Vinka!

För en vecka sen ungefär lärde sig Melba vinka!! Mysigt som bara den är det, hon vinkar verkligen åt de som vinkar till henne, hon vinkar tom när man säger Hej! Nu väntar vi spänt på när det första ordet kommer, Daniel tror ju att det blir pappa såklart och jag tror på mamma! Fast det kan nog även bli titta för det känns som att det är på G. Hej har hon oxå snuddat på några gånger men det är rätt svårt att veta vad som är joller och vad som är nåt ord...

//Karolina och Daniel

Present!

Farbror Hakka och Linda har varit på semester till bla Malaysia, de har nu kommit hem som välgräddade pepparkakor och var nöjda över en toppen bra resa. Med sig hade de en present till Melba! Titta vad fin hon blev i den:

Hon ser ut som en liten boxare bakom galler
Minigeishan Melba
Tack Hakka och Linda!

Sen fick Melba en till present igår, Fia och Henrik har varit nere i Ullared så då passade jag på att beställa lite engångsartiklar som våtservetter och torrservetter. Fia sade att hon inte kunde motstå hon var tvungen att köpa nåt till Melba oxå så hon fick en svart plyschmysdress med rosa ränder på muddarna!! Tack Fia och Henrik! Inte nog med det, hon hade även köpt en Miss Kitty t-shirt till Melba när hon var i Turkiet. Tack för alla söta kläder ni ger till Melba!

//Karolina och Daniel

Avokado och banan överallt!



I går fick Melba äta banan och avokado själv, det tog sin lilla tid de gled ju bara ur hennes små fingrar när hon väl fick tag på dem. Men hon fick i sig nästan allt av 1/5 avokado och 1/3 banan. Sen tror jag att hon tröttnade och blev otålig för att det tog sån tid. Det var lite att städa sen kan jag lova, det var sött och kletigt överallt så nu blir det dags att köpa en sån där plastmatta/skydd att ha under matstolen. För Melba blev det badbaljan på en gång!!

//Karolina

Gunga är bäst!!

Innan vi åkte hem från Uppsala fick Melba gunga på Oliver och Theos gunga. Jippie vad kul hon tycker att det är!!!







//Karolina

1 års kalas!

I söndags var jag, Melba och mormor till Uppsala till familjen Stenberg. Oliver fyllde 1 år så han hade kalas! Vi träffades vid ett skogsområde och grillade korv och pinnbröd och gick en tipspromenad. Det var mysigt som bara den, solen sken, det luktade grillat och vi satt på filtar i gräset. Melba var nöjd som bara den, hon fick ju uppmärksamhet hela tiden och var det inte av alla andra som var där så var ju mormor  med hela tiden och lämnade nog knappt Melba för en sekund.

Oliver 1 år


Groggy

Korvgrillning

Efter grillning och tipspromenad var vi några stycken som tog en promenad  hem till dem, medan de andra åkte bil. Där bjöds det på tårta som de andra smaskade på men Melba åt fruktpuré och jag åt en frukt! Theo var med lite överallt och hjälpte till att öppna paketen åt Oliver och att leka lite med hans presenter. Oliver och Melba var mest nöjda över att få sitta mitt i alla presentsnören och inslagningspapper.
Melba gör musik
Oliver och Theo med en av Olivers presenter
Tårta som ett tåg

Marita, Mommesan och Melba

//Karolina

Uppdatering av veckan!

Här kommer lite kort uppdatering av veckan som varit!

Föräldragruppen träffades hemmas hos Sussi och Emma, det var längesen vi träffade Emma så det var riktigt roligt.
En glad och nyäten Emma
Melba sitter i en "lära sitta stol" som ser ut som en potta, där satt hon faktiskt still i några minuter vilket inte hör till vanligheten, hon hittade en sopkvast som var intressant

Att stå upp är bäst!!

Daniel kom och hämtade oss och vi åkte sen till Tuna Park och spanade på en jacka til Melba bla. sen hälsade vi på Brothers. Lotta har nyligen köpt en 9 veckors liten valp, Nellie heter hon, sååå söt! Melba tyckte att det var riktigt spännande men lite läskigt oxå till en början men sen , blev hon kaxig och slängde sig mot henne och drog henne i pälsen.
Daniel, Lotta, Nellie och Melbisen

På torsdagen kom min mormor och Lasse hem, eller snarare de flyttade tillbaka hem från Nordnorge! Så Melba och jag var med och tittade på deras nya lägenhet som de ska flytta in i! Kul att de är tillbaka i Sverige igen!! De har inte träffat Melba sen hon var ca 2 veckor gammal! På kvällen kom Carro och Catrine förbi hos oss och lekte lite med Melba innan vi gick vidare på smyckesparty och Daniel nattade Melba.

