Idag slutade jag tidigare från jobbet, häm...

dsc01566 (MMS)

Idag slutade jag tidigare från jobbet, hämtade Melba och mötte upp linda och Isabel i stadsparken, här matar vi fåglarna! Sen blev det en fika på smak, tjejerna fick smörgås och sen varsin chokladboll med cocktailpinne i, riktig fredagslyx!


Mina underbara älsklingar!

dsc01565 (MMS)

Mina underbara älsklingar!


"ja kan gå kävl"

dsc01556 (MMS)

"ja kan gå kävl"


Diiiiskar alla mina saker!

img_0562 (MMS)

Diiiiskar alla mina saker!


Melba och morfar fixar och trixar med en k...

dsc01553 (MMS)

Melba och morfar fixar och trixar med en kylskåpsmagnet som gått mitt itu!


Trädgårdsnissa

Här hjälper Melba mormor att fixa i rabatten.

Titta jag kan också fixa mamma, ropar hon!



Jag vill ha fuckost mamma!!!!


Diskar hos mormor, vill inte följa med hem...

dsc01549 (MMS)

Diskar hos mormor, vill inte följa med hem, vill vara kvar hos mormor en liten stund säger hon!


Ute på promenad i solen, snart kommer bilb...

dsc01546 (MMS)

Ute på promenad i solen, snart kommer bilbo, Melba ska ge honom godis när han är duktig kille säger hon!


Hälsar på wilma en snabbis!

dsc01544 (MMS)

Hälsar på wilma en snabbis!


I smehallen och jagar trehjuling, mycket f...

dsc01538 (MMS)

I smehallen och jagar trehjuling, mycket folk säger Melba, vi kan bara instämma! Nu tar vi en paus och äter våfflor.


På macdonalds, snart hem och äta lite popc...

dsc01537 (MMS)

På macdonalds, snart hem och äta lite popcorn fredagslyxa vidare!


Trots

Melba tokinsisterade, eller snarare toktrotsade på att ha sufletten på vagnen helt nerdragen...



Hälsar på pappa på jobbet

Här gömmer sig Melbisen i pappas klädskåp på hans jobb!

Tröttisar



En trött Melba och pappa, myser på köksgolvet medan jag lagar mat

Vi är hos morfar på middag, tre rätters mi...

dsc01531 (MMS)

Vi är hos morfar på middag, tre rätters middag, bjuder han på så här en vanlig torsdag! Melba fick en present, en alldeles egen tvål med en apa som äter banan och svingar i lian!


Påskkärring

Jag hade försökt att få måla påskkärring på Melba under hela påskhelgen men lyckades inge vidare förrän på måndagkvällen, då sken hon upp som en sol och sa från ingenstans att hon ville vara påskkärring, så då målade vi på både henne och mig!




Vi målade ett litet påskkort och gick till mormor en snabbis!

Annandag påsk...

... firade vi ute i Skogstorp hos Mommesan och Åke. Jenny, Andreas, Theo och Oliver var även där och hälsade på. Det blev en massa bus och spring och stoj och stim!


Theo och Oliver som snart ska få en liten lillebror

Oliver och Melba jagade varandra men Oliver var så söt, helt pltösligt kunde han säga att han inte orkar mer och tog en paus och släpade både fötter och armar efter sig. Melba förstod nog inte riktigt hur han kunde växla så snabbt, men hon tog snabbt över det när hon kom hem, då poängterade hon flera gånger att hon var trött och inte orkade ;) De tar snabbt efter vad man säger och vad man gör!!


Här får de varsitt kinderägg!


Utslagen.. som vanligt på fel sida av sängen


Uppdatering av påsken



Påskafton firades hemma hos oss, Helena, Ronnie, gammelkusin Mattias var här från Umeå och gammelkusin Mikael och Ulrika var här med sin Alfons, Gammelmormor och gammelmorfar Lasse, mobor, Mina och Minas mamma Rosemarie och så mormor såklart! Det var full rulle, vi träffades redan kl 16 och maten började intas runt 17 snåret, som vanligt massor med mat och massor med mat över! Vi avslutade kvällen men en massa skratt och pokerturnering!



Påskharen (mobor och mina) hade gömt ett ägg till Melba som var full med en massa oätliga godsaker, bla lera, såpbubblor och en struts!!


Gammelmormor och Melba gör påskkycklingar av leran som hon fick!


Alfons var lite krasslig så han och Micke och Ulrika åkte hem ganska tidigt. Melba var lite förtvivlad att han var sjuk och sa dagen efter "nu Alfons mår bra, mamma?"


Jag har lagt upp den här bilden förut men tycker den är så fin!

Igår var vi på stan och åt lunch med bla w...

dsc01526 (MMS)

Igår var vi på stan och åt lunch med bla wilma och eddie, här äter Melba glass i solen, efter det åkte vi buss med wilma och fia, till Melba stora glädje!


Återbesök på sjukhuset

Har försökt ett antal gånger att lägga upp ett inlägg från mobilen om när vi i torsdags var på sjukhuset för återkontroll för Melbas astma, men inte lyckats få upp det. Så nu skriver jag lite istället.

