Härlig vårsol

Precis hemkommen från jobbet till en lunch som intas på balkongen! Melba är redan inne på efterrätten :)


Teckning till farmor

Med Eddie, Melba, mamma, pappa och farmor plus ett hus, väg och slang! Huset har lite fint på sig också och en blomma har hon berättat! Igår vid lunch hämtade vi Eddie som följde med oss till tullgarns slott där farmor var med och ordnade en familjedag :)


Egen stil

Hon är söt vår snorpa när hon frågar om hon får ta på sig "vad hon vill" det blir en salig blandning då, det rycker lite i färgkombinationststarmen i dessa lägen men har "hört" att det är bra att jag tränar på det... :)


Smeloppan

Igår förberedde vi inför loppisen och idag har vi sålt kläder och annat för fulla muggar!


Ängel i urklippt hjärtpapper

Som mormor fått av snorpan! I går kväll var vi hos mormor, åt tacos och myser med henne då hon beger sig av mot Turkiet i dag!


Den här sötisen lämnade jag hemma i morse <3


Storstädning och rensa avlopp...

...det var vad vi sysselsatte oss med i söndags! Melba var ju såklart med och hjälpte till här skrubbar hon badkaret, bästaste hjälpredan! På eftermiddagen pysslades det i mängder med de sakerna som Melba hade plockat i skogen vid Kirsti och Johans stuga i Askersund!


Traktor och fika

I lördags när vi skulle åka från Askersund fick vi en otrevlig överraskning som ledde till något spännande, i alla fall för barnen! Vår bil fastnade/körde fast i mossan och efter många försök fick vi lov att känna oss besegrade och Kirsti och Johan åkte till bonden som ryckte ut med traktor! Oj oj vad spännande tyckte främst Elmer :) efter det äventyret åkte vi in till Askersund och fikade på ett jättemysigt café och gick ner till vattnet och spanade på båtarna! Efter en lång dag somnade hon i bilen strax innan vi var hemma igen...


Askersund!

I morse vid 9.00 styrde vi kosan till Askersund till Kirsti, Johan och Elmers stuga som skulle fräschas upp lite! Jag fick sitta bak medan Daniel och Melba satt och pratade där framme, vi stannade på vägen och köpte en Hello Kitty pysseltidning som minskade "när är vi framme frågorna" något ;)


Bildkavalkad från gårdagen

Det blev ju utelek för Melba och Daniel, lunch och lek på tuna park med Sandra, Eddie och Ebba! De hängde på hem och där dansades det bl.a. Dansstopp :)


Kvällsrmålning

Efter Elmer åkt hem igår låg Melba och jag kvar på golvet och målade och ritade! Hon gillar verkligen att rita och pyssla och för tillfället är favoritprogrammen på Bolibompa "pysselskogen" och "biss och kajs" plus - det där programmet med hon Eva som lär alla barnen en massa saker och berättar hur saker fungerar! Så i morse när Daniel och Melba var lediga så räknades minuterna ner till pysselskogen skulle börja!

I dag är jag på jobbresa i s-Holm och sen träffa stockholmstjejerna på spelkväll :)

Daniel och Melba har trotsat vädret och varit i rothoffsparken och sen i Tuna Park med Sandra, Eddie och Ebba!


Elmer

Igår skulle Kirsti ha lite egen tid och Johan jobbade så Elmer kom till oss :) det blev köttfärssås och spaghetti som åts utan problem! Efter det lyxade vi på en torsdag med glass efter maten, sötnöten Elmer sög i sig glassen som om det vore en festis, helnöjd var han!

Därefter lekte vi stjärnstopp och under hökens vingar kom, Melba var så pedagogisk och förklarade för Elmer, att han inte förstod gjorde inget utan han fick hänga på henne och skrattade som bara den!

Daniel tog fram legolådan innan Elmer skulle åka hem, men det lektes inte med lego utan Melba och Elmer satt på lådan och Daniel körde den fram och tillbaks och de skrattade så de kiknade, underbart!


Hämtning från förskolan

Idag var leken i full gång på förskolan! De gjorde tårtor och cyklade för fullt :) här är Melba och Julius! Innan vi åkte hem ville Melba visa vad de gjort på fm, gjort massor av hand och fotavtryck!!


Morgongrimaser


Utmanande kvällar

Puh.... Det har varit ert par riktigt jobbiga nattningstillfällen de senaste veckorna! Sådär att man känner att man biter sig i läppen, räknar till tio tio gånger om och ja helt enkelt inte har tålamod så det räcker till! Men med envishet och lite småändringar i rutinerna till nattningen, att jag släppt lite prestige och krav och en liten gnutta extra tålamod så verkar det som att det nu börjat vända...

Älskade dotter du är underbar för att du är du <3


Rally

De fina rallybilarna tillhör Eddies morfar och Eddies morbror Robert som dundrade runt på banan! Eddie var helt begeistrad i bilarna och hade inte så mycket tid till Melba och Elmer, Melba var lite bekymrad över det och ville åka hem ett tag där... Hon är ju van att Eddie hänger efter henne hela tiden :)


Rally

I söndags var vi på rally med dessa finingar, härligt väder fick vi och lagom tills vi var på väg därifrån började det regna!


