Jennifers 5-års kalas

I em var det 5-års kalas för Jennifer från förskolan. De hade lånat en lokal så det var perfekt för 10-15 barn att springa runt i! Melba höll sig väldigt nära mig och var osäker trots att det var många barn från förskolan, men efter 1 1/2 timme började det släppa...lagom tills det är dags att packa ihop...Kalaset bjöd på hela havet stormar, fika, dansstopp, korv, limbo, kull och fiskedamm! Melba hjälpte till att plocka undan och satt en bra stund och moffade godis med Elma!

Melba var jättenöjd med kalaset men sa på kvällen att hon var blyg för hon trodde att kalaset skulle vara hemma hos Jennifer och att de skulle finnas leksaker där plus att hon var trött eftersom hon lekt med farmor så mycket..!

Efter kalaset följde Molly och Hanna med oss hem på middag, mys och film!


Äntligen har farmor kommit..

..hon kom t 16.00 så vi kunde tillsammans hämta Melba på förskolan till hennes stora förtjusning, hon blev alldeles till sig :)

Nu har vi lämnat farmor och Melba och farmor med hemlagade hamburgare, smurffilmen och fredagsmys!

Jag och Daniel är på Jernberghska och äter middag <3


Prata i telefon..

..har hittils inte varit sådär värst kul för Melba så oftast så nekar hon telefonsamtal eller om någon vill fråga något! Men igår kväll ringde farmor och jag pratade en sväng med henne sen ville Melba prata...och så hon pratade 5-10 min satt hon med den där stora luren mot sitt lilla öra och berättade saker för farmor, underbara älskade dotter! Ett sånt där ögonblick där jag och Daniel inte kunde slita blicken från henne <3


Mitt i klippningen


Frisörsalong

Igår klippte jag Melba och hon ville ju såklart ha fin färg i håret..men har man ingen färg hemma så får man ta vad man har! Så det blev ett hjärta av en röd ögonskugga och en rosa hårslinga av en rosa ögonskugga som jag blött lite, gick prima!


Vårtjejen

Bilden är från i lördags efter anisktsmålningen! Ikväll har Karin från jobbet och Carro varit här på lite förgott innan vi gick vidare till Zizzis och guldklimpens modevisning.

Melba var sååå söt, hon ville så gärna vara med oss när vi satt och pratade, hon var sådär lagom blyg men nyfiken och man märkte på henne att hon kände sig stor <3


Hemglass och utelek

Ikväll har vi handlat från glassbilen, varit ute på gården, cyklat, gungat och lekt med grannkillen Malcolm och så tittade mormor ut en sväng också!


Våffeldagen..

...spenderade vi med fina vänner hemma hos Kirsti, Johan och Elmer!

Elmer den lilla tokstollen borrar sig själv i örat här, tur att det är en leksaksborr...

Melba poserar i pappas solglajjer :)


Familjen annorlunda

Här hemma ligger daniel på en filt med öppen balkongdörr och solar, Melba "hjälper" till och göra våffelsmet, el snarare hon gör en egen smet med äggrester, vatten, tvål och kryddor och jag går omkring som en robot med en fruktansvärd nackspärr/ryggskott!

Tidigare var Daniel och Melba ute och cyklade medan jag vilade!


Lördagsgodis, SHREK och Tiger!

Igår handlade vi lördagsgodis till Melba på filkedjan (gamla filmhuset) där var det barntema och alla barnen blev ansiktsmålade, fick jojo, klistertatueringar och glass! Så fick de träffa SHREK och tiger också :) Melba valde att bli målad som en kanin!


Soffpotatisar hos mormor

Ikväll är Daniel iväg med några kompisar och jag och Melba har ätit tacos hos mormor, sen intog jag soffläge och Melba har sockerchockhärjat omkring :) nu sover hon och snart dags för sängen för mig med!


Hamburgare och lek

Till lunch igår mötte vi upp Sandra, Eddie och Ebba på burger king, vi satt i solen och åt, sen blev det lek där inne i lekställningen! Vi gick vidare bort mot Max och en glass för barnen i solen :) därefter ville de såklart leka i lekparken vid Max, där blev det nog lite för mycket för snorpan så vi fick avstyra leken! Melba hostade sådant så hon kräktes upp glassen och en massa slem! Skönt att det kommer upp men lite dåligt av mig att jag lät henne leka sådant :( så kvällen blev lugn med mys i Melbas rum som vi möblerat om!

På bilderna har de dragit ner mössorna så de får solskydd!!


Krasslig mamma och Hello Kittyspel i sängen


Vårstädad balkong

I förrigår var vi ute på balkongen nån timme och vårfixade, Daniel och Melba blåste såpbubblor också!


Morfisen och Melbisen...

..har i dag umgåtts medan jag och Daniel har jobbat! De har pysslat inne med klistermärken och grejer och varit och matat fåglarna i Stadsparken! När jag ringde och var på väg hem från jobbet hör jag Melba i bakgrunden -vi har så kul jag och morfar!


