 2 månader sen sist! Vi satt och pratade och hade det mysigt! Sen begav sig Camilla till sin mormor och vi andra plus Anne ner till stan en sväng! Efter det gick jag förbi en snabbis till mormor på lite fika, Melba sov och sov bara! Daniel mötte upp mig där sen och vi gick och handlade lite till kvällen!

   En nöjd Camilla och Melbis i solen

Kl 18 kom Kiri, Johan, Anne och Camilla och vi lagade mat tillsammans det blev färsbiffar med feta och basilika, taboulleh, rödbetstzatziki och oreganobröd! Camillas mumsiga recept som hon haft när hon haft "kost och matlagningskurs" i ekomat!! Vi hade en toppen kväll som slutade med att vi tjejer gick ner till Grappa och drack varsitt glas vin! Daniel tyckte att jag kunde få lite tid själv med tjejerna, så Daniel var hemma med Melba, efter två timmar kände jag att jag fått precis lagom dos av "utelivet" fick en liten längtan efter mina älsklingar, så då blev det hemgång!

    Camilla och Melba, strax efter fotot bytte Camilla blöja och satte på pyjamas på Melbis! Melbis var coollugn, hon verkade lite undrande dock varför det tog sån tid,  men inte konstigt för Melbis ligger ju inte längre still på skötbordet utan hon är som en liten ål, det är en lite utmaning och ta på blöja och sånt nu, så Camilla skötte sig bra!

  Johan och Daniel efter middagen, lite runda under fötterna!

//Karolina

Heldag med Isabel och Linda!

Fredagen började med bad och mys, bara jag och Melba för Daniel var på jobbet! Melba var hur go som helst sen helt plötsligt blev hon ett litet monster och ville inte nånting, inte sitta inte ligga, inte bli buren, inte ha napp bara föra oväsen ville hon, och som typiskt så hade jag lite ont om tid och en tid att passa! Så det blev mascara med en hand och sätta på skorna samtidigt som jag gungade vagnen... osv

Så fort vi kom ut i vagnen var hon lugn och somnade på stört! Vi mötte upp Linda och Isabel och gick en lång promenad i solen, vi hade ju helt underbart vårväder! Vår tjejer sov i stort sett hela promenaden, skönt! Efter promenaden gick vi till Centro som nu börjat servera lunch! Riktigt gott var det, så vi var nöjda! Isabel vaknade ganska precis när vi kom, så hon fick mat på en gång, sen var det full rulle på henne! Melba sov lite längre för en gångs skull, 2 timmars sammanhängade sömn blev det! Det blev en lång lunch på Centro, vi satt kvar och myste och lekte med våra tjejer i 2 timmar, sen blev det lite fönstershopping på stan och sen en fika på Waynes! Melba fick mat och Isabel mellis, hon knaprade på äppelbitar så det var äpple precis överallt, hur sött som helst! Hade jag inte haft min aldeles egna Melbis så hade Isabel varit min absoluta favorittjej, hon är grym! Efter fikat gick vi en sväng till sen blev det dags för en paus igen, det blev en glass på fristadstorget, vi satt och myste i solen och hade det toppen! Efter ett tag fick vi sällskap av Daniel och Nicke plus att Cilla och Nicke kom förbi en sväng, aldeles solbrända och läckra, nyhemkomna från Malaysia!!

 Isabel ville aldrig vara riktigt still, därav den suddiga bilden, men söt ändå!

  Melba och Linda!

Kvällen tillbringade jag och Daniel med Spicy Hot och mys i soffan, jag bättrade på toningen i mitt hår oxå men annars hände inte mycket, en lugn hemmakväll helt enkelt!

//Karolina


Dagens!!

På fm var Melba och jag på mamma och barn gympa, det funkade toppen Melba låg snällt på en filt framför mig och mojsade och grejade med sina leksaker! Passet var ca 50 min och Melba klarade det galant, hon stod ut utan att bli ledsen och otålig, kan bero på att hon var precis nymatad och nysoven!

När vi kom hem från friskis, stod gammelmorfar på vår uteplats och rensade och gjorde iordning i rabatten! Mycket fint blev det! Jag har egenteligen intresset för att fixa och dona i rabatten men jag lyckas inte ta mig tid till det, så tur att min morfar är trädgårdsmästare!! När han hade fixat färdigt satt vi i solen och åt och fikade, superhärligt väder var det! Underbart med vårsol!


På em kom morfar, han slängde sig nästan på Melbis, han fick nog ganska mycket mersmak sen i går! Så Melbis och morfar satt och hade det mysigt medan jag och Daniel grejade, egenteligen var Melbis hur trött som helst, men skulle prompt vara uppe, vi lade henne i sängen och hon sov kanske en kvart sen tyckte hon att det räckte och ville vara med och sitta i knät!
    Morfar och Melba

På kvällen kom mormor förbi, hon brukar ha tur och pricka in när Melba är nymatad och pigg, men idag fick hon träffa en sååå övertrött Melbis som vägrade sova, tillslut somnade hon i upprätt läge i mormors famn!

