Faster 20 år!

I går hade vi först föräldragrupp hos oss, vi bjöd på kycklingsoppgryta med ris och yoghurt och sen gratinerad frukt i ugn! Det var lika trevligt som vanligt, inte mycket till lung stund utan fullfart hela tiden! I dag var alla barn med utom Moa. Vi lyckas aldrig få till det att vara helgrupp! Och det lär nog ta tid innan det sker igen. För jag har faktiskt fått job =) Ett vikariat  på utredningsenheten på soc, med stor möjlighet till förlängning! Ska bli hur spännande som helst! Ska dit i dag och träffa chefen och teamledaren. Det betyder ju att Melba och jag inte kan träffas på onsdagar längre. men förhoppningsvis får vi till nån em som vi kan ses i alla fall.

Så fort alla barn och mammor åkt hem igår, började Melba och jag packa i ordning hennes saker. För vi skulle nämligen till Vagnhärad och fira faster Emma 20 år och farfar som oxå fyller år! Så vi åkte lagom när Melba var som tröttast, perfekt för hon sov hela vägen och vaknade inte förrän vi öppnade bildörren! När vi kom dit hade farmor och Emma lagat Daniels favoritmat, Indonesisk gryta! Vi åt som bara den och sen blev det en massa lek med Melba! Farmor och emaa hade varit så gulliga och köpt en matskål, sked, pipmugg och haklapp till Melba! De hade köpt mat och dessert oxå! Pipmugen blev en klar favorit, trots att det inte var några handtag på den! Efter ett tag kom Emmas kompis Mia och sen ett par bekanta till Annika,  Agneta och Björn! Melba fick en massa uppmärksamhet av alla. Roligast tyckte nog Melba det var att få vara med och öppna Farfars paket och sen leka med snörena till Emmas paket.
Melba i fullfart med att hjälpa farfar
Farfar matar Melbisen med korvstroganoff

Faster Emma 20 år!


Mia och Melba Melba och pipmuggen

  Farmor försöker få hunden att stå still så Melba kan klappa

Agneta och Melba Melba och hunden

Mias rullstol var oxå en höjdare. Efter ett tag hämtades Agneta och Björns hund in från bilen. Ojojoj vad mycket kakkakaaka det blev då, Melba jagade hunden helt fördärvat, ochb till Melbas besvikelse var hunden inte alls intresserad av Melba. Men hon kämpade på och kröp efter den hela tiden! Sen var det en riktigt trött Melba som vi åkte hem med! Hon somnade på en gång i bilen efter att hon fått vällingen. Och sov hela vägen hem och vaknade kvart över fem i morse, men efter lite mojsande och välling vid sex så sov hon till åtta!

//Karolina

Isbjörnen!





Mormor köpte en isbjörn till Melba när det var internationella nalledagen! Den blev en klar favorit!
Det var mycket kakkakaka och eskimåpussar med isbjörnen, innan det blev dags för läggning då tog Puh över!

//Karolina






Bli vän med dammsugaren!

I dag försökte vi få Melba att bli vän med dammsugaren! Hon är inte jätterädd för den så hon blir ledsen eller så, men ganska reserverad, hon håller sig på avstånd om man säger så och så stönar hon lite när hon närmar sig den. Men hon är nyfiken så hon vill nog bli vän med den i alla fall!

  

Det gick riktigt bra, vi mutade henne lite med Puh =)

// Karolina

Handväskan= roligast!

I måndags var Melba och jag i väg till Tuna Park och inhandlade lite presenter till nästan halva släkten som fyllde år tror jag! Sen kom Sofia B och mötte upp oss för lunch! Hennes buss var lite sen så Melba fick sin mat först sen gick vi och satte oss i sofforna så hon kunde leka lite, och när Sofia sen kom beställde vi mat medan Melba levde rövare på golvet, hon var överallt och ville helst in under borden och hälsa på de andra. Nrä vi hade ätit klart så satt hon i soffan med oss och till hennes stora förtjusning så hade Sofia en handväska med en massa roligt i! Bankdosa, spegel, tugummipåsar, kamera, busslista och jaaa en massa skojigt. Så hon höll sig sysselsatt ett bra tag!