Mitt i lekartagen
En snorig Melba och Catrine

I dag har vi varit hos läkaren med Melba. Det visade sig att hon behövde både antibiotika och hostmedecin. Tydligen så var det rejält med slem och tilltäppta luftvägar, så det är ju inte konstigt att hon har haft svårt att sova med sin rosslande hals. Så nu har vi börjat med en antibiotika kur på 10 dagar så vi hoppas verkligen att det blir bättre av det så hon/vi får lite lugn och ro på nätterna. På em mötte vi upp Madde och Moa på leklandet, det var första gången vi var där. Det var ganska folktomt när vi var där vilket gav oss lite mer plats. Moa är  6,5 månad ungefär och är lika aktiv och full av energi som Melba. Melba var dock lite konstig när vi kom till leklandet, hon sov ett tag när vi kom och vaknade sen upp och var ledsen och hur mammig som helst. Det var första gången som jag verkligen märkte att hon var mammig på riktigt. Hon kramade sig fast vid mig och tryckte hela kroppen mot min, det var suupermysigt. Sen gjorde hon ifrån sig såna där läten som hon gör när hon skäller på dammsugaren hemma. Ljud som låter som att hon är lite smårädd men nyfiken. Efter en stund var hon med igen som vanligt och satt i gåstolen och snakcade och petade på Moa! Moa blev riktigt i extas när Melba kom nära eller när jag tog fram kameran!!

Moa och Madde
En eftertänksam Melba

Efter att vi skiljts åt tog Melba och jag bussen till Tuna Park där vi mötte upp Jenny och shoppade lite, Melba var nöjd så länge hon fick leka med en galge som hon fick på Lindex och nrä den inte funkade var det bara min plånbok som dög. Lite senare kom Anders så då fikc han stoltsera runt med Melba på armen.
Galningar ser de ut båda två

//Karolina










Hemma hos Filippa!

Idag var Melba och jag bjudna hem till Filippa och mamma Sandra på leklunch! Melba och Filippa åt sin lunch först, Filippa fick prova lite bitigare mat, men hon verkade inte ett dugg intresserad av maten utan hon var så nöjd med att bara titta på när Melba åt sin mat. Melba fick sitta i en "resebarnstol" eller vad man nu ska kalla det. En "tygpåsestol" kanske är bättre förklarat, man trär/binder fast den på en vanlig stol och sen satte man Melba på stolen och knäpper som en blöja fast henne där. Perfekt var det! Den tar ingen plats och var supersmidig. Den är ju perfekt när man ska hem till folk som inte har barnstol, en sån måste vi nog inhandla. Melba var faktiskt på rätt bra humör idag, hon trivdes riktigt bra med Filippas alla leksaker och röjde runt som vanligt. Filippa var glad och nöjd precis som hon brukar, förutom när hon ett par gånger ramlade bakåt och slog i huvudet, då kom det stora krokodiltårar. Melba kröp omkring och hittade till kökslådorna och upptäckte att det inte var något barnlås på dem, det var skojigt!!
Melbas tandborstskallra var riktigt poppis hos Filippa



Melba in action


Filippas coola vällingstil!
Filippa och Melba ätandes Filippaäpplen som sorten passande heter.

Sen blev de båda så trötta så de tog varsin powernap på ca 30 minuter. Sen var det dags för mellis, tiden går så snabbt när man träffas med andra mammor och barn det händre ju saker hela tiden! Melba fick äta äpple, hon fick en klyfta som hon fick hålla i själv det var hon riktigt nöjd med, jag var ju tvungen att ta det flera gånger, eftersom hon var så ivrig och bet bort lite större bitar, det var inte populärt. Så hon fick suga och greja med sin äppelbit tills hon hade äpple i hela ansiktet.
 
Melba i närkontakt med både duvor och änder
Vi avslutade dagen med att gå ner till stadsparken och gunga och mata fåglarna, Melba och Filippa tjöt, så kul verkade de tycka att det var.






Förresten nu har en av tänderna kikat fram, man känner som en vass liten nål i överkäken, tidigare har vi ju bara sett att det är där under och är på G!! Hon var hel galen när hon skulle äta, hon frustade och grejade med båda händerna i munnen och bet och hade sig så det kliade väl som sjutton där inne. För första gången har vi märkt en maträtt som Melba inte gillar, till kvällsmat fick Melba för ovanlighetens skull en köpt burk mat, gräddstuvad pytt, den var blä den ville hon inte alls ha! På kvällen kom gammelmorfar och mormor till oss på lite varmamackor, Melba var sååå trött så hon somnade på mormors arm redan innan vällingen. Mormor gav sen vällingen till en knappt vaken Melba, sen blev det inga nattrutiner utan bums i säng för hennes del. Och hon sover fortfarande trots nästäppa och hosta. Hoppas att det sjuka har vänt bort nu!