//Karolina


Lek och mys med pappa!

Här är lite foton på Daniel och Melbis från i går eftermiddag! Det är så mysigt för när Daniel kommer hem så bubblar hon jämt massor med honom, precis som att hon vill berätta för honom vad hon gjort under dagen!

    

//Karolina


Babymassage och lunch!

I går började vi dagen med bad! Melba verkligen älskar att bada, hon ler, "sucknjuter" och sprattlar omkring, hon har riktigt svårt att ligga still, det är underbart mysigt, längtar tills vi är i Malmö! Vi har ju bokat hotell när vi ska ner till Maria och Johan, ett rum med badkar så vi kan bada allihopa tillsammans!

Kl tio bar det iväg till BVC på babymassage, Melba sov fram tills vi skulle ge oss iväg, hon åt id 7 så tänkte att nu blir det väl livat i vagnen men hon var så lugn så! Vi hann vara med en stund på massagen, innan det var dags för mat, lite repetition från förra veckan och sen lära oss masera magen, man fick göra sol och måne med handflatan och skriva I LOVE U på magen! Melbis verkar gilla det, så massagen kommer vi göra hemma, det får nog bli Daniels grej så han får lite närhet, motsvarande den jag får när jag ammar!

Efter massagen gick Melba, jag, Ebba, Philip och deras mammor Anna och Pernilla ner till Åhlens för att äta lunch! Allas bebisar sov när vi kom, sen vaknade Ebba och Melba medan Philip sov genom hela lunchen! Philip och Pernilla gick hemåt och vi andra gick en sväng på stan så våra små tjejer skulle somna in, vi kikade på lite barnkläder, som vanligt så är det det som drar in en i alla butiker!

  Ebba och Anna  Anna, Ebba, Melba och jag

  Pernilla och Melbis, Philip låg och sov så han blev inte med på bild idag
 
Sen bestämde jag och Anna att vi skulle ses på torsdag, det är mamma och barngympa på Friskis, tydligen känner hon instruktören så vi kunde få gå gratis! Sen fick vi reda på att det är gratis hela Maj att gå! Så det är ju toppen att komma igång lite! Jag var faktiskt och tränade i går, gick med Kiri på body step på gympozz, superkul pass men synd att kroppen inte är helt som den ska än! Jag kände i knän, bäcken och höft att kroppen inte helt återhämtat sig sen förlossningen, så det blev ett lugnt pass, inga hopp eller liknande som belastar där! Sen var det lite styrketräning och jag tänkte, perfekt den kan jag ju vara med på, men jag har ju glömt att jag har min opererade hand som inte riktigt är återhämtad så det blev inte mycket gjort, situps gick bra och hunden eller vad den nu kallas men armhävningarna fick jag hoppa! Kommer fortsätta gå och träna och det får vara så ett tag att jag inte kör fullt utan bara gör det som känns bra!

På kvällen var Melbis och jag över en sväng till mormor, hon saknade Melbis massor sa hon så nu fick hon lite dos av henne så hon klarar sig ett tag! I natt var Melbis lite orolig, vi ha rju blivit bortskämda med att hon sover sammanhängande fram till 03-06 ungefär men i natt vaknade hon redan kl 00. Sen skruvade, hostade och grejade hon så min sömn blev inte särskilt effektiv. Jag fick ligga kvar lite i sängen i morse och Daniel gick upp och vaggade Melbis lite så hon sov lite till! Sen var det en trött, hängig och hostande bebis som jag myste med när Daniel gick till jobbet! Vid lunchtid kom morfar och hämtade Melbis, de gick en långpromenad de var borta 2 timmar, morfar var riktigt nöjd att han fick ta med sig sötis Melbis! Melbis hade varit vaken och skrattat åt morfar och sen sovit mestadels av promenaden! Jag passade på att vila, hade tänkt en ordentlig tupplur men det blev inte längre än 20 min, för morbror kom och plingade på! Brukar inte gilla powernaps men i dag tror jag faktiskt att det hjälpte lite, annars tycker jag bara man blir tröttare!

Nu har jag skrivit på det här inlägget sen kl nio i morse äntligen blev jag färdig! Nu har Daniel kommit hem från jobbet och Melbis verkar lite piggare, hon ligger under babygymmet och mojsar! Dax för kvällsmat!

//Karolina

Inte riktigt som vi tänkt...

