Allergiutredning!

Nu har vi äntligen varit på utredning för Melba uppe på barnkliniken! VI kom dit och Melba ville direkt leka i lekrummet, hon lekte och lekte och skulle pussa på alla andra barn som lekte där, de var väl inte riktigt lika sugna på det men hon gav sig inte. Vi blev inkallade till läkare och Melba grejade omkring medan läkaren pratade med oss om mina och Daniels tidigare allergier och sen var det dags att undersöka Melba. Det var en ganska barsk och rak dam som vi hade och göra med. Hon lyssnade på lungor, tittade i öron och hals, kände på körtlar och mage och lyssnade på hennes andning och skrik. Hon sade att vi inte skulle ge henne napp eller tröst utan hon ville höra hur hon lät i andningen när hon var ansträngd. Det blev  en sväng med napp och Puh i famnen, men kort därefter såå ville hon ner på golvet och undersöka rummet och var nöjd igen.

Vi fick väldigt utförlig information om Melbas sjukdomstillstånd. Hon har astma som främst blir till problem vid förkylning, hon sade att det var samma sak som luftrörskatarr. Melba har i stort sett haft det sen hon var 2 månader eftersom hon ständigt har varit rosslig och hostig, hon sade att det syntes för hennes luftvägar var alldeles röda. Den medicin som hon tidigare fått har bara varit vidgande och inte behandlande. Hon har inflammation i luftvägarna och den lindras bara med behandling av kortison. Målet är att det rossliga och pipiga först ska försvinna och sen hostan. Så vi har nu fått utskrivet en nebulisator som är den här inhalatorn för små barn som jag skrev om sist som man kopplar till hennes medicin, vi har fått aeromir och pulmicort (vidgande och kortison) som vi ska ta 2 doser varje morgon och kväll. Vi har även fått instruktioner för hur vi ska använda den och hur hon kan reagera på medicinen. Aeriomiren kan hon bli skakig och få hjärtklappning av så den ska man ju vara försiktig med, men vi kan även ge den på dagtid om hon blir mer pipig och rosslig. Nu känns det som att vi verkligen är på väg mot rätt håll, på väg mot en friskare Melba som förhoppningsvis kommer sova bra om nätterna och som kommer vara gladare och inte få panik när hon hostar. 

Tack alla söta och rara, familj och vänner som hört av sig med uppmuntrande ord!

/Karolina och Daniel

Kommentarer
Postat av: camilla

Hej sötisar, vad skönt att ni har fått göra en ordentlig utredning! Jag har ju precis samma problem som lilla Melbisen (även om jag är lite större ;-), men om det är till någon tröst så har jag blivit helt frisk efter att ha fått kortisonbehandling. Jag tar medicin varje dag, men känner mig sedan ett bra tag tillbaka helt frisk. Hoppas verkligen att medicinen har samma effekt på snorpan!

Saknar er och tänker på er.

Pöss och kram

2009-01-15 @ 08:29:15
Postat av: Sandra

Vad skönt att allt börjar gå mot ljusare tider!!! Jag och Filippa saknar er massor ocg hoppas att vi snart kan ses, känns som evigheter sen sist. OIm ni har har tid och lust så vill vi gärna att ni kommer coh firaar Filippas 1-årsdag. Vi kommer fira 1/2 kl. 15.00 på Grappa. Hör gärna av er innan så vi vet om ni kan komma.

Puss och kram

Sandra & Filippa

2009-01-15 @ 09:45:10
URL: http://www.filippamariakhouri.blogg.
Postat av: Filippa

Vi kommer gärna, kl. 16.00, tyckte mamma och pappa passade bäst eftersom pappa jobbar på lördag kväll. Vad roligt det ska bli! Mamma undrar vad du önskar dig.

Kram Filippa

2009-01-15 @ 10:57:00
URL: http://www.filippamariakhouri.blogg.
Postat av: Anna o Moa

Åh, vad skönt att det börjar lösa sig. Inget roligt alls att behöva gå runt och oroa sig... Ska bli så kul att se er igen på lördag!!!



Kram!

2009-01-15 @ 15:52:49
URL: http://www.russellbiten.se
Postat av: Filippa

Det var gulligt!!! Men mamma och kommer ordna en present ändå, syns på söndag. Kram

2009-01-15 @ 19:01:45
URL: http://www.filippamariakhouri.blogg.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0