//Karolina

BVC-kontroll 23/9-2008

Melba 8 månader och 4 dagar

Vikt: 9065 g
Längd: 69,5 cm
Huvudomfång: 43,5 cm

Sinnestämmning: I dag var pappa med så Melba var på toppenhumör, lite reserverad första minutrarna mot sköterskan men sen snackade hon på och var allmänt nöjd!

Jag var samtidigt hos läkaren för mitt onda knä, det visade sig att det kan vara korsbandet, jag ska ha knät lindat framöver och sen har jag fått tid till röntgen så får vi se vad det leder till. I värsta fall operation och i bästa fall så är det bara tillfälligt och det kommer hjälpa att stödja upp. Hoppas verkligen på det!

//Karolina


Hemmakväll!

I lördags jobbade jag hela dagen pch Melba var uppassad av först mormor på fm och morfar på em. Daniel jobbade kväll så vi gick om varandra totalt hela dagen, plus att han var iväg och fixade med bilen på fm.När jag slutade hade jag turen att bli hämtad från jobbet av Sara, så jag slapp komma hem så sent, det var skönt! Sara hängde på hem till mig och Melba, vi hyrde en film och lagade tacos, eller snarare Sara lagade tacos och jag nattade Melba som var svårnattad.  Sara hjälpte till att ge Melbisen sin välling, vi har fått lov att tagit pauser i ätandet för näsan ställt till med problem men det gick riktigt bra den här gången. När hon tillslut somnade stod maten på bordet, rätt skönt på en lördagskväll.



//Karolina

BOEL-test och två nya tänder på G!

I fredags var BVC-sköterska hos oss på hembesök och gjorde ett sk BOEL-test (BOEL står för Blicken Orienterar Efter Ljud). Jag var lite smått nervös för att det inte skulle gå att genomföra, dels för att Melbisenv arit så förkyld och ledsen de sneaste dagarna så jag tänkte att hon kankse inte alls var mottalgig frö nåt som inte tillhör det vanliga. Men mest var jag nervös för om Melba överhuvudtaget skulle reagera på sköterskan, eftersom Melba har varit totalt nonchalant och oberörd samtliga gånger på alla kontroller. Sköterskan sa sist att hon hoppades att Melba skulle vara lite mer medgörlig och mottalig för lite flirt och konversation så att BOEL-testet skulle gå att genomföra. Men faktiskt så gick det riktigt bra, Melba gjorde precis som man skulle, dvs höll i en pinne med ena handen, flyttade den till munnen och till andra handen och reagerade på ljuden som hon utförde. Bra Melba! Efter testet var färdig ville Melba ner på golvet och stå upp så hon stod o travade vid sköterskans ben och hon fick sen promenera med Melba och hon snackade tom med henne!! Så förhoppningsvis så har de blivit kompisar nu, Melba verkar ha lite lång lära-känna-sträcka med vissa!

Precis efter sköterskan gått såg jag att det är två framtänder på frammarch.!!! Så inte konstigt att hon varit ledsen och så, febern har väl förmodligen berott på det plus att hon haft en riktig otur och åkt på flera förkylningar på raken så hon har inte riktigt hunnit återhämta sig emellan dem. Rådfrågade vår granne lite, som är läkare om hur länge förkylningar håller i sig när de är sådär små och när man ska kontakta läkare. Hon sade att det inte var så farligt förrän febern är mer ihållande och allmänntillståndet är försämrat en längre tid. Och eftersom Melba bara varit "gnällig" och inte tappat aptit eller törst så borde det inte vara någon fara. Skönt att höra det från någon som vet, även fast jag redan vet att det ligger till så så är det alltid skönt att få det bekräftat.

Efter BOEL-testet skulle vi ha träffat Emma och Sussi för lite lunch men det blev avbokat.  Så vi våldgästade Sandra, Filippa, Madde och Vilmer lunchdate. Det blev lunch på Beirut Seller, men vi blev inte så långvariga. Melba var riktigt otålig och ledsen och var inte alls nöjd oavsett vad som skedde. Det blev en tur på stan och sen hemåt, så jag fick lite tid med Melba innan jag skulle iväg och jobba. VI gick hem åt Mellis, gick till lekparken så Melba fick gunga och sen en kort promenad så hon sov en sväng.

Madde och Vilmer Filippa som nyligen lärt sig att sitta själv, duktigt!

Melba i gungan, lite läskigt verkar det vara, men hon höll ett stadigt grepp i däcket.



