Hemma hos Filippa!

Idag var Melba och jag bjudna hem till Filippa och mamma Sandra på leklunch! Melba och Filippa åt sin lunch först, Filippa fick prova lite bitigare mat, men hon verkade inte ett dugg intresserad av maten utan hon var så nöjd med att bara titta på när Melba åt sin mat. Melba fick sitta i en "resebarnstol" eller vad man nu ska kalla det. En "tygpåsestol" kanske är bättre förklarat, man trär/binder fast den på en vanlig stol och sen satte man Melba på stolen och knäpper som en blöja fast henne där. Perfekt var det! Den tar ingen plats och var supersmidig. Den är ju perfekt när man ska hem till folk som inte har barnstol, en sån måste vi nog inhandla. Melba var faktiskt på rätt bra humör idag, hon trivdes riktigt bra med Filippas alla leksaker och röjde runt som vanligt. Filippa var glad och nöjd precis som hon brukar, förutom när hon ett par gånger ramlade bakåt och slog i huvudet, då kom det stora krokodiltårar. Melba kröp omkring och hittade till kökslådorna och upptäckte att det inte var något barnlås på dem, det var skojigt!!
Melbas tandborstskallra var riktigt poppis hos Filippa



Melba in action


Filippas coola vällingstil!
Filippa och Melba ätandes Filippaäpplen som sorten passande heter.

Sen blev de båda så trötta så de tog varsin powernap på ca 30 minuter. Sen var det dags för mellis, tiden går så snabbt när man träffas med andra mammor och barn det händre ju saker hela tiden! Melba fick äta äpple, hon fick en klyfta som hon fick hålla i själv det var hon riktigt nöjd med, jag var ju tvungen att ta det flera gånger, eftersom hon var så ivrig och bet bort lite större bitar, det var inte populärt. Så hon fick suga och greja med sin äppelbit tills hon hade äpple i hela ansiktet.
 
Melba i närkontakt med både duvor och änder
Vi avslutade dagen med att gå ner till stadsparken och gunga och mata fåglarna, Melba och Filippa tjöt, så kul verkade de tycka att det var.






Förresten nu har en av tänderna kikat fram, man känner som en vass liten nål i överkäken, tidigare har vi ju bara sett att det är där under och är på G!! Hon var hel galen när hon skulle äta, hon frustade och grejade med båda händerna i munnen och bet och hade sig så det kliade väl som sjutton där inne. För första gången har vi märkt en maträtt som Melba inte gillar, till kvällsmat fick Melba för ovanlighetens skull en köpt burk mat, gräddstuvad pytt, den var blä den ville hon inte alls ha! På kvällen kom gammelmorfar och mormor till oss på lite varmamackor, Melba var sååå trött så hon somnade på mormors arm redan innan vällingen. Mormor gav sen vällingen till en knappt vaken Melba, sen blev det inga nattrutiner utan bums i säng för hennes del. Och hon sover fortfarande trots nästäppa och hosta. Hoppas att det sjuka har vänt bort nu!

//Karolina

Kommentarer
Postat av: Sofia

Åh vad hon är söt, kanske lite för stor gunga! =)

2008-09-24 @ 16:58:30
URL: http://supersofia.blogg.se/
Postat av: Sofia

Där är hon verkligen en liten sötnos. Jättegullig mössa som Fia köpte, den passar såå bra! Kram

2008-10-02 @ 22:32:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0