Tröttisar

I morse hade jag en lugn och stillsam morgon där jag hann duscha, göra i ordning mig och äta frukost helt själv, familjen sov sött <3


Fortsatt vabbning men ingen feber

- mamma det är en härlig dag i dag!


Delad vabb, studsbollstillverkning och annat pyssel

Daniel och Melba har målat, lekt affär, lekt att de jobbar på förskola och en massa annat skoj, humöret har varit på topp och efter lunch har hon varit feberfri! När jag kom hem från jobbet så har vi gjort studsbollar och slängt in halva gosedjursligan i tvättmaskinen :)

Vid nattning har Melba tagit fram sin absolut trotsigaste sida och jag är helt slut :( tur att hon är söt när hon är sur och trotsig...


Vårdcentralen..

..har vi i dag besökt! Melba fick en starkare kur med antibiotika pga av halsinfektion det hade inte gått ner och blitt lunginflammation så det var skönt, men lite hjälp till att bli av med bassilluskerna tyckte doktorn att hon behövde! Snorpan gillade inte när sjuksköterskan stoppade ner en tops i halsen eller när hon ville ta tempen i örat :( stick i fingret gick fint i alla fall!

Hemma har vi försökt att ta det lugnt här sitter vi på golvet och målar!


Lite piggare

Hon sov nästan två timmar och vilade ytterligare en timme i soffan, fick i sig några få små tuggor fisk och ett glas fanta så har hon fått lite energi! Här har hon pussat pappa hejdå, han ska till träningen, Melba har på sig feklänningen hon fått av farmor och låtsas att hon är prinsessan Lillifee. Vi hoppas att det går åt rätt håll och inga mer febertoppar...


Trött sjukling


En vända till...

I natt vaknade snorpan med 39,9 i feber :( så idag blev det delad vabbning mellan daniel, mig och morfar! Nu är det SHREK i soffan för henne och bloggning och surfning för mig!


Människoskådning

I går em var vi hos morfar, tanken var att vi skulle spana på fåglar men som Melba sa -om det inte finns fåglar kan vi titta på människor! Så så fick det bli :) men ju längre tiden gick ju längre ner pekade Melbas mungipor...och dessutom var hon glansig på ögonen! Det bådade inte gott...


Ärbara råttor

I morse 6.45 vaknar vi av att vi hör att kylen öppnas och kort därefter kmr hon in till oss och säger att hon bäddat sängen och nu vill ha frukost! Övriga familjen tyckte det var alldeles för tidigt med frukost innan 7 på en söndag! Så med ett glas med youghurt så var hon nöjd en timme tills vi andra hade vaknat till liv!

Innan frukost satt Melba och jag och kollade på olika klipp på Bollibompawebben! Hon gillar Isabel och gnagarklubben (tror jag det heter) och där gjorde hon ätbara råttor. Så det bestämde vi oss också för att göra, här är resultatet! Ett kokt ägg, vindruvor t ögon, morötter t öron och en garnstump t svans! Båda råttorna blev uppätna av snorpan hon lämnade såklart kvar svansarna ;)


Härlig vårdag

Som har spenderats i Närjeholme hos Eddie och Ebba! Daniel och Kim har tvättat bilar, barnen lekt och jag och Sandra suttit i solen och pratat! Sen blev det korvgrillning oxå :)


Hemma hos Linnea och Thilde

I em har vi varit hemma hos familjen Humbla, det var väldigt väldigt längesen som vi sist sågs! Vi blev bjudna på tacos och våra stora tjejer lekte jättefint tillsammans, hoppas vi snart ses igen!


Mot godisaffären

I fm åkte vi med mormor till växtriket för att köpa tulpaner. På vägen därifrån stannade vi på Greve gott- godislager och handlade lördagsgodis! Här är Melba redo och har plånboken hon fick av Sara i högsta hugg :)


Fundersam!

- mamma kommer du och pappa sakna mig och längta efter mig om jag bryter huvudet? Funderingen kom då jag sa att hon inte kan sitta kvar i cykelstolen när jag hämtar ut pengar... Däremot sa jag att det går bra att sitta i stolen utan att vara fastspänd, medan jag går en kortare sträcka!
- okej mamma men då måste jag ju verkligen sitta still, så jag inte bryter mitt huvud! Förnuftig tjej som oxå lärt sig att vissla de senaste veckorna :)


Badmodell

-snälla mamma kan inte du ta kort på mig?


Mjau

Igår hämtade jag en liten katt från förskolan...


Rapunzel-Melba


Sjörövare

Till frukost idag så har jag en liten pirat som letar efter sin skatt på skattkartan, piratgrejorna fick hon från philips kalas för ett par veckor sen :)

(ser ut som hon har en pipa i munnen men det är en kalastuta)


Julio och Melba

Idag fick Melba följa med Julius och mamma Maria hem! När jag kom hade de mysstämning i Julius med låtsas tända ljus :) sen blev det livat med bus och lek! Innan det blev mat fick Maria och jag pengar och fick komma in och handla i deras affär!


Melba följde i går med Molly och Hanna hem för första gången utan mig och Daniel, det hade gått fint!