På kvällen var jag och jobbade och Daniel hemma med Melba. När jag kom hem lagade vi mat och sen åt lite mysig sen middag med tända ljus och småpratade lite innan jag totaldäckade. Helt slut var jag när kl var 22 så bums i säng blev det. Kl 00 vaknade Melba och vägrade somna om , eller snarare hon kunde väl inte eftersom honhade så ont i tänderna och så var hon så förkyld så nappen var ju ingen tröst. Hon kramade Puh hårt och vred och vände sig men så fort hon fick lite lugn och ro så slog hon upp ögonen igen och var ledsen. Så Daniel och jag hade fullt upp den natten. Vi flyttade henne till vår säng runt 03 och då låg hon vaken till halv fem ungefär och grejade innan hon tilllsut somnade och sov till kvart över sju. Puh vilka nätter det är når hon är sjuk, det är raka motsatsen mot när hon är frisk. Hon sover ju annars hela nätter och som mest så vaknar ju hon runt 05, vill ha nappen och somnar sen om till runt 7. Hoppas att hon snart får tillbaka sin rytm. Så även vi får lite mer kvalitativ sömn, det tokiga är ju att vi inte har nåt eget rum till henne, det blir ju automatiskt att Daniel blir väckt även om vi bestämt att jag ska ta henne under natten. Så vi har bestämt att om hon i fortsättningen kommer sova dåligt får en gå ut och lägga sig på soffan så inte båda är som spöken dagen efter.

//Karolina

Småplock!

Här är lite bilder som har legat och gömt sig i mobilen:

Melba i Tittis (kollega från Daniels jobb) knä, det är av Tittis söner som Daniel fick låna sin fina utstyrsel till maskeraden vi var på förra veckan:


Melbisen, fångad i sin säng


Melba i den fina mössan och vantarna som hon fick av morbror Jon och Jasmina

//Karolina

Linnéa!

Har ju glömt att skriva in att vi var ju och träffade Helén och Linnéa i tisdags. Vi var på Waynes och lunchade. Linnea är ca 3,5 månad och sååå söt och liten mot vår Melbis. Melba var jättenyfiken på Linnéa och ville pilla på henne, men Linnéa var inte riktigt lika sugen på det.
Linnéa på Waynes och påpälsad för hösten

Melba i höstkylan


Så Melba fick leka själv i stället. Linnéa var inte helt nöjd när jag höll i henne, det kom lite tårar och så men det var så mysigt ändå, hon stretade ju inte emot utan lade huvudet på axeln och myste lite trots att hon var ledsen. Melba har ju inge ro längre i famnen, om hon ska upp i famnen är det bara för att man ska förlytta henne, så hon kommer närmre det hon har siktat ögonen på. Men det är skönt att hon fortfarande accepterar att jag håller henne mot axeln på kvällarna och sjunger godnattvisa. Det var riktigt kul att träffas i alla fall och umgås lite, hoppas det blir fler gånger snart igen!

//Karolina

Sjukling hos morbror och moster!

I dag var vi och kollade på en av de ev tilltänkta förskolorna som vi kan tänka oss att placera Melba på när det blir dags. Vi kollade på den "nya Djurgårdsförskolan". Fina lokaler och det verkade vara en bra förskola med bra pedagogisk grund. Men det kändes lite stelt, det var helt nybyggt sen 1 år tillbaka och kändes lite för sterilt för vår del. Så vi ska fortsätta att kika, än så länge så ligger "Djurgårdsförskolan" (den gamla) bra till. Efter detta åkte vi tilll morbror Jon och Jasminas lägenhet och hälsade på lite. Melba var väl inte direkt i bra form, hon var snorig och ledsen och det var knappt så att Kissen piggade upp henne. Men i slutet piggnade hon till lite när vi  fikade och hon fick stå upp och trampa vid deras köksbord ihållandes i bordsbenen.


Här var hon ledsen så stora krokodiltårar föll från kinden

//Karolina



Pappamys efter jobbet!

I går när Daniel kom hem efter jobbet så, lade han ner en helt utpumpad och trött Melba i vagnen för att sova lite efter att alla mammor och bebbar varit här. Hon däckade i stort sett i vagnen och det är ju inte konstigt så som hon far och flänger och stylar med sin krypstil och sin uppdragninar till stående. Den här tuppluren blev mer som en vanlig dvs 30 min. Vi lade oss i sängen allihoppa och myste, inget lugnt mys men härligt ändå, Melba studsade omkring med Nalle Puh i högsta hugg. Melba var på riktigt snackhumör, hon snackade nog sönder både mig Daniel och sin Nalle Puh. Hon har ju börjat att säga nänännännnännnä nyligen, som hon blandar med mamamamammma, papapppapapappa, babbbababbbaba och kakakkakakakkaa. Sen lite tjut och iihihhhiiii mellan =) Sen får hon syn på lampan och kör en liten konversation med den och fortsätter sen med Puh. Hon reagerar på titta lampan, så var vi än är och säger titta lampa så tittar hon upp! Helt otroligt att de kan lära sig det så snabbt, hon känns ju så liten fortfarande.