Melba, djupt koncentrerad Melba och Sofia

Vi tog en tur runt Tuna park oxå, men då började Melba tröttna på köpcentret så Sofia bar på Melba en sväng, då var hon nöjd!


Innan vi gick hemåt tog vi en sväng in till Brothers så Biggan och Lotta fick se en skymt av Melba. Sen knallade vi hem!

//Karolina



 

Hattmaskerad!

I helgen var Melba hos mormor från lördag till söndag! Melba hade skött sig alldeles utmärkt hon hade varit på toppen humör och underhållit hela kvällen! Hon hade varit lite ledsen vid läggning men sen när hon somnade så sov hon ända fram till halv sex, fick sen mysa med mormor i hennes säng och somnade om på en gång och sov ända fram till kvart i åtta! Då fick hon välling och var sen pigg och glad! Jag och Daniel hade en supertrevlig kväll vi var på 25 års firande med hattema! Här är några av allas hattkreationer:

Daniel och hans egenhändigt gjorda hatt av durkslag och partyparaplyer, som entré hade han i två "eldsprutande ljus"
Jag och min lila huvudbonad

Födelsedagsbarnet Johan med pälsmössa och Kiri med svart slokhatt
Emelie i kräfthatt Daniel i pälsmössa
  Denniz i mössa och Ellen i gubbkeps
  Anders, med sin husvagnsmössa, vinnaren i hatttävlingen
Catrine med sin lampskärmshatt
Sara och Hakka i äta godissnöresleken
Daniel hade busat med Hakka och lagt parmesanost i dosan
Daniel och Hakka
Ellen  och jag


//Karolina













Trött!

I dag var vi i badhuset med Sandra och Filippa! Det var precis lika skoj som sist! Vi badade lite i minipoolen, simmade runt i äventyrsbadet och åt lunch. Därefter var Melbisen suupertrött så hon tog en tupplur. Sen vaknade hon och vi badade lite i mellanpoolen, vi dansade, sjöng och skojade. Men när kl började närma sig 14 och vi hade varit i badet sen halv tolv så fick det vara bra för i dag! Vi träffade upp Catrine fikade lite och strosade lite på stan, jag hittade en ny vinterjacka oxå som jag köpte till mig, skönt då har jag det färdigt! Vid 17 träffade vi morfar och gick till Barnens Hus, han ville köpa en leksak till Melba så då gjorde vi det! Hon fick en BRIO skallra ( en sån där som ser ut som ett hamsterhjul) och två kuber med husdjur pch dess läten på! Tack morfar! Kvällen tillbringade vi med mormor, åt lite pizza och lekte med Melbisen tills det var dags för läggning. Mormor var med och nattade lite eftersom hon ska ha Melba i morgon när vi ska i väg på 25- års fest! Typiskt bara när mamma ska vara med och se hur vi gör, att Melba inte alls fick någon ro och det tog nästan en timme att få henne att somna. Tror i ju för sig att det berodde på att mormor var med, Melba är ju inte van att någon är med och tittar bara. Det är ju alltid jag eller Daniel som nattar, inte en som nattar och som tittar på. Tror dock inte att det kommer bli någe problem i morgon, för då är det ju bara mormor och Melbis. Nu ska jag gå och sova Godnatt!


En trött och varm Melba

//Karolina

Fullspäckad dag!