Vi var ju kallade under april och fick en tid i torsdags. Vi kom dit, med en förväntasfull Melba som tycker det är sååå spännande att vara på sjukhuset "hej hej kukhuset" säger hon när vi kommer in i entrédörren, och sen är var och varannan mening hon säger "var är dottorn". hon fick leka i lekrummet ett tag innan det blev vår tur, en sköterska kom och hämtade oss och Melba fick väga och mäta sig. Hon är ju en stor tjej nu så hon behöver ju inte längre ligga på mätstickan och inte heller ligga i barnvågsbaljan. Hon fick stå på vågen och se hur digitalsiffrorna till slut stannade på 13.7 (tror jag, det kan ha varit 14, 7 också, minnet är kort) hon fick sedan stå bredvid en kanin och mäta sig, hon är ju dock lite envis vår lilla tös, så när hon tillslut bestämde sig för att var medgörlig gick det fint, hon gick därifrån och sa att hon själv var "ja e duttig, nu ja vill kolla fiskarna" sen kom "dottorn" tillslut. Det räcker med att bara se hennes skepnad för att Melba ska rygga tillbaka och blir skeptisk. Som jag tidigare skrivit är den en ganska brysk kvinna som inte spiller någon tid på en extra blick eller ord för att få Melba att känna sig bekväm i situationen. Så det tog inte lång tid förrän Melba sa "ja vill ut nu mamma". Men "dottorn" är trots allt kompetent på sitt område och Melba mjuknar ju upp efter ett tag. Dock hade hon inga positiva besked att lämna kring utvecklingen av astman. Antingen så tillhör man en grupp där medicinen verkar, inte verkar eller att man är allergisk mot den. Melba var i den gruppen där medicinen inte ger någon effekt. Vi var ganska glada i hågen när vi var på väg till sjukhuset och kände att nu måste vi väl kunna dra ner på medicinen. Direkt när vi kom in så frågade doktorn om hostan slutat och i vår värld har hostan slutat, då hon inte längre hostar så hon kräks och hon sover på nätter och på lunchvila utan att hosta sig igenom den, men hostar gör hon ju... Hon påpekade direkt när vi kom in rummet att Melba var igenslemmad och långt ifrån kunde vara hostfri. Det som är obehagligt är att man vänjer sig så snabbt vid ett tillstånd och samtidigt som det är svårt att urskilja nyanser så är det lätt att märka en förbättring, men förbättringen är ju aldrig god nog dvs. hon är ju aldrig frisk fast hon i våra ögon mår och låter mycket bättre. Doktorn sa att det inte finns mycket mer att göra förutom en allergimedicin som vi nu fått hem samt gått tillbaka till dubbla doser morgon och kväll :( nu hoppas vi verkligen på den nya medicinen. Det svider i mammahjärtat när man märker att hon dagligen blir hostig så fort hon leker och stojar att hon rosslar och låter nästan hela tiden plus att hennes eksem i ansiktet inte vill ge sig! Det otroliga är ju att hon trots allt mår bra, är glad och tycker att livet är toppen! Det hon kan klaga på är att det svider runt munnen och att hon inte vill ta sin medicin... När hon får svårt att andas kan hon påpeka att "dottorn säger ja ta medicin, då jag blir bra"....

Ville med familj hälsar på

På långfredagskvällen fick vi äntligen träffa lilla Ville, Camilla och P-A. De hade varit uppe i Sälen och passade på att stanna i stan på vägen tillbaka till GBG!


Ville började med att sova en sväng när de kom, han fick låna Melbas spjälsäng som inte ännu hittat ner till källaren.




Kirsti var också här och gosade med Ville


Nästan så Melba kramar och pussar sönder lille Ville

Både Kirsti och jag är så stolta över Camilla, gå in och kika här får ni se, och kom till Stockholm såklart!!!

Minas födelsedagskalas

På långfredagen fyllde Mina 24 år! Vi var där och gratulerade såklart, vi hade bl.a köpt några ringar, Melba var snabb med att berätta vad det var i paketen innan Mina ens öppnat ;)

Det blev kalas och paketöppning, men Melba var mest intresserad av deras katter, främst Plutten var hon helt begeistrad i.



När Plutten var trött och ville vila, dög mobor för lite bus!


Äggmålning

På skärtorsdagen träffades vi ett gäng hemma hos Kirsti och målade ägg och åt riktigt gott kvällsfika med äggasmörgås och karelska piroger!


Jenny och Anne koncentrerade på sina ägg och Ellen och Therese var bl.a där!


Melba fick hjälpa till att göra i ordning fikat!

Skön vällingstil


Middag med Catrine och Daniel

I onsdags förra veckan, tror jag det var, var Catrine och Daniel här på lite middag! Melba var som vanligt förtjust i Catrine och drog på en gång med henne in i sitt rum!


Efter maten bjöd Melba på Te med mjölk och socker, tror att det mesta av mjölken och sockret hamnade på Catrines haka då det tydligen var mycket roligare, Melba skrattade så hon höll på och kikna!


Tebjudning med morfar



Gungar i solen!

374a62d5413b9600bae812192ca3162b.png

Kolla varifrån!