Dagen blev väl inte riktigt som vi tänkt, vi skulle ha en mysig familjedag eftersom Daniel var ledig men jag var supertrött och fick ligga kvar en sväng i sängen medan Daniel gick upp vid halv åtta med Melbis! Daniel var oxå lite småtrött och inte riktigt på G. Melbis var till en början pigg och glad och lekte massor, sen hellt plötsligt efter typ 40 min blev hon jätteledsen och var svårtröstad som bara den, Daniel gjorde allt möjligt men inget verkade hjälpa. Till slut kom han in med henne till mig och hon fick ligga vid mitt bröst, hon var inte hungrig utan bara snuttig och ville tydligen ha lite närhet, sen var hon helt slut och somnade snabbt i sin säng! Jag och Daniel började fixa och dona med lite allt möjligt, Melbis sov ungefär en halvtimme sen vaknade hon och var pigg och glad ett tag, myste med Daniel och pratade och lekte sen helt plötsligt bara helt jätteledsen igen... Ibland står man bara som frågetecken??? Sen gick resten av dagen i lika tecken, ibland helt bedårande söt och glad och pratade och log och verkade inte ledsen eller nåt, sen vände det snabbare än vinden till att hon grät så stora krokodiltårar föll för kinden! Sen tillslut gick Daniel ut med Melba, de gick en promenad på typ en timme, Melba somnade på en gång och sov även när de kom hem typ en timme till, när hon vaknade var hon på lite bättre humör, det växlade inte lika mycket! Vi myste lite hela familjen, Melbis log och pratade med oss och Pandis på skötbordet sen satte vi henne i gungstolen och var så nöjd, det blev ju som en stor babysitter!

                            

Nattningen gick i samma tecken som dagen, Melbis växlade mellan att vara ledsen och leende, vi gjorde allt hon åt, hon åt igen, hon myste vid mitt bröst, vi sjöng vaggvisor vi bar henne vi lade ner henne i sängen osv, inget blev liksom riktigt bra, tillslut så somnade hon när vi lade ner henne i hennes säng med snuttisfilten tätt omslingrad och nappen hårt hållen i munnen och Daniel sjungandes på sidan! Puhh, det känns som vi båda växlat mellan hopp och förtvivlan, för det går inte att undvika att man tvivlar på sig själv när det känns som inget hjälper, tur att jag och Daniel har varandra och att man kan byta av varandra så det inte känns allt för hopplöst! Man vill ju så gärna trösta Melbis och att hon ska vara nöjd, men jag vet ju att det inte alltid går! Nu sover hon i alla fall sött, har varit inne och tittat till henne, hon är så fin är hon sover...

Dax för oss oxå att sova, en lång dag har det varit. Godnatt!

//Karolina

Vårfint!

Åh vilket underbart väder det varit i dag! Kiri, Anne, Melba och jag gick till Vilsta, satt sen i solen och myste med varsin glass!  Kiri och Anne satt kvar ett tag till, jag och Melba styrde vår kos till morfar, jag skulle få hans goda färsbiffar till lunch, vi svängde förbi Daniel på jobbet och sen café Sylvia där Ellen och Therese satt och fikade innan vi anlände till morfar! Melbis fick lite kvalitetstid med morfar och jag fick mat i magen! När Daniel slutade jobbet mötte vi upp honom och tog en promenad, helt underbart att vara ute när det är så här fint väder! På kvällen fick vi lite besök av en trött Sara, vi åt lite mat och myste med Melbis tills det var dags för sovtajm för henne och Sara som då gick hemåt! I morgon har vi i familjen en ledig dag tillsammans, ska bli mysigt, hoppas det blir lika fint väder som idag!

  Anne, Kiri och Melba i vårsolen

//Karolina

Lördagsmys med pappa!

På lördagsförmiddagen tog Daniel med sig Melba ner på stan vid 10 tiden och åt frukost med Hakka! Jag var kvar hemma och gjorde i ordning mig i lugn och ro och gick och strosade lite hemma, sköönt, man behöver lite egen tid ibland! Sen mötte jag upp Daniel, Melba och Hakka för lite fika, Peter och Emelie joinade oss oxå! Melba sov nästa hela tiden och när hon väl vaknade satt hon och mumsade glatt på sina fingrar hos Hakka och Emelie! Innan vi lämnade fiket fick Melba mat och sen somnade hon gott i vagnen, medan vi strosade lite på stan!

  Hakka och Melba  Emelie och Melba

När vi kom hem var det städning som gällde men som vanligt så hinner/orkar vi bara göra halvfärdigt! Det är alltid nåt som kommer emellan som gör att man inte blir färdig! På kvällen så kom mormor och hämtade Melba,  jag och Daniel gick ner mot stan, jag hade sagt till Daniel att vi skulle göra nåt men inte vad, ville att det skulle vara lite överraskning, så han var ganska nyfiken! Nu var det ju för sig inget speciellt, mer än lite tid på tu man hand och lite bowling som jag planerat, men mysigt var det om nåt! Sen hämtade vi vår Snorpis som fortfarande var vaken när vi hämtade henne runt 21.

                                                                    

När vi kom hem myste vi lite med Snorpan och nattade sen henne! En mysig dag konstaterade vi innan vi stupade i säng!