Dagen började redan vid 05.20 i morse för vår del, Melba ville inte sova vidare! Hon fick välling och sen kämpade jag med att få henne att somna om i sängen men det var inte hon sugen på. Som tur är har vi ett ess i ärmen och det är vagnen.  Vid 06.15 lade jag henne där med Nalle Puh och nappen och körde några gånger uppför mattkanten och så somnade hon! Perfekt för då fick jag sova lite längre. Daniel sov han med han har varit krasslig i natt och kallsvettats som en liten gris! Vi fick sova ända till 08 det var riktigt skönt! Sen blev det däremot stressigt. Daniel skulle iväg till jobbet egentligen til 09 hade han bestämt men det blev vid 10! Kl 9.10 kom Anna och Ebba förbi och väntade på oss, vi skulle nämligen gå till Öppna förskolan då men kom inte riktigt iväg då. Så vi kom lite sent dit men hann vara med på det mesta av sångstunden i alla falla, sen lite fika, och så fick alla barn leka med varandra!
Ebba och Melba

Därefter knatade vi mot stan och gick till fortet, för att äta ärtsoppa och pannkakslunch! Var tvungen att visa Anna var det var nånstans som jag höll hus nästan varje torsdag under graviditeten. Både Ebba och Melba sov så vi kunde äta i lugn och ro, hör inte till vanligheten. När det vaknade var det dags för mat och sen begav vi oss över vägen till Leklandet och lekte lite med dem innan vi sakta rörde oss hemåt.


Här sitter Melba på en leksakshäst, det var inte så värst poppis
så hon blev inte särskilt långvarig, men tillräckligt för att jag hann ta ett kort i alla fall!
Ebba däremot hon gilllade hästen och satt glatt och poserade

//Karolina



Bebbeträff!

I onsdags var vi hos Pernilla och Philip och träffade de andra från föräldragruppen!
Philip Samuel

Hela gänget utom Emma som var i Landskrona

Melba hade fullt upp hela tiden, klättra, greja och jaga katterna!


Här är Melbisen på språng till en av deras katter!

På eftermiddagen gick vi till Munktellarenan där det var rekryteringsmässa! Hälsade på mormor också som jobbade där för dagen. Lämnade min CV och pratade lite med arbetsmarknadsförvaltningen, försökte få in en liten fossing. Hoppas att det blir nåt där!

Kvällen spenderades hemma, jag och Daniel stod vid spisen hela kvällen och lagade storkok, 3 olika maträtter till Snorpan!

//Karolina






Kissen!

I dag var Melba och jag hos morbror Jon, vi hjälpte honom att fixa upp lite hyllor. Eller snarare morfar grejade med hyllorna och vi var bara med =) Innan vi kom till morbror så stannade vi vid en lekplats i närheten så Melba fick gunga som hon tycker är så kul! Polotröjan och mössan hon har på sig är kläder som jag haft när jag var liten som mormor (min mamma) stickat till mig, tyckte det var lite roligt att det passar henne nu!



Så här glad är Melba när hon får gunga

Melba var glad att få träffa Kissen igen oxå, hon kröp efter henne hela tiden men hon tröttnade ganska snabbt på Melba så hon gick sin väg. Men när Jon höll i Kissen så kunde Melba klappa henne och hon tjöt av glädje!!1

Här leker Kissen med Melbas badbok

Här är Melba på väg att ge sig på Kissen

Vid 15.00 kom pappa Daniel förbi Jon, han kom direkt ifrån Uppsala där han hade varit och hämtat vår bil som varit på lagning! Faktiskt så har det inte varit särskilt jobbigt utan bil, det har funkat riktigt bra, men det är skönt att ha tillbaka den!

Efter att Daniel åkt till jobbet så gick vi hem från morbror och direkt till mormor, åt lite mat och sen låg vi alla tre på golvet och lekte! Eller snarare mormor och jag låg på golvet och Melba klättrade på oss. Hon har börjat omedvetet släppa taget när hon står, så hon står själv, korta stunder men hon står själv då i alla fall. Men när hon kommer på att hon står själv säger det duns och ner på rumpan! Mormor letade efter en bild från när jag var liten och har på mig samma kläder som Melba, men hon hittade inte den. Vi ska leta lite nogrannare en annan dag! vore kul och se om vi är någe lika, det är ju mest pappa i henne men det börjar komma lite mamma oxå =)

// Karolina

Jobb, jobb mera jobb!