Här har de skickat varsin godnattbild till varandra


Älskade familj, tack för att ni finns!

Här spanar vi på filmer från när Melba var liten, Melba verkligen älskar det och vi med <3


Sötnosen..

..låtsades vara en hund på väg hem från dopet!


Kalasfin

Självklart var snorpan och alla de andra barnen kalasfina, här är Eddie, Melba och Wilma i kyrkan och Harry och Elmer vid fikat!


Ebbas dop

I dag har vi varit i Forskyrka på "lillasyster" Ebbas dop! Så fint och mysigt <3


Vår fina lilla familj...

..pryder mormors kylskåp <3


Melodifestival och kortspel

Kvällen spontanspenderas 50 meter bort hemma hos mormor med gammel mormor och morfar Lasse!


Alfons Åberg på Bio

Först blev det lunch på Tingsgårdens café där vi mötte upp Micke och Stella som sen hängde med på bion! Efter det blev det lite strosande på stan och tjejerna åt lite popcorn i solen :)


Glittertjejen

I förmiddags tog Kirsti och jag en promenad till parken loppan! Jag hittade de här söta ballerinatofflorna och den här glitterkavajen :)


Välkommen underbara helg


Fika med kusin Madelene..

..som är hemma från Göteborg över helgen!


Sara 30 år

För ett par veckor sen var Sara hemma i stan och kom hit på middag och lite spel med Melba och mig, så den här bilden är från då! De sitter och läser i Livets bok som Melba fick i födelsedagspresent av morfar! I dag fyller hon 30 så vi passar på att gratta henne lite här med :) grattis!!


Spännande med kikare

I onsdags em/kväll var vi en sväng till morfar! Han hade ordnat med kikare och stativ så vi hade lite fågelskådning från morfars vardagsrum :) Melba var riktigt fascinerad och tyckte det var superkul!!


Busungen har varit hos mormor

...medan jag tagit mig en välbehövlig vila! Melba har mått bättre så i dag var hon på förskolan i alla fall, kvällen har varit hostig men vi hoppas att det beror på att hon busat hos mormor..


Lite bättre

Idag har Melba mått lite bättre ingen feber under dagen! De här dagarna då vi har varit hemma har vi sysselsatt oss med en massa olika saker för att få tiden att gå, blåst såpbubblor, byggt ett kojzoo till gosedjuren, pärlat, lekt bebis och sen har Melba fotat lite tydligen...inget jag märkt...


Krya på sig presenter..

...kom mormor förbi med igår em! Rapunzelpysselbok och rolig tape :)

Här är en bild på Melba efter att vi lekt frisör, jag fick sätta upp en massa hjärtanspännen på henne


Vårpromenad och cykling

I lördags eftermiddag medan Melba fortf var hyffsad kry, var hela familjen ute på vårpromenad vi gick t Stadsparken och sen runt ån och tillbaka hem! Melba ville stanna och ta en bit ur lördagsgodispåsen vid varje bänk så det blev några härliga solpauser!


Sjuk igen

I lördags morse avslutade vi sista dosen av antibiotikan och i samma stund började en ny förkylning :( så i dag har vi blandat städning med soffläge med vår snorpa!

Natten var mindre rolig för Melba som vaknade ledsen och kokhet i sin säng vid 01.20 - mamma känn på min kropp, mamma jag är jättevarm, sa hon! På väg in till vår säng så kom det som alltid när Melba är förkyld, kräkningarna, det är liksom ingen hejd på dem, och ju mer hon kräks ju ledsnare och mer rädd blir hon...:(

Hon hade sååå ont i huvudet klagade hon på, inte konstigt med de sprängda blodkärl som uppstått i ansiktet!


Mellis i solen och utelek

Innan vi gick ut blev det bad, jag tror att "hela havet verkligen stormade" för de var vatten öööverallt efter de där små fiskarna...


Älskade barn

Förberedelserna för nattning gick prima, Eddie somnade utan problem inne i Melbas rum nedbäddad i sina blixtenlakan på madrassen! Melba var så fascinerad över att han somnade och klappade och tittade på honom flera gånger <3 de sov som stockar fram t 06.20, då var de såklart pigga som lärkor!


Frukosttajm


Sovkompis

I kväll ska Eddie sova hos Melba! Här är han på ingång :)


Konsert

Ikväll har morfar varit här, han hade med sig fler kulor och en megastor studsboll till Melba, de gillade hon :)

Efter en stund åkte princesskläderna på och hon ordnade med konsert i sitt rum, med på scenen fick vi alla vara i omgångar och sjunga med henne :) det blev både popular, twinkle little star och morfars finska visa! Riktigt roligt hade vi :)


Vårsol

I dag hämtade jag Melba vid 15 vi gick t lekplatsen med rutchekanan borta vid gammelmormor och gammelmorfar Lasse! Sen blev det fruktsallad till mellis hos dem, nu ligger Melba och är konstnärlig...

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_191906303.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/429425/images/2012/pic_191906303.jpg" class="image">


RSS 2.0