//Karolina

BVC-rapport, 18/4-2008

BVC- rapport. 3 månaders kontroll och vaccination!

Melba 3 månader (minus en dag)

Vikt: 5250 g
Längd: 60 cm
Huvudomfång: 39,3 cm
Sinnestämmning: Vid vägning och mätning var hon på toppenhumör! Förmodligen är det hur skönt som helst att vara utan blöja, för hon kissade på mig igen! När hon fick sprutan så var hon inte alls glad utan skrek rätt rejält, men det varade bara i typ 2 minuter! Sen var hon pigg och glad igen och snackade för fullt med mobilen i taket och mormor som var med!
 
     Mormor och Melba!

// Karolina

Mysdag!

Igår hade jag och Melbis en riktig mysdag! Vi hade inget planerat, så det blev en massa mys, lek och snack! Inga måsten eller tider att passa, riktigt skönt!

    Pyjamasbilder! Spana in valkarna på magen, hihihi!

Sen kom Daniel hem och ville ju så klart ha en dos av Melbis!


                                                                                  

På kvällen var Melbis lite gnällig, det lät som hon klagade på vad vi än gjorde, hon var liksom inte ledsen utan bara lite missnöjd! Sen kom mormor förbi och snackade lite med Melbis, då dög det helt plötsligt att vara pigg och glad!

//Karolina

Ville inte sova...

I onsdags kväll lade vi Melbis precis som vanligt vid halv åtta. Melbis somnade och sov sött men bara ungefär en timme. Sen började hon gny och låta hon grät inte utan mer gnällde lite, när jag gick in hade hon tappat nappen och verkade vilja ha den igen! Den åker oftast ut efter typ en timme och så sover hon utan den hela natten men nu skulle den tydligen in igen! Nappen in och jag ut och fortsatte stryka, sen höll hon på så och jag gick in med nappen med typ tre minuters intervaller ett tag, sen när Daniel kom hem bad jag honom gå in och fortsätta, man vill ju inte plocka upp henne och väcka henne för hon är ju typ i sömnen. Sen lyfte Daniel på täcket och då visade det sig att hon hade bajsat, så det var därför hon inte fick någon ro. När Daniel bytte blöja så var hon supernöjd och log och snackade som bara den, så då var det ju kört, Melbis ville inte sova igen, utan var hur pigg som helst! Hon satt uppe med oss 1 timme och var hur nöjd som helst såklart att bara sitta i Daniels knä! Sen fick hon lite mat och sen sov hon som en stock till kl 04.20!


Jag och killarna!

I onsdags var vi hemma hos Samuel och mamma Camilla! Emma och Philip var oxå där med sina mammor! Samuel hade en massa leksaker som jag inte har! Bland annat ett jätteroligt babygym som jag låg under i typ en halvtimme tillsammans med Emma. Jag brukar bli lite uttråkad när jag är hemma, för det jag har är inte alls lika roligt som Samuels!

  Emma och jag

Sen satt jag i Samuels babysittergunga med roterande mobil över, den var lite frustrerande, den snurrar ju och så fort jag fäste blicken på en grej så försvann den jue, så jag orkade inte sitta där länge.

 Samuel i sin gunga  Philip med sin supersköna frilla

Jag myste lite med killarna sen, Emma sov så jag passade på så jag fick de för mig själv!
     

Hejdå kompisar hoppas vi ses snart!

// Melba

Babymassage!

I tisdags började vi på riktigt med föräldrautbildningen babymassage på TVC. Det var intressant och spännande att träffa nya föräldrar och deras bebisar vi är en grupp på 9 föräldrar och 11 bebisar!
   Melba precis innan massagen börjar

Philip och Samuel, Melbas kompisar  

Massagen var väl uppskattad av alla bebisar, under den halvtimmen vi utförde massagen så var det inte en ända bebis som protesterade utan alla låg tysta och snälla och verkade njuta av att bli maserade! När vi var färdiga så blev Melbis hungrig och sen var hon helt slut för hon somnade vid bröstet och dåvar det bara att lägga henne på soffan vi satt på, hon fortsatte att sova och det brukar hon itne göra, hon vaknar alltid! Linda och Isabel kom till TVC, för att möta upp oss, Isabel skulle träffa en läkare och se varför hon haft ont i öronen. Linda tog på Melba kläderna medan hon sov, sen begav vi oss ner mot stan och åt lunch på Ming Palace! Melba sov 2 timmar, hon var helt däckad av massagen.

  Sessan Isabel som var fullt upptagen med att dra av Melba strumporna, så fort hon fick tag på Melbis så åkte de av!