I fredags efter badningen så var morfar urte på långpromenad med Melba, hon sov 1 1/2 timme, hon var nog rätt slut. Jag passade på att vila en sväng, skönt var det eftersom sömnen inte varit så kvalitativ det senaste veckorna. Dock har hon svoit hela nätter de 2 senaste, jippie!! När Daniel kom hem från jobbet gick vi och handlade lite, det kändes ganska konstigt utan Melba, i de flesta fallen är ju hon med. När vi kom hem hade morfar och Melba lekt och morfar sa att Melba inte saknat oss en sekund utan haft det toppenkul med morfar!

Helgen har bara sagt swisch! Både jag och Daniel har jobbat, jag fram till 16 och daniel från 16, så vi har gått om varandra totalt. Känns som man inte ens sett varandra på hela helgen.  Vi har fått lite assistans av först morbror Jon och Jasmina i lördags, de gick en promenad och var sen och gungade med Melba! Sen stannade de kvar och lekte med Melba medan jag diskade och förberedde mat till Melbis. Helt otroligt vilken fart jag får och vad mycket man får gjort när man har lite hjälp! På kvällen kom Ellen och Kiri hit de lekte med Melba medan jag förberedde lite mat, pasta med ädelost och skinka, mums! När Melba somnat åt vi och satt i soffat och myste med lite tjejsnack och Stjärnor på is!

I dag har Sara underhållit Melba. Det blev lek, en biltur, de hämtade mig på jobbet och släppte sen av mig hemma så gick jag in och hämtade lite mat till Melba medan Sara åkte hem med Melba till sig (3 min ifrån oss), det var inte så poppis hos Melba, hon var ledsen en sväng, men det gick snabbt över! Och sen var hon i gasen och gastade och kröp omkring för fulla muggar. Johan åkte och hämtade lite pizza till oss. Melba gillade inte att vi andra åt och hon inte fick smaka. Så efter en stund kunde jag inte stå emot och gav henne en kantbit som hon gladeligen sög på!

//Karolina

Badhuset!

I fredags bestämde jag och Melba att hon var såpass frisk att vi kunde gå till badhuset. Det kändes som att jag packade hela fm för att se till så jag kom i håg allt, från blöjor mat, handduk och liknande, men tillslut kom vi iväg! Vi har varit på väg i flera veckor men hon har ju inte varit frisk, men nu så snörvlade hon knappt nånting och hostan är nästan borta. Vi mötte upp Kattis och Leo, vi fick ta med oss vagnar in och byta om nere vid gruppomklädningsrummen. Det var perfekt för då kunde de krypa omkring medan vi gjorde i ordning oss. Sååå söta blev de i sina badbyxor!! Vi placerade oss precis vid minipoolen med rutchkana, det var varmt som bara den men skönt! Melba var lite för kort för att kunna krypa i poolen men hon satt och lekte lite med sina leksaker och var såå nöjd! Efter ett tag gick gick vi till strandkanten så de fick leka och krypa runt där och sen tog vi en simtur med dem runt och satte oss på "hyllan" där det bubblar massa! När det blev dags för lunch satt Melba i bara badbyxorna och åt. Poff sa det så blev de båda jättetrötta så det var bara på med blöja och sen ner i vagnen och på med bältet . De somnade ganska snabtt så vi tog med oss vagnarna in i simhallen och simmade några längder medan de sov. Sen ner i varma poolen! Dock blev det inte särskild långvarig sovstund för dem, förmodligen för att det var så varmt i badhuset. Vi badade en sväng till och gick sen till omklädningsrummet! Det blev en riktigt toppen dag! Känns som att vi kommer besöka badhuset snart igen!


