Familjen Ögren/Jonsson

Sista semesterrapporten från vår Sverigeturné.
Vi åkte från Göteborg med en riktigt pigg och glad Snorpa som absolut inte ville sova något trots att kl var 14.30. Så vi stannade i Vara på en vägkrog tog en paus, köpte lite korv och dricka. Melba var inte sugen alls på något, lite russin åt hon i alla fall. Sen tänkte vi att nu måste ju hon i alla fall somna. Kl blev 15.30 och fast jag satt bredvid henne och klappade och gosade så ville hon inte. Man märkte på henne att allt inte riktigt började stå rätt till och hon blev helt jätteledsen och tog sig för munnen och fäktade med armarna. Tillslut efter att hon fått "pilla" i min mun och jag klappat henne på pannan så somnade hon kanske 15.50. Vi kom fram till Kinnekulle och gick ur bilen, vevade ner rutorna och mötte upp familjen Ögren/Jonsson. Jag kollade flera gånger så att hon verkligen inte vaknat för hon blir ju så ledsen om vi inte är där, vi har ju spegel också så hon ser ju att Daniel inte sitter där framme och inte jag bredvid. I alla fall så vaknade hon efter att hon sovit kanske 10 min efter att vi kommit dit, hon var ledsen och när jag kom ut till bilen så kräktes hon :(. Hon var aldeles varm och febrig. Så ytterligare lite effekter av vaccinationen. Så inte undra på att hon inte kunde sova, hon mådde väl illa och fick ingen ro i kroppen. Hon fick alvedon och vatten och myste en liten sväng. Sen mådde hon bättre och ville såklart leka med lilla Ellen eller Bebben som Melba kallade henne hela kvällen (på morgonen när hon vaknade då hette hon helt pltösligt "lellen", det går snabbt). Melba och Ellen gungade i deras gunga, de lekte med stenar och Melba matade Ellen med vinbär.



Melba hämtar mer vinbär

Vi åt jättegod grillad kyckling, ugnsrostade potatis och rotfrukter, grillsallad och tzatziki och bearnaise. Melba var som vanligt väldigt förtjust i bearnaisen och kycklingen. Melba somnade utan problem efter välling och vi hade läst Maxboken.
Medan bebbarna sov satt vi uppe ett bra tag och spelade Taboo. Riktigt kul, första gången jag spelade det! Vi skrattade som bara den!! När vi skulle gå och lägga oss låg Melba i denna sköna pose:



På morgonen märkte vi ytterligare lite bieffekter efter vaccinationen, hon hade nu ingen feber längre men var prickig på kroppen, det såg precis ut som röda hund, prickarna hade hon fram tills i torsdag. Vi har inte oroat oss särskilt mycket eftersom de sägs det plus att vi kollade upp att det är vanligt med dessa symptom. I dag (tisdag 11/8) mår hon bra ialla fall och har gjort sen i tisdags förra veckan förutom att prickarna syntes fortfarande.

Min sminkväska tillhör något av det mest spännande att riva i


Chillar lite i fotöljerna, Melbis aldeles prickig


Busfröt Ellen aka "Miss Decibel"



Måndagen spenderades på Kinnekullens värdshus med lunch och en promeand på kullen samt lek och bus hemma hos Clara och Fredrik. En liten förmiddags lur fick bebbarna in också innan det blev dags för lunch. Vi åkte hem så att vi var hemma till kl 17. Melba mådde bättre och sov bra i bilen hem. Hon överraskade med att vi var tungna och tvärstanna och byta blöja dock, bajsbomb :( Vi stannade på Ica- Maxi hemma och köpte hem så vi kunde laga tacos. Packade upp en del och började tvätta, sen däckade vi i soffan båda två. Det tar på kroppen att ha semester och vara ledig!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken skön sovstil, brås hon på mamma eller pappa?

/Pernilla & Philip

2009-08-12 @ 21:56:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0