Gungar i solen!


Nu har vi varit i badhuset med edd

42c61beb82a469a458d568b219f38c25.png

Kolla varifrån!

Nu har vi varit i badhuset med eddie och familj!


Nu är farmor och co här, kylskåpsm

50d90811ec1bef0ffd5356a1ca0e1459.png

Kolla varifrån!

Nu är farmor och co här, kylskåpsmagnetstillverkning på gång!


Daniel april 2010 ; )

0-5ab29721b761e1885ac58bae33796a0b.png

Kolla varifrån!

Daniel april 2010 ; )


Gungar högt med pappa efter försko

11a48ab897e58506f8d923f0cd5a1000.png

Kolla varifrån!

Gungar högt med pappa efter förskolan


Våffellunch och besök av Eddie och Sandra!


De spanar ordentligt på varandra, Melba är riktigt förtjust i Eddie!


En massa bus och lek


Godbiten Eddie

Vi avslutade eftermiddagen med att jaga varandra på axlarna, Melba tjöt av skratt och Eddie var nog lite skräckslagen men han satt snällt kvar!

Chokladmustasch och skägg!



Kalas!

För ett par helger sen hade vi äntligen fått ihop alla barn och föräldrar från föräldragruppen för lite gemensamt 2 års kalas. Vi har haft svårt att få till att ses alla på en gång, men jag tror att vi samtliga var överens att det får blir en återkommande tradition att ses i samband med barnens födelsedagar. Vi firade ju även 1 års kalas i hop, se här: 1 års kalas

Här har vi dukat lite minilängbord för barnen i köket, bredvid vuxenbordet! De var nog lite småskeptiska till att sitta tillsammans vid fikat till en början, tror inte riktigt att de hunnit bli bekväma med varandra, men sen var det full rulle!




Efter fikat blev det lite lek och bus och fiskedamm såklart!

Melba fick till en början en fisk, vilket inte var lika populärt när hon såg att de andra fått en prasslig påse, men hon fick såklart en påse hon med!

Moa, Philip, Samuel, Emma och Emmas storasyster Elin, fiskar såklart också i dammen!


Melba och Philip hade ett riktigt pusskalas med varandra, Samuel fick också vara med på ett hörn!

Här är mitt bästa foto på dem alla tillsammans, Philips mamma fick lite bättre foton se här!


Paketöppning, Melba fick en rosaglittrigmobil med väska till!

Samuel och Moa med familj stannade kvar på middag, det blev korv med hemlagat mos och en massa goda tillbehör, sen var det full rulle, de jagade varandra och sen tog lite småpauser och mumsade på lite sötsaker!


Nyvaken och trött lillsnorpa, i da

0-6c4988d89868c2ad0bd15fe255fd3a5c.png

Kolla varifrån!

Nyvaken och trött lillsnorpa, i dag fick jag väcka henne så vi skulle hinna till förskolan, det hör inte till vanligheterna!


Nu lägger vi memorypussel med barb

0-42b714fc26b85e4cef2e7211a0c1987c.png

Kolla varifrån!

Nu lägger vi memorypussel med barbabarnen som vi fått av eddie!


Är på stan och fikar med den här l

7c5e53ed2210f156def3dc591d5c750f.png

Kolla varifrån!

Är på stan och fikar med den här lilla krabaten!


Leker med oliver och theo hos momm

0-208979dafc53e90660dce0d770eb92d1.png

Kolla varifrån!

Leker med oliver och theo hos mommesan!


Fina påskarrangemang som vi fick i

-f264397c99adf18be629bc1fac7b628.png

Kolla varifrån!

Fina påskarrangemang som vi fick igår!


Alfons här på besök!

07024afb4847c8c8df767c92a5ff82ed.png

Kolla varifrån!

Alfons här på besök!


Mys med mormor, snart blir det lit

0-70b9a581198bf0da99b727c681ba5a00.png

Kolla varifrån!

Mys med mormor, snart blir det lite påskfirande!


Oj, Ja fick sovmorgon, Melba vakna

0-1006da8f33de9496229bae92b2cd72ca.png

Kolla varifrån!

Oj, Ja fick sovmorgon, Melba vaknade 07.15, tror hon aldrig sovit så länge!!


FINA ÄGG!

255c328895c93f35dbf4e89ce39b7fd2.png

Kolla varifrån!

FINA ÄGG!


Äggmålningsverkstad hos kirsti!

0-530b7c2551616647ec55a4317505706a.png

Kolla varifrån!

Äggmålningsverkstad hos kirsti!


Totalslocknade i soffan när vi kom

29f00e620dc78ef1ecbc919ea1b9885c.png

Kolla varifrån!

Totalslocknade i soffan när vi kom hem vid 17


Påskpyssel från förskolan!

-702ce5edef1bf920b74d5fb972b8013.png

Kolla varifrån!

Påskpyssel från förskolan!


Idag fick vi en fin påskhälsning a

0-4ecd9a0d0da7263a50b59fe4130e364b.png

Kolla varifrån!

Idag fick vi en fin påskhälsning av en supersöt liten wilma!


RSS 2.0