På kvällen sen vid nattningen kändes hon sådär liten igen, hon har åkt på en förkylning igen, suck! Det känns som hon inte hinner vara frisk i mer än ett par dagar förrän hon blir dålig igen. Vi har hembesök av BVC i morgon så hon får se om det är nåt annat som spökar hos Melbis, för så här mycket sjuk är det ju ingen annan bebis som är. Så vidd nattningen fick vi vagag henne till sömns igen, plus förkylningen så drack hon nog vällingen lite för snabbt så hon hade ju luft imagen som kom ut från alla håll och kanter. Men hon somnade tillslut, men det blev inte långvarigt inte, hon har varit varken från och till hela natten. Fram till 03 orkade jag sen var jag tvungen  att väcka Daniel, mina ögon såg i kors. Vid halv fyra var Daniel på väg ut i vardagsrummet, tända lampan och låta henne leka sig trött för hon var inte ens trött längre trots att hon mer eller mindre varit vaken hela natten. Sovit ca en kvart och sen skrikit, sovit tio minuter sen skrikigt osv. Men tillslut så fick vi henne att somna mellan oss strax efter 04. När Daniels klocka ringde vid halv sju var vi båda rätt möra. Melba sov fram till 07 sen ville hon upp! Så det var ju bara att masa sig upp som en liten zombie. Melba var snorig som bara den, så hon var rätt missnöjd med det mesta hela dagen! När hon är så där krasslig så vill man ju bara bädda ner henne och låta henne sova, men det funkar ju inte, hon sover ju snarare sämre och färre timmar när hon är sjuk.
Nu ligger hon i alla fall i sin säng och sover sen 20. Hon ser ut som en riktig slagskämpe, såret vid ögat, myggbett på kinden, rödrosig om kinderna och rödprickig runt näsan av allt torkande... Hoppas morgondagen blir en friskare dag för Melbisen!

//Karolina




Mamma och bebbegrupp hos oss!

I onsdags blev det vår tur att bjuda på lunch och lek och bus! Melba började dagen riktigt bra vi gick upp vid halv åtta, lekte och grejade lite. Vi gick till affären och Melba satt i vagnen och hjälpte mig att hålla i korgen och allt annant som lades där i, hon var nöjd som en liten fisk i vattnet. Efter handlingen var klar var det dags för en förmiddagstupplur tyckte jag, så jag lade ner henne och började knalla hemåt. Lagom vid kanotcenter så sov Melbisen så när jag kom hem ställde jag henne utanför på vår uteplats med myggnät på vagnen och fönstret öppet så jag skulle höra henne när hon vaknade. Jag gick in och förberedde med lunchen och gjorde i ordning mig själv. När de hade gått ca en halv timme började jag bli lite stressad eftersom hon i nio av tio fall vaknar efter ca 30-40 min. Men inte den här gången klockan gick och jag kollade och kollade ner i vagnen men hon låg och sov så sött så. De andra mammorna och bebbarna kom och Melba fortsatte sova. Tillslut vaknade hon, efter 2 1/2 timme!!!!! Det har aldrig hänt, helt otroligt var det! Hon fick lunch och var sen allert som en liten loppa. Hon var mer högt än lågt, hon drar sig upp mot allt, personer, stolsben, gåstolen, grinden och de andra bebbarna. De var väl mindre nöjda över att ha en Melba över dem, dragandes i hår och öron. Men det var stunder när hon var lugn och satt och lekte på golvet med de andra oxå. Då får man passa på att pusta ut, för det är rätt mycket att göra nu när hon tar sig fram såpass bra. Idag var det alla andra mammor som fick lite fullt upp, jag lämnade nog dem lite i sticket eftersom jag grejade i köket. Så de var så snälla och tog hand om sin egen bebbe och Melbisen.

Här är lite bilder fårn när vi försökte få med alla på en bild tillsammans men eftersom Melba kryper ur bild hela tiden hade vi fullt sjå med att få henne på plats.

Philip, Samuel, Moa och Melba

Här sitter Melba lite halvtmotvilligt i Pernillas knä, Pernilla försökt få Melba och sitta still bredvid de andra, men det var inte så poppis.

Det var en riktigt trevlig dag som vanligt! Synd bara att vi inte fick träffa Emma och Sussi, men nästa vecka blir det hos dem, ser fram emot det!

//Karolina


Maskerad!