  Melba och Isabel

På kvällen var jag och Melbis hos Catrine och träffade Sandra, Ellen och Catrine. Melba var bara med ett tag typ en timme, sen fick hon mat och efter det kom Daniel och hämtade henne runt halv åtta och sen fick hon komma hem och sova i sin säng och jag fick vara själv med tjejerna! Det var mycket trevligt, dock sa tjejerna att: Vad tomt det blev utan Melba!! Det håller jag med om, lite tomt blir det, jag har ju blivit så van att alltid ha henne med mig men nu fick hon åka hem till pappa i stället! Hon somnade på en gång och sov sen till kl 03!

   

// Karolina

Talgknoppar!

Jaha då har vi fått reda på att det förmodligen inte är tänder som är på G, i alla fall inte nu de närmaste veckorna.
Den vita knoppen som syns och ser ut precis som en tand är en "talgkörtel" och inte en tand än så länge! Men vi ska hålla utkik så den inte växer för då är det en tand, vanligast är att barn får tänder senare men de kan ju få dem så här tidigt oxå!

//Karolina

Tand???

Vi är lite oroliga för att Melbis redan börjar få en tand... I underkäken har hon nåt litet vitt och hårt som tittar fram. Ganska tidigt men tydligen så kan vissa barn få tänder från 3 månaders ålder, fast det är mest vanligt att de får de runt 6 månader. Vi ska vänta och se, det kan ju vara nåt annat, nästan så man hoppas, jag har hört en del skräckhistorier om ammande av bebisar med tänder och det

På besök hos Evander och William

Söndagen började lugnt och skönt, Daniel gick upp med Melba och jag fick ligga kvar i sängen och dra mig ända till halv tio eftersom Melba var nymatad! Sen bytte vi och Daniel fick gå och lägga sig en sväng!


När det var dags för Melba att hoppa ur pyjamasen och in i dagens klädval, hann vi inte mer än sätta på henne kläderna i stort sett. Melba fick mat precis innan vi skulle iväg och som vanligt när man har en tid att passa så går det inte som man tänkt sig. Det blev ett totalt nytt klädbyte, Melbis bajsade ner nästan hela sig.

   Och så här söt och nöjd är hon när hon få ligga naken

När klädombytet var gjort begav sig, mormor, Kiri, jag och Melba ut till Tuna Park, det blev som vanligt lite inhandlat till Melba det är så svårt att stå emot alla fina barnkläder som finns, speciellt när det är en massa reor oxå.

På eftermiddagen åkte vi till min kusin Jonas med familj, mamma Åsa, storebror William och lillebror Evander! De är såå charmiga!
     Jonas fastnade inte riktigt på bild så han får vara med nästa gång i stället!

När vi kom hem var Melbis helt slut, somnade vid 20.00 och sov ända till 5.00 på morgonen, sen somnade hon om igen och sov till 8.15.

//Karolina

Första Hjälpen-utbildning!

 En lätt skadad Daniel, som fått hjälp vid blödning genom tryckförband
 Linda och Nicke, studerar flitigt

  Här ger de ett spädbarn motsvarigheten till Heimlich dvs hjälper spädbarn när det fått luftvägsstopp

 Hjärt och lugnräddning, riktigt läskigt att göra på småbebisar, hoppas vi slipper behöva använda våra kunskaper.

// Karolina och Daniel

Moussaka och tjejsnack

Vi blev ett litet gäng med tjejer som myste hemma hos Carro i fredags med moussaka och snax, det var tänkt att vi skulle spela spel oxå men vi hade så mycket att prata om att det inte hanns med! Melbis var riktigt i centrum som vanligt, Fia och Carro tjingade Melbis först, Fia har varit krasslig de senaste gångerna hon träffat Melba och inte myst med henne så nu tog hon chansen! Carro har vi inte träffat på bra länge så hon fick oxå sin dos av Melba tillfredställd.
  Fia och Melbis    Carro och Melba

  Sara, Kiri och Melba

// Karolina

ZZZZovande Melbisar

 Melba 2 dagar
 Melba 5 dagar
 Melba 8 dagar
 Melba 3 veckor

 Melba 1 månad

 Melba 1 1/2 månad
 Melba 2 månader

 Melba 2 1/2 månad

Jag har svårt att låta bli att pussa på henne när hon sover kan jag lova!

// En stolt och lycklig mamma till världens bästa Melbis

Förra söndagen

  Innan Daniel gick och jobba i söndags så lekte vi imse vimse spindel, och här är vi på "...upp stiger solen...."

  Här sitter Melba bredvid morfar och tittar på TV och smaskar på sina små händer.

//Karolina


Kompisar i mängder

I torsdags hade mamma ordnat så att mina kompisar från föräldragruppen kom och hälsade på! Philip kom först, han bara sov och sov, jag trodde han aldrig skulle vakna. Vilket han sen gjorde såklart, men då ville han äta på en gång. Sen kom Samuel, han gav mig ett leende det första han gjorde, jag tror han flörtade lite med mig. Sist kom Moa hon är så liten, mindre än mig, jag gav henne några av mina kläder som jag faktiskt växt ur. Jag snackade inte så mycket med Philip för han höll sig mest med Samuel, det var lite kill och tjejsida faktiskt. Jag och Moa däremot vi hade det mysigt vi satt och snackade och myste i soffan. Tyvärr kunde inte Emma komma, det var lite tråkigt jag saknade henne, hennes mamma skulle köpa nåt till deras trädgård så de hann inte komma, men förhoppningsvis så får jag träffa henne på onsdag för då ska vi ses alla igen.