Hon ser lite förskräckt ut men det var snarare förtjusning som gav minen!

Leo och Melba när det var lunchdags

Melba och badboken

//Karolina





Pappa!

I förrigår sa Melba pappa!!!! Det har varit på G några dagar men som sagt så vet man ju inte riktigt vad som är vad, men nu är det verkligen pappa!! Underbart!!!

I dag var vi på öppna förskolan, det började med sångstund och sen fick alla bebbar leka! Det är så roligt för Melba bryr sig knappt om mig när vi är där, hon kryper omkring och leker med leksakerna och de andra bebbarna! Här är hon och leker med gåvagnen, använder den inte riktigt som man ska, men kul hade hon i alla fall!



Här är Melbas kompisar som var med:
Leo dryga 10 månader och en ny kompis, Theo 2 månader

Efter Öppna förskolan så gick jag och Melbis hemåt, men vi stannade hos morbror Jon hämtade upp honom och mötte sen upp Daniel och gick och åt lunch på Thai Classic! Melba var helt galen, hon har börjat för nån vecka sen att klättra ur barn stolen, hemma har vi ju sele, men det finns ju inte när man är ute och äter. Så man har fullt sjå att se till att hon sitter kvar, puh lite smått svettigt!

Dags för välling och nattning!

//Karolina




Vild i badet!




Full fart i badet!

//Karolina


Hårig!


Det finns faktiskt en massa hår på hennes huvud, sådetså  =)

//Karolina

Mellis i solen!

I dag har vi varit hemma på fm och grejat lite, haft tvättstugan och donat. Efter lunch packade vi i hop alla tidningspapper, mjölkkartonger och liknande gick med det till återvinningen och tog sen en promenad i solen! Melba somnade så vi satte oss på en bänk i solen i stadsparken och njöt av solen. Men det var inte så skönt som det såg ut för det blåste rätt bra. När Melba vaknade fick hon lite mellis och sen rullade vi bort till "andhörnan" och matade änderna och duvorna som även de samlas där. Melba körde sitt "kakkakaa" och ville hela tiden gå till fåglarna, vi hade fullt upp med att mata fåglarna och försöka styra Melba med händerna så hon inte gick på  de ganska så tama fåglarna eller ut i vattnet.

Melba mumsandes på en majskrok

 

//Karolina


Giraffen!

I dag när jag skulle klä på Melba så hittade jag en t-shirt med en giraff som hänger lite utanför, som Melba fått av Anne som var alldeles för stor när vi fick den. Jag har hela tiden tänkt att den är nog fortfarande för stor, sen när jag tog upp den såg jag att det var storlek 62/68 så blev lite orolig att hon växt ur den utan att hon använt den. Men den passade perfekt! MElba tyckte det var lite märkligt att giraffen satt fast när hon började dra i dens ben.

Efter lekparken tog jag och Melba en sväng förbi morfar, åt lite mat och lekte en sväng innan vi gick hem och gjorde i ordning för läggning!

En snorig Melba och en glad morfar

  Melba leker med lysknappen och lampan

I morgon är Daniel ledig så det blir en liten familjedag, ska bli mysigt! Hoppas att både Daniel och Melba håller sig friska och pigga bara!

//Karolina

Lekplatsen!

I dag tog lilla familjen en tur till lekparken innan Daniel började jobba:


Melba i sin nya jacka som hon fått av mormor och gammelmormor

På upptäcksfärd

Lite läskig gunga

//Karolina





Helgens bravader!