Det blev en superrolig kväll i lördags, med en massa vänner, mat och dryck, musikkryss, "så ska det låta" och en massa dans! Det blev en sen kväll och en konstig känsla att sova utan vår lilla snorpan, men rätt skönt var det på morgonkvisten att få sova ut faktiskt. Ja vaknade i ju för sig som en klocka vid 06 och sen vid 08 igen. Så vid 08 ringde jag till mormor och hörde hur det var med snorpan. Melba hade sovit hur bra som helst, dock hade mormor tyckt att madrassen i resesängen var lite hård så Melba fick sova med mormor när hon gick och lade sig. Det där med madrassen var ju bara en ursäkt, hon ville ju mysa med Melbisen såklart =). Mormor hade däremot inte sovit särskilt mycket, Melbisen är ju inte direkt still utan hon ligger på tvären och rullar och fäktar och grejar. Mormor sade att Melba var helt bedårande när hon vaknar, sådär yrvaken och leende. De hade i alla fall hafdt en bra kväll, men trött hade Melba varit så hon somnade sittande i mormor knä vid 18 innan hon en sfått vällingen så mormor väckte Melba gav henen välling och gjorde i ordning henne för natten sen sov hon innan åtta. En nöjd mormor kom och lämnade Melba på söndag efter lunch. Vilken känsla det var att få se lilla snorpan igen, det kändes som det var så mycket längre tid man varit borta. Men det var skönt att allt gick så bra!

Här är några bilder från maskeraden:

Piraterna Malin och Daniel och humlan Emelie

The Flintstones, Fia, Henrik och Sandra

Sotaren Johan, Daniel som amerikansk fotbollsspelare
och Niklas som elektriker
Catrine, 20-tals pinglan som fyllde år och hade festen
Anne och Daniel
(har glömt vad de heter de som de föreställer i sällskapsresan)

Smurfen Jenny Kissekatten Ellen

1700-talsdamen Kristina och Spådamen Therese
Sotarna Johan och Sara
Jag som cheerleader och en hård Daniel utan hjälm

Undrar vad de blir för tema på nästa fest....

//Karolina














Övernattning!

I kväll ska jag och Daniel på maskerad/25 års fest så Melbis ska sova över hos mormor första gången! Ska bli spännande och se hur det kommer gå. Jag tror att det kommer gå utmärkt och både mormor och Melba kommer vara så nöjda i varandras sällskap!

//Karolina

Lek och bus!

I torsdagsefter lunch träffade vi upp Isabel och Filippa och deras mammor på stan, vi gick och strosade lite och sen hem till Isabel där tjejerna fick lite mellis och vi mammor åt nötter och drack te!

Isabel uppskattar inte Melbas försök till lek utan verkar tycka att Filippa är mycket roligare att leka med. Det kankse beror på att Melba kör fram som en ångvält och flyger på Isabel, medan Filippa är lite mer medgörlig och låter Isabel göra lite som hon vill. Förhoppningsvis blir de bättre kompisar snart när Isabel förstår att Melba bara vill leka med henne och inte bråka med henne.

 

Tror Isabel har varit van så länge att det är hon som kan ta sig överallt men nu blir det ju lite konkurrens när Melba och Filippa börjar bli så stora att de tar sig framåt. Här sitter Isabel grensle över Filippa och hon ligger där nöjt och leker, medan Isabel klättrar och snackar med henne, samtidigt kommer Melba och vill vara med och leka och Isabel putttar undan Melba. Men det störde inte Melba utan hon fortsatte leka. På em var hon helt slut och orkade inte ens äta middag utan hon somnade på Daniels axel, tog en powernap på 25 min och var sen pigg igen.



I fredags var Melba, Moffa och jag på Kina och ät lunch! Melba satt och spelade trummor med kinapinnarna och spanade på de fina lamporna i taket. Här snor moffa en åuss av Melbisen!

//Karolina






Öppna förskolan!

I måndags hade Daniel sin sista pappalediga dag och jag var ledig så vi passade på att åka till öppna förskolan i Tomaskyrkan i Stenby med Sussi och hennes småtjejer, Emma och Elin. Vi kom dit lagom till sångstunden började, Melba var glad som bara den, det sjöngs i stort sett bara sånger som vi redan sjungit för Melba som Pippi Långstrump, lille katt och Imse vimse spindel! Efter sångstunden var det fika och Melba och Emma mumsade i sig majskrokar, Melba åt litegrann och sen tröttnade hon på den och kastade den på golvet. Emma däremot hon fick nog i sig tre stycken på samma tid som Melba höll på och greja med sin första! Sen gick vi in i lekrummen, där var det roligt som bara den, först alla andra barn som man kunde titta på och sen alla leksaker, wow!

