Valborg hos mormor

Idag tillbringar Melba Valborg med mormor, medan jag och Daniel drar till Stockholm och njuter av varandra och lite ensamtid!


Stödpinnen borttagen

I fredags togs stödpinnen till cykeln bort på Melbas önskan! Så i helgen har det cyklats masssssor, mysigt när Melba sagt båda kvällarna att -jag har haft såååå roligt i dag! Både jag och Daniel håller med :)

Dessutom fick Melba en ny större cykel av mormor och Ville som de köpte på Smeloppan i lördags, Daniel pimpade upp den och sen var det full rulle!


Känslor

Mamma: vad har du ritat för fint på din teckning?
Melba: det är jag, jag är arg!
Mamma: jasså varför är du arg?
Melba: för jag inte vet om vi kommer komma iväg till Thailand! Och jag vill faktiskt åka dit!
Mamma: fast vi ska ju åka dit!
Melba: fast jag vet inte att vi verkligen kommer åka dit!
❤❤❤


Busungar

I söndags när vi satt och njöt i solen vid hamnen så dök Eddie, Ebba och Kim upp! Det blev ordentlig fart på Melba och Eddie och de var såå glada att träffas :)


Start och stop

I helgen har vi hunnit med att träna på start och stop också! Plus att Hon cyklat hem från förskolan tre dagar i rad, vi märker att hon nu verkligen tycker det är roligt att cykla och att det blir roligare ju säkrare hon blir!


Grillning i Sundbyholm

Även lördagen bjöd ju på fint väder så då blev det grillning och mys i Sundbyholm!


Utredas

I söndags hade vi en riktigt härlig utredag med vårstädning och däckbyte och både lunch och Mellis i solen!


Tand nummer två äntligen tappad 2013-04-19 ❤


Pappa hemma

Pappan hämtad och hemma igen ❤ det blev grekisk restaurang i Södertälje och sen fredagsmys i soffan!


Äntlgen


Minisocialsekreterare

I måndags var vi inne en snabbis till mitt jobb och hämtade några saker innan vi åkte tillbaka hem till soffmys och vidare tillfriskning! En såå nöjd Melba som fick skriva på datorn och ringa upp pappa på högtalartelefonen :)


Badkruka

Idag blev det middag och bad hos mormor innan det blev dags att gå hem och sova! Ibland så är timmen mellan 18-19, känslig som bara den och mycket förtvivlan och frustration när det inte blir som man tänkt sig för vår lilla snorpa! Stora krokodiltårar följt av massa tröst och sen lite prat så går det sen över och vanlig nattning kan börja, och tillslut så somnade hon in, efter många "jag ska bara" och " jag har ont här och där" ❤


Morbror hela dagen

Idag har Melba haft en heldag med morbror då hon sen i helgen fortfarande ät krasslig efter förkylningsastman. Förkylningsastman kom tillbaka i lördags efter att Melba en längre tid varit befriad från de värsta symptomen!

En mycket nöjd Melba och en nöjd men trött morbror som menar att 7.30-16 med Melba är lika ansträngande som en dag på jobbet, tufft att vara morbror ❤

Kvällen och natten spenderar Melba hos mormor ❤ tur att familjen finns!

Själv är jag på barnrättsdagarna i Örebro :) och Daniel i Ängelholm, men äntligen på fredag kommer han hem efter tre veckor solo!


Äggögon

Igår morse spelade Snorpan in en film med äggögon som vi skickade till Daniel!


Godnatt pappa

Ikväll blev det smsgodnatt till pappa plus att vi skickade en liten film och ett sovgottfoto! Annars försöker vi prata i telefon el via FaceTime, i dag sa snorpan - godnatt mamma jag älskar dig och vet du jag längtar efter pappa! Annars säger hon det lite då och då och framför allt när hon blir sur på mig eller något går emot henne..men idag var det ett sånt där genuint konstaterande <3


Här är gullungarna från i lördags!

En riktig härlig dag hade vi med lek både inne och ute, mellis, lunch och fika hann vi oxå med! Gangnam style gick på repeat ett antal gånger medan de körde sina moves med mig och Melker som publik..Dagen slutade tyvärr med en febrig Elmer som t.o.m. tackade nej till glass och fika..så det var en hängig Elmer och en trött Melker som hängde med en nyfriserad Kirsti hem!


Funky Kids

Det går fortsatt bra med dansen på söndagar! Den här söndagen kom hon inte ut en endaste gång och jag höll mig utanför och tränade under tiden :)


Älskade dotter

Igår hade vi en underbar dag där vi först tog hand om fina killarna Wally-Stavåker! När de åkte hem slängde vi oss på sängen och hade sådär mysig mamma-dotter-mys och prat. Sen bestämde vi oss helt spontant för att åka till Erikslund i Västerås! Vi varvade shopping med lek på alla braiga lekytor. Melba var helt med på överenskommelsen att varva lek och shopping och inte en gång var det tråkigt!! kändes som hon verkligen uppskattade det, vilket inte brukar höra till vanligheten..Vi avslutade kvällen hos Ville och mormor där vi fick middag :)


FaceTime, tur att det finns

När längtan blir stor så ringer vi! Melba undrade hur det ser ut hos pappa när vi ringer, så här skickade pappa tillbaka!


Melba längtar efter solen


Lilla Ingrid

Igår träffade vi lilla Ingrid 5 veckor och mamma Sofia såklart, de var på lite visit från Stockholm! Vi träffades hemma hos Anne som bjöd på kvällsfika. Melba var med också så hon passade på att leka med ett jättefint dockhus och en galen uppblåsbar mössa! Sen var hon riktigt stolt över att få hålla i Ingrid såklart <3


Fina flätor

I påsk har jag fått gjort lite fina flätor på min fina Melba!


Skattjakt och äggletande i trädgården

Melba fick på långfredagen leta fågel fisk mittemellan efter en liten påskpresent från mig och Daniel som innehöll lite småsaker som roliga plåster, en petshopfigur och nagellack!

Sen blev det en riktig Jansson tradition för Melba på påskafton! Farmor och Daniel gjorde i ordning en skattjakt med ledtrådar gömda i ägg i hela trädgården, så Melba och faster Emma gick på jakt och vid en del av ledtrådarna fanns det lite färdgodis :) det var en nöjd Melba som sen kom fram till skatten!


Påskfirande i Vagnärad

I år firade vi påsk i Vagnhärad! Det här året med en ny familjemedlem, lille Staffan :) mycket lek och gos blev det plus godis och annan god mat!


Yohio

Idag trängdes vi med alla andra Yohiofans på tuna park! Melba var nöjd att sitta på Daniels axlar och spana på Yohio :) sen blev det lite sen lunch där medan vi väntade på att kön till autograferingen skulle minska! Sen tillslut var det Melbas tur och Yohio tyckte Melbas glittriga tröja var fin :)


RSS 2.0