Lördagen började redan kl 06.15 då Melba bestämde sig att det var dags att gå upp, mindre roligt för mig, men det vara bara att pallra sig upp! Vi lekte ganska intensivt  till ca 08 sen började Melba gnugga ögonen, Yes tänkte jag och försökte lägga henne i sin säng för att sova, men utan vidare lycka. Nu när hon varit sjuk så tokprotesterar hon varje gång hon ska somna in själv hon skriker och gråter och ställer sig och skakar galler i sängen. Så vi tog med oss Nalle puh och gick ner till vagnen, lade ner Melba och lade över en filt över henne och en över vagnen, drog vagnen ett par gånger över mattan och vips så kom det snarkningar. Jag sprang upp, stängde av ljudet på mobilen och satte upptaget på hemtelefonen och lade mig i sängen! Hon sov ända till kvart i tio så det var helt underbart att få ta igen sig lite. Egenteligen är det ju inte så värst tidigt att gå upp kl 06.15 förutom de nätter när hon har hållit mig vaken, den här natten var en sådan så det var välbehövlig sömn för både mig och Snorpan! Sen ringde jag Jenny och undrade om hon var sugen på att åka nånstans, det var hon så vi begav oss till Ikea! Jenny, jag, Melba, Hobbe och Atlas (hundar)! Melba och jag satt i baksätet och hundarna satt ju i bur så vi squezade in vagnen bredvid, det gick precis!! Det blev lite småshopping på Ikea, konstigt nog var det mest saker till Melba =).



På em när vi kom hem tog vi en promenad förbi både morfar och mormor! Daniel hade varit tvungen att jobba trots att han var sjuk men fick gå hem tidigare i alla fall. Kvällen spenderades uppkrupna i soffan med Burritos och Stjärnor på is, inge mer spännande underhållning än så på lördagskvällen!

I dag söndag vaknade jag och kände mig som en klubbad säl, Melba har varit vaken mellan 03-05 och inte fått någon ro till att somna om, trots att jag gick igenom hela mitt register för att få henne att somna så när hon ville upp kl kvart i sju så var jag mindre nöjd. Körde samma som igår, intensivlekte till 8.30 och sen lade henne i vagnen och mycket riktigt snarkningarna kom kort därefter och jag pallrade mig upp och ner i sängen. 9.45 vaknade hon! Skönt att kunna ta igen lite sömn i alla fall.  Vid lunch kom Kiri, hon kom precis när Melba slagit i huvudet i gåvagnen så hon var alldeles gråtig, men det gick ganska snabbt över och vi gick ner till Kaka och jag blev bjuden på lunch =). Melba var så trött så hon sov en timme ute i solen utanför Kaka. När hon vaknade var hon på strålande humör, hon flirtade med alla som satt bredvid och lekte och stojade!  Nåt som var riktigt kul var när de satte på fläktarna i taket, hon tittade och tittade upp i taket, titttahhh, tittahh sa hon och pekade!

Melba tittandes i taket på fläktarna och Kiri



Hoppas på en bättre natt i natt, men ser inte så ljust på det eftersom hon fortfarande är så förkyld så det lär nog bli att jag är vaken ett par timmar igen i natt. Ska vara duktig och lägga mig tidigt så är jag kanske lite piggare i morgon!

//Karolina

Långpromenad och lunch!

I fredags var Melba, jag, Sandra och Filippa och besökte Nålmakarens förskola, hittils bäst intryck så det lutar nog åt att det blir där vi ska försöka få en plats till Melba, från när vet vi inte riktigt eftersom jag fortfarande jagar jobb. Men förhoppningsvis får jag ett snart! Vi vill inte att hon ska börja redan i januari men tycker att augusti är lite sent, det vore perfekt om det blev typ i mars/april, men tyvärr är det ju svårt att få plats vid den tiden, men får jag ett jobb så är Daneil hemma tills Melba börjar på förskola!