Melba och Emma

Elin kör Melba i gåvagnen

När kl var tolv var det dags att bege sig därifrån, Melba var så trött så hon och jag tog en promenad hemåt medan Daniel åkte hem och lämnade bilen. Vi möttes sedan upp, åt lite lunch, strosade lite och hade en mysig em på stan!

Melbis och jag

// Karolina








Mer vild än tam...

I går när det var badtajm var Melba helt galen, hon plaskade och studsade och stänkte ner i stort sett hela Daniel!




Trist med de röda ögonen men annars rätt charmig bild!

//Karolina


Tittut!

Melba och pappa leker tittut i vagnen!




//Karolina

Ajajaj!

Nu har Melba för första gången ramlat och gjort sig illa på riktigt. Hon har ju ramlat bakåt och framåt och lite så där tidigare men inget som lämnat nåt märke eller så. Den här gången var det både blod, svett och tårar i mängder. Melba drog sig upp mot vardagsrumsbordet och tappade fotfästet och Daniel var en sekund för långt bort. Så hon slog i mellan ögat och tinningen, det blev ett rejält skrapsår och svullnad kring ögat. Först trodde vi att hon blödde ur ögat men det var ju bara huden som tur var. Och hon var så ledsen så ledsen vår lilla Snorpis, och trött var hon för det var strax innan läggdags plus att hon var ju snorig av förkylningen. Så hon grät och gnuggade sig i ögonen för att hon var så trött, sen gnuggade hon runt näsan för att hon var snorig och varje gång hon gjorde det så gnuggade hon ju på såret vid ögat så då blev hon ju sådär ledsen och helt förtvivlad igen. Då kändes hon så liten och ynklig i min famn, tårarna droppade ner för kinderna på henne. Efter en stund blev det bättre och hon åt sin välling och somnade rätt snabbt i sängen. Nu är det en liten skorpa kvar men annars inget problem. Men nu är vi beredda att det kommer hända var och varannan dag.





//Karolina

Kattvakt!

Från torsdag till lördag har vi varit kattvakt åt Melbas morbror Jons kisse, Kissen! Jon och Jasmina kom och lämnade Kissen och hon travade omkring och var nyfiken i en strut och lade sig sen under sängen ett bra tag innan hon lockades fram av Melbas ståhej . Melba var riktigt nyfiken på Kissen men ändå lite skraj först, de har träffats flera gånger men Kissen har för det mesta hållit sig undan Melba eller oxå kommit fram lite när hon sovit. Men nu kunde inte Kissen riktgt hålla sig undan, för Melba har ju sin gåstol som hon kör runt med som en liten galning, kakkaaaouuu säger hon och yr runt som ett litet yrväder med benen som trumpinnar mot golvet efter Kissen. Kissen hann inte mer än lägga sig till ro förrän Melba var där!

Kissen

  Melba hittade Kissen under bordet, då flyttade hon på allt som var i vägen så hon kom fram till henne. När hon väl var framme vid klappavstånd sprang ju Kissen i väg förstås, förvånad som bara den var Melba:
 

Andra dagen var Kissen lite mer tillmötesgående (efter att Jon mutat Kissen med lite kattgodis) så Melba "fick" klappa henne några snabbis gånger, öööhhhjjjiiii säger Melba och fäktar med armarna och leer stort, när Kissen springer iväg igen! Melba var riktigt nöjd av att ha haft Kissen här det märker vi, vi oxå för den delen, det är så mysigt att ha ett litet husdjur som stryker omkring här hemma.






//Karolina

Höstrensning!

I onsdags och torsdags hade vi riktiga röjardagr här hemma! Vi rensade i garderoberna i sovrummet, sorterade bland Melbas kläder och leksaker, städade i ordning på vinden och lade upp en massa grejer däruppe. Vi var helt otroligt effektiva vi kände oss så duktiga =) I torsdags åkte vi till, Tippen med en massa skit och till Second Hand med en massa gamla kläder och lakan, Puh som vi jobbade! Men skönt var det när det var färdigt!!

I torsdags em träffade vi Susanna på Waynes för en liten fika, det var nästan 2 månader sen vi sågs så det var verkligen på tiden att vi sågs! Melbis fick lite mellis och vi åt scones och drack kaffe och te, mysigt det kändes riktigt höstigt! Melba satt i stolen och lekte mestadels av tiden, men hon blir rätt snabbt otålig och vill antingen ner på golvet eller klättra i knät! I dag blev det inge golvlek, det var för mycket folk som sprang omkring så hon klättrade på oss i stället!





//Karolina

Glädjetårar!!