   Jag och Moa

   Här ligger Philip och Samuel och chillar lite


Alla mammor skrattade massor när de var här, jag hörde dem prata nåt om att det är konstigt vad amningen gör med en. Tydligen så skyller de på amningen när de snurrar till det. Tycker det verkar lite konstigt, amningen gör inte mig konstig ialla fall, jag blir lite dåsig ibland i ju för sig, men det är ju bara för att jag är så mätt och belåten. Men ibland är mamma faktiskt lite virrig och jag hör hur pappa frågar vad hon sysslar med, hon är liksom lite seg ibland när hon ska få fram saker och sen tar hon typ en paus mitt i en mening och sen när hon ska fortsätta prata då kommer hon inte ihåg vad hon pratade om.

Åhh vad roligt det var att träffa alla kompisar, längtar redan till nästa gång!

// Melba

Hanna och jag!

Här kommer en bild på mig och Hanna när vi leker lite med Isabels leksaker.



//Melba


Första Hjälpen-utbildning!

I morgon lördag ska jag och Daniel på första hjälpen utbildning för barn mellan 10.00-16.00, mormor ska vara barnvakt till Melba! Hon är helt i extas, hon ser fram emot dagen som bara den säger hon. Hon sa att hon bara måste gå ner på stan med Melba och stoltsera runt som mormor! Melba kommer ha det toppen, det är nog vi som kommer att sakna henne bara, det är första gången som hon är borta från oss sådär många timmar i sträck! Jag har ju varit i väg på lite kvällsäventyr så då har mormor varit med Melba, då Daniel har jobbat, men då har det bara varit ett par timmar jag varit borta. Tror att utbildningen kommer vara superintressant och lärorik så vi kommer ha fullt upp och förhoppningsvis inte sakna vår lilla Melbis alltför mycket!

Det har varit lite dåligt med uppdatering med foton, men nu blir det bättring. Min pappa har nämligen lånat den och sen glömt den i Stockholm på hans jobb två gånger i rad!! Vi är ju vana att ta ett antal bilder om dagen på Melba och nu har vi inte tagit några sen i söndags, känns jättekonstigt! Men nu är kameran tillbaka, så nu ska det fotas igen!

//Karolina

Isabel och småknattarna!

I går morse var Melbis och jag hos Linda och Isabel, Meja och Hanna var oxå där med sina mammor. Meja är 6 veckor och Hanna tre dagar äldre än Melba. Isabel var nakenfis när vi kom, hon verkar trivas riktigt bra i bara mässingen! Hon kröp omkring och var nyfiken i en strut, hon är ju så duktig och står upp med lite hjälp nu så hon vill dra sig upp hela tiden och leka med tjejerna. Melba är lite smått ovetande att Isabel "leker" med henne, hon ser ganska så frånvarande ut, se (http://bp2.blogger.com/_v4rmY3r7vNY/R_0QjO93WTI/AAAAAAAAJAY/FgO7JIlg7t8/s1600-h/IMG_3730%5B1%5D) Det var en trevlig fm med mycket bebisprat! Och mer blir det idag, för snart kommer föräldragruppsmammorna med sina bebisar hit!

//Karolina

BVC-rapport 8/4-2008

BVC-rapport!

Melba 2 månader och 19 dagar
Vikt: 5030g

Längd: 59 cm

Huvudomfång: 39 cm


Sinnestämmning på BVC: Glad, pratig och riktigt nöjd att vara naken för när jag skulle lyfta henne till skötbordet från mätningen så kissade hon, jag hann lyfta ut henne en bit från mig så det mesta kom på golvet. En riktig liten bustjej!!


Äventyr!

På lördagen mötte vi upp en massa vänner på Tuna Park för lite lunch och strosande i butiker! När vi kom blev vännerna nästan lite osams om var vi skulle sätta oss, alla ville ju vara nära Melbis! Det var många som ville åt vår lilla Melbis, Sara var snabb ner i vagnen och plocka upp henne, sen gick Melba runt bordet som en riktig vandringspokal från famn till famn! När det var dags för blöjbyte, fixade Sara och Sandra det utan problem, Melbis hade varit nöjd och glad, hon hade börjat låta lite missnöjd i slutet men det kan ha berott på att det tog lite tid, enligt Sara. 