Efter Nålmakaren tog vi en promenad till Tuna park! Åt lunch och tjejerna fick sitta på golvet vid sofforna och leka, Melbas plastskrapa från Ikea var roligast. Melba var en liten tjuv och slängde sig på Filippa hela tiden och ville leka med den, Filippa däremot är en liten dramaqueen och satt still och tittade ledset på mig med en liten tår i ögat och undrade varför hon inte fick leka med den. Av alla leksaker vi hällt ut från våra lekpåsar så var den roligast! Lola och Patrick gjorde oss sällskap också så vi satt och pratade medans tjejerna underhöll sig på golvet, de trivdes riktigt bra mitt ibland oss!

Filippa, plastskrapan och Melba mitt i en hostning
Melba ätandes på stolen




På kvällen var Daniel fortfarande krasslig så morfar var förbi en sväng och myste med Melba så han fick vila lite! Jag hade lite "Karolinatid" och träffade Carro och Catrine, mat och dryck och en bra film, skön kväll med en massa skratt blev det!

//Karolina



Tandborstning med mormor!

I torsdags kväll var mormor förbi en sväng hon lekte och stojade med Melbis så hon var uppskruvad som en liten duracellkanin! Innan hon gick hem gav hon Melba välling och hjälpte till med tandborstningen!





//Karolina

Freja!

I torsdags hade Melba och jag en heldag med Johanna och hennes Freja. Vi började med en promenad, Freja skulle sova och hon är i det stadiet när man inte får stå still med vagnen en sekund för då vaknar hon på en gång. Melba har ju blivit bättre på det nu, man kan ju faktiskt ställa henne still och hon fortsätter sova. Efter promenaden gick vi till Sylvia för lunch, jag radade upp alla saker, leksaker, matburk, vattenflaska osv så det såg ut som att vi var ett helt dagis där. Melba fick lunch först och sen åt vi mammor det gick faktiskt rätt bra den här gången inga tallrikar i golvet i alla fall. Det är bra på Sylvia för det är lite lugnare och så finns det bra med utrymme så Melba kunde sitta på golvet vid vårt bord och leka. Efter lunchen tog vi en promenad igen och stannade sen vid en bänk på söder och gav Melba lite mellis sen blev det dag att sova igen.
Freja och Johanna Johanna och Melba


På kvällen var vi hos gammelmormor och Lasse och åt smörgåstårta. Melba var pigg och glad och röjde runt under deras köksbord och i sovrummet för där har de ett jättestort spegelskåp som var riktigt skojigt!

Gammelmormor och Lasse Melba på språng

//Karolina

Gnissla tänder!

Nu när Melba har fått två tänder i överkäken har hon kommit på att hon kan göra ljud med tänderna. När hon vaknar så kör hon lite tandgnissel och ser supernöjd ut fast jag däremot får nästan lite rysningar av ljudet. Förresten det har jag glömt att skriva farmor var här i lördags och lärde Melba att flirta ;) Det tar en stund men när man blinkar till henne så blinkar hon tillbaka, dock ser hon lite förvånad ut över vad hon precis har gjort. En sak till Melbisen kan säga titta också!! Tiiittthhha säger hon och snörper på munnen medan hon kryper om kring bland sina leksaker!!

Nu ligger hon och sover och jag ska passa på att göra iordning mig sen ska jag iväg och träffa Johanna och 3 månader gamla Freja!!

Välkommen till världen lilla Ellen och stort Grattis till stolta föräldrarna Clara och Fredrik!

//Karolina


Mamma!

I kväll har Melba sagt mamma!! Hon sade det i redan i onsdags men då vågade jag inte riktigt tro på det, men idag har hon verkligen sagt det. Helt otroligt vad skönt det var att höra henne säga det och verkligen rikta ordet till mig!!!! Jag svävar på  mammamoln!!!

//Karolina

Miniligisten!

I natt har Melba faktiskt sovit förvånansvärt bra!! Eller snarare hon har inte varit så mycket vaken i natt, vilket förmodligen beror på att hon kan andas bättre, känns skönt att veta att hon får lite ordentlig sömn. Förhopppningsvis beror det på bricanylen som hon får inna hon lägger sig. I kväll gick det bättre vid läggningen oxå och hon har än så länge bara vaknat tre-fyra gånger. Så det är helt klart på väg åt rätt håll!! Tack alla ni som skrivit kommentarer det värmer att ni tänker på Melbisen!!