I dag hände det!! Melba tog sina riktiga krypsteg, nog för att det bara var 4 stycken men de var helt underbara. Det började med att hon var i köket och körde sina vanliga "moves"; sitta-kräla-hasa-åla-slänga-sig-framåt-krypningar med höger ben släpandes efter sig, ända från köket bort till lilla soffan. Hon är så söt, mellan dessa "moves" som hon gör så sätter hon sig upp och ler och iiiiiblåser med stängd mun, sen fortsätter hon!! Det var så härligt att se!! Lite senare så satt hon på golvet och jag bredvid vid soffan och Daniel diskade. Så helt plötsligt tar hon de där 4 vanliga krypstegen!! Sen fortsatte hon med sina vanliga moves igen med riktning mot köket! Puh, det är så sentimentalt alla utvecklingar och framsteg som händer, och det är så läskigt det känns ju som igår som vi kom hem med vårt lilla knyte i den stora overallen och hon var så lugn och fridfull sovandes nästan hela dagarna! Nu är det inte mycket till sömns på dagarna inte utan fullrulle, helt underbart är det!!



//Karolina

En förkyld Snorpis!!

I förrigår jobbade jag min sista dag på schema på Fridegård så jag jobbade ett långpass som slutad kl 08.00 i går morse. Kom hem och mötte en superförkyld Melba som snörvlade och grejade, men hon var såklart helt bedårande för det. Vi hade bestämt att Sandra och Filippa skulle komma hit på lunch men nu var jag lite osäker om de ville komma, men de ville det trots vår lilla sjukling! De kom och våra Snorpor åt lunch. Först Filippa och sen Melba. NärMelba skulle åta lunch gick det sådär, hon var så förkyöd och alldeles kallsvettig så det blev en rätt högljudd måltid. Efter maten ville hon inte göra någonting, det funkade varken med gåstol eller famnen! Efter ett tag så gav jag henne en liten alvedon, förmodligen var hon nog lite febrig. Men hon fortsatte att vara ledsen tills Daniel kom hem från sin springning och undrade vad det var som försegick, han tog Melba till sig och hon blev lugn och tyst på en gång. Då kände jag att jag jobbat alldeles för mycket de senaste dagarna =(. Sen fortsatte hon som vanligt, dvs pigg och glad med lite frustrationsgnällningar lite då och då!

Här sitter Melba och försöker få Filippas uppmärksamhet:
 


Daniel och Filippa



Daniel, Filippa och Melbis. Nyfikna Melba som ska klämma, känna och sen ser det ut som att hon ska lukta på allt oxå, Förhopningsvis är det ett förstadium till pussar, men det ser bra lustigt ut!

Sen tog vi en promenad, inte så värst lång utan till barnens hus, Melba och Filippa sov lite i omgångar och sen gick vi hemåt och Isabel och Linda kom förbi och åt lite fruktsallad med oss. Filippa satt nöjt i Melbas matstol och Melba gasade runt i gåstolen till Isabels förtvivlan. Melba var på Isabel som en liten igel, hon skulle känna , klämma och dra i Isabel så hon fick inte vara i fred en sekund.

Tydligen så pratar vi mammor ganska mycket i telefon, i alla fall enligt Isabel. Min mobil tog hon och gick runt och sade hallå i och gav den sedan till mig, sen när Lindas telefon ringde då gick hon och pratade med fjärrkontrollen, hallå hallå sade hon!

Isabel och hennes "telefon"

Isabel var lite småsur och avundsjuk på sin mamma som skulle mysa lite med Melba så Linda fick fullt upp ett tag



Melba satt längst fram i Lindas knä först, sen kom Isabel och trängde sig fram, Melba drog Isabel i håret och sen trängde sig fram igen, riktiga divafasoner!!! Isabel kramade om mamma Linda och sen var det läge för Melba att flytta på sig! Då var det dags för dem att gå hemåt! Linda skulle hem och packa, hon är nu nere på Rhodos i solen!

//Karolina












GBG-besök!

Oj vad snurrig jag varit när jag haft så mycket att göra, jag glömde till och med bort att det var i fredags som Camilla skulle komma hit från GBG! Så det blev lite småstressigt, direkt hem från jobbet, hem och  fixa med Snorpans mat och sen ner på staden! Det var så roligt att se Camilla, det var ju evigheter sen känns det som! Det blev en snabb sväng på stan och sen till Waynes för en liten fika jag tog lite varmchocklad och värmde mig lite medan Melba fick lite gröt av Camilla! Melba var mer vild än tam, så efter att hon ätit satt hon inte många sekunder stilla inte, Camillas mamma Annika var oxå med och fikade så Camilla och Annika hade fullt sjå med att hålla koll på Melba, hon är ju inte en sån som nöjer sig med att vara i knäet heller utan det ska klättras, ålas, och stå upp. I slutet  var det inte så mycket folk så då fick hon sitta på golvet mitt i gången och leka!





Mummmms, gröt är gott!

//Karolina


RSS 2.0