  Kiri, Ellen  och Melbis

När vi åkte därifrån var Melbis rätt trött, inte så konstigt med tanke på at hon är så nyfiken och inte alls vill sova på dagen och när hon får träffa en massa roliga människor. När vi kom hem somnade både hon och Daniel en sväng, sen var det dags för Daniel att åka till jobbet och dags för mig att svida om. Melbis lade jag i spjälsängen och hon låg nöjt och snackade med molnen och solen som hänger där. Hon gurglade och bubblade så hon satte saliven i halsen flera gånger. Sen kom mormor och assisterade lite en sväng så jag fick pudra näsan lite extra eftersom jag skulle iväg på personal fest med hela Tuna Park till lokomotivet. Peter kom förbi mig och sen gick vi och Melbis till chefen Lotta på lite fördrink. Melbis fick mat strax innan vi åkte därifrån och mormor kom och hämtade henne när vi åkte. Hon var hemma hos oss med henne, enligt mormor hade hon varit helt bedårande och en riktig mönsterbebis!

 Peter och Melba  Emelie, Melba och Marit i bakgrunden

Kl 19.20 blev vi hämtade och körda till festen. Det roliga var att Brothers hade vunnit en taxiresa till festen plus att när vi väl gick ut till taxin blev vi rejält överraskade, en vit limousin stod där och väntade på oss, wow vad häftigt tyckte vi!

   Lotta, Biggan, Peter, Emelie, Marit och jag

Det var ett rätt påkostat kalas mot tidigare personalfester så det var kul, det var mat och dryck, Tuna Park awards (där det hade röstats fram, bästa manlige, kvinnlige säljare, bästa butik och skyltning), DJs, Shawn da man (stand up) och ett ballongsläpp med massor av fina priser!!När kl var runt 23 kände jag att det räckte bra för mig, jag dansade loss lite en sväng på dansgolvet och sen kom broder och hämtade mig! Åhh vad härligt det var att komma hem och se min lilla snorpan ligga alldeles fridfullt och sova i sin säng.

På söndagen var vi hemma, badade och myste med Melbis och gick en promenad. Daniel jobbade kväll och jag och morfar var ute på promenad och sen fick jag hemlagade hamburgare! Melbis var en riktig snackpåse på kvällen, hon hade mycket att berätta för morfar och mig!

  Efter-badbilder


Imorgon är det dags för en BVC-kontroll och sen spädbarnsmassage, ska bli spännande att se hur mycket hon har ökat i vikt, det känns som att hon har lagt på sig ganska mycket den senaste veckan!

Godnatt
//Karolina

Buzz och guitarhero!

I fredags vid lunchen gick jag och Melbis till mormors jobb och mötte upp henne för lite lunch, det var väl uppskattat! På em var jag och Melbis hos morbror Jon, han skulle förberda till en födelsedagsfest för Jasmina och han ville ha lite hjälp. Melbis var hur pigg som helst och ville inte all sova, ibland känns det som att hon glömmer bort att hon bara är 2 1/2 månad och är för liten för att vara vaken så mycket,  hon behöver sova ca 16- 20 timmar per dygn. Men tydligen så klarar hon sig på bra mycket färre sovtimmar. För när vi ska förska vagga henne till sömns i bland på dagarna så somnar hon in men tar liksom bara powernaps på typ 10-20 minuter och är därefter superpigg igen, precis som att hon inte behöver nån mer sömn då. När vi är ute och går med vagnen sover hon nästan alltid men man kan ju inte vara ute och gå hela tiden, men hon sover väl så mycket som hon behöver just nu!

I fredags kväll var vi hos Hakka och Linda, vi spelade buzz och guitarhero! Guitarhero är verkligen beroendeframkallande, superkul men svårt! Jag är sån som inte ger mig, jag skulle kunna stå hur länge som helst och spela, jag säger; bara en gång till, det här är sista gången osv!! Det måste vi spela fler gånger!!

//Karolina

Nakenfis!

VI vill dela med oss av lite lättklädda bilder på vår lilla tös!

   Innan badning 
  Fötterna och tårna börjar bli riktigt intressanta

   I badbaljan!

 Efter badet bar det av till Denniz och Ellen på lite middag, Melbis fick mat precis innan vi gick så hon var mätt och belåten, ett tag i alla fall!

   Ellen och Melbis

//Karolina

Föräldraträff!

I onsdags hade vi vår första föräldraträff sedan allas bebisar kommit till världen! Vi var ute i Hällby hos Sussi och Emma! Sussi bjöd på chili con carne och bröd till alla mammor och bebisarna fick mammas gamla vanliga mjölk! Det blev fullt hus, 5 mammor med varsin liten bebis, precis när alla kom var faktiskt alla bebisar vakna en liten stund men kort därefter skulle den ena ha mat, den andre somnade och så vidare! Vi hade tänkt att ta kort på alla bebisar när alla var vakna samtidigt men icke sa nicke, det fick vi inte igenom! Vi ska träffas på torsdag hemma hos mig och Melbis så vi får göra nytt försök då, ska bli kul att träffas alla snart igen!