I dag tröttnade vi på att vara hemma och försöka ta det lugnt!! Vi tog en liten lunchdate med Sandra, Filippa, Linda och Isabel. Ingela en kompis till Linda var oxå med, hon har en liten tjej på dryga ett år men hon var med sin pappa. hon hade nog tänkt sig en lugn lunch utan bebisar men tji fick hon för det blev livat på en gång. Filippa började med att ha ut hennes sodavattenglas i golvet och kort därefter så hade Melba ner hela min tallrik med mat i golvet!!! En riktig liten ligist var hon =) Så inte en lugn stund hade vi, sen var inte Melba på sitt bästa café humör, hon blir ganska snabbt uttråkad nu plus att hon började bli trött så jag guppade en sväng runt hörnet med vagnen så hon somnade och hon sov nästan 11/2 timme!!! Hon och Isabel sov utanför Waynes i sina vagnar!! Riktigt duktiga tjejer! Filippa var inne med oss och fikade hon ville inte missa något! Efter lunch/fika gick vi till lekparken vid Eskilsgatan!! Vi satt först i parken och gav våra tjejer lite mellis och sen fick småtjejerna gunga och Isabel satt i sandlådan och grejade! Strax innan vi skulle gå kom Camilla och Samuel från föräldraguppen oxå så det blev en riktig barnvagnsträff!

 


På kvällen gick jag ner med mamma till stan lämnade Melba och Daniel hemma! Det var meningen att jag skulle spana lite på kläder till mig själv, men som vanligt kom jag hem med en massa nytt till Melbisen =)



//Karolina

Mera sjukling...

Ojoj vad lite sömn vi har fåttden senaste veckan!!! Melba har inte haft det lätt =( Hon har haft luftvägsinfektion, hosta, snuva, 39 i feber och sen fyra tänder på G!! Så hon är inte särskilt glad, hungrig eller törstig...Usch man vill göra allt man kan för att hjälpa henne men det finns ju inget man kan göra mer än det vi redan gör dvs; ger henne antibiotika (ätit i 10 dagar nu) hostmedicin, näsdroppar, näsfrida (snorutsugare) och vagga henne till sömns... I helgen har det dessutom varit värre, hon har inte alls kunnat sova och fått nästan som anfall när hon hostat så hon har blivit alldeles stel i kroppen och nästan tappat andan, så i dag var vi hos läkaren igen. De tog halsprov och termometer i örat och det gick fin fint men när de sedan skulle ta stick i fingret då var det inte kul längre. Melba var så ledsen så ledsen, hon fick ett liteet klistermärke av sköterskan som hon istort sett åt på för hon var så ledsen och nappen funkade ju inte. Tilllslut var hon så trött att hon somnade dirket när jag lade henne i vagnen...Det visade sig att hon har astma, att hon får för trånga luftrör när hon blir förkyld och dessa behöver vidgas så hon får lättare att andas,  vi har fått bricanyl utskrivet som vi ska prova.

Hopppas verkligen att det hjälper för det lilla till sömn som hon får mellan hostningar och gråtattacker är inte särskilt mycket och sen är hon ju ingen långsovare på dagarna.. Som tur är har hon en stund mitt på dagen och på kvällen som hon orkar hålla humöret uppe och leka och vara glad. vi har försökt att vara hemma så mycket som möjligt men det funkar inte hela tiden eftersom hon blir så uttråkad snabbt så många promenader har det faktiskt blivit och idag på dagen var vi hos morbror Jon och jag hjälpte honom att tapetsera upp en fototapet och morfar tog hand om Melbisen.

//Karolina

RSS 2.0