Torsdagsmys hos Eddie,Sandra och Ebba


Mer vernissage


Vernissage

I torsdags hade morfar vernissage på sin utställning på folkhögskolan! Den pågår fram till 18 maj så gå och titta :)


Äntligen ny bilbarnstol..

...som Melba har längtat! Idag har Daniel och Melba varit lediga och tog en tur till Västerås och fikade och köpte framåtvänd bilbarnstol!

- åh det ska bli så spännande att sitta framåt pappa!


Takida

img_8173 (MMS)

Takida


Fina filurer...

...följde med mig och Melba hem från förskolan igår!


Blodpudding

Så här kan man oxå äta blodpudding...knasfia!


Leos lekland

På långfredagen hade vi en slappardag och gjorde mest ingenting, skönt...men framåt lunch blev vi riktigt rastlösa så vi mötte upp Eddie, Ebba och Sandra på nyöppnade buslandet! Alla var vi helnöjda med två timmars lek och bus :)


Teckning till Hakka..

...som var här i söndags!


Middag hos morfar

Han lagade mat som inte var påskmat, mumsigt var det, för lite trött är man på påskmaten nu! Här masserar/kliar Melba morfar, vi fick alla en omgång, faktiskt riktigt skönt, sen spelade vi spel och lekte under hökens vingar kom :)


Frisör

Igår var Daniel och Melba och tvättade bilen och köpte en mörkläggningagardin på jysk till Snorpans rum! När de var där fick Melba några egna pengar och hon fick själv betala en liten väska med hårgrejor plus att hon fick ett eget kvitto, en mycket stolt snorpa som lekte frisör på både mig och Daniel!


Stockholmsbesök

Idag har vi träffat Jenny E, hon var riktigt modig och slängde sig upp i klätterställningen precis som Melba!


Rensning

Nu sitter jag och rensar bland alla Melbas bebiskläder, i slutet på april ska vi stå på loppis! Helt otroligt vad vi har fått och handlat på oss under de här åren... Det blev nästan öde i källaren ;)


Påskmiddag med familjen

Morbror Jon, farmor, gammelmorfar K-G och vi samlades hos mormor för påskmiddag! Det blev mat och sen spelade vi finns i sjön och memory innan det blev dags för fika :)

Sen blev farmor inlåst i badrummet då dörren gick i baklås :( det blev att ringa till securitas då vi med konstens alla medel inte fick upp dörren! Men farmor blev befriad till slut i alla fall :)


Cooling

Härom kvällen var vi en sväng till morfar, det var lite soligt ute så Melba ville ha på sig solbrillorna!


Älskade barn


Påskkärringar och påskgubbar

Våra fina fina barn fick gå ut och "påska" som Melba säger, vi gick till mormor och sen gammelmormor och gammelmorfar Lasse plus några grannar i huset! Barnen var mycket nöjda för godiset och småpengarna som damp ner i lilla korgen efter att de lämnar ifrån sig påskpysslet!


Pysseleftermiddag med vänner och fina barn!

I går samlades vi ett gäng för att påskpyssla och äta god mat! Nu har vi bestämt att vi har det som tradition att träffas på skärtorsdagen :) här är några bilder från pysslet


Hela familjen soffhänger efter gårdagens pysselkväll


Påsktjejen

Den här fina påsktjejen skjutsade jag till förskolan igår :)


Påskpyssel från förskolan och utbecklingssamtal

Igår var Daniel och jag på förskolan på utvecklingssamtal! Många fina ord om vår snorpa, omtänksam, lär sig snabbt, tar hand om de mindre barnen, kan uttrycka sig själv och vad hon känner, duktig på språket, kan skriva sitt namn räkna enklare tal och är en glad tjej m.m utvecklingsområde eller vad man ska kalla det är att då hon ex. Gör illa sig eller att hon hamnar i en konflikt med nåt annat barn kan hon låsa sig och det tar väldigt lång tid att bryta "ledsenheten", oftast vill hon då bara vara med en personal och inget annat funkar, när personal försöker bryta av det med att göra något annat och sen går där ifrån blir hon oftast väldigt ledsen igen... Personal och vi resonerade om det och en anledning kan vara att hon språkligt när det gäller att uttrycka sig är före men när det gäller känslomässigt är hon fortfarande bara 4 år vilket man glömmer bort ibland <3


Fina farmor och Melba

...och till lunchen i lördags gjorde Melba fina placeringskort precis som mormor brukar göra!


Kvällsbesök av mormor

Igår kom mormor förbi på kvällningen, Melba hade först inte riktigt tid med henne då hon och pappa skruvade och fixade med stolarna i hennes rum som var lite skranglig...Men sen gick Daniel och tränade och mormor fick hänga lite med Melba innan nattning!


Tjuvstart med påskpyssel


Korvgrillning

Idag trotsade vi det tråkiga vädret, bi gick ut till lekparken, tog med oss engångsgrill och korv! Vi muttrade hela familen på vädret och kylan och gick ganska snabbt in efter lite lek med mormor som också anslöt!


Januari börjar året...

Här sjungs det månadsvisan för fulla muggar, Daniel och jag har söndagstempo och tar det lungt..


Morgonpromenad..

..betyder också att jag kom hem till ett dukat frukostbord!


RSS 2.0