Här är några bilder från dagen:

 Filip Samuel  Moa  Emma  

 
Elin, Emmas storasyster

Melbis     Emma och Melbis

//Karolina

Greppning!

    
Här har Melbis omedvetet fått tag på en av lekgrejerna, jag plockade bort den fråns tällningen medan hon fortfarande höll den i handen med ett hårt grepp. Hon är så söt, hon fäktar, grejar och stoppar den i munnen sen stannar hon och råstirrar på den och ser undrande på handen som om, hur sjutton har den kommit dit, hihihi!

På måndagen var jag iväg på efterkontroll för att se till så att allt står rätt till med min kropp och mitt sinne efter förlossningen! Sen blev det lite fönstershopping och sen hem och vila lite tillsammand med Daniel, innan vi skulle till mormor på middag!
  


Det blev en utmärkt kväll, med morbror Jon och Jasmina, god mat, tittandes på en massa gamla foton och en snackandes och skrattandes Melbis. Precis innan vi skulle gå hemåt vid 22 tiden måste Melbis ha varit övertrött och det visade sig i energi för hon låg i ca 10 minuter och bara bubblade och skrattade, helt underbart var det! Mormor var sååå nöjd att hon log och var så glad över lilla Melbis att hon säger att det blir jobbigt att skiljas från henne och att hon vill träffa henne hela tiden, hon säger att hon får abstinens när det går för många dagar innan hon träffar lilla Melbis.

   


När vi kom hem kom tröttheten hon blev så ledsen sen låg hon på skötbordet och nästan somnade, så vi lade henne i sin säng och hon somnade nästan på en gång.



Ser fram emot morgondagen, vi ska till Sussi och Emma i Hällby och träffa alla bebisar från föräldragruppen, spännande!!
//Karolina

Uppdatering!

Blogg.se sidan har varit nere så jag har inte kunnat uppdatera er på våra äventyr, men här kommer äntligen lite uppdatering!


Kvällsmys med pappa på fredagen

 På lördagen var Melba och jag på Tuna Park med Catrine, Jenny, Sara, Carro och Ove! Daniel var i bilverkstan och fixade dämparna och bytte till sommardäck! Melba var lite smågnällig och ville bli buren, och spana på vad som händer runt omkring, men efter en stund förstod jag varför hon var gnällig! Det började spraka i rumpisen på Melbis och det ville liksom aldrig riktigt sluta, folk runt omkring vände sig om efter oss, de tror säkert att det var jag som la av ett par brakare, men jag log lite fint och pekade på Melbis. Vii började gå mot skötbordet, vid det tillfället hade jag Melbis på armen men undvek att hålla precis under rumpisen för att inte "squeeza" ut det på sidorna men det var redan försent, jag blev "blöt "om handen ganska snabbt. Som tur var hade Catrine precis köpt en body till Melbis som kom väl till användning. Jenny var gullig och köpte ett par byxor till Melbis eftersom det krävdes en total makeover från topp till tå märkte vi när vi kom till skötrummet. Normalt sett brukar jag ha extrakläder i väskan men, hade precis tagit ur dem för hon vuxit ur dem och inte lagt ner några nya, men så kan det gå!! Efter ombytet och lite mjölk i magen var hon på toppenhumör, satt i vagnen (jacka, filt och kudde under huvudet) log och snackade hejvilt med den som nu drog vagnen, det var ganska poppis att dra vagnen. Jag får snällt gå på sidan. Sen tyckte jag att det var dags för Melbis att sova jag drog ner sufletten och då fick hon ju syn på lilla my som hänger där, och ojoj vad hon strirrade, hon stirrade och stirrade och pratade med lilla my, sen helt plötsligt så slöt hon ögonen, hon måste varit helt slut! Konstigt att hon fick ro egenteligen, för det fick ingen av oss som var där, för vid food courten var det plåtslagar SM så ni kan ju tänka er oväsendet som var.

Lördagskvällen spenderades hos Anne med Kiri och Johan, vi åt god mat och satt och myste i mörkret. Vi hade alla lampor i hela lägenheten släckta från kl 20. Mellan kl 20-21 skulle man släcka alla lampor för att spara enerig och tänka på klimathotet.
 Johan och Anne  Melbis blir nattad av Kiri

På söndagen var mormor, Melbis och jag ute på promenad och sen var det storstädning här hemma hos oss! Det var full rulle, dock kommer man inte så långt, allt tar dubbelt så lång tid som innan, nu har man ju en Melbis som behöver ens uppmärksamhet i tid och otid. En liten paus fick vi oxå, morfar och morbror kom förbi och hälsade på Melbis! Lite senare på kvällen blev vi äntligen klara, då kom vi på att vi typ knappt ätit något på hela dagen, då kom morfar förbi med köttfärsbiffar och sås som vi åt kl 22, inte det optimala men så kan det gå.

Det var allt för den här gången!

Godnatt

//Karolina



RSS 2.0